PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Wprowadzenie dodatkowych 2 generalow majorow.

Black_Patrick
06.02.2019, 15:49
Czy jestes za wprowadzeniem dodatkowych majorow? Obecnie wiekszosc graczy posiada 2 majorow a ich ulepszen wedlug drzewka umiejetnosci to minimum 4 np. ulepszajac majora pod przygode Alibaba Mlody Drwal nie zrobimy juz nim innych przygod z serii 1001 nocy lub wypraw albo bajkowych. Inaczej rowniez ulepszenie majora pod Alibabe Drugiego Zlodzieja ktorym juz nie zrobimy Alibaby Mlodego Drwala a skads niestety trzeba brac przygody z serii Alibab . A ulepszanie jednego majora niestety jest kosztowne, dlugotrwale oraz notoryczne robienie jednej przygody np. alibaby mlodego drwala prowadzi do monotonii (znudzenia). Wiec czy jestescie za wprowadzeniem 2 dodatkowych majorow, aby jeden general z ulepszeniami drzewka umiejetnosci byl pod ponizej podane przygody:
- Przygody bajkowe (krawce)
- Alibaba Mlody Drwal
- Reszta przygod z 1001 nocy (1,2 oraz 3 zlodziej itd)
- Wyprawy

set2g
06.02.2019, 15:55
Wolałbym kolejnych championów

sparkz
06.02.2019, 16:32
np. ulepszajac majora pod przygode Alibaba Mlody Drwal nie zrobimy juz nim innych przygod z serii 1001 nocy lub wypraw albo bajkowych.

bzdury.

A ze to jest w zasadzie Twoj jedyny argument za zmianami, to zmiany sa zwyczajnie zbedne :)

The_BEAST_r10
06.02.2019, 16:55
bzdury.

A ze to jest w zasadzie Twoj jedyny argument za zmianami, to zmiany sa zwyczajnie zbedne :)

A mi się przydadzą dodatkowi majorzy, więc głosuję na TAK! :)

EDEK13
06.02.2019, 16:55
Skasuj to bo jeszcze ktoś uwierzy że tak faktycznie jest jak napisałeś.Po pierwsze ulepsza się generałów po swojemu,po drugie jak już wypisujesz takie rzeczy (jak drwal to nie bajki,jak bajki to nie wyprawy) to warto abyś podał skąd masz takie informacje,jakimi poradnikami robisz te przygody oraz jak według Ciebie wyglądają drzewka majorów pod dane przygody/wyprawy.
Jeżeli robisz to z poradników które są na wiki to wystarczy majora zrobić w następujący sposób: kolos 2/3,najazd 3/3,szarża 3/3,szał 3/3,garnizon 3/3 oraz mistrz planowania 1/1 i podpowiem Ci jeszcze że zostanie kilka dodatkowych książek do rozplanowania i tu już możesz puścić wodze fantazji.

Kaijka
06.02.2019, 17:11
Za

ArturGrab
06.02.2019, 19:16
Drwala nie robie majorem tylko mikołajkowymi
ale cięższe przygody tam gdzie łażenie jest jak nad Morskie Oko to przydałoby się bo nawet wetek pod rasowany nie daje rady gdyby sie chciało zamiast majora.

Robalus
06.02.2019, 21:44
Championi raczej sa bardziej na tak niz Major ....

Misiorww
06.02.2019, 23:54
a po co to komu?
a tak na serio to wg mnie kolejny major wiele nie zmieni, może jakiś nowy?

szkarłatnyrubin
07.02.2019, 12:12
ja jestem za, przydaliby się do blokowania w wyprawach górskiego klanu

konkur4
08.02.2019, 00:13
Post typowej ofiary poradników z wiki :D Napisali tak, więc inaczej na pewno się nie da! A co mi tam, dajmy 1001 majorów, czempionów, msw, żeby tylko zaoszczędzić te 100 ludzi. Kij z tym, że szkolenie pochłonie kolejne 100 lat, a i tak janusze przyszłości wołają o koniec gry wraz z końcem flasha.

Zee4c
08.02.2019, 08:33
ale co ty gadasz konkur4? co prawda wolałbym drugiego Vargusa bo najbaczniejszej chyba go używam ale kolejny major tez by sie przydał. Na pewno bardziej niż trzecia mikołajowa czy te nowe wynalazki medyk czy naukowiec. W dodatkowych gienkach chodzi tylko o czas gry - by poszczać jeden za drugim, prawie równocześnie a nie raz za razem po powrocie dopiero. Co do szkolenia to mam prawie 200 manuskryptow i po kilkadziesiąt tomów i kodeksów w zapasie. Tak Ci to konkur4 tłumacze, jak krowie na granicy, bo zdaje sie ze nie ogarniasz do tej pory do czego mogą byc użyteczni kolejni tacy sami generałowie.

konkur4
08.02.2019, 20:14
Żeby z braku poradnika ludzik nie robił kwi kwi, szkoli się raz, a że każdego gienka można wyszkolić na n możliwych sposobów, to są 3 opcje:
a) szukasz poradnika, który by uwzględniał Twoje szkolenie
b) nie szukasz i samemu symulujesz
c) robisz kwi kwi i szukasz dalej, lub płaczesz jak wyżej, że ilość nie odzwierciedla Twoich potrzeb, a przecież jest tylko możliwych opcji, co Bałtyk długi i szeroki.

Aruzus
09.02.2019, 14:34
Żeby z braku poradnika ludzik nie robił kwi kwi, szkoli się raz, a że każdego gienka można wyszkolić na n możliwych sposobów, to są 3 opcje:
a) szukasz poradnika, który by uwzględniał Twoje szkolenie
b) nie szukasz i samemu symulujesz
c) robisz kwi kwi i szukasz dalej, lub płaczesz jak wyżej, że ilość nie odzwierciedla Twoich potrzeb, a przecież jest tylko możliwych opcji, co Bałtyk długi i szeroki.

d) robisz kwi kwi na widok pomysłu którego nie ogarniasz albo odrzucasz, bo w świecie nosaczy jesteś najmądrzejszym z nich :D

ludzie mają ponad 10 msw albo prawie niepotrzebnych doświadczonych lub weteranów, to następny major by się nie przydał?
2 może wystarczy ale znalazłoby się zastosowanie dla kolejnych z tą uwagą, że major jako kiedyś ''elitarny'' generał powinien być dostępny np. po 65 levelu. Łodygi są zbyt łatwo dostępne i możliwość wykupienia następnych majorów powinni mieć ci którzy grają faktycznie, a nie słupy by dekorować namiotami wyspę :)

baqslaw
09.02.2019, 15:43
d) robisz kwi kwi na widok pomysłu którego nie ogarniasz albo odrzucasz, bo w świecie nosaczy jesteś najmądrzejszym z nich :D

ludzie mają ponad 10 msw albo prawie niepotrzebnych doświadczonych lub weteranów, to następny major by się nie przydał?
2 może wystarczy ale znalazłoby się zastosowanie dla kolejnych z tą uwagą, że major jako kiedyś ''elitarny'' generał powinien być dostępny np. po 65 levelu. Łodygi są zbyt łatwo dostępne i możliwość wykupienia następnych majorów powinni mieć ci którzy grają faktycznie, a nie słupy by dekorować namiotami wyspę :)

W sumie nie w temacie, ale może mnie uświadomisz, skąd wziąć ponad 10 MSW? Bo ja dziesiątego w tym roku się dochrapię na evencie wielkanocnym (mam nadzieję).

Betooniusz
09.02.2019, 19:03
W sumie nie w temacie ale ja tam widzę 10 różnych generałów, a nie po 10 ,,prawie niepotrzebnych generałów''
A na temat - sam mam więcej niż 10 generałów w których szkoda inwestować coś ponad symboliczne manuskrypty na Kłus i Pierwszą Pomoc, a kolejnych Majorów bym wyszkolił całkowicie, tego jestem pewny. Wniosek: przyda się kolejny Major, inna sprawa że go nie dostaniemy :rolleyes:

Iphoris
14.02.2019, 12:20
> "nie zrobimy"
XD

W jaki to niby sposób ulepszenie generała pod jedną przygodę uniemożliwia zrobienie innej?

gilgalad_pl
14.02.2019, 14:48
można spytać dlaczego chcesz dwóch dodatkowych majorów, a nie jednego, a może lepiej wprowadzić pięciu? I dlaczego akurat dodać majorów a nie np. Vargusów, a może dodać zwykłego (albo dwóch), bo są przygody na których więcej gienków pozwoli nam zrobić więcej bloków... Ogólnie to dział dla pomysłów na nowości i sugestie, tymczasem dodatkowi generałowie to żadna nowość

gejsza69
20.02.2019, 17:46
czy ktoś z twórców gry pomyślałby o ulepszeniu polegającym na szybszym wystawianiu odkrywców do danego zadania , ja mam ich około 30 szt i strasznie dużo czasu marudzę przy ich wystawianiu
proszę pomyśleć o jakiś usprawnieniu

Jurek12345
21.02.2019, 10:15
czy ktoś z twórców gry pomyślałby o ulepszeniu polegającym na szybszym wystawianiu odkrywców do danego zadania , ja mam ich około 30 szt i strasznie dużo czasu marudzę przy ich wystawianiu
proszę pomyśleć o jakiś usprawnieniu

Wiele razy to było poruszane, grając w tę grę masz się naklikać, a wszelkie zautomatyzowanie czegokolwiek nie wchodzi w rachubę.

gilgalad_pl
24.02.2019, 23:51
Wiele razy to było poruszane, grając w tę grę masz się naklikać, a wszelkie zautomatyzowanie czegokolwiek nie wchodzi w rachubę.Mogliby jednak wprowadzić pewne usprawnienia i automatyzacje dla kont premium, mielibyśmy dodatkową motywację.

Iphoris
03.03.2019, 07:51
ale co ty gadasz konkur4? co prawda wolałbym drugiego Vargusa bo najbaczniejszej chyba go używam ale kolejny major tez by sie przydał. Na pewno bardziej niż trzecia mikołajowa czy te nowe wynalazki medyk czy naukowiec. W dodatkowych gienkach chodzi tylko o czas gry - by poszczać jeden za drugim, prawie równocześnie a nie raz za razem po powrocie dopiero. Co do szkolenia to mam prawie 200 manuskryptow i po kilkadziesiąt tomów i kodeksów w zapasie. Tak Ci to konkur4 tłumacze, jak krowie na granicy, bo zdaje sie ze nie ogarniasz do tej pory do czego mogą byc użyteczni kolejni tacy sami generałowie.

Jeden za drugim można wysyłać np. weteranów: ich jest całkiem sporo w zapasie.
Zaleta taka, że i tak wygra zazwyczaj, a jak nie, to też żaden problem z powodu jak wyżej. Wady są dwie. Pierwsza taka, że stracisz pewnie kilku pikselowych żołnierzyków więcej (albo nawet nie). I tak można ich produkować więcej niż jesteś w stanie zużyć. Druga: nikt nie napisał dyrektywy na taki przypadek i osoby bez własnego mózgu mogą mieć problem z wykonaniem przygody w ten sposób.

Hor4cy
12.03.2019, 01:44
ulepszajac majora pod przygode Alibaba Mlody Drwal nie zrobimy juz nim innych przygod z serii 1001 nocy lub wypraw albo bajkowych. Inaczej rowniez ulepszenie majora pod Alibabe Drugiego Zlodzieja ktorym juz nie zrobimy Alibaby Mlodego Drwala
ale pleciesz bzdury. po pierwsze, generał może byc nieulepszony. tak samo da sie zrobic nieulepszonym, ulepszonym jak i ulepszonym pod inne przygody.
jedyna różnica to straty. majorów mam dwóch i nawet sie nie brałem jeszcze za ulepszanie ich pod umiejetnosci wyżej niż pierwszy rządek, a jakoś wszystkie przygody z 1001 nocy zamiatam bez najmniejszych problemów.
moze rozwiń sobie wyspe lub gospodarke, by zamiast w setki generałów, usprawnic produkcje wojska.
i moze pozniej jeszcze co nowe przygody i nowe strategie to bedziesz chciał kolejnych.
a moze od razu 20tu, bo pod Stacje pogody kolejna konfiguracja, pod Klan, jeszcze paru i tak co chwile....
absurd.
Jak sie myśleć nie chce, to nie graj. Gra ma rozwijac kreatywność, wiec ciągłe ułatwienia zabijają kreatuwność a TO dopiero nuży

MOD_Victoria
15.05.2019, 21:28
Dzień dobry,

pomysł został zrealizowany, w związku z tym temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Dodatkowego generała majora można było zdobyć podczas Wydarzenia Wielkanocnego 2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46325).

Proszę pamiętać o tym, że BlueByte zastrzega sobie prawo do dowolnego modyfikowania propozycji przedstawionych przez społeczność.

Serdecznie dziękuję za aktywność w dyskusji i wszystkie głosy.
MOD_Victoria