PDA

Zobacz pełną wersję : Wydarzenie Walentynkowe 2019 - Dyskusja

Strony : [1] 2

BB_Penelopa
13.02.2019, 11:29
Drodzy Gracze,

Zapraszamy do podzielenia się opinią na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46155).

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

SABEM
13.02.2019, 16:31
No, zaje fajnie.... I jak tu grać kiedy nic nie wiadomo... HAHA...

PaoDram
13.02.2019, 17:04
Już nie ośmieszajcie się z tymi eventami :)) Skąd macie informatyków skoro nie potrafią wyeliminować błędów i zaimplementować kilku funkcji do gry :D ŻENADA i tyle w temacie

Aruzus
13.02.2019, 17:13
Już nie ośmieszajcie się z tymi eventami :)) Skąd macie informatyków skoro nie potrafią wyeliminować błędów i zaimplementować kilku funkcji do gry :D ŻENADA i tyle w temacie

dopiero wgrali nowe błędy, daj im trochę czasu :D

PaoDram
13.02.2019, 17:15
Nigdy nie rozumiem aktualizacji. Może w końcu ktoś nauczyłby się robić trzy na raz . Nie byłoby wtedy problemu :D

stachu_stach13
13.02.2019, 17:22
haahahahahahah żenada. :cool:

GalluxAnonimus
13.02.2019, 17:56
Proponuję wydrukować każdemu z graczy taki podręcznik żeby mógł się w tym wszystkim szybko połapać.

Robalus
13.02.2019, 17:57
Ale sie ubawilem.... To kiedy start ???

majsterpaulek60
13.02.2019, 18:12
w to co jest normą nie wypowiadam się ale mam jedno pytanie Stacja kontroli pogody działa na oddziały obronne w tym oddz przeciwnika czy to oznacza ze oddziały w obozach atakujących też dostaną wzmocnienie ?

ArturGrab
13.02.2019, 18:50
BRAWO
BRAWO
BRAWO

bb

Glavo
13.02.2019, 19:06
BB, współczuję hejtu, jaki się na Was wylewa.
Penelopo, kolejny dzień, gdy plucie staje się normalnością, współczuję.
Trzymam kciuki, dacie radę.

alchems
13.02.2019, 21:28
Może złożę CV do BB, bo chyba mają problem z zarządzaniem zmianą :)

szymonXD150
13.02.2019, 21:40
informatycy jak zchrzanili powinni grzebać w nocy od 2 do 8 rano , a nie jak księciunie w dzień

pretor29
13.02.2019, 21:52
informatycy jak zchrzanili powinni grzebać w nocy od 2 do 8 rano , a nie jak księciunie w dzień

informatycy to by sobie z tym dawno poradzili

Iphoris
13.02.2019, 22:53
BB, współczuję hejtu, jaki się na Was wylewa.
Penelopo, kolejny dzień, gdy plucie staje się normalnością, współczuję.
Trzymam kciuki, dacie radę.

Ale to słusznie akurat.
Z programowania to ja tak bardziej raz na ruski rok na własne potrzeby coś wystrugam, ale nie potrafię sobie wyobrazić jak można zrobić niektóre błędy, które pojawiają się w TSO. Uważam je za niewykonalne technicznie przy użyciu współczesnych narzędzi, a w BB są takie zdolniachy, że umieją ten błąd zrobić i wpuścić na produkcję.
Przykładowo masz błąd, który pojawia się znikąd na jednej przygodzie, np. teleportacja generałów po dojściu w jakieś miejsce. Czy oni tam oprogramowują dreptanie generałów dla każdej przygody z osobna? Bo na to by wyglądało. I jeśli tak, to mnie nie dziwi, że nie są w stanie zapanować nad kodem.
Albo jest sobie kolejka produkcji taka sama w kilku budynkach i akurat w jednym zachowuje się nieprzewidywalnie. Jak to zrobili? Nie mam pojęcia :)

Kazuio
13.02.2019, 22:57
żenada roku..

a nie sorry do końca roku to jest daleko, jeszcze BB zdąży przebić samych siebie :P

sparkz
13.02.2019, 23:25
Z programowania to ja tak bardziej raz na ruski rok na własne potrzeby coś wystrugam, ale nie potrafię sobie wyobrazić jak można zrobić niektóre błędy, które pojawiają się w TSO. Uważam je za niewykonalne technicznie przy użyciu współczesnych narzędzi, a w BB są takie zdolniachy, że umieją ten błąd zrobić i wpuścić na produkcję.

Ubawiles mnie tym kompletnie, bo sam na to zwrocilem uwage.

Kolo 2014 mielismy nawet z paroma kolegami z pracy taka zabawe polegajaca na zgadnieciu w jaki sposob technicznie sie da dojsc do takich bledow jakie sie zdarzaja w BB, bo wbrew temu co laicy moga myslec to jest niezla zagadka.

Albo jest sobie kolejka produkcji taka sama w kilku budynkach i akurat w jednym zachowuje się nieprzewidywalnie. Jak to zrobili? Nie mam pojęcia :)

.. albo nowo wprowadzony general zabiera patent budowlany jak sie go stawia na wyspie, problem jest naprawiony, kolejny general innego typu pojawiajacy sie event pozniej tez ten patent zabiera. I tak to poprawiaja 3-4 razy, az zdazy minac rok, mamy ten sam event co przy pierwszym generale i jego druga sztuka znow zabiera patent budowlany (dla tych ze slabsza pamiecia - takie cyrki dzialy sie od czasu przed wprowadzeniem pierwszego MO).

Albo znikad sama wprowadzila sie zmiana z pozycjonowaniem okienek produkcji przy niektorych budynkach, ktore teraz maja anchoring na dole okna zamiast na gorze.

I jak tu nie wierzyc w cuda ?:)

stasiu54
13.02.2019, 23:57
ośmieszacie sie

rolnik35
14.02.2019, 00:07
A ja już sie dziś zastanawiałem czy by dla jaj nie napisać posta w dziale technicznym, że jutrzejszy event zacznie się dopiero po konserwacji przedeventowej tak koło 14 lub 16, a tutaj taki psikus od BB... konserwa wprowadzająca event, który się nie zacznie w ogóle o czasie bo nie został wprowadzony... Kurde uprzedzili mnie:) No normalnie :)))))))))))))))))))))))))))))

Tak, tak stacja pogody wzmacnia również jednostki przeciwnika. To dla tych co chcą sobie ustawić taktykę pod bardziej nieobliczalne straty i robić jedną przygodę losowo na 4 sposoby, za każdym razem śląc w piach losowe jednostki. Taki kolejny psikus i element losowy, żeby nudno nie było :))) Cały sztab ludzi myślał zapewne nad tym budynkiem od czasu powstania TSO. Normalnie, zdrowo myślący człowiek takiej premii/ pomocy/ kupy [śmiechu] dla gracza nie wymyśliłby chyba za nic. Ale jak widać można.

Kocham tą grę za poczucie humoru ludzi, którzy ja tworzą :DDDDDDDDD

konkur4
14.02.2019, 00:25
Tak, tak stacja pogody wzmacnia również jednostki przeciwnika. To dla tych co chcą sobie ustawić taktykę pod bardziej nieobliczalne straty i robić jedną przygodę losowo na 4 sposoby, za każdym razem śląc w piach losowe jednostki. Taki kolejny psikus i element losowy, żeby nudno nie było :))) Cały sztab ludzi myślał zapewne nad tym budynkiem od czasu powstania TSO. Normalnie, zdrowo myślący człowiek takiej premii/ pomocy/ kupy [śmiechu] dla gracza nie wymyśliłby chyba za nic. Ale jak widać można.

Kocham tą grę za poczucie humoru ludi, którzy ja tworzą :DDDDDDDDD

Przeliczyłeś już wszystkie przygody z każdą premią, żeby twierdzić, że ten budynek i jego premie są śmieszne? Poprzyj to jakoś dowodami, że nie ma przygody, gdzie żadna z premii nie da żadnych korzyści dla graczy, to zacznę się śmiać razem z Tobą, bo póki co Twoje "hihihi", "hahaha" to tylko takie wyśmiewanie, żeby wyśmiać pomysł, niepoparte żadnymi dowodami.

hadzi4
14.02.2019, 00:31
Rada dla BB ...nie wprowadzajcie juz nowych zmian

rolnik35
14.02.2019, 00:56
Kolego konkur, jeśli poza TSO nie będę miał życia prywatnego, ani żadnych innych zainteresowań, to będę przeliczał wszystkie możliwe przygody we wszystkich możliwych wariantach pogodowych jakie sobie ekipa z bb wymyśli. A a razie to budynek, który premiuje również jednostki przeciwnika to żaden bonus dla mnie jako gracza. Ale oczywiście każdy może go sobie kupić i przeliczać, zamiast korzystać z istniejących poradników. A dla mnie to kupa [śmiechu].

A co do wyśmiewania pomysłów... Dobre pomysły należy chwalić, a pomysły z d...y, wymyślane dla samego wymyślenia, nie zasługują na nic innego jak śmiech. Ja rozumiem, że chcesz wykazać się "dojrzałością" i docenić pracę OBECNEJ ekipy bb, ale słabe to. Ich pomysły są coraz gorsze i multum ludzi to pisze, ale po nich spływa to jak woda po kaczce i dalej kontynuują swoja politykę rozwoju i propagandę sukcesu. I jak lubię pograć w TSO, tak nie zamierzam chwalić ich za każdy szajs jaki wymyślą tylko po to żeby pokazać, że "pracują nad rozwojem gry".

Oby moc stacji pogodowej była z Tobą :)))

krzyszaf
14.02.2019, 09:16
jak tak przeliczacie to prosiłbym o przeliczenie jak długo powiny sie rekrutować odziały w koszarach elitarnych mam 3 poligony wystawione wojo miało sie wyszkolić w 1 dzien i 12 godz a jak dodam skunksa to o ile powinna rekrutacja sie skrócić ?

sparkz
14.02.2019, 10:26
Przeliczyłeś już wszystkie przygody z każdą premią, żeby twierdzić, że ten budynek i jego premie są śmieszne? Poprzyj to jakoś dowodami, że nie ma przygody, gdzie żadna z premii nie da żadnych korzyści dla graczy

Czepiasz sie szczegolow.

Nikt Ci nie udowodni, ze nie ma przygod w ktorych zaden z tych buffow nie daje absolutnie zadnych korzysci dla graczy, bo jest spore prawdpodobienstwo, ze znajdzie sie jakas jedna, gdzie w jakims jednym obozie takie korzysci beda. Tutaj chodzi o cos zupelnie innego : to jest budynek premium, ktory w zamierzeniu mial za cene wydanych na niego surowcow dawac buffy, a te, z zalozenia, powinny graczowi pomagac, sa natomiast zrobione w taki sposob, ze w ogolnym przypadku gracza oslabiaja i trzeba sie calkiem sporo naszukac zeby w ogole znalezc jakis przypadek w ktorym nie przeszkadzaja. Do tego, zeby bylo smieszniej, dzialaja na cala przygode, wiec nawet jesli znajdziesz jakis jeden oboz w ktorym Ci sie oplacaja, to z tego nijak nie wynika ze w pieciu kolejnych nie poniesiesz z ich racji znacznie wiekszych strat ktore z nadwyzka zrekonpensuja CI zysk z poprzedniego.

A zeby nie rzucac tylko ogolnikami, to masz 4 buffy :

- splash damage dla jednostek defensywnych : na alibabach nie daje nic bo w zdecydowanej wiekszosci przypadkow uzywasz KZ ktorzy zadaja do 50 obrazen, a jednostki defensywne przeciwnika maja HP rowne wielokrotnosci tych 50. Moze dac jakis marginalny zysk w obrazeniach na krawcach ale zaniedbywalnie maly, bo rekruci silni nie sa a i dlugo nie pozyja; warto dodac ze to jest jeden z najsilniejszych bonusow ofensywnych jaki mozna dac jednostkom, wiec oczywiscie BB w przyplywie geniuszu daje go jednostkom ktore zadaja zaniedbywalnie male obrazenia

- hp wszystkich jednostek zwiekszone o 20% : jesli chcesz uzywac tego buffa jako samodzielnego a nie razem z tym ktory podwyzsza dmg, to jedyne co zyskujesz to ze walka trwa dluzej, bo Twoje jednostki sa wytrzymalsze ale zabijaja przeciwnika proporcjonalnie wolniej. Komplikuje sprawe biorac pod uwage ze dziala na calej przygodzie, i potencjalnie uniemozliwia Ci zabicie pewnych obozow bez strat w 1 ataku, bo czesc jednostek moze przezyc i oddac. Bez szczegolowej analizy pojedynczych przypadkow ciezko powiedziec jak to wplywa na bossow, szczegolnie na alibabach, bo ci tez moga przezyc runde dluzej niz przezyliby bez tego "buffa" (chyba, ze ktos zweryfikuje ze nie dziala on na bossow)

- wszystkie jednostki zyskuja umiejetnosc ataku na najslabsze jednostki : moj faworyt. Generalnie uzycie tego buffa jest rownowazne z wlozeniem sobie kija w szprychy pedzacego roweru, bo uniemozliwia uzywanie jakichkolwiek jednostek zadajacych duze obrazenia - kazdy przeciwnik zabije Ci je zaraz w momencie tego jak bedzie mogl atakowac, do tego jednostki przeciwnika w wiekszosci przypadkow zadaja ciut wieksze obrazenia niz Twoje, wiec zabije Ci je on ciut lepiej niz Ty zabijesz jemu. Efekt mozna rownowazyc Vargusem, ale wtedy skazujesz sie na uzywanie generala z pojemnoscia 195 nawet tam, gdzie bez tego "buffa" moglbys uzywac 285.

- wszystkie jednostki dostaja +20% obrazen : tutaj jedyny przypadek w ktorym to mozna zastosowac to atak KA ktory zabije przeciwnika zanim ten zdazy oddac, w przypadku w ktorym bez buffa brakloby dmg. W kazdym innym przypadku ten bonus zaaplikowany do przeciwnikow oznacza, ze wiekszosc z tego co na nim mozesz zyskac zostanie skompensowane koniecznoscia uzycia 20% wiekszej ilosci jednostek oslaniajacych. Do tego wisienka na torcie jest to, ze wiekszosc Twoich jednostek nie ma splasha, wiec 20% bonusu to w wiekszosci przypadkow jest zero bonusu (pdoczas gdy przeciwnicy na krawcach i wyzej splasha maja)

__
Ten budynek jest przykladem mniej wiecej tak racjonalnego podejscia do projektowania, jakim bylby samochod na kwadratowych kolach zaprezentowany przez byle ktorego producenta samochodow.

edit :

podwojny post, mozna skasowac

CloneTrooperr
14.02.2019, 10:29
rolnik35,
kilka przykładów: dodawanie 20% hp konnemu zbrojnemu vs jednoski z mała ilością hp, dodawanie 20% ataku konny arkebuzerom vs jednostki atakujące w trybie zwykłym (nie zdążą zaatakować), dodawanie 20% ataku arkebuzerom w zbroi vs jednostki z ostatnim atakiem. Coś tam da się wykorzystać.

konkur4
14.02.2019, 10:43
Kolego konkur, jeśli poza TSO nie będę miał życia prywatnego, ani żadnych innych zainteresowań, to będę przeliczał wszystkie możliwe przygody we wszystkich możliwych wariantach pogodowych jakie sobie ekipa z bb wymyśli. A a razie to budynek, który premiuje również jednostki przeciwnika to żaden bonus dla mnie jako gracza. Ale oczywiście każdy może go sobie kupić i przeliczać, zamiast korzystać z istniejących poradników. A dla mnie to kupa [śmiechu].

A co do wyśmiewania pomysłów... Dobre pomysły należy chwalić, a pomysły z d...y, wymyślane dla samego wymyślenia, nie zasługują na nic innego jak śmiech. Ja rozumiem, że chcesz wykazać się "dojrzałością" i docenić pracę OBECNEJ ekipy bb, ale słabe to. Ich pomysły są coraz gorsze i multum ludzi to pisze, ale po nich spływa to jak woda po kaczce i dalej kontynuują swoja politykę rozwoju i propagandę sukcesu. I jak lubię pograć w TSO, tak nie zamierzam chwalić ich za każdy szajs jaki wymyślą tylko po to żeby pokazać, że "pracują nad rozwojem gry".

Oby moc stacji pogodowej była z Tobą :)))

Jakiś cel w tym jest, bo gdyby wszędzie działało to na niekorzyść gracza to by tego nie wprowadzali. Wyjdzie jak z szalonym naukowcem - wszyscy płaczą, że poradników nie ma, że nieprzydatny jest, że to tylko ozdoba, a ilu z tych płaczków pokwapiło się, żeby samemu poszukać zastosowania? Na czacie, jak ktoś o niego pyta, na większość sugestii żeby sami podziałali słyszę odpowiedź "nie mam czasu". I taki jest przeciętny gracz po 7 latach - bez poradników ta gra by go przerosła. To nie wina twórców, że wprowadzają kontrowersyjne nowości, tylko graczy, że z góry są sceptycznie nastawieni do nowości.

rolnik35
14.02.2019, 10:50
CloneTrooper ludzie mający w tę grę więcej doświadczenia i mądrzejsi ode mnie (Sparkz) wykazali jak działa stacja i jej bezużyteczność dość szczegółowo. Ale jak napisałem wcześniej - jest wolność wyboru i każdy może sobie za walutę eventową kupować co zechce. Jeśli ktoś uważa, że stacja pogodowa to taki rewelacyjny budynek to go sobie kupi. I niech mu dobrze służy. Sądzę jednak, że dobrze jest wyraźnie wyjaśnić graczom jak on działa, czyli... że to bubel, który zamiast pomagać graczowi, który za niego zapłaci dopali również jednostki przeciwnika w przygodzie (który to przeciwnik zyska dużo więcej niż gracz).

Konkur, nie znam nikogo kto by grał szalonym naukowcem. Ostatni generałowie-specjaliści od bb to wzięci kilku losowych, bezużytecznych skilli, wpakowanie ich w ludka i nazwanie go specjalistą. I nie trzeba mieć doktoratu, ani go napisać, żeby widzieć, że coś jest z założenia bezużyteczne. A znalezienie jednego zastosowania na 100, podczas gdy inne są sprawdzone i dobrze działające, nie jest warte zachodu i tracenia czasu.
Ale to już indywidualna sprawa każdego gracza.

sparkz
14.02.2019, 10:51
To nie wina twórców, że wprowadzają kontrowersyjne nowości, tylko graczy, że z góry są sceptycznie nastawieni do nowości.

Nie rozumiesz istoty problemu.

Ta gra jest na tyle prymitywna mechanicznie, ze zostala "rozkminiona" na dlugo przed tym, jak zalozyles tu konto. Kazdy kto choc troche wysilku wlozyl w theorycrafting i optymalizacje na pierwszy rzut oka moze stwierdzic czy dana nowosc ma zastosowanie czy nie, i jakie ma potencjalne konsekwencje, i nie trzeba do tego wykonywac setek obliczen przyjmujac tysiace wariantow na dziesiatkach przygod. Tak jak w moim przykladzie z kwadratowymi kolami.

Z szalonym naukowcem bylo identycznie, skonczylo sie na tym ze nie ma on zastosowania, bo nikomu nie udalo sie na razie znalezc jakichkolwiek przypadkow gdzie gwarantowalby on rzeczywista przewage - gdyby sie udalo, to na pewno bys o tym uslyszal bo taka wiedza jest propagowana w calej rozciaglosci populacji graczy.

Jakiś cel w tym jest, bo gdyby wszędzie działało to na niekorzyść gracza to by tego nie wprowadzali.

Sęk w tym, ze oni dziesiatki razy udowadniali, ze sami nie rozumieja jak dziala to co wprowadzaja, wiec ciezko oczekiwac zeby rozumieli na czym polega korzysc graczy.

Do dzisiaj masz np generala ktorego glownym zadaniem jest blokowanie, ktory jest specjalista - co jest na najbardziej podstawowym poziomie sprzeczne z podstawowym zadaniem jakie ma wykonywac.

kaaala
14.02.2019, 11:07
i gdzie jest ten event :D

akukumamuniu
14.02.2019, 11:10
uwaga uwaga na Nowej Ziemii właśnie wystartował event!!!! trzeba cisnąć ile się da ... tylko na kodach

Karolekc
14.02.2019, 12:07
no i mamy łewent :D

maciekpikso
14.02.2019, 12:13
"no i mamy łewent" . Gdzie? Konserwa się zaczęła dopiero

Fafaq
14.02.2019, 12:18
Błąd na błędzie i błędem pogania - świetnie po raz kolejny pokazaliście, że się nie nadajecie do tej roboty. Wprowadzacie jakieś nikomu nie potrzebne zmiany eventy kilkudniowe, których nie potraficie nawet od podstaw zrobić - ech czas chyba zakończyć definitywnie tę grę z tygodnia na tydzień coraz gorzej z działalnością gry.

DeVvV
14.02.2019, 12:19
"Chcieliśta to mata, a tera spadajta" <---- powiedziało BB :D

znik3040
14.02.2019, 12:22
ale bełta odstawiacie. najpierw konserwa przygotowawcza która zamuliła grę na maxa, zwłaszcza stawianie budynków, a potem konserwa niespodziewajka. blah..... ach ta legendarna jakość ubisoftu.

Fachura
14.02.2019, 12:27
Człowiek chciałby wrócić do gry a tu taka niespodzianka.
Weźcie pod uwagę że nawet jak przedłużycie czas premium to nic to nie daje jak znienacka odetniecie gre. Dorośli idą do pracy (przypadkiem mam drugą zmianę w tym tygodniu), i do jutra nic nie zrobię. A wszystko przestanie pracować bo nie odbuduję kopalni. I jaki w tym w ogóle sens?

Czy ktoś mógłby podać informacje jak usunąć konto?

gilgalad_pl
14.02.2019, 13:11
wszyscy narzekają na konserwę, a potem i tak damy sie ugłaskać dodatkowymi kwiatkami i dniem (albo trzema) premium

Yamira
14.02.2019, 13:40
3 dni premki to nie byłoby nawet takie złe ugłaskiwanie, ale wątpię.
Tak się zastanawiam czasami o co ja tu jeszcze wchodzę.
Grzeje mnie na ogół ta gra na maxa.
Chyba poważnie przemyślę dalsze uczestnictwo w tym od lat beta projekcie- bo pełnowartościową grą tego nazwać nie można;/

Witek1965
14.02.2019, 13:41
PO konserwie. I co? I jajco. Eventu nie ma nadal.

The_Cocoloco
14.02.2019, 14:44
Halina kiedy ten event :D

ArturGrab
14.02.2019, 15:18
Wyjdzie jak z szalonym naukowcem -

pofatygowałem się kupiłem wyszkoliłem na tyle ile potrafiłem, uruchomiłem kalkulator i teraz kurz zbiera w gwieździe bo wg mojej opinie jak mam raz czy dwa zamienić go aby zyskać kilka KZ to szkoda mi teraz wydanych surowców na niego.
Jeżeli się mylę popraw gienek działa w momencie wstawienie Pu lub OB i teraz ile razy używamy w przygodach na tyle dużo OB aby go wysłać do ataku??

set2g
14.02.2019, 15:43
Mi sie udało znaleźć pare ataków gdzie Szalony naukowiec miał starty identyczne jak major ofc wyszkolony, więc jedynie co zyskałem to odrobine szybszy atak bo nie musze czekać na majora. A straciłem czas na zdobycie zasobów na Naukowca i szkolenie :p

Glavo
14.02.2019, 16:23
ośmieszacie sie

Dokładnie.
Garść ludzi wykazuje się zrozumieniem: ok, trudno, a większość to biadoli, narzeka, hejtuje, aby pokazać, jak bardzo nienawidzi gry, świata, czekania, konieczności oddychania.
Nie wiem skąd tyle w ludziach tej frustracji i jadu. I mądrości, bo wszystko wiedzą lepiej.

JON-RAMBO
14.02.2019, 16:33
Beznadzieja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nawet czatu niema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rolnik35
14.02.2019, 16:49
Kolego Glavo, ci ludzie co tak niby narzekają to w większości ludzie pracujący, którzy grają w tę grę dla relaksu. Ludzie którzy tworzą i obsługują tę grę (czyli ogólnie bb) robią to bo to ich praca. Kiedy normalny człowiek popełni w pracy błąd, to jeśli ma szczęście/ wyrozumiałego szefa, naprawi go i po sprawie. Ale jeśli będzie TEN SAM błąd popełniał notorycznie np. co miesiąc, to szef go w końcu wyrzuci bo szkodzi to interesom firmy, i znajdzie na jego miejsce kogoś kto będzie wiedział co robić i jak wykonywać swoją pracę. Nawet w szkole nauczyciel raz czy dwa może przymknąć oko na pomyłkę ucznia. Ale jeśli uczeń non stop kładzie lagę, to raczej długo tak nie pociągnie. A ludzie z BB kładą lagę non stop i z każdą nowością. Popełniają te same błędy i niczego się nie uczą. Jak to świadczy o nich jako pracownikach? Odpowiedz sobie, proszę, sam, nim napiszesz, że ludzie się czepiają.
Zwłaszcza, że większość patrzy na ich "pracę" i jej wyniki raczej z politowaniem i ironią niż prawdziwą złością. Większość wyrobiła już sobie opinie i wie, ze po ekipie bb zajmującej się TSO każda krytyka czy nawet konstruktywna rada spływa jak woda po kaczce. Więc nawet nie ma się już co denerwować, a jedynie można patrzeć na nich i efekty ich pracy z przymrużeniem oka. Bo nawet ślepej kurze raz na jakiś czas trafi sie jakieś ziarenko (dobry pomysł), ale ogólnie to na nic sensownego liczyć nie moze.

The_BEAST_r10
14.02.2019, 17:01
Ludzie którzy tworzą i obsługują tę grę (czyli ogólnie bb) robią to bo to ich praca. Kiedy normalny człowiek popełni w pracy błąd, to jeśli ma szczęście/ wyrozumiałego szefa, naprawi go i po sprawie. Ale jeśli będzie TEN SAM błąd popełniał notorycznie np. co miesiąc, to szef go w końcu wyrzuci bo szkodzi to interesom firmy, i znajdzie na jego miejsce kogoś kto będzie wiedział co robić i jak wykonywać swoją pracę.

Moim zdaniem problemem jest wynagrodzenie dla informatyka - specjalisty. Podejrzewam że nie jest adekwatne do wykonywanej funkcji i dlatego dobry informatyk - specjalista nie zgadza się na proponowane warunki. Możliwe że jest jeszcze inna kwestia, że kod gry jest tak ciężki do ogarnięcia że informatyk - specjalista widząc go w ogóle nie podejmuję się jego edycji, Efektem tego mamy pseudo informatyków - specjalistów co próbują coś robić i edytować, a nie zawsze im to wychodzi. Prezes widząc co się dzieję zwalnia go i szuka kolejnego, no i wiadomo, każdy coś dołoży, z edytuje i wychodzą właśnie takie problemy, że co chwilę jest coraz gorzej.

INNmax
14.02.2019, 17:54
Moim zdaniem problemem jest wynagrodzenie dla informatyka - specjalisty. Podejrzewam że nie jest adekwatne do wykonywanej funkcji i dlatego dobry informatyk - specjalista nie zgadza się na proponowane warunki. Możliwe że jest jeszcze inna kwestia, że kod gry jest tak ciężki do ogarnięcia że informatyk - specjalista widząc go w ogóle nie podejmuję się jego edycji, Efektem tego mamy pseudo informatyków - specjalistów co próbują coś robić i edytować, a nie zawsze im to wychodzi. Prezes widząc co się dzieję zwalnia go i szuka kolejnego, no i wiadomo, każdy coś dołoży, z edytuje i wychodzą właśnie takie problemy, że co chwilę jest coraz gorzej.Moim zdaniem zespół który pracował nad grą został całkowicie oddalony, a cała gra przekazana w ręce jednego-dwóch może trzech młodych informatyków którzy za główne zadanie mają utrzymać grę online. To wyjaśnia wieloletnie problemy, dziwne puste aktualizacje z typowymi stylizacyjnymi zmianami czy poprawki błędów na poziomie literówek.

stachu_stach13
14.02.2019, 18:00
Aktualizacja: Wydarzenie walentynkowe nie rozpocznie się w tym tygodniu. Zgłoszone problemy od czasu ostatniej aktualizacji gry wymagają od nas dokładniejszego zapoznania się z nimi, zanim aktywujemy dodatkowe nowe treści. Dziękuję za cierpliwość.
W przyszłym tygodniu opublikujemy aktualizację odnośnie tego wydarzenia i do tego czasu będziemy uważnie śledzić przebieg gry.
Banda nieudaczników hahhaahahah :cool:

pretor29
14.02.2019, 18:02
proponuje w ogole go nie wprowadzac , moze wtedy uda wam sie zajac tymi bledami ktore juz istnieja

BB_Penelopa
14.02.2019, 18:06
Witam serdecznie!

Wydarzenie walentynkowe nie rozpocznie się w tym tygodniu. Zgłoszone problemy od czasu ostatniej aktualizacji gry wymagają od nas dokładniejszego zapoznania się z nimi, zanim aktywujemy dodatkowe nowe treści. Dziękuję za cierpliwość.
W przyszłym tygodniu opublikujemy aktualizację odnośnie tego wydarzenia i do tego czasu będziemy uważnie śledzić przebieg gry.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

sparkz
14.02.2019, 18:22
Wydarzenie walentynkowe jak sama nazwa wskazuje rozpocznie sie w marcu. Z racji koniecznosci przesuniecia czesci zasobow do naprawienia bledow w tym evencie, event wielkanocny rowniez ulegnie przesunieciu na czerwiec.

kostinurka
14.02.2019, 18:31
Każdemu możne sie zdarzyc wpadka, nawet najlepszym ale .... jezeli wpadki zdarzaja sie notorycznie i za KAZDYM razem to juz nie sa wpadki tylko nieudacznictwo i brak umiejetnosci wyciagania wnioskow itd.
Chyba, ze jest to celowe dzialanie zeby zniechecic graczy i zamknac gre?

set2g
14.02.2019, 20:05
W evencie wielkanocnym nawet jakby zrobili kopiuj / wklej to by ludzie byli zadowoleni, bo patrząc na niektóre nowości dodawane do gry to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

sparkz
14.02.2019, 20:16
Wkleic tez trzeba umiec bez bledow.

The_BEAST_r10
14.02.2019, 21:25
Wkleic tez trzeba umiec bez bledow.

Padłem ;)

rolnik35
14.02.2019, 22:52
BB pozostaje jeszcze...

"Odwołać Boże Narodzenie"
- szeryf z Nothingham

:) :) :)

zenekzbagienek
15.02.2019, 10:43
Pytanie, czy za każdym razem trzeba dodawać do eventu 10 nowych funkcjonalności, może wystarczyłoby stworzyć ekstra opcje do zdobycia np klejnotów. Dodawanie za każdym razem 10 budynków kończy się zazwyczaj chaosem, a po czasie wprowadzaniem urozmaiceń na siłę.

Fafaq
15.02.2019, 13:30
Ja mam pomysł - nie wgrywać tego pseudo eventu na kilka dni bo to jest bez sensu.
Lepiej skupić się nad eventem wielkanocnym i ZROBIĆ GO RAZ A PORZĄDNIE - a nie znowu z błędami i niezapowiedzianymi konserwami.

znik3040
15.02.2019, 14:13
zdaje się że twórcy zapomnieli że flash player ma limit ilości obiektów które się do niego wpakuje. efekt jest taki że się zamraża, bo ostro mu działa odśmiecarka pamięci, która nie jest zbyt dobra. to co załatają na teraz, to zadziała na chwilę. tę grę trzeba przeprojektować.

teraz efekt ja mam taki, że jak wejdę na grę, to niby jest ok. ale jak wejdę na przygodę i wrócę na główną na której jest dużo obiektów (gracz lvl 50+) i cała plansza obstawiona budynkami, to dostawienie budynku powoduje zamrożenie na jakieś 5s na początku, a potem ten czas rośnie. tak samo jak wracają z przygody gienki, to w pewnym momencie jak zaczynają się budować to też jest jeden wielki freeeeeezzzzz.....

ja ten problem z flash playerem zauważyłem w innych grach, które wyświetlają lub utrzymują dużą ilość obiektów. tyle że to było na gorszym komputerze.

jedyny ratunek dla tej gry jaki widzę, to przepisanie do html5 i wspomaganie tego przez js.

baqslaw
15.02.2019, 14:53
zdaje się że twórcy zapomnieli że flash player ma limit ilości obiektów które się do niego wpakuje. efekt jest taki że się zamraża, bo ostro mu działa odśmiecarka pamięci, która nie jest zbyt dobra. to co załatają na teraz, to zadziała na chwilę. tę grę trzeba przeprojektować.

teraz efekt ja mam taki, że jak wejdę na grę, to niby jest ok. ale jak wejdę na przygodę i wrócę na główną na której jest dużo obiektów (gracz lvl 50+) i cała plansza obstawiona budynkami, to dostawienie budynku powoduje zamrożenie na jakieś 5s na początku, a potem ten czas rośnie. tak samo jak wracają z przygody gienki, to w pewnym momencie jak zaczynają się budować to też jest jeden wielki freeeeeezzzzz.....

ja ten problem z flash playerem zauważyłem w innych grach, które wyświetlają lub utrzymują dużą ilość obiektów. tyle że to było na gorszym komputerze.

jedyny ratunek dla tej gry jaki widzę, to przepisanie do html5 i wspomaganie tego przez js.

Jak taki z Ciebie spec od gier i programowania to wskaż proszę grę o podobnym stopniu skomplikowania działającą w oparciu o HTML5?

Obawiam się, że jedyna droga to adobeAIR i przekształcenie gry w aplikację win32. A ponieważ wiąże się to z nieuchronnym odpływem graczy, to przypuszczam że jednocześnie BB chce wejść do MS Store, aby dotrzeć do nowych graczy (być może również z x-boxa), stąd zbędne z naszego punktu widzenia zmiany interfejsu wprowadzane do gry od jakiegoś czasu.

znik3040
15.02.2019, 15:59
znając jakość produktów adobe, to adobeAIR też nie jest zbyt szczęśliwym pomysłem.
co do HTML5 problemem jest dostępność narzędzi. o ile flash ma swoją dosyć długą historię, to html5 takiej historii nie ma, i to jest główna bariera we wdrożeniu. pochodną tego są silniki przeglądarek, gdzie twórcy tych silników nie mają presji, bo mało kto używa w tak zaawansowany sposób html5 .

jednak niedługo żadna przeglądarka nie da odpalić flash playera, bo całe npapi leci w kosmos, tak więc html5 jest tu nieuchronny, czy tego chcesz, czy nie. cała biblioteka gier flash poleci do śmieci.

baqslaw
15.02.2019, 16:14
https://kidaj.ad3.eu/flash_vs_html5.html

"Szybkość działania. Bez dwóch zdań Flash jest szybszy. O ile w prostych sliderach tego nie widać, o tyle w bardziej skomplikowanych animacjach lub grach akcji, różnica jest już spora. Co więcej, niektórych rzeczy nie da się w prosty sposób zrobić w HTML5 i JavaScripcie. A takie kombinowanie "naokoło" to dodatkowe obciążenie procesora. Przykładowa gra na stronie flashvhtml.com we flashu chodzi płynnie, w HTML5 już się przycina."

Dlatego właśnie nie ma skomplikowanych gier w HTML5, a nie z braku narzędzi.

znik3040
15.02.2019, 17:16
owszem, flash jak najbardziej jest szybszy. i co z tego skoro już wkrótce wraz z decyzjami twórców przeglądarek, szybkość flash playera spadnie do *zera* ?
w każdym razie twórcy dotarli do ściany, dołożyli gratów eventowych, i ...... wszystko się zamuliło, nawet w tym mega szybkim flaszu.

tak się zastanawiam, czy w imię ratowania obecnej sytuacji, nie byłoby dobrym pomysłem wygenerowanie całej planszy od razu z budynkami, i generowanie jej co ileś tam budynków lub po zadanym czasie? a podświetlanie można by wtedy zrobić małą strefą. taka akcja pozwoliłaby zdjąć z flasza sporo obiektów. to jeden z surowych pomysłów do rozważenia. mam nadzieję że BB czyta.

jeśli chodzi o porównanie szybkości, jedno nakręca drugie. jest mało wymagających gier na html5, więc producenci przeglądarek się tym nie przejmują. a ponieważ przeglądarki wolniej robią w html5, więc twórcy się w to nie pchają. to jest samo nakręcająca się spirala.

panghy
15.02.2019, 19:17
Zadałem sobie trud i przeliczyłem Drwala ze Stacją Pogody. Bez bonusów flankowania i splasha, bo nie widzę dla nich zastosowania. Nie przeliczyłem bloków, więc nie wiem czy wszystkie by dalej działały. Nie wiem też czy da się uruchomić dwa bonusy pogodowe jednocześnie, ale załóżmy że tak. Obecne straty wzięte z wiki.

Pierwszy przywódca
obecnie: Anslem 24kz 141ka.................................straty 24kz
+20% hp: MSW 1r i ANS 20kz 145ka.....................straty 20kz
+20% hp i +20% obrażeń: Anslem 24kz 141ka....straty 24kz

Bez zmiękczającego ataku MSW, Anslem miałby straty w arkebuzerach

Drugi przywódca
obecnie: ANS 20kz 145ka........................................strat y 16kz
+20% hp: ANS 14kz 70az 81ka...............................straty 14kz
+20% hp i +20% obrażeń: ANS 16kz 70az 79ka.....straty 16kz

Trzeci przywódca
obecnie: ANS 20kz 145ka.....................................straty 20kz
+20% hp: ANS 18kz 147ka..................................straty 18kz
+20% hp i +20% obrażeń: ANS 21kz 144ka........straty 20kz

Czwarty przywódca
obecnie: ANS 20kz 145ka.....................................straty 20kz
+20% hp: ANS 17kz 148ka...................................straty 17kz
+20% hp i +20% obrażeń: ANS 21kz 144ka.........straty 20kz

Piaty przywódca
obecnie: ANS 20kz 145ka......................................straty 18kz
+20% hp: ANS 18kz 147ka...................................straty 18kz
+20% hp i +20% obrażeń: ANS 20kz 145ka..........straty 19kz

Ostatni przywódca
obecnie: NUS 35ry i VAR 45kz 150ka...................................straty 35ry 32kz
+20% hp: NUS 35ry i VAR 47kz 148ka................................straty 35ry 25-47kz
+20% hp i +20% obrażeń: NUS 35ry i VAR 30kz 165ka.......straty 35ry 17-30kz

Łącznie
obecnie: 35ry 130kz
+20% hp: 35ry 112-134kz
+20% hp i +20% obrażeń: 35ry 116-129kz

Czyli wydajemy setki sztuk tytanu i saletry żeby w najlepszym przypadku oszczędzić ze 100 sztuk platyny. Albo Stacja Pogody nic nie daje w Drwalu, albo BB znów wprowadza coś zupełnie nieprzemyślanego.

Wygląda na to że Stacja Pogody to tylko budynek ozdobny. Czekamy na wersję 2.0

The_BEAST_r10
15.02.2019, 19:19
https://kidaj.ad3.eu/flash_vs_html5.html

"Szybkość działania. Bez dwóch zdań Flash jest szybszy.

Wielkie dzięki za linka, właśnie sobie pograłem tym latającym samolotem czy jak mu tam jest - nieważne.
Ważne natomiast jest to, że wersja HTML5 podczas grania nie zacina, wersja we FLASHU tak.
No więc nie wiem jak ma się to do waszych opinii.

Polecam każdemu sprawdzić, bo u mnie na moim komputerze HTML5 wygrywa nad Flashem :)

Tu macie link do gry bezpośrednio. Wystarczy wybrać jeden z guzików PLAY (https://flashvhtml.com/)

baqslaw
15.02.2019, 19:51
Wielkie dzięki za linka, właśnie sobie pograłem tym latającym samolotem czy jak mu tam jest - nieważne.
Ważne natomiast jest to, że wersja HTML5 podczas grania nie zacina, wersja we FLASHU tak.

Polecam każdemu sprawdzić, bo u mnie na moim komputerze HTML5 wygrywa nad Flashem :)

Tu macie link do gry bezpośrednio. Wystarczy wybrać jeden z guzików PLAY (https://flashvhtml.com/)

Spróbuj jeszcze raz po zamknięciu okna z TSO;)

The_BEAST_r10
15.02.2019, 19:53
Spróbuj jeszcze raz po zamknięciu okna z TSO;)

Zaskoczę Cię okno TSO nie było wcale odpalone, dopiero co się odpaliła przeglądarka, więc cała pomięć podręczna Flasha była pusta, bo Chrome samo kasuje - sam wiesz o tym :)

EDIT: Nawet podczas odpalenia gry TSO nadal jest tak samo. HTML5 nie zacina.
Na Flashu tło tej gierki robi pokaz slajdów i klatkuje.

sparkz
15.02.2019, 20:12
Wygląda na to że Stacja Pogody to tylko budynek ozdobny. Czekamy na wersję 2.0

chyba na tyle dlugo grasz w ta gre zeby wiedziec, ze wiekszosc rzeczy, spartolonych czy nie, nie ma wersji 2.0 ? :)

panghy
15.02.2019, 21:02
chyba na tyle dlugo grasz w ta gre zeby wiedziec, ze wiekszosc rzeczy, spartolonych czy nie, nie ma wersji 2.0 ? :)

Owszem, ale jestem optymistą :)

Po prostu trudno mi uwierzyć, że jeśli statystyki pokażą że nikt nie używa Stacji Pogody, BB nie podejmie próby naprawienia tego budynku. Nie mogą bez końca wymyślać nowych budynków, od czasu do czasu trzeba poprawić już istniejący.

sNooB
15.02.2019, 21:06
Niestety, Ci co twierdzą iż nie da się zrobić skomplikowanej gry działającej pod HTML5, niestety są w błędzie. Nie mogę podać nazwy gry, mocno konkurencyjnej, ale dla ułatwienia dodam iż gra polega na poprowadzeniu królestwa od wczesnych epok po te najbardziej zaawansowane. I raczej skrypt gry to nie tetris, czy pong.

baqslaw
15.02.2019, 21:47
Niestety, Ci co twierdzą iż nie da się zrobić skomplikowanej gry działającej pod HTML5, niestety są w błędzie. Nie mogę podać nazwy gry, mocno konkurencyjnej, ale dla ułatwienia dodam iż gra polega na poprowadzeniu królestwa od wczesnych epok po te najbardziej zaawansowane. I raczej skrypt gry to nie tetris, czy pong.

Wysłałem Ci PW z pytaniem o tytuł, ale sam też poszperałem i jeśli chodzi o FoE (nie wiem dlaczego się wstydzisz pisać tytułu), to pod względem technicznego skomplikowania bliżej jej jednak do tetrisa niż do TSO (nie wnikam przy tym w skomplikowanie rozrywki, bo to trudno ocenić po kilku minutach gry i paru filmikach).
Jeśli nie wiesz o co mi chodzi, to policz liczbę obiektów, interakcje między nimi, płynność animacji, sposób prowadzenia walki.

e3nw
16.02.2019, 11:08

Potwierdzam, mam dość mocy sprzęt pod najnowsze gry na ultra detale fullhd i jeśli chodzi o tą prezentacyjną grę z tego linku flash działa jak niegdyś gry na konsoli w dwudziestu iluś klatkach... ewentualnie na biednego w trzydziestu pecetowych. Natomiast wersja HTML5 od początku chodzi płynnie, powiedziałbym pecetowe 60 klatek albo nawet i porządne 120 ale bez 144hz :cool:

Pylos1
16.02.2019, 14:06
Proponuję zrezygnowanie Eventu Walentynkowego. Wszystkie nagrody do zdobycia dodać do Eventu Świątecznego i ułatwić wszystkim zdobycie surowców do ich wykupienia. Będzie sprawiedliwie i więcej czasu na uporanie się z problemami.

DeVvV
17.02.2019, 13:10
HTML5 vs Flash
U mnie na kilkuletnim komputerze, który ma w zanadrzu 4 rdzenie, 8Gb RAM'u oraz grafikę średniej półki z 2Gb pamięci wynik prezentuje się następująco:
Flash przycina co jakiś czas, a sama ilość fps'ów wynosi od 20 do 30 :O I nieważne, czy Setki odpalone w karcie obok czy też wyłączone.
HTML5 o dziwo chodzi bardzo płynnie, czy to z odpalonymi Settlersami czy nie. Zero jakiegokolwiek zacięcia. Fps'y szalały spokojnie w przedziale 50-60.
Czasami specjalnie robiłem tymi samolocikami rozróbę, by była jak największa ilość efektów na ekranie. Tyle ode mnie.

Iphoris
18.02.2019, 13:00

Ale niektóre mają. Budynki mieszkalne mają poprawioną pojemność, zdarzały się korekcje parametrów generałów, zmieniana była wydajność szkółek wiejskich, powstają nowe buffy, dodawane były nowe funkcje do budynków. Nie można powiedzieć, że coś jest bezużyteczne na zawsze.

[edit]
A widzę, że na stronie głównej napisane, że wydarzenie nie zacznie się w tym tygodniu, nie zdziwię się jak to się okaże prawdą.

The_BEAST_r10
18.02.2019, 13:38
[edit]
A widzę, że na stronie głównej napisane, że wydarzenie nie zacznie się w tym tygodniu, nie zdziwię się jak to się okaże prawdą.

Ten wpis jest już od czwartku 14.02.2019r. Wygląda na to, że jest napisany uniwersalnie, bo każdy tydzień może być brany pod uwagę :)

pretor29
18.02.2019, 17:35
ten wpis bedzie teraz doczytyl kazdego kolejnego tygodnia ? czy w koncu ktos sie z nich wezmie do roboty i poda konkretne info..

manhar
18.02.2019, 18:17
czy dadzą jakąś informacje na temat eventu?

Iphoris
18.02.2019, 21:58
ten wpis bedzie teraz doczytyl kazdego kolejnego tygodnia ? czy w koncu ktos sie z nich wezmie do roboty i poda konkretne info..

Podadzą, ale pewnie nie w tym tygodniu :)

Betooniusz
19.02.2019, 23:00
Zresztą szczęśliwi czasu nie liczą :D

Porit
19.02.2019, 23:31
... Zresztą szczęśliwi czasu nie liczą :D

Bzdura!
Szczęśliwi czasu nie muszą liczyć. Drobna różnica.

Po wpisach widać że szczęście cię opuściło.

znik3040
20.02.2019, 09:24
No to nieźle, dzisiaj robią konserwę. Ale widać tu że stanęli dosłownie na baczność. kto to mógł zrobić że BB robi konserwę przed 8:00 ? :D
Tak na serio to konserwę powinni zacząć o 02:00 wtedy, kiedy mało kto korzysta z gry. Jednak 8:00 a 6:00 no cóż, niezły postęp :) jeszcze z 10 lat i może dobiją do 2:00 w nocy ze startem konserwy :D

żarty żartami, ale widać że ostre przycinki nieźle dały wszystkim w kość. Objawy u mnie? jest ok na wyspie głównej do momentu, kiedy wejdę na przygodę i wrócę. Wtedy ostro się przycina na stawianiu nowych budynków jak rozjaśnia obszary. Zresztą podobny objaw miałem dużo wcześniej, jak gienki wracały z przygody naraz, i zaczynali się budować.
Na stawianie budynków jest obejście, jeśli chce się ich postawić dużo, trzeba zrobić maksymalne zbliżenie. Nadal tnie, ale już nie na tak długo.

Sprawdziłem tę stronkę z demonstracją tej gry. Szkoda że nie ma tam licznika FPS, bo jak pograłem chwilę w wersję flash i html5, to nie odczułem dosłownie żadnej różnicy. to może mieć znaczenie na słabszych kompach, a mój jest dosyć dobry jeśli chodzi o CPU, jednak GPU jest bardzo przeciętne.

Przy okazji gościu tam pokazał w formie wagi, wady i zalety flash vs html. przechył wagi jest tu mało istotny, ważne są argumenty. i tak, flash nie istnieje niemal od zawsze na komórkach, za to pod linuxem flash jest w dosyć starej wersji o wątpliwej zgodności. flash istnieje tak naprawdę jedynie na windowsie, a i to jego dni są policzone. już w tej chwili odpalanie aplikacji flash jest coraz bardziej problematyczne, i niestety Adobe nic nie robi w tej sprawie, aby flasha osadzić w jakimś innym interfejsie. także plany mozilli też zostały skreślone dawno temu, chcieli zrobić natywnego flasha w samym firefoxie. zrezygnowali z tego projektu, ale powodom tego się nie przyglądałem.

podsumowując. flash jako taki jest szybszy, i ma tę ogromną zaletę że cała aplikacja przychodzi w jednym pliku. w HTML do tej pory nie poradzili sobie z czymś takim, aby cały zestaw plików które realizują aplikację, wpakować do jednego pliku ZIP, aby przeglądarka sobie to rozpakowała po pobraniu. to jest wada rozwiązania. Niestety W3C nie robi nic, aby to jakoś ogarnąć. Jednak co z tego że flash jest szybszy, skoro już wkrótce jego szybkość stanie się zerowa? po prostu nic już się nie uruchomi.

załadowało się właśnie

Niestety nadal jest jeden byczor. zaraz po załadowaniu gry, kliknięcie w kopertę nie daje żadnego efektu. dopiero drugie pokazuje skrzynkę.
podobny efekt jest jak po załadowaniu gry chcemy komuś wysłać wiadomość. ekran się przyciemnia, a okno maila się nie pojawia. trzeba kliknąć w innego gracza aby sobie ekran odblokować.

StachuSiekiera
20.02.2019, 18:57
coś chyba BB odlecieli znów z dosypkami na tym evencie walentynkowym
tak sobie policzyłem, żeby nazbierać dosypek na jeden dzień, trzeba grać 8h non stop, we dwie osoby, robiąc przygody.....
i tak przez 10 dni

sparkz
20.02.2019, 18:59
tak sobie policzyłem, żeby nazbierać dosypek na jeden dzień, trzeba grać 8h non stop, we dwie osoby, robiąc przygody.....
i tak przez 10 dni

regula nr 1 w tej grze jesli chodzi o cokolwiek co jest zwiazane z liczbami - wszystko jest ustalane poprzez Koło Fortuny i z pominięciem jakiegokolwiek myslenia.

Zee4c
20.02.2019, 21:10
I chyba dlatego po 5 latach grania ten oto wspaniały event będzie całkowicie przeze mnie olany.

Bossmano1
21.02.2019, 11:39
o 10.00 start eventu, o 10.38 padło- normalnie mistrzostwo świata

Elantra
21.02.2019, 11:42
Działa Wam gra?

słodziak2
21.02.2019, 11:43
Penelopa , miło się grało przez moment , a później to już , wszedł znany pan młotkowy :)))

Duszek
Działa Wam gra?

Konserwa jest ,bo nie wszystkim odpalił event.

jowitt1
Nie działa

Minosek
21.02.2019, 11:44
Pewnie naprawiają bug z niepojawiającymi się zadaniami z wydarzenia. Ja nie dostałem żadnego :(

ksiundz71
Tak dobrze jeszcze przy żadnym evencie nie było :P

Nursja
sukces, śmigało ponad pół godziny ...

SPIDI-80-
21.02.2019, 11:45
konserwa normalka

bas27
Nie można się zalogować.

adalbert37
Ha ha - i znowu falstart ......

MOD_Victoria
Cześć!
Trwa restart, ok 10 min

Gieteix
21.02.2019, 11:46
Jeśli jest konserwa, to może jakieś info na głównej by się przydało? Zachowajcie resztki profesjonalizmu...

Cicho-Wiem
21.02.2019, 11:49
GRATULACJE...Długo nie nacieszyliśmy się OPÓŹNIONYMI Walentynkami . Jeszcze raz GRATULUJE i pozdrawiam.

Airtom
21.02.2019, 11:49
profesjonalne rozwiązanie... "wyłącz i włącz serwer" :)

Matek2109
21.02.2019, 11:51
Co jets kur*a ?

Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.

za co Kur@a dziękujecie ?
Aktualizacja: Wydarzenie Walentynkowe zostanie aktywowane w czwartek, 21 lutego o godzinie 10:00 czasu polskiego! Dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie, nie możemy doczekać się Waszego udziału w Wydarzeniu!

jest 10.50 nie działa

maksio39
21.02.2019, 11:53
już działa , ale odkrywcy nie przynieśli kwiatków.

Isomy
21.02.2019, 11:54
10:53 - juz dziala

Odkrywcy nie przyniesli
Skończona mini przygoda (Czaszka) i łup tez bez kwiatków

Wlasnie dostalem komunikat ze serwery beda wylaczone 11:52

vitiate
21.02.2019, 13:12
"Miłej gry" - hahahaha

ND_Team
21.02.2019, 13:13
Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Znowu jakieś problemy?

doradz
21.02.2019, 13:16
Konserwa do 18

Petersona4
21.02.2019, 13:17
Amatorka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

agusta222
21.02.2019, 13:19
Amatorka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

nie obrażać amatorów ;)

Milady84
21.02.2019, 13:20
nie obrażać amatorów ;)

Haha co racja to racja:)

Kasiula32
21.02.2019, 13:21
No normalnie więcej się spodziewać po tej grze nie można, Nie dość ze najpierw event przesunięty o tydzień ponad, to ledwo ewent trwa 2h to musicie konserwę dać i to jeszcze najbardziej idiotyczna? Nie można jej zrobić kiedyś indziej ??? A nie akurat w pierwszy dzień eventu?
Zasoby Bożonarodzeniowe..... no jak by to poczekać nie mogło czekało od początku stycznia....

SPIDI-80-
21.02.2019, 13:23
Partacze normalnie słabo sie robi :((

Rattus78
21.02.2019, 13:24
Pola postawione, zasoby znikają, to teraz oczekujecie, ze po nocach bedziemy siedziec i przygody robic? Czy moze mamy je sobie wylaczyc, a kwiatki za klejki kupic, bo nie ogarniam?

The_BEAST_r10
21.02.2019, 13:28
Pola postawione, zasoby znikają, to teraz oczekujecie, ze po nocach bedziemy siedziec i przygody robic? Czy moze mamy je sobie wylaczyc, a kwiatki za klejki kupic, bo nie ogarniam?

No też się martwię tym faktem, że jak ten skrypt konwersacyjny odpalą to te wydobyte, pozyskane już kwiatki też przepadną :(

zoowie
21.02.2019, 13:30
A co z przygodami kooperacyjnymi? bedziemy wisiec jak ludzie sie po 18 nie pokaza bo sa w pracy lub real jest wazniejszy?

Kasiula32
No też się martwię tym faktem, że jak ten skrypt konwersacyjny odpalą to te wydobyte, pozyskane już kwiatki też przepadną :(

Przecież po to dali Happy Hour żeby ludzie się w klejki zaopatrzyli i kupowali kwiatki za klejki :P

Artur_fig
króliczek z czekolady załatwi sprawe;p

zoowie
21.02.2019, 13:32
Przecież po to dali Happy Hour żeby ludzie się w klejki zaopatrzyli i kupowali kwiatki za klejki :P

Ale jak skorzystac jak sie nie zalogujesz?

Piranus
21.02.2019, 13:34
Tak to się kończy gdy idzie się zgodnie z trendem światowym i oszczędza na pracownikach. Zamiast mieć swoich, zatrudnionych na stałe informatyków którzy wprowadzą dany projekt, robią od czasu do czasu outsorcing w nadzei że będzie taniej, bo nie muszą komuś płacić cały miesiąc ale jedną trzecią pensji. No i siłą rzeczy muszą brać ludzie nie tylko słabszych w fachu, ale też ci nowi nie są w stanie ogarnąć sztuczek i kruczków wgranych przez poprzedników. Lawina błędów w kodzie narasta i prawem kuli śnieżnej prowadzi do załamania całego projektu. Przykro mi, że tak to wygląda, bo niedługo cała gospodarka tak będzie funkcjonować a samochody będziemy naprawiać sznurkiem i spinaczem. Więc nie oczekujmy już sprawnego działania Settlersów. Raczej końca ten w sumie miłej gry przy której spędzaliśmy mnóstwo czasu w świetnym towarzystwie. Szkoda.

Kasiula32
21.02.2019, 13:42
No trzeba czekac jak juz po konserwie bedzie

sparkz
21.02.2019, 13:45
To, jak oni nie sa w stanie zrobic absolutnie niczego poprawnie jest wrecz urocze :)

Lord_Crain
21.02.2019, 13:54
To, jak oni nie sa w stanie zrobic absolutnie niczego poprawnie jest wrecz urocze :)

Jak to nie, zegar Happy Hour dalej odlicza xD

Konradosin
21.02.2019, 13:56
a Walentynki nie miały być 14 lutego przypadkiem? mamy 21 to po terminie już dawno. Zaraz zastanie nas Wielkanoc i jednorożce będzie trzeba zmieniać na zajączki :) jaki sens ma to wydarzenie? już po walentynkach, a te spędza się z drugą osobą w kinie, restauracji, czy kolacji przy świecach - myślę, że żona by mnie wyśmiała jakbym jej powiedział zarejestrój się na settlers online, bo jest wydarzenie walentynkowe :) jak tu się cieszyć grą? Gdy przez pół dnia nie można się zalogować na grę przez event, który jest przeterminowany i za kilka dni i tak zostanie zdjęty :P ale dziękujemy za chęci urozmaicenia gry :) z tym, że aby się wyrobić w terminie z eventami może lepiej szybciej podejść do tematu i zabrać się wcześniej za przygotowania??? :) i może bardziej tworzyć eventy związane tematycznie z grą, a nie koniecznie z datami z kalendarza. Coś na zasadzie: "Pokonaj Wikingów na ich przeklętym statku", "wypleń zarazę wśród zwierząt", "Walka z Mrocznym Plemieniem", "Handel z majami", "Zbuduj konia trojańskiego" - Coś z naprawdę unikatowego i bardziej w klimacie The Settlers, a nie słodkie pierdzące serduszka.... :)

pretor29
21.02.2019, 13:56
oni dalej mydla oczy HH , kto to w ogoel jeszcze kupuje

WaniliaIPapaja
21.02.2019, 13:57
ja bym zrobiła iwent z okazji Dnia Kobiet ;) jest szansa, że kwiatki się da wykorzystać :)

Kasiula32
21.02.2019, 14:00
a Walentynki nie miały być 14 lutego przypadkiem? mamy 21 to po terminie już dawno. Zaraz zastanie nas Wielkanoc i jednorożce będzie trzeba zmieniać na zajączki :) jaki sens ma to wydarzenie? już po walentynkach, a te spędza się z drugą osobą w kinie, restauracji, czy kolacji przy świecach - myślę, że żona by mnie wyśmiała jakbym jej powiedział zarejestrój się na settlers online, bo jest wydarzenie walentynkowe :) jak tu się cieszyć grą? Gdy przez pół dnia nie można się zalogować na grę przez event, który jest przeterminowany i za kilka dni i tak zostanie zdjęty :P ale dziękujemy za chęci urozmaicenia gry :) z tym, że aby się wyrobić w terminie z eventami może lepiej szybciej podejść do tematu i zabrać się wcześniej za przygotowania??? :) i może bardziej tworzyć eventy związane tematycznie z grą, a nie koniecznie z datami z kalendarza. Coś na zasadzie: "Pokonaj Wikingów na ich przeklętym statku", "wypleń zarazę wśród zwierząt", "Walka z Mrocznym Plemieniem", "Handel z majami", "Zbuduj konia trojańskiego" - Coś z naprawdę unikatowego i bardziej w klimacie The Settlers, a nie słodkie pierdzące serduszka.... :)

No event przeciągnął się ze startem z racji ze jak zwykle ich zaskoczyło to ze gra nie daje rady swoja wydajnością serwerów :P Ale ponoć przez te utrudnienia event bedzie o jeden dzień dłużej, HURRA. Niech lepiej informatyków zmienia na bardziej ogarniętych.... A przecież ten mały szczegół że Event zacznie się 21 a nie 14 to nie taki problem dla BB....

orbitos
21.02.2019, 14:03
pewnie trzeba będzie anulować kooperacyjne już rozpoczęte, bo po 18 może już kogoś nie być :(

No cóż życie - event - BB i porażka :P

Konradosin
21.02.2019, 14:03
Tak to się kończy gdy idzie się zgodnie z trendem światowym i oszczędza na pracownikach. Zamiast mieć swoich, zatrudnionych na stałe informatyków którzy wprowadzą dany projekt, robią od czasu do czasu outsorcing w nadzei że będzie taniej, bo nie muszą komuś płacić cały miesiąc ale jedną trzecią pensji. No i siłą rzeczy muszą brać ludzie nie tylko słabszych w fachu, ale też ci nowi nie są w stanie ogarnąć sztuczek i kruczków wgranych przez poprzedników. Lawina błędów w kodzie narasta i prawem kuli śnieżnej prowadzi do załamania całego projektu. Przykro mi, że tak to wygląda, bo niedługo cała gospodarka tak będzie funkcjonować a samochody będziemy naprawiać sznurkiem i spinaczem. Więc nie oczekujmy już sprawnego działania Settlersów. Raczej końca ten w sumie miłej gry przy której spędzaliśmy mnóstwo czasu w świetnym towarzystwie. Szkoda.

Zgadzam się. Szkoda.

Lord_Crain
21.02.2019, 14:07
Widać niemieckie firmy produkujące gry już tak mają z tymi jednorożcami. Popatrz na grę Diablo, tytuł o pokonywaniu hord potworów, a co krok masz tam teraz jedrorożce srające tęczą, misiaczki i inne przytulasy :D

Konradosin
21.02.2019, 14:10
Widać niemieckie firmy produkujące gry już tak mają z tymi jednorożcami. Popatrz na grę Diablo, tytuł o pokonywaniu hord potworów, a co krok masz tam teraz jedrorożce srające tęczą, misiaczki i inne przytulasy :D

I to jest smutne... nie po to ktoś gra w Diablo, aby patrzeć na jednorożce srające tęczą misiacki i inne przytulasy :D W końcu zacznie grać w inną grę, która trafi w jego gusta i przestaną go irytować słodkie dodatki. Tak samo nie po to ktoś gra w the settlers, żeby jakieś kwiatki zbierać, albo serduszka, czy tam jednorożce :)

RYSSZARDIII
21.02.2019, 14:58
sorki widze że kolejna konserwacja

set2g
21.02.2019, 15:12
Stare gry miały klimat były mroczne. Teraz targetem są dzieciaki i nastolatkowi nastawieni na cudowne efekty graficzne, żeby ich najnowsze radeony i nvidie pociły się w celu zapewnienia super doznań. Dlatego jest tyle oczopląsów, w większości niepotrzebnych

karkadu
21.02.2019, 15:34
teraz przed każdym eventem bedzie 2 tyg konserw?

pablos73
21.02.2019, 15:41
teraz to nic juz nie bedzie ;p

Glavo
21.02.2019, 23:04
nie po to ktoś gra w the settlers, żeby jakieś kwiatki zbierać, albo serduszka, czy tam jednorożce :)

Nie macie na co narzekać? Jak ma wyglądać event WALENTYNKOWY? Nie byłoby eventu - narzekanie, jest - narzekanie, nie ma zmian - narzekanie, są - narzekanie.
I tak sobie co dzień wchodzę na tą forumową Ścianę Płaczu, i co dzień czytam posty o biadoleniach. Co Was trzyma w tej grze? Widać, ma w sobie coś pozytywnego, pierwiastek, który pozwala wracać.

Zee4c
22.02.2019, 09:01
nic nie będzie pozytywnego. Wylatkowo mało atrakcyjne nagrody, wymyślone na sile. Do tego wymagane ilości dosypek czyli minumm 14x ŁG na dobe co jest po prostu chore, nawet zadania eventowe sa zrobione przez totalnego ignoranta - by zaliczyć wymuszaja danie kartki a te można rzucić tylko na kwiatki a nie gdziekolwiek - tylko tu zwykle gracze maja juz torby albo łapki...

darekogarek
22.02.2019, 10:54
zadań eventowych brak.

sparkz
22.02.2019, 11:30
Nie macie na co narzekać? Jak ma wyglądać event WALENTYNKOWY? Nie byłoby eventu - narzekanie, jest - narzekanie, nie ma zmian - narzekanie, są - narzekanie.

Gwoli scislosci to przez cale lata takiego eventu nie bylo i nikt nie narzekal ze go nie ma.

Zabawne (i wyjatkowo ironiczne) jest to, ze ze wszystkich narzekan na forum akurat Twoje jest najmniej uzasadnione, bo event jest OBIEKTYWNIE wyjatkowo slaby, nawet jak na mozliwosci BB, i w przeciwienstwie do eventu z Czarnymi ktory po negatywnym feedbacku zostal szybko posprzatany - jest dalej usilnie pchany do wersji live.

The_BEAST_r10
22.02.2019, 12:19
Bonusu na zasoby 100% więcej brak, po mimo że mam go aktywnego w menu na górze, to nie pojawia się gwiazdka na ikonie przygody oznaczająca takowy bonus. Dodam że wczoraj było ok, a dziś niestety go brak.

Czy też tak macie? Bo pytałem w gildii ludzi i też mają brak tego bonusu.

Edit: Po relogu się dopiero pojawił.

set2g
22.02.2019, 12:27
U mnie bonus działa bez zarzutów, za to gra tnie sie jak jakis emo żyleta

Zee4c
22.02.2019, 13:06
tak z bonusem po wrzuceniu na 3 grządki z lg jest 33 a z ataku na ł nawet 51 dosypek. wydajnie skraca to czas (ilość) robienia przygód

The_BEAST_r10
22.02.2019, 13:34
U mnie bonus działa bez zarzutów, za to gra nie sie jak jakis emo żyleta

Potwierdzam gra tnie się że nie idzie grać, mam na wyspie istny pokaz slajdów :(

StachuSiekiera
22.02.2019, 15:10
Nazwa: Walentynka
Efekt: +100%+100% do nagród zasobów i uzupełnień z przygód
Cel: Kończąc przygody w trybie współpracy i w trybie wieloosobowym
Warunek: Trzy aktywne Walentynki

Dopóki ta warunkowa premia będzie aktywna, właściciel (i wszyscy przyjaciele, którzy do niego dołączą) będą mogli wykorzystać zwiększone łupy ze wspólnych przygód, w tym uzupełnienia kwiatów! Więc pamiętaj, aby szerzyć miłość i zbierać jeszcze więcej nagród, poprzez wspólny wysiłek!

Błąd !!!
Efekt nie działa dla znajomych, dziala tylko dla osoby, ktora uruchomila przygodę !!!!!!!!

pretor29
22.02.2019, 18:23
prosze jak bb sie szybko z tego wycofalo ... mogli by to poprawic i zostawic tak jak pisalo pierwotnie no ale pewnie by im to tyle czas uzajelo ze event zdazyl by sie skonczyc

set2g
22.02.2019, 18:33
Ale to nie rozwiązuje problemu czemu raz wrzucenie 3 walentynek na uprawę kwiatów aktywuje podwojenie dropu(gwiazdka na logu przygody) a raz nic sie nie zmiania.

z3nfist
22.02.2019, 18:51
a z tym OBSERWATORIUM to jakieś zmiany były?, miał ponoć gienek szybciej iść na przygodę i z powrotem, a tu się okazuje ze szybciej, łażą,. po przygodzie... wręcz fruwają od tej szybkości.

pretor29
22.02.2019, 18:55
Ale to nie rozwiązuje problemu czemu raz wrzucenie 3 walentynek na uprawę kwiatów aktywuje podwojenie dropu(gwiazdka na logu przygody) a raz nic sie nie zmiania.

pociesze cie ... oni tez nie wiedza

arko19752012
23.02.2019, 00:53
zastanawiam sie cooni przez tyle czasu naprawiali ze bylo tyle konserw i aktualizacji a lagi jak byly tak sa:)

albo odpisza ze napisali na wyrost tak jak kiedys mi na poczte odpisali tylko nic z tego niewyroslo i wkoncu napisali zebym do kosza wyrzucil recepture do kuzni:)

przed chwila zadalem pytanie na czacie teraz pytanie zniklo ale odpowiedz jest na zadane pytanie fajne to jest:)

Aras_K
23.02.2019, 10:38
Zburzyłem uprawę kwiatów i nie mogę postawić nowej, nie ma jej w menu gwiazdy ani w sklepie. Można coś z tym zrobić?

set2g
23.02.2019, 12:05
Nic nie można, podejrzewam że przy burzeniu miałeś odpowiedni komunikat co się stanie po zburzeniu, tak więc zostały ci 2szt. Jakby ci się wyczerpało to możesz regenerować, ale w przypadku całkowitego usunięcia z wyspy zostajesz z niczym

pysia753
23.02.2019, 14:30
Proponuję przy opisie premii "Walentynka" zrobić dopisek: działa kiedy chce i u kogo chce. Jeśli 3 osoby mają aktywną Walentynkę i z jednej przygody kooperacyjnej dostają podwojenie, z kolejnej (innej), robionej zaraz po pierwszej już nie, a z trzeciej dostają 2 osoby, mimo, że premia dalej działa u całej trójki, to coś jest chyba mocno nie tak. No chyba, że to z założenia taki entliczek pentliczek. I nie, nie będę tego zgłaszać do Supportu. Tam i tak nie wiedzą co to za premia ta "Walentynka".

pretor29
23.02.2019, 14:53
z tym ze nikt tego nie naprawi bo po co .. event to tylko 10 dni , a znajac mozliwosc bb to i tak nie dadza rady

pysia753
23.02.2019, 15:02
z tym ze nikt tego nie naprawi bo po co .. event to tylko 10 dni , a znajac mozliwosc bb to i tak nie dadza rady

Dokładnie. Poza tym, czego nie dozbierasz, to zawsze możesz dokupić w sklepie, za niebieskie, także wszystko pasuje. ...o..no i handel jest i odkrywcy, także po co wielkie halo o jakąś tam premię :D

Gdabe
23.02.2019, 21:01
Nic nie można, podejrzewam że przy burzeniu miałeś odpowiedni komunikat co się stanie po zburzeniu, tak więc zostały ci 2szt. Jakby ci się wyczerpało to możesz regenerować, ale w przypadku całkowitego usunięcia z wyspy zostajesz z niczym

Też mi wielka regeneracja. Kupić nawóz za 75 kwiatków, zregenerować budynek i .......masz tylko 10 kwiatuszków...65 sztuk w plecy...ech event...

set2g
23.02.2019, 21:28
Też mi wielka regeneracja. Kupić nawóz za 75 kwiatków, zregenerować budynek i .......masz tylko 10 kwiatuszków...65 sztuk w plecy...ech event...

Ale zyskujesz spowrotem budynek, który ci produkuje setki kwiatów, o ile zapewnisz mu dosypki, oraz premie walentynka (która swoja drogą działa jak chce :p)

BB_Penelopa
23.02.2019, 21:34
Drodzy Gracze,

Przypominam: Każdy z graczy uczestniczący w przygodzie może otrzymać bonus do łupu przygody kooperacyjnej, ale aby otrzymać korzyść z premii każdy musi mieć aktywną premię na własnej wyspie. Premie nie działają u wszystkich w przygodzie tylko dlatego, że właściciel ma ją aktywną na swojej wyspie.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

ArturGrab
23.02.2019, 21:53
Drodzy Gracze,

Przypominam: Każdy z graczy uczestniczący w przygodzie może otrzymać bonus do łupu przygody kooperacyjnej, ale aby otrzymać korzyść z premii każdy musi mieć aktywną premię na własnej wyspie. Premie nie działają u wszystkich w przygodzie tylko dlatego, że właściciel ma ją aktywną na swojej wyspie.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

To jak jesteś taka mądra i piszesz już takie głupoty to powiedz mi po ludzku
dlaczego przy aktywnej premii walentynka gdzie opis wskazuje że +100% do dropu z
CR dostałem 4 szt
a z lampy 8 szt dopałki??
Gdzie moje +100%??

PS. To jeszcze pytanie mam gdzie tak jest napisane że wszyscy muszą mieć to aktywne??

pysia753
23.02.2019, 22:35
Drodzy Gracze,

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Który fragment zabrzmiał niezrozumiale? Napisałam, że podczas robienia 3 przygód, 3 osoby w nich uczestniczące miały aktywną premię Walentynka. KAŻDA z nich na SWOJEJ wyspie... I za każdym razem premia działała inaczej.

pretor29
23.02.2019, 22:36
Drodzy Gracze,

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pierwotna wersja byla inna , ale sie wycofaliscie bo tego nie potraficie naprawic w czasie

set2g
23.02.2019, 22:50
Powinno byc masz aktywna premie = masz bonus, i inni gracze nie mają znaczenia (tak jak działa premium) a tu są jakieś różne kombinacje, a najlepsze jest to że nieraz mimo aktywnej Walentynki u siebie na wyspie bonusu nie ma.

pysia753
23.02.2019, 23:05
Powinno byc masz aktywna premie = masz bonus, i inni gracze nie mają znaczenia (tak jak działa premium) a tu są jakieś różne kombinacje, a najlepsze jest to że nieraz mimo aktywnej Walentynki u siebie na wyspie bonusu nie ma.

Tak i nie ma stałych okoliczności, w których bonus (premia) działa, a w których nie. Działa kapryśnie, na chybił trafił.

rolnik35
23.02.2019, 23:07
Hmmm... A CO Z TYM PARCHATYM OBSERWATORIUM do ciężkiej cholery???!!! Miało niby skracać ogólny czas podróży, i jak słałem genków to mieli dojść na przygodę za 4 minuty, a jak wszedłem na wyspę przygody to lezą dalej jak ślimaki i jak mieli 12 i pół minuty, tak dalej idą 12 i pół minuty? Działa to g...o czy nie? całe uskrobane kwiatki na to wydałem, a ten szajs nie działa :///

Zaraz mnie ch... strzeli :))) 10 razy wypakowuję wojsko a kwatermistrza i nic. Jak siew końcu udało, to 7 razy przestawiałem pajaca, żeby przeszedł, a on sie od nowa budował w tym samym miejscu. CO ZA D...E GRZEBAŁY W TEJ GRZE? Palce do d... niech sobie wsadzą zamiast do kodu gry.
raz na miesiąc robię przygodę i jeszcze sie nie da nic na niej zrobić :]
15 minut przygody, a kwatermistrz jak stał w miejscu tak stoi i żadna kura siłą go nie rusza :]

baqslaw
24.02.2019, 00:22
Hmmm... A CO Z TYM PARCHATYM OBSERWATORIUM do ciężkiej cholery???!!! Miało niby skracać ogólny czas podróży, i jak słałem genków to mieli dojść na przygodę za 4 minuty, a jak wszedłem na wyspę przygody to lezą dalej jak ślimaki i jak mieli 12 i pół minuty, tak dalej idą 12 i pół minuty? Działa to g...o czy nie? całe uskrobane kwiatki na to wydałem, a ten szajs nie działa :///

Mierz czas, a nie patrz na cyferki

Danti93
24.02.2019, 00:36

Obserwatorium jeszcze lepsze. Miało przyśpieszać czas podróży generałów na przygodę. Przyśpiesza ich ruch po przygodzie, z podkowami robi się kozak na skarbie wiedzy :D

rolnik35
24.02.2019, 01:01
patrzę na czas i nie widzę różnicy. Było 12 minut na przygodę i jest 12 minut dalej. No chyba, że zegarek w kompie zaczął mi chodzić wolniej o 75%.

Danti93
24.02.2019, 10:08
a z tym OBSERWATORIUM to jakieś zmiany były?, miał ponoć gienek szybciej iść na przygodę i z powrotem, a tu się okazuje ze szybciej, łażą,. po przygodzie... wręcz fruwają od tej szybkości.

Dokładnie, przyśpiesza ich ruch po przygodzie.

rolnik35
24.02.2019, 10:59
co biorąc pod uwagę, że jest w cholerę różnych podków do przyspieszania ich ruchu jest potrzebne jak świni niebo. Mieli szybciej podróżować na przygody. 3k kwiatków plus mapa i kolejny bubel, który nie wiadomo co daje, bo po zakupie okazuje się, że działa inaczej niż miał działać. Czyli jawne lecenie w bambuko.

A za kilka dni bot zwany penelopą, poprosi o podzielenie sie opiniami o evencie, po czym mimo iż nikt już nie pozostawił na tym bublu suchej nitki, po czym pojawi sie kolejny tłumaczony translatorem post bota, że bardzo nam dziękuje za wszystkie opinie i przekaże je twórcą gry, żeby kolejny event mógł być... jeszcze większą kupą [wstaw dowolne].

set2g
24.02.2019, 12:00
W sumie to ostatnio to co event to coraz gorzej, równia pochyła do upadku tej gry

Larxand
24.02.2019, 20:18
Drodzy Gracze,

Premie nie działają u wszystkich w przygodzie tylko dlatego, że właściciel ma ją aktywną na swojej wyspie.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Z tego zdania wyczytałem, że jeśli właściciel ma premię aktywną na swojej wyspie, to jest to jedyny powód, dla którego premie nie działają u wszystkich na przygodzie.
Może to jest wyjaśnienie zagadkowego działania :)

ArturGrab
24.02.2019, 22:25
A jeżeli właściciel nie ma aktywnej a kto inny ma aktywny to działa czy nie??

Król-Grzegorz6
25.02.2019, 00:42
to jest najgorszy ewent jaki mogli zrobić mało surowca kombinacja z premiami kolejny event . jeszcze większą kupa, żeby zrobić osiągnięcia musisz wydać więcej kwiatków niż to wart. EVENT WALENTYNKOWY NAJGORSZY Z WSZYSTKICH EVENTÓW JAKI MOŻE BYĆ A GARAM JUŻ 7 LAT PRAWIE OD POCZĄTKU.

pretor29
25.02.2019, 01:12
no ale juz kolejne HH ustawili liczac na zysk z tego czegos

Magdina
25.02.2019, 10:48
Obserwatorium działa co najmniej dziwnie, kwatermistrz przybył z prędkością prawie swietlną na przygodę, ale reszta gienków standardowo, a na przygodzie nie zauważyłam aby wiele szybciej tupali

The_BEAST_r10
25.02.2019, 10:55
A mam pytanie do graczy, czy bukiety kwiatów będą działały po dezaktywacji eventu?
Bo nie wiem czy jest sens narobienia sobie ich na zapas.

M0rdechaj
25.02.2019, 16:54
Premie: Bukiety kwiatów są dostępne i mogą być używane przez cały rok.
Link (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46155-Wydarzenie-Walentynkowe-2019?p=279109#post279109)
Ale wiadomo, że BB mówi jedno a w grze się dzieje różnie, więc robisz na Twoje ryzyko.

Zee4c
25.02.2019, 21:48
obserwatorium źle działa - kto to juz pisał - gienkow sie nie da przestawić ciągle wracają w miejsce startu -- u mnie już ponad 10 razy a najgorsze ze z wojskiem które niby zabrałem i wysyłałem z innym ginekiem - nie wiem jaki efekt tego jest. A na przygode jak wysylam 4 gienkow to 1 idzie szybciej reszta bez zmian.Także chyba dowcip eventowy z budynkami - ale źle działają przez idiotyczna idee - stacja pogody - albo źle działają bo źle działają ;D - obserwatorium

gilgalad_pl
26.02.2019, 13:43
A mam pytanie do graczy, czy bukiety kwiatów będą działały po dezaktywacji eventu?
Bo nie wiem czy jest sens narobienia sobie ich na zapas.

CO SIĘ STANIE NA POCZĄTKU FAZY ZAKOŃCZENIA?

Premie
Warunkowe premie nie będą już uruchamiane.

CO SIĘ STANIE PO DEZAKTYWACJI?

Premie
Bukiety kwiatów są dostępne i mogą być używane przez cały rok.
Wygląda na to, że bukiety będzie można rzucać i na domkach pojawią się różowe serduszka, jednak premie się nie uaktywnią

Rafaello1978
26.02.2019, 17:00
Obserwatorium działa co najmniej dziwnie, kwatermistrz przybył z prędkością prawie swietlną na przygodę, ale reszta gienków standardowo, a na przygodzie nie zauważyłam aby wiele szybciej tupali

U mnie jest dokładnie tak samo. Kwatermistrz z przygody na przygodę szybko wylądował, a generał standardowo. Porażka... I po co tyle zbierania zasobów na obserwatorium?

Larxand
26.02.2019, 23:28
a miłosne uniesienie zamierza działać po evencie?

BB_Penelopa
27.02.2019, 14:51
Drodzy Gracze!

Zachęam do zapoznania się z aktualizacją dotyczącą niektórych niedogodnień.
Zapraszam > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46118#3) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

chrisoset
27.02.2019, 15:33
"Myślimy, że problem pojawia się wraz ze zmianą strefy domowej."

znaczy się mamy robić przygody bez zmiany wyspy? :)

a tak na serio popraw proszę to tłumaczenie na:
"Uważamy, że problem ten jest wywoływany przez przeładowanie wyspy macierzystej." czyli relog

BB_Penelopa
27.02.2019, 16:04
"Myślimy, że problem pojawia się wraz ze zmianą strefy domowej."

znaczy się mamy robić przygody bez zmiany wyspy? :)

a tak na serio popraw proszę to tłumaczenie na:
"Uważamy, że problem ten jest wywoływany przez przeładowanie wyspy macierzystej." czyli relog

Bardziej chodzi o ponowne załadowanie, a nie przez relog.
Jeżeli tak będzie bardziej klarowne to ok - zmieniam.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

vincii1980
27.02.2019, 19:16
a czy ponowne załadowanie strony domowej to nie jest relog.

Zouzofia
27.02.2019, 23:49
Czarujacy geolog ma umiejetnosc znalezienia zloza , ktore da sie eksploatowac szybciej. ale nie ma roznicy w opisie znalezionego zloza , oba zloza szybsze i normalne nie da sie rozroznic , dopiero po wybudowaniu mozna sie o tym przekonac . Postawienie przemyslowej saletry lub tytanu na zwyklym troche boli.

Margherita
28.02.2019, 09:48
Czyli Obserwatorium nie działa zgodnie z opisem, czarujący geolog też nie. Nie kupiłam jeszcze stacji kontroli pogodyy ani uroczego ogrodu, ale z tego co czytam i tu jest nie tak jak w opisie. Nie wiem, czy warto na nie kwiatki wydawać.

Penelopo, a czy mogłabyś przekazać jakieś bardziej wiążące informacje w wątku o Czarującym Geologu?

baqslaw
28.02.2019, 14:01
Czyli Obserwatorium nie działa zgodnie z opisem, czarujący geolog też nie. Nie kupiłam jeszcze stacji kontroli pogodyy ani uroczego ogrodu, ale z tego co czytam i tu jest nie tak jak w opisie. Nie wiem, czy warto na nie kwiatki wydawać.

Penelopo, a czy mogłabyś przekazać jakieś bardziej wiążące informacje w wątku o Czarującym Geologu?

Już w drugim wątku Cię pytałem, ale tam może nie każdy przeczyta. Czy którekolwiek ze złóż odkryte przez czarującego u Ciebie lub innych graczy miało normalną prędkość? U mnie wszystkie są szybkie.

set2g
28.02.2019, 16:06
Ktoś pisał że mu się trafiły złoża ze standardową prędkością.

BB_Penelopa
28.02.2019, 16:12
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/archive/Website_ger/News/NPC_General.png

Drodzy Gracze,

Chcemy wyjaśnić, co będzie działo się z Uprawami Kwiatów podczas fazy usuwania/dezaktywacji:

Uprawy kwiatowe będą w stanie produkować kwiaty podczas fazy usuwania.
Uprawy Kwiatowe zostaną usunięte podczas fazy dezaktywacji.

Miłej gry,
BB_Penelopa

Zee4c
28.02.2019, 22:55
dziś kolejny raz podczas 3 godzin premii walentynka nie dostałem ani razu podwojonego łupu na jakieś 10 ŁG i cos tam jeszcze...

"Premia Walentynka (Podwojony Łup)
Ten premia powinna zapewnić bonus za wykonanie kilku (wyszczególnionych w Pamiętniku Dewelopera) przygód.
Po dokładnym zbadaniu tego tematu (na podstawie Waszych raportów) okazało się, że nie zawsze tak jest.
Myślimy, że problem pojawia się wraz z ponownym załadowaniem wyspy.

Pilnujemy tego i staramy się jak najszybciej znaleźć rozwiązanie."

to znaczy na przyszły rok, jak nie wyłączycie serwerów, a co z tym zbugowanym eventem, który sie własnie konczy?

archi320
01.03.2019, 09:01
mam pytanie , opłaca się kupić stacje kontroli pogody?

Mar85
01.03.2019, 11:04
Po każdym relogu premia przestaje działać, a że wyspa się wiesza raz na godzinę to dziękuję. Straciłem przez waszą nieudolność mnóstwo zasobów. Proszę o informację jak to zostanie rozwiązane? Jak za rok to dziękuje bardzo!

rolnik35
01.03.2019, 11:47
generalnie relog trzeba by robić po każdy wylądowaniu generała, co oznacza, że zamiast przyspieszyć robienie przygody (szybsze poruszanie się generałów), robi się ją dużo dłużej bo trzeba się wciąż od nowa logować do przygody. Normalnie na stanicy wywiadowców można zrobić dwóch drwali i na koniec odpalić sobie jakąś trzecią przygodę. Z premią do szybkości z obserwatorium zrobiłem dwóch, ale już nie zdążyłem odpalić trzeciej przygody (kilkukrotne przestawianie kwatermistrza, który nie chciał się przestawić, wyładowywanie wojska, które nie chciało się wyładować i uparcie wracało do kwatermistrza i generałów, a w końcu relog po tym jak cała armia mi ugrzęzłą i nie chciała się przestawić)... i brakło czasu. Zaj...te ułatwienie i premia dla graczy, naprawdę jestem pod wrażeniem - wydłużenie czasu robienie przygody poprzez "przyspieszenie czasu podróży generałów"... noż kurde nigdy bym na to nie wpadł. Pomysł stacji pogody jest mistrzostwem sabotowania samego siebie, ale obserwatorium... nie ogarniam. I jeszcze przedstawiciel BB pisze, że wszystko jest OK, bo w zasadzie to wina graczy, że nie wiedzą jak korzystać z tak fenomenalnych budynków, które działają jak chcą (czyli idiotycznie - stacja, lub źle i wieszają grę - obserwatorium) lub premii, które działając - nie działają, bo mają ukryte właściwości/ uwarunkowania, o których nikt nie wie.

Pisałem już, że jeśli BB chce aby ludzie przestali czerpać przyjemność (jakąkolwiek) z gry w TSO i zaprzestali grać, to wystarczyłoby to po prostu napisać, a nie grzebać w grze i psuć coraz to nowe rzeczy, nazywając to ułatwieniem czy rozwojem gry, które to działania wywołują frustrację graczy. Bubel bublem pogania, psucie tego co działało poprzez wprowadzanie nowych NIE DZIAŁAJĄCYCH JAK NALEŻY treści. Nie wiem jak trzeba być, łagodnie mówiąc ślepym, żeby nie dostrzegać bezsensu takich działań. No chyba, że są celowe, a wtedy wszystko jest jasne. Bo sądzę, że niektórzy licealiści czy informatycy amatorzy byliby w stanie ogarnąć sprawne funkcjonowanie tej gry, w przeciwieństwie do ludzi, którzy obecnie są za to (nie)odpowiedzialni.

Na koniec proste pytanie do BB (duża czcionka aby było wyraźnie widoczne): CZY OBSERWATORIUM ZOSTANIE NAPRAWIONE ABY DZIAŁAŁO JAK NALEŻY, CZY TEŻ LEPIEJ USUNĄĆ TEN BUBEL Z WYSPY, ŻEBY NIE ZAJMOWAŁ MIEJSCA SKORO PO UŻYCIU WPROWADZA ZAMIESZANIE I UTRUDNIA GRĘ POPRZEZ WIESZANIE PRZYGÓD I WYMUSZANIE RELOGÓW?

BB_Penelopa
01.03.2019, 16:05
Witam!

Jeżeli chodzi o Obserwatorium - nasz zespól techniczny pracuje nad tym, aby działało zgodnie z zamierzeniem.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BoleslawChrobry
01.03.2019, 18:24
medaliony w ksztalcie serca i dzien rodziny beda dzialaly po zakonczeniu eventu?

danol148
01.03.2019, 19:32
co jest grane od 30 min nie idzie załadowac gry wywaliło mnie i od tej pory trwa wczytywanie?

rombignat
01.03.2019, 20:07
Moja gra wgrywa się już ponad godz , żenada .

Jurek12345
01.03.2019, 20:45
co jest grane od 30 min nie idzie załadowac gry wywaliło mnie i od tej pory trwa wczytywanie?

Dzisiaj też długo się logowałem

sttratus
02.03.2019, 01:07
jestem już trzy lata z tą grą
takiego poziomu jaki przynosi ostatnie wydarzenie jeszcze nie było
najwyraźniej mamy do czynienia z nową jakością
pozdrawiam i życzę powodzenia
Stk

Margherita
02.03.2019, 06:26
Już w drugim wątku Cię pytałem, ale tam może nie każdy przeczyta. Czy którekolwiek ze złóż odkryte przez czarującego u Ciebie lub innych graczy miało normalną prędkość? U mnie wszystkie są szybkie.

Wczytaj się dokładnie w wątek, to będziesz miał odpowiedź.
Ja zanim postawię kopalnie przemysłowe chcę mieć 100% pewności na jakim złożu je stawiam. Czy to jest jakieś szczególnie niepojęte? Skoro jest napisane, że mamy 50% szans na to, że złoże jest szybkie, to ja to rozumiem dosłownie. Nie mam pewności, że jest, nawet jeśli jest. Nawet jeśli wszystkie odkryte złoża są w rzeczywistości szybkie.

baqslaw
02.03.2019, 09:53
Wczytaj się dokładnie w wątek, to będziesz miał odpowiedź.
Ja zanim postawię kopalnie przemysłowe chcę mieć 100% pewności na jakim złożu je stawiam. Czy to jest jakieś szczególnie niepojęte? Skoro jest napisane, że mamy 50% szans na to, że złoże jest szybkie, to ja to rozumiem dosłownie. Nie mam pewności, że jest, nawet jeśli jest. Nawet jeśli wszystkie odkryte złoża są w rzeczywistości szybkie.

Czyli bijesz pianę.

rolnik35
02.03.2019, 13:23
Cóż nie wiem dokładnie jak to jest z geologiem jako takim, ale kiedy geolog z umiejętnością (wykupioną z ksiąg) znajduje złoże, to wraz z wianuszkiem nad złożem jest opis, że złoże np. jest eksploatowane szybciej (jeśli takie znalazł). Jeśli przy opisie złoża informacji nie ma, wtedy złoże jest eksploatowane normalnie.

Właśnie sprawdziłem na złożach żelaza i czarujący kiedy znajduje złoże, również daje opis z wianuszkiem, że złoże jest o 100% większe i ma 50% szans na szybszą eksploatację. Znalazłem dwa złoża (żelaza) i generalnie kiedy jest to info to oba złoża są większe i mają o połowę krótszy czas eksploatacji. Więc wydaje mi się, że kiedy jest takie info to można kopalnię stawiać, a jeśli infa nie ma to kopalni jakiejś lepszej lepiej nie stawiać.

z3nfist
02.03.2019, 13:30
Moja gra wgrywa się już ponad godz , żenada .

przeca to nie wina teraz lezy po stronie BB,
lecz po twojej...

set2g
02.03.2019, 18:09
rolnik35, ale to info jest zawsze, bo geolog zawsze znajduje 100% większe złoże, gdyby ta informacja była rozbita na 2 różne to wtedy by nie było żadnego problemu

jozioblabla
02.03.2019, 23:17
Witam, ktoś wie czy walentynka działa tylko na jedna odpalona przygodę? Mam walentynke na 3 godziny, miałem 3 dropy z drugiego złodzieja, ale tylko dwa pierwsze były podwojone, a trzeci już nie. Walentynka działa dalej.

rolnik35
02.03.2019, 23:42
Stąd napisałem, że "wydaje mi się" że jeśli jest to info to można stawiać, ale 100% gwarancji nie dam, bo jak napisałeś info nie jest rozbite na dwa człony. Na dwa złoża żelaza oba były 50% szybsze, ale może to był fart.

set2g
03.03.2019, 12:37
Witam, ktoś wie czy walentynka działa tylko na jedna odpalona przygodę? Mam walentynke na 3 godziny, miałem 3 dropy z drugiego złodzieja, ale tylko dwa pierwsze były podwojone, a trzeci już nie. Walentynka działa dalej.

Skoro zauważyłeś to dopiero na koniec eventu to miałem niezłego farta, u mnie to wystąpiło już pierwszego dnia xD
Niedziałająca Walentynka jest analizowana, czyt. do końca eventu nic sie nie zmieni, trzeba mieć nadzieje że będzie działać.

Iphoris
03.03.2019, 22:35
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/archive/Website_ger/News/NPC_General.png

Drodzy Gracze,

Chcemy wyjaśnić, co będzie działo się z Uprawami Kwiatów podczas fazy usuwania/dezaktywacji:

Uprawy Kwiatowe zostaną usunięte podczas fazy dezaktywacji.

Miłej gry,
BB_Penelopa

A co z walentynkami? Będzie można zrzucić na Władka czy co?

Zee4c
04.03.2019, 09:46
Podsumowanie eventu:
nie zawsze działała podstawowa premia
nie działa prawidłowo obserwatorium
stacja pogody działa ale nikt nie wie po co ;D
urocze ogrody działają ale komplikacje ustawienia a przydatność...
i ciekawostka: dlaczego grządki w kształcie serca nie da sie nigdzie postawić tam gdzie była normalna kwietna grządka? ;DDD

Lunari
04.03.2019, 09:56
Ten event to porażka ze mało że szkoła kwiatowa daje 10 kwiatów to co dzień ją trzeba odnawiać miałam trzy ostała mi jedna ostatniego zadania chyba nie zrobię

The_BEAST_r10
04.03.2019, 11:35
Podsumowanie eventu:
nie zawsze działała podstawowa premia
nie działa prawidłowo obserwatorium
stacja pogody działa ale nikt nie wie po co ;D
urocze ogrody działają ale komplikacje ustawienia a przydatność...
i ciekawostka: dlaczego grządki w kształcie serca nie da sie nigdzie postawić tam gdzie była normalna kwietna grządka? ;DDD

Bo event robiony był na szybkiego :)
Cieszmy się że na testowym był około 1 miesiąca, bo jakby nie to, to dopiero by był cyrk na kółkach ;)

set2g
04.03.2019, 12:33
Ten event to porażka ze mało że szkoła kwiatowa daje 10 kwiatów to co dzień ją trzeba odnawiać miałam trzy ostała mi jedna ostatniego zadania chyba nie zrobię

a po polsku ?

Zee4c
04.03.2019, 14:18
po polsku kolega nie ogarnął ze są dosypki z przygód i stawiał od nowa uprawy cały czas... Taaaak. Tez tak można było. O rany...

Milikliades
04.03.2019, 15:00
Wydarzenie bardzo ciekawe i myślę, ze tygodniowy event raz w miesiącu byłby ciekawym pomysłem ^^ (niekoniecznie z takimi "dobrymi" nagrodami) np. z jakimiś dodatkowymi premiami (premia na koszary czy 50% drop była mega interesująca)
Problemem było jednak masa (jak dotąd na niespotykana skalę) liczba bugów ;( mało co działało poprawnie niestety.
Reasumując, brać się do pracy aby eventy były dopracowane i wcale nie musza trwać 3 tygodnie (z interwalem 3/rok).

Zee4c
04.03.2019, 20:21
jakby eventy były raz w miesiącu to wszyscy by znienawidzili te grę po kwartale. Ja po każdym evencie muszę odpocząć od tej gry

KenyP
04.03.2019, 21:04
Poszukiwania Skarbów (Odkrywcy)
Wszystkie poszukiwania skarbów rozpoczęte przed fazą usuwania mają szansę na nagrodę w postaci zasobów eventowych. Każde poszukiwanie skarbów rozpoczęte podczas lub po tym jak rozpoczęła się faza usuwania nie zostanie nagrodzone walutą eventową.

Otóż nie mają szansy. Wysłałem wczoraj przed fazą usuwania i przyszli dziś bez jakiejkolwiek postaci zasobów eventowych. Porażka.

The_BEAST_r10
04.03.2019, 21:09
przyszli dziś bez jakiejkolwiek postaci zasobów eventowych. Porażka.

Dokładnie, moi też bez kwiatków wrócili. :(

Lexus1508
04.03.2019, 22:50
U mnie to samo , wczoraj wysłani odkrywcy wracają dziś bez kwiatków . Tragedia

gilgalad_pl
05.03.2019, 00:32
Gdyby nie błędy, to event byłby naprawdę fajny, co prawda budynki do bani, ale premia walentynkowa mimo, że działała na opak, skłoniła wielu graczy do wyczyszczenia gwiazdy z drugich złodziei :)

rolnicky
05.03.2019, 02:47
potwierdzam z geologami, ogólnie cały event - żenująca porażka !!!

Margherita
05.03.2019, 07:34
1). Z odkrywcami znowu oszukali. Wysłani na przedłużone w niedzielę wieczorem. Wrócili w nocy z poniedziałku na wtorek. Dzisiaj rano sprawdziłam i żaden z 18 nie przyniósł ani jednego kwiatka!. Wczoraj ok. 6 rano wysłałam też 9 szczęśliwych na przedłużone - ani jednego kwiatka nie przynieśli.

2). Dzisiaj uruchomiłam pierwszy raz obserwatorium. Za całe 810 sztuk najlepszego papieru! Włączyłam też dobry wywiad i miałam nadzieję, że na szybko zdążę zrobić 3 Drwale i odpalić coś większego na koniec. Niestety, ani jeden generał nie przyszedł na przygodę wcześniej. Wrócili też w takim samym tempie. Po mapie przygody nie fruwali (na szczęście, bo nie mieli). Normalnie idą ok. 8 minut, wolni z 15. Mieli się przemieszczać o 75% szybciej, ale nic z tego. W ogóle efektu premii nie było, chciaż się wyświetlało, że jest i działa "szczegółowa mapa gwiezdna".

3). O geologu w sumie już napisałam wszystko, szkoda słów. Postawiłam dzisiaj 2 kopalnie - tytanu i saletry w miejscu, w którym i tak bym nie postawiła przemysłowych. Jedno złoże jest szybkie (tytan), drugie wolne (saletra). Więc u mnie wyszło 50-50.

Po co robić event i wrzucać taki nie sprawdzony content? Poprawnie działa chyba tylko odkrywczyni.

Lunari
05.03.2019, 10:22
u mnie to samo tylko paru przyniosło z dziewięciu oszułce nie wspomnę bo to porażka dwie mi padły jedną uratowałam jeden wielki nie wypał z tego eventu

BB_Penelopa
05.03.2019, 12:27
Witam serdecznie!

Przypominam, że od 4 marca wydarzenie weszło w początkową fazę zakończenia. Co za tym idzie:

Widżet informacyjny/Odliczanie
Odliczanie wydarzenia zostanie zastąpione nowym odliczaniem.
Nowe odliczanie będzie wskazywać pozostały czas fazy usuwania do momentu całkowitego wyłączenia eventu.
Przygody Walentynkowe
Eventowe nagrody z przygód w postaci waluty zostały wyłączone.
Rozpoczęte przygody nie zostaną nagrodzone walutą eventową.
Premie
Produkcja
Eventowe produkcje przedmiotów w Magazynie prowiantu zostaną dezaktywowane.
Eventowe produkcje przedmiotów, które są w fazie produkcji będą kontynuowane.
Zadania i Osiągnięcia
Eventowy Łańcuch Zadań i Osiągnięcia zostaną dezaktywowane.
Tylko ukończone Walentynkowe Osiągnięcia pozostaną widoczne.
Wszystkie poszukiwania skarbów rozpoczęte przed fazą usuwania mają szansę na nagrodę w postaci zasobów eventowych. Każde poszukiwanie skarbów rozpoczęte podczas lub po tym jak rozpoczęła się faza usuwania nie zostanie nagrodzone walutą eventową.
Różne
Kategoria eventowa w Sklepie pozostaje aktywna, a Kwiaty można wykorzystywać do zdobywania specjalnych przedmiotów, aż do całkowitego wyłączenia wydarzenia.
Okno wydarzenia nie będzie już dostępne.
Ekran ładowania związany z wydarzeniem, skórki interfejsu użytkownika i muzyka zostaną usunięte / ustawione domyślnie.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Larxand
05.03.2019, 12:34
Witam serdecznie!

Przypominam, że od 4 marca wydarzenie weszło w początkową fazę zakończenia. Co za tym idzie:

Widżet informacyjny/Odliczanie
Odliczanie wydarzenia zostanie zastąpione nowym odliczaniem.
Nowe odliczanie będzie wskazywać pozostały czas fazy usuwania do momentu całkowitego wyłączenia eventu.
Przygody Walentynkowe
Eventowe nagrody z przygód w postaci waluty zostały wyłączone.
Rozpoczęte przygody nie zostaną nagrodzone walutą eventową.
Premie
Produkcja
Eventowe produkcje przedmiotów w Magazynie prowiantu zostaną dezaktywowane.
Eventowe produkcje przedmiotów, które są w fazie produkcji będą kontynuowane.
Zadania i Osiągnięcia
Eventowy Łańcuch Zadań i Osiągnięcia zostaną dezaktywowane.
Tylko ukończone Walentynkowe Osiągnięcia pozostaną widoczne.
Różne
Kategoria eventowa w Sklepie pozostaje aktywna, a Kwiaty można wykorzystywać do zdobywania specjalnych przedmiotów, aż do całkowitego wyłączenia wydarzenia.
Okno wydarzenia nie będzie już dostępne.
Ekran ładowania związany z wydarzeniem, skórki interfejsu użytkownika i muzyka zostaną usunięte / ustawione domyślnie.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Przypominanie przypominaniem, ale czy ta faza skończyła się z wybiciem północy, czy może trwała dopóki zegar eventowy odliczał? Bo jeśli druga opcja, to poproszę pięćset kwiatków, dziękuję.

Jurek12345
05.03.2019, 12:51

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

No to wynika chyba że wysłani w poniedziałek przed godziną 10tą, powinni przynieść. Proszę o interpretację BB.

pelemele
05.03.2019, 16:01
Niektórzy widocznie maja szczęście, (wysłani w poniedziałek około 8.00 wynik 365 kwiatków)

Efema
06.03.2019, 11:14
Proszę o sprecyzowanie 'mają szansę' . Tyle osób zgłasza brak kwiatków u wysłanych poszukiwaczy. Wysłanych 'przed' fazą zakończenia,
Mnie to też dotyczy.
To znaczy my się na 'szansę' nie załapaliśmy? Może jakieś wyjaśnienie, bo wczorajsze 'prezenty' nie załatwiają sprawy.
Dwóch tych samych geologów czy poszukiwaczy nie rozwiązuje problemu kwiatków, który miały jakiś cel zakupowy :(

Pakiet z farmami kwiatów wysłany już po misji, gdzie by się przydał, a wielu graczy już rozdysponowało posiadane zasoby... więc trochę tu brak logiki :(

kinia19910
06.03.2019, 12:20
Czy Was ludzie pogielo, czy o co chodzi, bo nie rozumiem?

1. Odkrywca I geolog nie rozwiązuje problemu kwiatków...
Serio? To zsumuj ich ceny z kupca i porównaj z tym co mogli przynieść odkrywcy :)
Nie zapomnij dodać od 300 do 2400 kwiatów z farm, które też były prezentem (wartości zależne od tego czy w ogóle i jakich premii użyjesz). Nawet bez premii masz mniej więcej tyle ile mogliby przynieść, reszta to czysty zysk, a odkrywca, geo i buffy są mega bonusem.

2. Skoro przedłużyli,to czemu nie noszą...
Bo przedłużyli DRUGĄ fazę eventu, czyli tę, w której się już nie zbiera waluty(poza załadowanymi farmami), tylko ją wydaje.

3.Oszukali z odkrywcami...
Nie, nie oszukali, od dłuższego czasu piszą przecież, że odkrywcy mają szansę na przyniesienie waluty eventowej, co nie jest równoznaczne z tym, że przyniosą na 100%. Dlaczego jednym niosą, innym wcale a trzeciemu tylko połowa, stanowi dla mnie tajemnicę... :)

4. Obserwatorium nie działa!!!
Owszem, nie działa. Na razie tylko ładnie wygląda. Ale co z tego? W czerwcu może naprawią, bo wątpię by zdążyli przed Wielkanocą. I ponownie: co z tego? :> Było gdzieś napisane, że musi działać natychmiast? :D Trzeba od razu robić jazdę? Tyle czasu radziliście sobie bez tego, nie możecie trochę poczekać?

5. Geolog też nie działa!!!
I jak wyżej; kiedyś przecież naprawią, na razie można go słać po cokolwiek, bez tego geologa też da się grać. Liczę na to, że szybkie złoża będą się odrożniały od wolnych w przyszłości. I z geologiem jest 1:0 dla BB :) Dając go w prezencie wybiło argument, że " po to wydałem walute"

6.Stacja to bubel, bla bla bla...
Może i tak. A może wcale nie. Patrząc po ankietach z losowymi atrybutami jednostek itp. itd. stacja jest właśnie odpowiedzią na te ankiety. I zamiast wrzeszczeć na BB, że nikt tego nie chce, powrzeszczcie sobie na tych co te ankiety zamieszczali, a trochę ich było :D

I ogólnie... Wyluzujcie... To tylko gra :)
Ps. : Nie, nie obrażam. Pytam...

baqslaw
06.03.2019, 12:39
@Kinia - z wyjątkiem obserwatorium ze wszystkim się zgadzam, zwłaszcza z podsumowaniem :)
Co do obserwatorium nie zgadzam się dlatego, że powinna być wyraźna informacja ze strony BB, że nie działa oraz dlatego, że przed eventem wielkanocnym będzie działało ;)
Co do stacji: "U stóp gór" zrobione na huraganie ze zmianą składów "na oko" i również "na oko" o połowę mniejsze straty w jednostkach elitarnych (zmiękczam łucznikami i konnymi, których liczy nie zmieniałem). Raz tylko przeszarżowałem i 12 oblężników poszło w piach, ale przy oszczędnościach na reszcie to pikuś. Na ale jeśli ktoś drwala tylko tłucze i chciałby zejść ze 180 jednostek strat na 170, to będzie stękał ;)

Zee4c
06.03.2019, 13:43
post @Kini ewidentny przykład syndromu sztokholmskiego (czyli w przenośni przywiązania do złego)- jak kogoś tak przyzwyczaić do dziadostwa, niedoróbek i błędów, że aż narzekanie mu spowszedniało i uznał je za za nieuzasadnione, a jakikolwiek choć trochę poprawnie działający badziew będzie uznawany za cud świata... Cały event był ewidentnie stertą wpadek, niedoróbek, błędów i niedomówień ale w ogóle był wiec mamy sie cieszyć bo to tylko gra. Rozumiem ze w restauracji jak zamawiacie i płacicie ale dostajecie miskę pomyj tez chwalicie ze było w ogóle coś do jedzenia??

pretor29
06.03.2019, 13:54
3.Oszukali z odkrywcami...
Nie, nie oszukali, od dłuższego czasu piszą przecież, że odkrywcy mają szansę na przyniesienie waluty eventowej, co nie jest równoznaczne z tym, że przyniosą na 100%. Dlaczego jednym niosą, innym wcale a trzeciemu tylko połowa, stanowi dla mnie tajemnicę... :)

to prosze bb sprecyzowac co znaczy maja szanse ? 90% ,5% ,0,0001%?

zgadzam sie w 100% z Zee4c "Cały event był ewidentnie stertą wpadek, niedoróbek, błędów i niedomówień"

ale wystarczyl maly prezent wczoraj od bb i polowa juz oszala z radosci jak to jest super i w ogole ... mydlenie oczu i tyle i zamiatanie reszty pod dywan...

sparkz
06.03.2019, 13:58
Co do stacji: "U stóp gór" zrobione na huraganie ze zmianą składów "na oko" i również "na oko" o połowę mniejsze straty w jednostkach elitarnych (zmiękczam łucznikami i konnymi, których liczy nie zmieniałem). Raz tylko przeszarżowałem i 12 oblężników poszło w piach, ale przy oszczędnościach na reszcie to pikuś. Na ale jeśli ktoś drwala tylko tłucze i chciałby zejść ze 180 jednostek strat na 170, to będzie stękał ;)

No trudno zeby nie stekal skoro jako kontrargument podajesz przygode ktora :

- jest niszowa, rzadko dostepna i jej wykonywnaie ma sens tylko w kontekscie nagrod za cala kampanie
- jest jedna z najbardziej niemiarodajnych jakie mozna sobie wyobrazic (bo elitarne jednostki vs jednostki wikingow ktore zabija sie zanim moga cokolwiek zrobic to mokry sen kazdego milosnika imbalansu)

:)

baqslaw
06.03.2019, 17:30
No trudno zeby nie stekal skoro jako kontrargument podajesz przygode ktora :

- jest niszowa, rzadko dostepna i jej wykonywnaie ma sens tylko w kontekscie nagrod za cala kampanie
- jest jedna z najbardziej niemiarodajnych jakie mozna sobie wyobrazic (bo elitarne jednostki vs jednostki wikingow ktore zabija sie zanim moga cokolwiek zrobic to mokry sen kazdego milosnika imbalansu)

:)

Podaję ją, bo ją zrobiłem akurat. Powszechnie dostępni wikingowie również z huraganu skorzystają, inne przygody być może na innych premiach. Bawi mnie tylko marudzenie osób, które wkoło trzaskają drwala jakby nic innego do dyspozycji nie było. Ta przygoda akurat jest tak zoptymalizowana pod względem strat, że trudno cokolwiek z niej uszczknąć poza czasem.

Aruzus
06.03.2019, 18:15
Czy Was ludzie pogielo, czy o co chodzi, bo nie rozumiem?
4. Obserwatorium nie działa!!!
Owszem, nie działa. Na razie tylko ładnie wygląda. Ale co z tego? W czerwcu może naprawią, bo wątpię by zdążyli przed Wielkanocą. I ponownie: co z tego? :> Było gdzieś napisane, że musi działać natychmiast? :D Trzeba od razu robić jazdę? Tyle czasu radziliście sobie bez tego, nie możecie trochę poczekać?

w części to racja ale w tym punkcie lekko straciłaś kontakt z ziemią :D
Widać masz trochę inne oczekiwania w relacjach na linii petent-urzędnik, klient-firma niż duża cześć ludzi którzy tu spędzają czas

ale jak następnym razem przyjdzie mi znowu zjeść na mieście i zamiast gorącego schabowego w chrupiącej panierce dostanę lekko letnią podeszwę z gumy to postaram się za twoim przykładem ich lepiej zrozumieć ;) Przecież nie było napisane że kotlet ma wyglądać jak ten na zdjęciu - a o smaku w ogóle nic tam nie pisało a więc są ok, nie ma co się burzyć - to ''tylko'' obiad na mieście?
chyba że na 10 zamówionych porcji połowa będzie niejadalna, to mam się zacząć martwić o swoją kieszeń, żołądek czy o kucharza?

Walentynki ogólnie były ok. było wiadomo z testowego i opisów że budynki są większości niepotrzebne i nie trzeba było się nastawiać na kopanie po kilkanaście godzin dziennie, prezent-moralniak od BB na koniec bardzo przyjemny, ogólnie było fajnie
zabrakło tylko napisania w komunikacie o zmianie daty końca WIELKIMI literami, że przedłużona jest tylko cześć sklepowa to by się ciśnienie nie podnosiło z powodu odkrywców, dropów bez dosypek, działania premii itd.

FDrumm3r
06.03.2019, 21:00
"Uprawy Kwiatowe zostaną usunięte podczas fazy dezaktywacji."
Dotyczy to zarówno wyspy jak i gwiazdy czy tylko wyspy?

EDEK13
06.03.2019, 21:12
Dla mnie osobiście event zasługuje na duży plus pod względem pomysłu.Dzięki temu,że event był nastawiony na współpracę to czaty ożyły,ludzie wyszli z gildii na kanał handlowy i miałem okazję poznać ciekawe,wirtualne osoby z którymi szybko i sprawnie się współpracowało.Oczywiście event też obnażył drugie oblicze ludzi-dwulicowych,piszących stek bzdur (na temat drugiego człowieka którego nie znają) frustratów. Dobrze że ta zabawa się pojawiła bo dzięki temu można inaczej spojrzeć na "grę" i oddzielić ziarno od plew.
Teraz pora na minusy które już chyba każdy tu napisał:błędy,bugi,złe tłumaczenia,brak porządnego przetestowania czegoś co pojawiło się pierwszy raz,a nawet powiem więcej-konserwacja przed eventem zniszczyła grę i nie rozumiem czemu nie została wprowadzona "cofka",backup czy jak to zwie (nie jestem informatykiem ale zdarzało mi się robić przywracanie systemu z przed wprowadzonych zmian).
Z nagród które wysłaliście (choć ja tego jednak nagrodą bym nie nazwał lecz przeprosinami) uciszyliście większość graczy,jednym Waszym gestem ludzie zapomnieli o wszystkim.Tak trzymać.
Róbcie więcej tego typu wydarzeń w grze ale przetestujcie to najpierw sami od "A" do "Z" i dopiero potem wrzućcie na serwer testowy aby już naprawione błędy przetestowali w dalszej części gracze i ewentualnie wyłapali już jakieś drobiazgi które szybko dacie radę załatać i potem to wszystko ładnie przenosicie na serwery faktycznej gry,pojawiajcie się częściej,rozmawiajcie na czacie i róbcie tak aby gracz czuł,że słuchacie i pomagacie.
Z mojej strony to tyle,event mimo błędów ma u mnie plusa.

gilgalad_pl
07.03.2019, 01:35
jako kontrargument podajesz przygode ktora :
myślę, że na wszystkich wyprawach z serii górskiego klanu powinniśmy skorzystać na huraganie, jeśli gramy strategią czyszczenia obozów z mroźnych lisków i orłów zwykłymi konnymi, zyskujemy wtedy na inicjatywie, bo konni arkebuzerzy na większości obozów jako jedyni będą strzelać pierwsi

BB_Penelopa
08.03.2019, 13:27
Chcemy wyjaśnić co stanie się z budynkami po wydarzeniu i konwersji waluty eventowej:

Obserwatorium i Stacja kontroli pogody zostaną udostępnione w sklepie za klejnoty po jednej z przyszłych aktualizacji.
Konwersja waluty z wydarzenia odbędzie się w podczas nadchodzącej konserwacji.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

kinia19910
08.03.2019, 13:59
@baqslaw: dobrze wiedzieć ;)

@Zee4c, @Aruzus: porównanie z restauracją nietrafione ;) chyba że macie na myśli jadłodajnie dla bezdomnych czy coś, gdzie posiłki są za free ;) i wtedy owszem nie ma co narzekać ;) Czyli wychodzi na moje: restauracji płacisz, TSO jest darmowe. Jeśli kupujesz klejki to to jest Twój dobrowolny datek.

@Zee4c: Nie, nie mam syndromu sztokholmskiego. Może to sobie porównajmy... NIe jestem w obozie koncentracyjnym, z którego nie mogę się wydostać, i nie dziękuję w duchu, że zamiast kulki w łeb tylko ucięto mi nogę... Albo nie jestem porwana i resztę sobie dopisz sam ... Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma, nie muszę grać w grę, której nie lubię, wbijać na siłę lvli w określonym czasie, bo inaczej coś tam, i cieszyć się, że w ogóle jakoś mogę je wbijać. Rozumiesz o czym mówię?
Przecież nikt mnie tu na siłę nie trzyma. A BB nie jest oprawcą, do którego musiałabym być przywiązana, by mieć ów syndrom ;) Mogę w każdej chwili zrobić sobie przerwę od gry, albo rzucić ją w cholerę, i każdy z Was tak samo. Zatem syndrom również jest nietrafiony. ;)
Odniosłam się tylko do części narzekań, nie do wszystkich jak zauważyłeś zapewne - bo uznaję za nieuzasadnione ;) Tym bardziej, że narzekają osoby z długim stażem w TSO, wiedzą jak tu jest. I... był czas przywyknąć do mniejszych i większych bugów.

@pretor29: owszem, bugów było sporo, ale co z tego? To tylko gra. I jak wyżej: był czas przywyknąć :) I nie, nie oszalałam z radości, a prezent wcale nie był mały, był przeciwnie podejrzanie duży.. W zupełności wystarczyłby prezent z gatunku takich, do których przywykliśmy, czyli:
dzień premium, około +50 doładowań kwiatów i jakieś pierdoły...
Przy większych eventach z większymi awariami, gdzie event jest powtarzany co roku... to wystarczało, więc przy małym evencie, którego wcześniej nie było, BB miało prawo liczyć na wyrozumiałość graczy i wysłać prezent o 2/3 mniejszy niż zwykle przy eventach tymczasem wartość wysłanego przez nich prezentu starczyłaby na 10 takich małych eventów lub ze 3 duże, jeśli w ogóle rozumiesz o czym mówię... ;)

Zamiast mi wmawiać jakieś dziwne rzeczy, zacznijcie się lepiej zastanawiać nad wartością tego prezentu, bo jest podejrzanie wysoka... I wyluzujcie ;)

pretor29
08.03.2019, 16:02
@Zee4c, @Aruzus: porównanie z restauracją nietrafione ;) chyba że macie na myśli jadłodajnie dla bezdomnych czy coś, gdzie posiłki są za free ;) i wtedy owszem nie ma co narzekać ;) Czyli wychodzi na moje: restauracji płacisz, TSO jest darmowe. Jeśli kupujesz klejki to to jest Twój dobrowolny datek.

jak to taku napisal kupujac klej i placac, wspierasz rozwoj gry ... wg ciebie ta gra sie rozwija tak ? i to nie jest zaden dobrowolny datek

po drugie ... skoro prezent zaaltwil wszystko to po co w ogole event , niech od razu podrzuca prezenty i tyle .

.....

czekan84
08.03.2019, 16:24
Jak dla mnie ok brakowało tylko jakiegoś gienka do kupienia za kwiaty.

Jak dla mnie ok brakowało tylko jakiegoś gienka do kupienia za kwiaty jako początkujący gracz dorobiłem się na kwiatach no i darmowy geolog i odkrywca pod koniec, poza problemami na początku to ja bynajmniej nie narzekałem .

vlad1997
08.03.2019, 16:35
Niestety jak dla mnie to chyba był "najsłabszy" event .

XxXRzezaczXxX
08.03.2019, 16:47
do gry nie da się normalnie zalogować - pobiera się za każdym razem ze 150mb i bardzo często się po prostu zawiesza...
wyczyszczenie historii powoduje jednokrotne uruchomienie gry, po wyjściu już nic nie zasysa ale sie nie odpala - wisi na pasku w 1/3 mniej więcej.
pytacie co zmienić? może zróbcie aby działało poprostu...

monallisa1
08.03.2019, 17:22
(niestety) coraz więcej graczy odchodzi z gry, nowych jak na lekarstwo - a jeśli pojawią się to raczej mało który zostaje w grze.
A kolejne eventy tylko pozornie i na chwilę ożywiają grę.
Co do samego eventu pomysł ciekawy - wart dopracowania jeśli ma się pojawić raz jeszcze. W sklepiku kolejny geolog? no ilu można

Philips321
08.03.2019, 17:33
Mnie najbardziej spodobał się ban 24h od Mod Sowiduch. Bez ostrzeżenia, bez informacji o popełnionym przestępstwie i od razu z grubej rury na 24h zamiast powiedzmy np. na 3h. Wyeliminowało mnie to z dzisiejszego konkursu na czacie głównym. Oby tak dalej, trzymacie norme !! ……. dziennych doładowań na G1 :)

Igorb1985
08.03.2019, 17:34
Pomysł ok, trochę cukierkowo, ale co tam :). Wiele błędów (budynki, brak walentynek po relogach itd. itp.) ale ja chyba mam ten sztokholmski syndrom ,o którym tu wyżej pisano i już się do tego przyzwyczaiłem. Po osiągnięciu maksymalnego poziomu nie zaglądam już tak często jak kiedyś, ale nie ukrywam ,że ten event mimo błędów trochę mnie ruszył do gry :) kupiło się wszystko i kwiatów jeszcze zostało kilkanaście tysięcy do oddania w gildii. Budynki dla jednych przydatne dla innych mniej kwestia tego jak kto gra.

Jedyny ogromny minus to czerwone grzędy 1 x 1 bo myślałem ,że będą takie jak standardowe niebieskie, żółte itd. a okazały się większe i nie mogłem nimi zabrukować wyspy :) Stacja pogody - dla mnie osobiście nieprzydatna bo przy tylu premkach i budynkach przeznaczonych do premii szkolenia woja oraz moim systemie grania oszczędność kilkudziesięciu a nawet kilkuset elitarnych jest niezauważalna. Aczkolwiek nie skreślałbym jeszcze tego budynku, jest to forma jakiegoś wyzwania w przeliczaniu składów i szukaniu nowych rozwiązań.

Generalnie in plus, ale marzy mi się żeby choć jeden event wyszedł z testowego bez szwanku ;)

devilek36
08.03.2019, 17:40
Witam, ja powiem tak. Na plus na pewno zasługuje akcja z prezentami za problemy, związana z przedłużeniem wydarzenia - chodzi tutaj o dodatkowego odkrywce i geologa. Co do nowych budynków, to jeżeli zostaną naprawione i zaczną przynosić pozytywne skutki - to wtedy to też będzie plusem. Z nowych rzeczy słabo się prezentują ogrody - ich działanie ma wiele do życzenia i w sumie po co to komuś.
Na in minus zasługują problemy z logowaniem, lagi w grze podczas eventu, niedopracowane nowe premie, które traciły właściwości po relogu. Niestety co mnie niepokoi to to, że z każdym eventem gra działa coraz gorzej. Kiedyś tak nie było, pewno z kolejnym eventem będzie jeszcze gorzej, a to źle wróży. Pozdrawiam

doradz
08.03.2019, 17:55
Błędy i niedopracowania żenujące. I tyle.

motylek2jo
08.03.2019, 18:17
Mi osobiście nie udało się ukończyć wszystkich zadań, uprawa kwiatów szybko się skończyła nawozić ją się nie opłacało, geolog bez książek szału nie robi, cóż ale zawsze jest to jakieś wyzwanie i wydarzenie. Można też zdobyć trochę rzeczy u kupca lecz jak dla mnie wszystko jest bardzo drogie. Pozdrawiam.

sparkz
08.03.2019, 18:25
Na plus na pewno zasługuje akcja z prezentami za problemy

Problem w tym, ze o wiele lepszym od rekompensaty za problemy jest brak problemow.

Igorb1985
08.03.2019, 18:39
Witam, ja powiem tak. Na plus na pewno zasługuje akcja z prezentami za problemy,

Rozmiar tego prezentu dobitnie pokazuje skalę bugów w jakie wyposażony był ten event, fala frustracji nawet takim prezentem moim zdaniem nie zostanie tak szybko ugaszona :)

AssasinEzio
08.03.2019, 18:48
Uważam, że zadanie tego pytania jest po prostu szczytem arogancji. To jak narobić komuś na wycieraczkę i poprosić o papier.

Rekompensatę uważam za jeszcze większe nieporozumienie. Kupowałem kwiaty za klej po to, żeby na koniec dostać ich tyle, że nie wiadomo co z nimi robić.