PDA

Zobacz pełną wersję : Konserwacja 14.02. i dalsze błędy

Margherita
15.02.2019, 08:30
Nie wiem co dokładnie miała naprawić konserwacja 14.02., ale wiem czego nie naprawiła. Przynajmniej u mnie jest tak jak było przed konserwą.

Na wyspie - stawianie budynków, zwłaszcza kopalni, to masakra. Nie mogę zapanować nad kursorem, kopalnie pojawiają się, znikają. W końcu gra się zawiesza. Coś co wcześniej robiło się jednym kliknięciem, teraz zajmuje o wiele więcej czasu i nie zawsze się udaje.

W przygodzie - to samo, generałowie zachowują się jak kopalnie. Nie mogę ich sprawnie, płynnie i precyzyjnie poprzestawiać, szczególnie na dużych mapach i dużych odległościach. Ikonki zatrzymują się gdzieś na mapie, zawieszają, nie pokazują się w miejscu, na które wskazuję kursorem. W ogóle nie mogę nad nimi zapanować. W efekcie generałowie czasem przestawiają się w inne miejsce, niż wskazane. Wszystko to zabiera cenny czas.

Do tego przejście z wioski/przygody trwa wyjątkowo długo, czasem wymaga zamknięcia przeglądarki i ponownego otwarcia. To samo z wchodzeniem na wioski znajomych i powrotem.
Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy wgrywanie eventu bez naprawienia tych problemów. Robienie przygód to masakra, a ja właśnie mam do zrobienia 3 Skarby Mądrości.
Dodam jeszcze, że cookies wyczyszczone i czyszczone regularnie.

bakalarz
15.02.2019, 11:51
Witam! Podczepiam się do problemu. Od poprzedniej aktualizacji przy każdym stawianiu budynków, otrzymywaniu nowych zadań, wejściu w gwiazdę gra się zacina.
Niestety przez to jest niegrywalna...Nie pomaga nawet zmiana przeglądarki czy przejście na aplikację dedykowaną do TSO.

sarac
15.02.2019, 18:13
Witam :) do tego co powyzej ,jeszcze zadanie gildyjne chyba sie mocno wstydzi :P schowalo się pod inne zadania i jest bardzo duzy problem z zaliczeniem zg :)

słodziak2
15.02.2019, 20:15
Witam , masz szczęście , bo logowanie się na grę graniczy z cudem , czas zmienić zainteresowania ,ta gra spada po równi pochyłej w dól .

mmonika123
15.02.2019, 21:02
Witam,

czy dziś istnieje możliwość wejścia do gry? Zalogowałam się na konto i od godziny próbuję wejść do gry, jednak pasek pobierania utknął w połowie i ani drgnie. Sytuacja taka ma miejsce w chromie i edge. jakaś masakra jest. Czy istnieje szansa że da się zagrać w gre?

e3nw
16.02.2019, 11:25
Witam,

czy dziś istnieje możliwość wejścia do gry? Zalogowałam się na konto i od godziny próbuję wejść do gry, jednak pasek pobierania utknął w połowie i ani drgnie. Sytuacja taka ma miejsce w chromie i edge. jakaś masakra jest. Czy istnieje szansa że da się zagrać w gre?
Raczej każy tak ma... sam mam tak od startu eventu w grudniu - pasek stoi bo gra pobiera na nowo pliki gry. Wystarczy za każdym razem poczekać z 10-20 minut zależnie od szybkości łącza, a wejdzie... :rolleyes:

Witek1965
16.02.2019, 19:04
Od rana piąty raz próbuję się dostać do gry i porażka. Co jest?

MWhiteman
16.02.2019, 22:14
szkoda gadac do supportu nawet nie pisze bo ich rady sa nic nie warte, wroccie do wersji z przed aktualki grudniowej nie bylo takich cyrkow z ladowaniem gry

piasek87
17.02.2019, 07:15
Ładownie się czy problem z wejściem, znikające budynki, to nie problem gry, głównie słabego sprzętu i kiepskiego neta. U mnie po konserwie ładuje się szybciej i działa lepiej.
Procesor:Pentium 4 2.4, 2.4GHz
Karta graficzna:GeForce 6600
Pamięć RAM:1GB
System operacyjny:Windows XP
To jest minimum by w miarę gra chodziła, oczywiście jeżeli chcemy mieć kosmiczną rozdzielczość, by nic się nie cięło, to wymagania rosną. Do tego dobry internet.

Margherita
17.02.2019, 07:33
Ładownie się czy problem z wejściem, znikające budynki, to nie problem gry, głównie słabego sprzętu i kiepskiego neta. U mnie po konserwie ładuje się szybciej i działa lepiej.
To jest minimum by w miarę gra chodziła, oczywiście jeżeli chcemy mieć kosmiczną rozdzielczość, by nic się nie cięło, to wymagania rosną. Do tego dobry internet.

Polemizowałabym.
U mnie: Intel(R) Core i7-4710MQ 2.50GHz
RAM 32 GB, Windows 8.1 64 bit
GeForce GTX 970M
i do tego internet tak pomiędzy 580-780 Mb/s (teoretycznie do 1GB, ale taki szybki na WiFi nigdy nie jest).

Wydaje mi się, że to niezłe parametry, a i tak mam problemy z zacinaniem się gry, zmrażaniem ekranu, ładowaniem. Na szczęście do gry wchodzę bez problemu ale już przechodzenie pomiędzy wyspą, przygodą, wyspą znajomych trwa masakrycznie długo. A nie było tak. To problem ostatnich aktualizacji gry.

The_BEAST_r10
17.02.2019, 09:51
To problem ostatnich aktualizacji gry.

Dokładnie.

Mar85
17.02.2019, 10:43
Potwierdzam. Gra nie dość że się ładuje strasznie długo to się zacina, przy przechodzeniu między wyspami. Przed aktualizacją ładnie śmigało a teraz to nie da się grać. Jak event ma chodzić tak jak wyspa to ja dziękuje...

violino
18.02.2019, 11:26
Handel też ma błąd. Wystawiłam ofertę, komunikat o wystawieniu się pojawił, ale oferta nie wisi.
Wczoraj było to samo, drugie wystawienie weszło, ale dzisiaj widzę, że oferta, która niby nie weszła, pokazuje się teraz w historii transakcji handlowych - wygasła...

pretor29
18.02.2019, 11:50
ten blad juz jest u mnie conajmniej rok , aferty nie widzisz ale pewnie ona jest i inni moga ja zobaczyc

konkur4
18.02.2019, 12:19
Ten błąd to akurat z korzyścią dla gracza, bo można wystawić więcej ofert za monety.

BB_Penelopa
18.02.2019, 18:41
Ostatni status to zawsze aktualny i stały status.

Obecnie opóźnienia w grze są naszym priorytetem. Pracujemy nad poprawą.

Najnowsza aktualizacja:

Zanim udostępnimy nowe treści chcielibyśmy zbadać szczegółowo problemy zgłoszone nam od czasu ostatniej aktualizacji. W tym tygodniu będziemy dostarczać nowych informacji o wydarzeniu, a do tego czasu mamy w planach przyjrzeć się bliżej wydajności gry. Nadal nad tym pracujemy. Dziękujemy bardzo za cierpliwość.

AKTUALIZACJA 18.02.2019
Wdrożyliśmy nową wersję na serwerze testowym, która obejmuje usprawnienia, dzięki czemu możliwą poprawę opóźnień.
Dołączcie do naszego serwera testowego na www.tsotesting.com i podzielcie się z nami swoją opinią.

z3nfist
18.02.2019, 19:10
niektorym, moze pomóc to:

wystarczy wlaczyc , lub wylaczyc wspomaganie sprzetowe we Flashu, roznie to jest,
u mnie owa funkcja jest odchaczona we Flash i nic nie tnie.

piotrusa
18.02.2019, 19:26
Margherita popieram bo parametry mam podobne i probowalem na roznych przegladarkach a problem jest i czym dluzej to jest jeszcze gorzej

Slawekju6
18.02.2019, 19:36
mam podobnie, po dłuższym czasie sie ładuje...

Aruzus
18.02.2019, 19:43

Najnowsza aktualizacja:

AKTUALIZACJA 18.02.2019
Wdrożyliśmy nową wersję na serwerze testowym, która obejmuje usprawnienia, dzięki czemu możliwą poprawę opóźnień.

Poprawcie to by miało sens bo czuję jakby ktoś piaskiem sypnął w trybiki, nic nie rozumiem :D
w temacie tego komunikatu (jesli dobrze rozumiem) mamy testować poprawki?
a czy błędy jakie są TERAZ były WCZEŚNIEJ na testowym zanim wgraliście event (którego nie uruchomiliście nawet)
Jeśli okaże się ze TAM gra działa (jak działała wcześniej), jakie to będzie miało przełożenie na grę TU?
co planujecie po tych ważnych testach, to jakie macie plany - kiedy startuje walentynkowy event, jutro, za tydzień w przyszłym roku?

hans79
18.02.2019, 19:54
nadal nie widać premi na władyce

zjadaczasu
18.02.2019, 20:47
Nie mogę się zalogować. Znowu stracę premię za logowanie?

DrwalDemolka
18.02.2019, 21:40
Mi pomogło znacząco odinstalowanie flasha za pomocą Adobe Flash Player Uninstaller i ponowne jego zainstalowanie. Wcześniej postawienie pola pszenicy do budowy trwało kilkanaście sekund po tym zabiegu prawie wróciło do normy

MrLewar
18.02.2019, 22:25
Mi pomogło znacząco odinstalowanie flasha za pomocą Adobe Flash Player Uninstaller i ponowne jego zainstalowanie. Wcześniej postawienie pola pszenicy do budowy trwało kilkanaście sekund po tym zabiegu prawie wróciło do normy

Dokładnie, problemem nie jest gra a środowisko w jakim działa, zmiana niewspieranego flasha na nowsze technologie (np: HTML5) i wprowadzenie tso na urządzenia mobilne ożywiło by servery. Ale co my gracze możemy o tym wiedzieć.

Yarek55wch
18.02.2019, 23:05
Zróbcie coś bo nie można grać cały czas się tnie jedna wielka porażka !!! albo już nic nie róbcie bo będzie tylko gorzej:mad:

The_BEAST_r10
18.02.2019, 23:16
Zróbcie coś bo nie można grać cały czas się tnie jedna wielka porażka !!! albo już nic nie róbcie bo będzie tylko gorzej:mad:

Hahahahaha.

No to mają robić , czy nie robić? Zdecyduj się ;)

pknszejk
18.02.2019, 23:39
Jak byście nie "ciągli" tyle niepotrzebnych bajtów to gra by śmigała jak złoto. Ale każde logowanie połyka mi od 200 do nawet 400 MB. W międzyczasie jak się loguję robię kawę, siadam na tronie i jak wszystko porobię to i tak nie jestem zalogowany ale już tylko czekam 2-5 min :) Pozdrawiam Waszych bystrych techników :)

The_BEAST_r10
18.02.2019, 23:42

To odinstalowanie w niczym nie pomaga, to tylko na chwilę daje efekt poprawy. Po kilku razach przejść - wyspa, przygoda, znajomy, wyspa, problem się pojawia. A na testowym o dziwo nie ma tego zacinania i teraz moje pytanie, skoro na testowym nie występuję, to jaki to ma związek z Flashem?

Niklas
19.02.2019, 00:18
Kiedyś za tow. Wiesława... lub Edwarda w wielu PGR-ach były problemy z wydajnością- ciągle było za mało kwintali z hektara.
Myślałem, że to już se ne wrati, a tu proszę - znowu problemy z wydajnością :D

The_BEAST_r10
19.02.2019, 00:30
Teraz się niewiele w tej kwestii zmieniło. Dążenie po jak najniższych kosztach i szybkość, sprawiają że mamy istną plagę pseudo fachowców, bo to nie ich wina, ale systemu samo naprowadzającego się biznesu. Pracodawca szuka szybkości i jakości, a wiadomo to nigdy nie może iść w parze, do tego dochodzą warunki wynagrodzenia i jakość sama się objawia w postaci chciwości i oszczędności. Niekiedy warto jednak powiedzieć sobie STOP i odejść od tego na rzecz zadowolenia klienta, co zaowocuje samoistny sukces na przyszłość :)

koziiii1
19.02.2019, 07:19
wezcie sie w koncu za robote, ile to moze trwac?

IrosConrad
19.02.2019, 09:12
To chociaż raz mam szczęście. U mnie ładuje się normalnie, co nie znaczy szybko, i działa. Muszę tylko za pierwszym razem, gdy wchodzę na skrzynkę pocztową, kliknąć dwa razy. Za pierwszym znika tylko ikonka listu przy awatarze i nic, dopiero za drugim kliknięciem otwiera skrzynkę.

Barabas53
19.02.2019, 10:24

Najnowsza aktualizacja:

AKTUALIZACJA 18.02.2019
Dołączcie do naszego serwera testowego na www.tsotesting.com i podzielcie się z nami swoją opinią.

Problem z aktulaizają to już któryś z kolei a tak przy okazji utraciłem dostęp do swojego konta grałem kilka lat(44 Level) i tu du..... niemożliwość odzyskania kontak poprzez konto ubisoftu to wielka lipa. Tysiące moich emaili bez odpowiedzi. Odzyskanie poprzez konto ubisoftu wogóle niemożliwe. Właściciel dostawcy internetu zwinoł interes i serwery założonych kont przestały istnieć i niemożna nic odzyskać. Telefonowanie do centrali Ubisoftu to mażenie ściętego drzewa. Założyłem nowe konto i nową grę ale to daleka droga. Bo gra bardzo długo się wczytuje , zawiesza rozłączają się serwery a może to już rychły koniec settlersów w POLSCE NIKT NIE JEST MI UDZIELIĆ POMOCY tylko tz. spychówka zdzwonić napisać do ubisoftu ATU LIPA LIPA .

Barabas53
19.02.2019, 10:53
MOZE NAJWYŻSZY CZAS ZMIENIĆ CAŁA EKIPE bo testery i serwery zagranicze są ok. Tylko tak może być w polsce a później "przecież nic się nie stało" to jest tylko po stronie UŻYTKOWNIKA (czytaj gracza) słaba sieć, słaby sprzęt, nieumiejętność korzystania itp. itk. bo u nas jest wszystko ok. Tylko wyślij skrina bo tam gów..... zobaczy moderator lub ktoś z ekipy ..... .

e-rick
19.02.2019, 10:56
Jedyna rada jakiej mogę udzielić,zatrudnijcie polskich informatyków.Obecni informatycy niech idą szparagi zbierać.Pozdrawiam

Yamira
19.02.2019, 11:10
Tak Marg masz racje, gra się wiesza tnie, nie można kopalni postawić i po prostu nie można normalnie grać......

Yamira
19.02.2019, 11:11

Bzdury piszesz .tyle ci powiem............

Koci_Guzik
19.02.2019, 11:41
Mąż jest programistą i po objawach, jakie skrypt gry generuje w trakcie rozgrywki (zamulanie coraz większe z każdą chwilą), wywnioskował (oczywiście bez spojrzenia w kod jest to tylko odgadywanie) iż prawdopodobnie problem jest z fragmentem kodu odpowiadającym za połączenie z bazą danych, które to połączenie się przy każdej akcji gracza (np. stawianie kopek, studni, pól, itd) na nowo generuje, zamiast korzystać z jednego już otwartego połączenia. To się podobno jakoś fachowo nazywa - Singleton czy jakoś tak. I jak tego nie ma, to nawet zwykłe galerie zdjęć korzystające z baz danych, potrafią zamulić całą przeglądarkę...

Barabas
19.02.2019, 12:02
Ludzie na stos z "naprawiaczami" chcemy gry gobrej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barabas
19.02.2019, 12:08
Sprzet wypasiony intel 9 generacji RAM 32 GB grafika 1080 z pamięcią 8 Giga a tu wszystko stoi gdy wracam z "porcelanki" po 30 minutach i tak jet praktycznie od nowego roku -- może rok świni zaszkodził grze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Jest to podyktowane złym kodem tak naprawdę nz łączenie do bazy danych ale przecież są tam chyba jacyś "programiści" co tego nie widzą........ be bele ble.

doncristi
19.02.2019, 12:14
po mojemu to testowy działa bo ma mniejsze obciążenie

The_BEAST_r10
19.02.2019, 12:19
Problem w tym że na testowym nie ma tych zacinek i nigdy nie było :)
To u nas i innych światach zostało coś spartolone.

Bo jak to sparkz napisał.

Wkleic tez trzeba umiec bez bledow.

Sebettu
19.02.2019, 12:27
Hej. Jak wszyscy, lub znakomita większość, borykam się z zacięciami. Różnie z nimi jest, raz ciężej, raz ciut lepiej. Gram na różnych konfiguracjach sprzętowych, nie dajmy się zwariować, to gra przeglądarkowa i nie ma znaczenia czy na waszym sprzęcie pójdzie Wiedźmin, czy GTA. Gra się zacina bez względu na to. Na rozwiązanie trafiłem przypadkiem - jest nim klient gry Settlers (to magiczne i tajemnicze "pobierz grę", kilka pozycji nad przyciskiem logowania lub gry). Gra nadal ładuje się koszmarnie długo, ale, o dziwo, daje się postawić kilka kopalni czy linie obronne na ekspedycji. Nie jest to rozwiązanie idealne, używam go doraźnie, ale może komuś też pomoże.

StaryKrawat
19.02.2019, 12:49
Myślę, że wydajnością gry, czepiają się dupki. Gra się dobrze. Szacun dla programistów. Gra wnosi do mojego życia miłe chwile, rzadko gram, ale to najlepsza gra z tych.

StaryKrawat
19.02.2019, 12:53
A, zablokowali mnie kiedyś, bo jakiś gnojek pożalił się, że mu drewno wiszę, a może coś podobnego hahahaah, grałem z miłymi ludźmi/zapamiętam/, gram z miłymi, pozdrawiam bulowiana/Andrzej/ i anlob, redjul, i ten tego tamten świat /imieje/, gram teraz, gra darmowa :) Ha

qqaz
19.02.2019, 12:59
Na stawianie kopalni pomaga trochę maksymalnę przybliżenie

Aruzus
19.02.2019, 14:00
Myślę, że wydajnością gry, czepiają się dupki. Gra się dobrze. Szacun dla programistów. Gra wnosi do mojego życia miłe chwile, rzadko gram, ale to najlepsza gra z tych.

zachowajcie spokój, prowokator na sali :D :D :D
albo jajcarz lepszy nawet od Kryszaka ;)

pretor29
19.02.2019, 17:09
no to mamy kolejna konserwe zapowiedziana , w celu poprawwienia wydajnosci ... czyli pewnie bedzie jeszcze gorzej

sparkz
19.02.2019, 17:59
albo jajcarz lepszy nawet od Kryszaka ;)

o to akurat nietrudno.

Swoja droga wiele o stanie gry mowi to, ze jedyna sekcja forum w ktorej sie cokolwiek dzieje sa "Problemy techniczne", bo inne maja nawet po kilka dni bez zadnego posta :)

Drwal81
19.02.2019, 20:02
Niech jeszcze wiecej wymyślają to bedzie super działac. 3 rodzaje wojsk, kilka rodzai przygód,wypraw itd. Dodatkowe wyspy, setki geologów i generałów i tysiace premii do wrzucenia. Przy tym miliony kliknieć i wszystko sie pier...... ! Jak aj bym w firmie wszystko na raz puścił i podostawiał jeszcze kilka maszyn to jak to ma normalnie funkcjonować? jak sie rano zaloguje to godzine klikam non stop zeby wszystko chodziło jak chce. No ale tak to jest gra ma zarabiac to sie wymysla setki różnych "fajnych" rzeczy i mamy co mamy.

Zapalnik89
19.02.2019, 20:43
witam. na serwerze testowym nie da sie zbudowac nowej studni na wyczerpanej ani nawet na tym samym miejscu po zburzeniu zapdnietej studni

Pedro882013
19.02.2019, 21:02
Witam, rozumiem , że już od teraz nie można wejść na wyspę? Bo od 1 godziny jestem na stronie głównej i wczytuje mi grę:((((((((((((((

set2g
19.02.2019, 21:08
Zapalnik89, To akurat nie dziwne, tam nawet pola sie nie wyczerpują mimo wyeksploatowania. Jest to raczej związane ze środowiskiem testowym i tym że mamy od pierwszego zalogowania zabudowaną wyspę. Jakbyś miał czystą od 0, podejrzewam że by tych problemów nie było.

Margherita
20.02.2019, 06:40
Swoja droga wiele o stanie gry mowi to, ze jedyna sekcja forum w ktorej sie cokolwiek dzieje sa "Problemy techniczne", bo inne maja nawet po kilka dni bez zadnego posta :)

Bardzo trafna uwaga :)
Mam nadzieję, że po 12 nie zobaczę apokalipsy na wyspie, o ile w ogóle ją zobaczę.

Efema
20.02.2019, 08:19
Witam,

pamiętacie grę 'Might & Magic Heroes' i jej problemy 'z pamięcią'? to chyba było w 3ciej części, wersja pudełkowa. gra muliła kompa, zacinała się, wieszała.. Tłumaczone to było 'problemem z oczyszczaniem pamięci gry w kompie gracza'. na to samo narzekali gracze 'sieciowej' wersji gry'/nie online/. po poprawkach gra lepiej chodziła, ale nigdy idealnie.

To takie babskie zastanawianie się gracza - czy teraz nie mamy podobnego problemu? objawy bardzo mi przypominają herosów sprzed poprawek... a i dostawca ten sam :)

piasek87
20.02.2019, 08:21
Ta wersja na serwerze testowym jest poprawiona i teraz ją wgrywają na główny, hmm będzie wesoło :) Tnie się gorzej niż teraźniejsza popsuta wersja

Milady84
20.02.2019, 10:11
Zalogowałam się:) Zobaczymy co znowu sknocili...

BB_Penelopa
20.02.2019, 13:23
Witam serdecznie!

Proszę o informację jak wygląda logowanie, stawianie budynków i wszystko inne po dzisiejszej konserwacji. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

colodentZ
20.02.2019, 14:52
Kopalnie nie zawieszają się, gdzie przed konserwacja pojawil się problem.:) Czyli jest dobrze :). Logowanie trwa 1:30 a do pelnego " obrazu " gry prawie 2 minuty. U mnie logowanie bez większych zmian przed konserwacją jak i po .:)

MWhiteman
20.02.2019, 14:54
nic sie nie zmienilo, dla pewnosci wywalilem ciastka i wszystko po konserwie, gra sie laduje i laduje i nic, choc jest jedna roznica nie trwa to dlugo bo raptem po 30 min proby ladowania wyskakuje odrazu

https://clip2net.com/s/3ZWAcuv

Dojooo
20.02.2019, 15:07
U mnie zdecydowanie lepiej. Gram od ~~3h. Tylko raz się gra zwiesiła na przygodzie. Na wyspie wszystko śmiga. Postawiłem już kilkanaście kopań i jest ok. Tylko lekka zwieszka jak wskakuje zadanie lub wysyłam gienków na przygodę. Ale to 1-2 sec.
Oczywiście wyczyściłem przeglądarkę przed uruchomieniem gry po konserwie. Ładowanie gry - też nie najgorzej. Z minutkę czy dwie.

z3nfist
20.02.2019, 16:23
przekaz do góry, ze przestoje sa do 10 sek i wiecej,

przed tymi zmianami z dzisiejszej konserwy, mialem ok.

arko19752012
20.02.2019, 16:35
dalej sa lagi na grze tyle ze juz nie trwaja minute lub dluzej i ladowanie pomimo czyszczenia ciasteczek okolo pol godziny trwalo

Kasiavx
20.02.2019, 16:58
lagi są może mniejsze ale ładowanie to masakra, 30min albo i dłużej

borafa_xXx
20.02.2019, 18:01
Chat działa ze strasznym opóźnieniem. Cokolwiek chcesz napisać jest już nieaktualne zanim literki łaskawie się wyświetlą... :(

Margherita
20.02.2019, 20:10
U mnie zdecydowanie widać poprawę.
1) Logowanie - ok 30-35 sek
2) Wizyta u znajomego (wejście i powrót) - tu rewelacja, 1 sekunda! Aż mi się wierzyć nie chce. Sprawdzałam kilka razy. Już prawie zapomniałam, że kiedyś, parę lat temu tak było.
3) Stawianie kopalni bez problemu.
4) Przesuwanie mapy, przybliżanie, oddalanie - działa płynnie
- Nie sprawdzałam jeszcze jak w przygodach z przestawianiem generałów i przechodzeniem między mapami wyspy i przygody.
- Nie przetestowałam również wrzucania premii, szczególnie dużych ilości u znajomych.
Zamrażanie ekranu - nadal się pojawia, ale trwa dość krótko. Jeszcze testuję.

Podsumowując: u mnie jest lepiej, ale nie będę chwalić dnia przed zachodem.

MOD_Victoria
05.10.2019, 21:39
Witam!

Problem nieaktualny - wątek zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria