PDA

Zobacz pełną wersję : Bubel- premia "Walentynka"

pysia753
25.02.2019, 22:42
Niemieckie forum, 35 stron w wątku poświęconym wadliwemu działaniu premii Walentynka. Będzie jakaś reakcja ze strony naszego GM'a, czy mamy się przenieść na niemieckie serwery, żeby "poczuć się lepiej"? Proszę zgłosić "wyżej", że na polskich serwerach ta premia też działa jak chce, właściwie bardziej nie działa niż działa, mimo spełnienia wymogów, czyli: początek i koniec przygody w trakcie trwania premii. Podwojonego dropu NIE dostają osoby z AKTYWNĄ premią na SWOJEJ wyspie.

Jurek12345
25.02.2019, 23:11
Podwojonego dropu NIE dostają osoby z AKTYWNĄ premią na SWOJEJ wyspie.

No i tak ta premia ma działać w/g Penelopy.

Chcemy wyjaśnić opis walentynkowych Premii, ponieważ był nieco mylący:

Każdy z graczy uczestniczący w przygodzie może otrzymać bonus do łupu przygody kooperacyjnej, ale aby otrzymać korzyść z premii każdy musi mieć aktywną premię na własnej wyspie. Premie nie działają u wszystkich w przygodzie tylko dlatego, że właściciel ma ją aktywną na swojej wyspie.
Miłej gry,
BB_Penelopa

pysia753
25.02.2019, 23:59
No i tak ta premia ma działać w/g Penelopy. To to ja wiem. Działa u tego kto ma aktywną premię. Problem w tym, że NIE DZIAŁA gdy masz AKTYWNĄ premię. Inaczej bym nie męczyła klawiatury.

Misiorww
26.02.2019, 01:48
zgłoszone do supportu
rozpoczęte przeze mnie 4 przygody!
2 z podwójnym dropem, 2 nie.
oczywiście wszystko w trakcie trwania premii walentynka

The_BEAST_r10
26.02.2019, 02:03
Ta premia działa jak premium, musisz mieć ją aktywną na koniec dropa,, druga, trzecia, czwarta osoba również. Ni trzeba jej aktywować jak się zaczyna przygodę.

Misiorww
26.02.2019, 02:19
miałem ją aktywną przy rozpoczynaniu i zakończeniu przygody, mimo to wybiórczo podwaja drop

The_BEAST_r10
26.02.2019, 02:56
U mnie za każdym razem wpada 100% więcej zasobów, warunek muszą mieć obie osoby ją, nie tylko Ty.

Misiorww
26.02.2019, 03:02
żebym ja miał podwójny drop, muszą wszyscy być na premii walentynka? posr...e to i jakoś nie widzę w tym sensu.
premia dotyczy mojego dropu, a nie innych -> "Dopóki ta warunkowa premia będzie aktywna, właściciel będą mogli wykorzystać zwiększone łupy ze wspólnych przygód, w tym uzupełnienia kwiatów!"

The_BEAST_r10
26.02.2019, 03:28
Wiem że to jest porąbane, ale tak to działa, musi mieć każdy tą premie u siebie na wyspie, wtedy dostajecie podwójne zasoby.

Link (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46155-Wydarzenie-Walentynkowe-2019?p=279109&viewfull=1#post279109)

garfuel
26.02.2019, 08:54
Nie muszą mieć tej premii wszyscy uczestnicy gry, a to czy premia zadziała jest losowe. Potwierdzone empirycznie na przygodach. Czasem wszyscy gracze mieli premię aktywną lecz nie każdy otrzymał podwójnego dropa. W drugą stronę, jeśli ktoś z uczestników przygody nie miał aktywnej premii to mimo to inni otrzymali podwójne zasoby.

ArturGrab
26.02.2019, 09:13
Również przesłałem swoje sugestie
mogę tylko zaznaczyć że wg BB powinniśmy screny robić każdego bubla bo inaczej oni nie wiedzą o czym my "wy" piszemy :)

set2g
26.02.2019, 09:54
pysia753 co by ci niby miało dać porzeniesienie na niemiecka wersję? Wszędzie jest ta sama wersja czy to pl,de,eu,us czy jakakolwiek inna. My mamy tylko domyślną inną nakładkę językową, a bebechy każdy ma takie same. Piszesz że na niemieckim forum wielkie oburzenie i masa postów, a u nas to nie? Mi support odpisał że wie, ale czeka aż to rozwiąże developer i nic dalej sami z tym zrobić nie mogą.
Ale do końca eventu raczej by się go nie spodziewał, co najwyżej dostaniemy za niedługo jakąś globalną (dla każdego) paczke z opisem jak to nasi dzielni osadnicy znaleźli skarb. A potem event zniknie i problem zostanie zapomniany na kolejny rok. Smutne ale prawdziwe.

pysia753
26.02.2019, 11:41
Owszem, wersja jest wszędzie ta sama, błędy te same, bałagan ten sam. Tyle, że tam chociaż ktoś udaje, że się interesuje tym, co się z grą dzieje i jakoś reaguje na to co piszą gracze. Miałeś gdzieś tutaj informację, że problem jest znany? Do wczoraj nie widziałam. Dziś już mi się nawet nie chce sprawdzać. Tu, żeby pojawiło się "kopiuj-wklej" musi paść połowa serwów.

vincii1980
26.02.2019, 12:05
Problem dalej ten sam , po relogu nie działa premia walentynka mimo że w strefowych pokazuje że działa.

sparkz
26.02.2019, 12:06
pysia753 co by ci niby miało dać porzeniesienie na niemiecka wersję?

Daloby tyle, ze tam ludzi rozumiejacych po polsku zostalo pewnie nie wiecej niz 5 na serwer :) z tego wiecej problemow niz korzysci, chociaz faktycznie czasem lagi mniejsze.

Misiorww
26.02.2019, 12:21
odpowiedź supportu - analizujemy problem
poprawią na 1 dzień przed końcem eventu
ile surowców i expa nie dostaniemy przez kolejne błędy
wiem, że to tylko cyferki, ale skoro jest możliwość wyciągnięcia ich większej liczby to produkt powinien zostać zareklamowany

kleszcz321
26.02.2019, 12:41
dałem sobie sam premie i działa
to że wszyscy musza miec premie to ściema

w łg osoby mialy wekszy drop ja niestety nie

Glavo
26.02.2019, 13:22
Nie działa wówczas, gdy przekazane walentynki są nieszczere, ot co

Igorb1985
26.02.2019, 15:21
U mnie z kolei problem jest taki ,że premia działa tylko do czasu pierwszego reloga. A, że bez relogów się grąć tutaj już raczej nie da, to musiałem non stop po relogach wrzucać nowe walentynki żeby działało. Ręcę opadają, chyba tylko gruba i geolog nie są zbugowani w tym evencie :)

baqslaw
26.02.2019, 15:28
U mnie z kolei problem jest taki ,że premia działa tylko do czasu pierwszego reloga. A, że bez relogów się grąć tutaj już raczej nie da, to musiałem non stop po relogach wrzucać nowe walentynki żeby działało. Ręcę opadają, chyba tylko gruba i geolog nie są zbugowani w tym evencie :)

Geolog akurat jest, tyle że na naszą korzyść, dlatego nikt nie narzeka;) Pewnie jego "naprawią" najszybciej :P

morgorothor
26.02.2019, 15:36
https://forum.thesettlersonline.com/threads/36804-Valentine-buff-not-working?p=351163&viewfull=1#post351163

Czy jakieś oficjalne stanowisko BB będzie w tej sprawie?

Ewent niby o miłości a ktoś tu kogoś najwyraźniej r....

... w konia

Jurek12345
26.02.2019, 18:33
Geolog akurat jest, tyle że na naszą korzyść, dlatego nikt nie narzeka;) Pewnie jego "naprawią" najszybciej :P

Ale podobno (przeczytane na forum) nie wszystkie kopalnie są szybkie (wszystkie mają ten sam opis) więc stawianie tam przemysłowej to trochę ryzyko.

Misiorww
26.02.2019, 20:27
już myślałem, że co drugi loot tylko daje +100%, ale teraz wpadły 2 z rzędu bez +100% :(

garfuel
26.02.2019, 20:56
Kto wie, zamiast naprawić może zmienią opis na coś w stylu 'premia Walentynka: losowa szansa na +100% do zasobów i uzupełnień'

Zee4c
27.02.2019, 10:09
jak sie uruchamia to pisze "masz walentynkę TWÓJ ZNAJOMY MA SZANSE NA PODWOJENIE NAGRODY" czyli wbrew temu co tu Penelopa wkleja to ze ktos ma uruchomiona nie znaczy ze dostaje podwojenie - to wszyscy inni musza miec uruchomiona na przygodzie...

Zee4c
27.02.2019, 11:30
dziś na 9 przygód (ŁG i AnŁ) zrobionych w 3 godziny "działania" premii Walentynka dostałem aż 1 (jedno) podwojenie...

set2g
27.02.2019, 13:50
Zee4c, to też nie jest prawda że wszyscy muszą miec walentynke odpaloną. Wczoraj robilem kooper i obydwaj mieliśmy walentynki aktywne, i ja dostałem podwojony drop a zapraszający już nie. Gdzie tu sens. I dalej, ja odpaliłem przygodę (walentynka cały czas działa u obydwu) i znów ja dostałem podwojenie a kompan nie. Tak jakby u niego walentynka przestała wpływać na drop mimo że jest aktywna. Wysuwam wniosek że jak już komuś walentynka sie dezaktywuje, tak do konca jej działania już nic nie podwoi.

Tak więc prawdopodobnie coś trigeruje to że walentynka wygasa przed czasem.

BB_Penelopa
27.02.2019, 14:44
Drodzy Gracze!

Premia Walentynka (Podwojony Łup)
Ten premia powinna zapewnić bonus za wykonanie kilku (wyszczególnionych w Pamiętniku Dewelopera) przygód.
Po dokładnym zbadaniu tego tematu (na podstawie Waszych raportów) okazało się, że nie zawsze tak jest.
Myślimy, że problem pojawia się wraz ze zmianą strefy domowej.

Pilnujemy tego i staramy się jak najszybciej znaleźć rozwiązanie.

Więcej informacji znajduje się > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46118#3) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

AssasinEzio
27.02.2019, 16:44
Przecież zaraz event się skończy...

Glavo
27.02.2019, 17:28
Mam wrażenie, że premia ta działa tylko na pierwszy drop, choć mogę się mylić. Przed każdym końcem przygody wrzucam nowe walentynki i tylko raz nie zadziałało, a wtedy to miałem kilka przygód w jednym ciągu.

Misiorww
27.02.2019, 17:50
chyba raczej losowo przyznaje.
przy wykonaniu kilku łg około 80% miało +100%
przy drugim, jeden drop bez premii, drugi z.

pretor29
01.03.2019, 23:13
Drodzy Gracze!

Myślimy, że problem pojawia się wraz ze zmianą strefy domowej.

Pilnujemy tego i staramy się jak najszybciej znaleźć rozwiązanie.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

to znaczy kiedy ? po evencie a moze w kolejnym ? duzo czas uwam nei zostalo

Lord_Crain
02.03.2019, 01:51
Ja mam już kilka Skarbów Wiedzy pod rząd bez premii, nawet jak odpalałem na koniec świeże walentynki. Support odpisał tak jak zawsze. Mamy weekend i 2 dni eventu. Wafla zrobią już :(

pretor29
02.03.2019, 15:13
Ja mam już kilka Skarbów Wiedzy pod rząd bez premii, nawet jak odpalałem na koniec świeże walentynki. Support odpisał tak jak zawsze. Mamy weekend i 2 dni eventu. Wafla zrobią już :(

oni maja weekend 7 dni w tygodniu , poraz kolejny nic nie zrobili tylko mysla i sądzą ... po co im ten testowy skoro i tak nic nie potrafia sprawdzic i porządnie wprowadzic d ogry

marcelina9
03.03.2019, 05:09
[...] tylko mysla [...]

Poniosło kolegę ?

Misiorww
04.03.2019, 21:41
czekamy na zwrócenie expa i surowców... :)

The_BEAST_r10
04.03.2019, 21:43
czekamy na zwrócenie expa i surowców... :)

No było by miło jakby się doliczyli ile straciliśmy, no i nam to wyrównali :)

gizmodogra
04.03.2019, 22:26
tak: doładowanie zboża w ramach rekompensaty :)

MOD_Victoria
25.04.2019, 15:26
Dzień dobry,

w związku z tym, że problem dotyczy Wydarzenia Walentynkowego (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46155-Wydarzenie-Walentynkowe-2019), czyli nie jest już aktualny - temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria