Zobacz pełną wersję : Problem z wejściem do gry
Czy tylko ja mam problemy z dostępem do gry czy to jakiś większy problem? Mogę się zalogować ale gdy naciskam "GRAJ" to pasek ładuje się i ładuje.
Gram na przeglądarce Chrome, komp nie zawirusowany itp...
Pomożecie?
Nie korzystaj w międzyczasie z innych kart i od czasu do czasu zminimalizuj przeglądarkę. A przede wszystkim sprawdź swoje łącze internetowe oraz wykorzystanie go w menadżerze zadań. :)
To nie wina przeglądarek, znowu coś grzebane jest.
Łącza nie wykorzystuje nawet w 50%, włączona jedna karta z grą więc problem podejrzewam leży po stronie serwera
Van_Moriis
09.03.2019, 13:05
Witam mam problem z logowaniem.
Jest napisane że nieprawidłowa data.
Zmieniałem hasło niedawno i logowałem się z innych przeglądarek i nadal nic.
arko19752012
10.03.2019, 10:00
umnie juz ponad pol godziny sie laduje pasek doszedl do pewnego momentu i stoi w miejscu czyszczenie ciasteczek itp tez niepomaga inna przegladarka to smo ciekawi mnie kiedy to naprawia zeby gra ladowala sie szybko sie szybko
u niektorych graczy pare godzin to trwa lub dluzej
arko19752012
10.03.2019, 10:09
po 45 minutach ladowania w koncu weszlo mam nadzieje ze jak brede robic reloga jak beda lagi to niebede musial tak dlugo czekac
Witam chciałam zgłosić że gra się nie ładuje ani na google ani na operze ładowanie stoi na połowie paska i nie rusza:mad:
Jurek12345
13.03.2019, 12:05
Poczekaj ok 10-20 minut. Problem znany.
MOD_Zeus1
13.03.2019, 23:02
Witaj
W przypadku przedłużających się problemów z ładowaniem gry proszę sprawdzić opcję uruchomienia The Settlers Online z trybie prywatnym/incognito przeglądarki, jeżeli w dalszym ciągu nie możesz uruchomić gry proszę skontaktować się z pomocą techniczną czy to poprzez formularz w profilu czy też bezpośredni ona adres mail wyślij swoje zgłoszenie/zapytanie za pomocą wiadomości e-mail pod adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam
Mod_Zeus
MWhiteman
14.03.2019, 22:47
dobry zart zeus, support ciagle mi wysyla info zeby ywczyscic ciastka mimo ze w zgloszeniu pisze ze to wykonalem ze usunolem historie zrezetowalem flasha etc. a rada wyczysc ciastka. a tryb ingocnito laduje gre zawsze od nowa zycze powodzenia ludzia ze slabym laczem a tez nie zawsze sie uda.
moze pora pomyslec nad usunieciem niekatywnych kont? czesciowo poprawilo by to zapewne obciazenie serwerow, tylko jak zaczniecie uswac konta to pewnie niezle bledy sie zaczna i polowe kont aktywnych skasujecie
nokia3510i
17.03.2019, 09:19
dobry zart zeus, support ciagle mi wysyla info zeby ywczyscic ciastka mimo ze w zgloszeniu pisze ze to wykonalem ze usunolem historie zrezetowalem flasha etc. a rada wyczysc ciastka. a tryb ingocnito laduje gre zawsze od nowa zycze powodzenia ludzia ze slabym laczem a tez nie zawsze sie uda.
moze pora pomyslec nad usunieciem niekatywnych kont? czesciowo poprawilo by to zapewne obciazenie serwerow, tylko jak zaczniecie uswac konta to pewnie niezle bledy sie zaczna i polowe kont aktywnych skasujecieHmm ale co mają nieaktywne konta do wydajności serwerów? problem z przerwami w grze, spowolnieniem czy zrywaniem to w 99% wina błędu przez który gra ciągle pobiera od nowa pliki - wyobraźmy sobie że na jeden serwer nonstop jednocześnie loguje się 100 osób, dla każdego z nich gra wysyła 300 mb. Oznacza to że serwer musi w ciągu tego czasu wysłać do nich jednorazowo aż 30 GB danych i to nie jest górna granica (zwłaszcza przy godzinach szczytu). Co więcej serwer musi obsłużyć szereg innych połączeń już nawet po załadowaniu gry, wszystkie czynności które wykonuje gracz itd.
W takich warunkach jakie mamy od dwóch? trzech? miesięcy żaden serwer tego nie wytrzyma... chyba że by dysponował kwantowym łączem 1000 Gbps albo na jeden serwer przypadało by góra kilku graczy...
pretor29
17.03.2019, 11:41
99% wina błędu przez który gra ciągle pobiera od nowa pliki
wina lezy po naszej stronie czy po ich ? skoro jest blad niech go naprawia to ich robota...
to jak Zeus , gra jest ok, a my gracze niepotrzebnie sie do niej logujemy i próbujemy grać, czy gra jest walnięta a wy nie macie nawet krzty uczciwości żeby się do tego przyznać?
MOD_Zeus1
17.03.2019, 20:41
to jak Zeus , gra jest ok, a my gracze niepotrzebnie sie do niej logujemy i próbujemy grać, czy gra jest walnięta a wy nie macie nawet krzty uczciwości żeby się do tego przyznać?
Witaj
Bardzo mi przykro ale nie jestem pracownikiem firmy Blue Byte
Zachęcam do podzielenia się swoimi uwagami z suportem gry
Pozdrawiam
Mod_Zeus
BB_Penelopa
18.03.2019, 15:46
Witam serdecznie!
W takich przypadkach sugerujemy zmienić hasło do konta za pomocą funkcji "Nie pamiętasz hasła" (która znajduje się poniżej pola do logowania) lub/oraz ewentualnie użyć innej przeglądarki przy pierwszym logowaniu po zmianie hasła (użycie tej samej może bowiem wymagać odczekania aż 20 minut przed ponownym zalogowaniem). Mam nadzieję, że to rozwiązanie umożliwi już normalne granie.
W razie dalszych pytań nie wahaj się napisać do naszej pomocy technicznej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
arko19752012
18.03.2019, 17:41
pewno zaproponuja ci czyszczenie ciasteczek itp na poczatek mi kiedys napisali zeby komputer zmienic jak pisalem o problemie z czatem dzisiaj pisalem tez o bledzie w grze stwierdzili ze jest to 1 razowe wyslalem im wiadomosc z poczty to co pisali 3 miesiace temu ze tez to jest 1 razowe
rozwiazanie problemu jakie zaproponowali to wyrzucic dana rzecz do kosza:)
cikawi mnie czy odpisza cos czy po 48 godzinach zamkna temat i przy powtornym bledzie zas beda pisac ze jest to 1 razowe chociaz juz 2 raz sie powtorzylo
widac ze niepanuja nad gra
MWhiteman
19.03.2019, 02:34
Witam serdecznie!
W takich przypadkach sugerujemy zmienić hasło do konta za pomocą funkcji "Nie pamiętasz hasła" (która znajduje się poniżej pola do logowania) lub/oraz ewentualnie użyć innej przeglądarki przy pierwszym logowaniu po zmianie hasła (użycie tej samej może bowiem wymagać odczekania aż 20 minut przed ponownym zalogowaniem). Mam nadzieję, że to rozwiązanie umożliwi już normalne granie.
W razie dalszych pytań nie wahaj się napisać do naszej pomocy technicznej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
juz to czytalem w innym temacie, pytanie padlo co ma haslo do konta z ladowaniem gry?
juz to czytalem w innym temacie, pytanie padlo co ma haslo do konta z ladowaniem gry?
Jak to co? NIC... ;):rolleyes:
MWhiteman
20.03.2019, 00:29
penelope zeby ni bylo dla zasady sprbowalem, ba nawet 2 raz zmienilem dla pewnosci, promcio mial racje :)
piotrusa
20.03.2019, 09:25
kochani ja mam te same problemy od lutego po nie udanych konserwach i czyszczenie lub zmiana przeglądarek nie pomaga a po wczorajszej konserwie jest jeszcze gorzej,gra sie wgrała na edge po 45 minutach chyba próbują grę zlikwidować i dlatego tak utrudniają
penelope zeby ni bylo dla zasady sprbowalem, ba nawet 2 raz zmienilem dla pewnosci, promcio mial racje :)
Nie trzeba tu być wróżbitą Maciejem by wiedzieć że nie pomoże tu żadne czyszczenie danych, ciastek, zmiana przeglądarek, ładowanie gry z incognito, wymiana sprzętów czy łączenie się z innego dostępu internetowego...
MWhiteman
29.03.2019, 12:46
sugeruje zaktualizowac mozilie do najnowszej wersji, mimo ze nadal dlugo sie laduje, ale sie laduje za kazdym razem :) oczywisicie nie rozwiazuje to problemu jai jest czyli ciagle pobieranie gry i dlugie ladowanie, ale tym ktorym wogole sie nie ladowalo przynajmniej pozwoli to teraz chyba na wbijanie na wyspe, zapewne do kolejnej aktualizacji przed wielkanoca bo juz cos czuje ze znow sie posypie wszystko
słodziak2
17.04.2019, 11:39
Witam , pisałam wcześniej o problemach z logowaniem na grę . Wątek znikł ,wydaje mi się że problem jest szeroki , odpowiedzi nie ma dlaczego tak się dzieje ? , Dlaczego nie ma wyjaśnienia , co powoduje taki problem ,a może zaczyna to być normalnością w grze , przyzwyczajenie graczy , do niedociągnięć i stwierdzenie "do wszystkiego można przyzwyczaić ":o
Watek znikł bo jest w co najmniej kilku innych watkach temat poruszany. Nie ma potrzeby zakładać kolejnego na ten sam temat. Zanim cos na forum napiszesz cokolwiek przeczytaj.
Igorb1985
18.04.2019, 19:32
U mnie też zaczęły się hece:
http://minotaur.gbzl.pl/igorb1985/opera_2019-04-18_19-29-34.png
Może będzie ktoś w stanie to wyjaśnić lub ma podobnie, dodam ,że internet mi działa :)
Loguje sie od 21.20 i nic...
dalej nie mogę się zalogować...
Od dwoch dni nie mozna sie zalogowac... Pasek zatrzymuje sie w polowie i koniec...
naprawcie w koncu to wczytywani sie gry...
deagostini85
19.04.2019, 10:25
Na każdej przeglądarce takie kwiatki...
3276
A wy się pytanie graczom czy ich łącze internetowe jest wystarczająco szybkie i czy "ciasteczka" zjedzone...
Marianna2205
19.04.2019, 10:40
Witam mam problem nie mogę od 3 dni wejsc na grę nie mogę zrobic żadnych zadan z eventu proszę coś zrobic z tym bo tak dalej nie może byc
myszki255
19.04.2019, 12:24
Zróbcie coś od kilkunastu dni nie idzie włączyć gry :mad:
GagiMagi
19.04.2019, 16:55
również mam problemy z zalogowaniem - pasek stoi... i stoi aż przestoi całe święta... :D
wojtex113
19.04.2019, 20:54
Od kilku dni nie mogę grać na vivaldi i ff. Przed chwila chciałem sprawdzić czy dalej jest problem z grą i omyłkowo wybrałem serwer testowy gra się uruchomiła bez problemu na vivaldi. Sprawdziłem normalny serwer gra się dalej nie wczytuje. Ciekawe czy innym też zadziała serwer testowy to by oznaczało że te problem sami zrobili.
dzisiaj 25 minut logowania na ie i weszłam, na innych przeglądarkach nie udało sie
Gdybym był początkującym graczem, który po rejestracji i próbie gry musi przez naście minut oglądać ekran ładowania, i to byłby mój pierwszy kontakt z grą, zostawiłbym to w diabły i w odwecie za to, że kilkanaście minut mojego życia zostało straconych na wpatrywanie się w ekran ładowania, dałbym negatywy tej grze gdziekolwiek by się dało.
Tylko ktoś cierpliwy niesłychanie lub godzący się ze swym losem może to przetrwać.
Wyraźny krok do zniechęcenia ludzi i pokazania, że gra się nie opłaca, a jej utrzymywanie nie ma sensu.
Lukaszwsm
20.04.2019, 11:00
Co jest z tym logowaniem.
Pasek stoi na połowie. 55 minut czekania i nic. Fajny ewent. Dzięki. W ogóle chyba trzeba zapomnieć grać bo to nie ma sensu.
Jeszcze opcja poleć grę, po co żeby ktoś mówił że wwaliło się go na minę.
Co jest z tym logowaniem.
Pasek stoi na połowie. 55 minut czekania i nic. Fajny ewent. Dzięki. W ogóle chyba trzeba zapomnieć grać bo to nie ma sensu.
Jeszcze opcja poleć grę, po co żeby ktoś mówił że wwaliło się go na minę.
Jak gra przestała ściągać jakiekolwiek dane i stoi w miejscu to relog, bo samo czekanie nic nie da.
Król-Grzegorz6
20.04.2019, 18:37
masakra pół godziny wczytuje się
kupiecjudex666
20.04.2019, 21:35
ja mam to samo, próbuje z różnych przeglądarek, ale to nie ma znaczenia. Chyba event przejdzie mi bokiem
maciborek1970
20.04.2019, 22:53
1:40 min logowania i nic żenada chyba podziekuję tej grze
To u wszystkich występuje ten problem?
nie u wszystkich ale wyglada ze u wielu , pewnie dlatego nie wiedza co zrobic
Dobra robota ! popularność gry spada , a tu jeszcze taki zajączek z logowaniem eeh...
Póki co, mnie pomaga: odpalam grę w oknie, i gdy tracę nadzieję, zmieniam rozmiar tegoż okna. Chwile później budzi się z letargu i gra się ładuje. Może i u Was tak pójdzie...
Masakra. Od godziny się zalogować nie mogę na Chromie. Na "oryginalnej" settlersowskiej przeglądarce też próbowałam - to samo.
Za to na Puffinie na komórce ładuje się w moment....
mila1907
22.04.2019, 12:27
możesz mi napisać jak grać na komórce?
pobierz aplikacje ze sklepu Google:Puffin
zainstaluj graj, - (uważaj na reklamy, jeśli źle klikniesz podpisujesz umowę zdalną / ja straciłem 70zl/ po blokuj smsy premium)
i graj , po zalogowaniu , z menu po prawe j stronie, wybierz flash teatr, i możesz już wszystko robić.
lub znajdź na necie puffin full portale.
Logowanie od ok.15-tej i bez sukcesu :mad: Ta gra umiera śmiercią nieudacznictwa. Trwa Event a w BB myślą że każdy ma 24h/dobę czasu na granie. Jak zdobyć te pisanki jak nie można grać.
Dzisiaj to juz totalna porażka , nie da się wejść do gry
co jest z tym logowaniem od 8.00 się loguje i jeszcze nie zalogowało
Kakofoniks1
23.04.2019, 09:23
"Dla uzyskania jak najwyższej wydajności gry zalecamy korzystanie z Google Chrome." To jakiś dowcipniś napisał, 2h logowania i nadal czekam.
Milady84
23.04.2019, 18:25
1,5 godz i nadal nic
Spróbuj na 2 kartach jednocześnie się logować. Dużej ilości graczy to pomaga.
Misiorww
23.04.2019, 20:00
u mnie 1,5h jak nigdy i dalej stoi :(
standardowo wszystko wyczyszczone nawet okna i naczynia w zlewie ;)
Pablorek
23.04.2019, 20:11
Jestem już zmęczony kłopotami z logowaniem trwającymi u mnie już tydzień ... wolę już grę bez eventów jeśli to tak ma wyglądać...
sanegrall
23.04.2019, 21:13
Niestety 4 dzień nie mogę grać bo gra się wczytuje i wczytuje i wczytać nie może. Ktoś coś wie w tym temacie?
Niestety 4 dzień nie mogę grać bo gra się wczytuje i wczytuje i wczytać nie może. Ktoś coś wie w tym temacie?
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45405-Nieustanne-pobieranie-si%C4%99-gry-(za-ka%C5%BCdym-razem)?p=280847&viewfull=1#post280847
Margherita
24.04.2019, 10:25
Wywaliło mnie z gry przed 10. Od tej pory nie mogę wejść. Forum się załadowało po wielu próbach. Nie ma żadnej informacji o konserwie. Nie wiem co się dzieje. Wygląda na to, że cała gra się posypała.
jak znam życie nikt się nie wypowie ani nie odniesie do wpisu ale logowanie się 2,5 godziny to lekka przesada, może powinniście tak raz w tygodniu hepi ałer robić to może by była kasa na jakiś informatyków którzy ogarniają o co chodzi, a nie ciągłe zapewnienia że coś tam jest robione i "proszę się skontaktować z supportem"
Witam,dzis 1,5h i nadal nic,ale oczywiscie w mailu wszystko co potraficie napisac to regulka ktora kopiujecie i wysylacie do wszystkich graczy bo nic innego nie potraficie zrobic....zenada!!!
WielebnyBo
28.04.2019, 08:47
Grałem w swoim życiu w mnóstwo gier internetowych, ale w żadnej nie było nigdy takich kłopotów z logowaniem. Z tego powodu zrobiłem sobie chyba 4 letnią przerwę od settlersów, wróciłem po przerwie i jest k,,wa jeszcze gorzej. 30 lat temu miałem Atari 65 XE i tam gry z kasety magnetofonowej wgrywały się szybciej. Podpowiem wam za darmo, co można z tym zrobić: zatrudnijcie prawdziwych informatyków, bo ci wasi darmowi stażyści z gimnazjum nie ogarniają problemu. Tylko, że informatykom trzeba zapłacić i tu was boli.
Czy ta gra się ładuje? Od godziny stoi i nic. Odświeżam po 20 razy i nic, nie ładuje dalej. Problem występuje od kilku miesięcy. Zamierzacie coś zrobić z tym, czy jest to celowe działanie mające zniechęcić graczy do gry bo koniec flasha się zbliża?
Wczoraj wieczorem 3 godziny próbowałem się zalogować i nic.
Dzisiaj rano od 2 godzin próbuję i nie mogę wejść do gry...
Coś jest nie tak i to nie z mojej winy o_O. Czyżby takie przeciążenia :O
chrisoset
28.04.2019, 10:15
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45405-Nieustanne-pobieranie-si%C4%99-gry-(za-ka%C5%BCdym-razem)?p=281024&viewfull=1#post281024
CzarnyKhmer
28.04.2019, 11:17
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45405-Nieustanne-pobieranie-si%C4%99-gry-(za-ka%C5%BCdym-razem)?p=281024&viewfull=1#post281024
chrisoset, wczoraj mi to pomogło, ale dzisiaj od 4 godzin nie mogę się zalogować.
Logowanie i wejscie to nowy sport... Bije ciagle nowe rekordy czasu logowania, moze kiedys bedzie jak dawniej... Klik i jestem w grze... Mozna kiedys bylo ....
kkiza700
29.04.2019, 13:57
czy to nie tylko mnie dopadlo ze nie moge sie zalogowac juz od paru godzin.????/czy tak caly event minie?????
PSYCHOLWIELKI
29.04.2019, 14:19
ja na kompie już od 24 h nie moge się zaogować a na tel raz mi się udało . straty w pisankach to już w tysiącach licze
Mnie dopadły problemy z logowaniem. 3 h prób i nic
kkiza700
30.04.2019, 11:26
nadal nie moge sie zalogowac do gry a czas leci,nie moge wyslac odkrywcow na poszukiwania a mam ich okolo 20 wiec straty sa ogromne,zadan tez niestety nie moge wykonac no bo jak jesli sie zalogowac nie moge,ani zadnych przygod,juz nie wspomne o nieprzerwanej tygodniowej sesji logowania sie i straceniu nie po raz pierwszy 100 klejnotow.najleprze jest to ze nie widze nigdzie jakiej kolwiek wzmianki ze cos probuja naprawic.czy dostaniemy jakas informacje co dalej????????????tak sie nie da grac niestety a juz w szczegolnosci gdy sa eventy z ograniczonym czasem na wykonanie zadan i zbior pisanek.
kkiza700
30.04.2019, 11:37
tak to wyglada od praktycznie od niedzieli okolo godz 12 w nocy.do teraz wyglada to tak samo .
https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3278&stc=1&d=1556616645
piotrl67
01.05.2019, 13:26
Szybszy czas logowania Idź do ostatniego postu
BB_Penelopa :)) >>>> Gry nadal nie mozna zaladowac : ))
Calkowita pomylka : ))
BB_Penelopa
01.05.2019, 15:14
Szybszy czas logowania Idź do ostatniego postu
BB_Penelopa :)) >>>> Gry nadal nie mozna zaladowac : ))
Calkowita pomylka : ))
Witam serdecznie!
Czy zapoznałeś się z opisem tego jak wspomóc logowanie?
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46382
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
piotrl67
01.05.2019, 16:46
:))
Misiorww
01.05.2019, 19:46
na krótki okres czasu pomoże, ale wejście kilkunastokrotne na przygodę/scenariusz, powoduje zawalenie cachu.
chrisoset
01.05.2019, 21:34
cache jest wspólny dla TSO i innych stron, więc przy intensywnym korzystaniu z netu mały cache może rotować, więc można:
1) zwiększyć wielkość cache w zależności od tego jaki mamy dysk, ewentualnie przenieść na inną partycję za pomocą opcji --disk-cache-dir
2) używać osobnej przeglądarki do TSO, ja do TSO mam operę, do reszty chrome
pysia753
01.05.2019, 21:45
Witam serdecznie!
Czy zapoznałeś się z opisem tego jak wspomóc logowanie?
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46382
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Zapoznałam się, zastosowałam i nie notuję żadnych zmian, ani na chrome, ani na operze, ani na FF. Pasek stoi jak zaczarowany i logowanie w dalszym ciągu zabiera wieczność.
Dorzucę się tutaj, bo dali "fajna" solucję na "nie wczytywanie się gry" - zwiększyć limit cache, tylko nie wiem czemu proponują wartość 1000000000 to trochę poniżej gigabajta, w necie jest masa poradników które zalecają ustawić sobie gigabajt by wszystko lepiej chodziło,,, ja od dawna mam wpis -disk-cache-size-2147483648 czyli 2 gigabajty i problem istniał i istnieje nadal,,,
Pablorek
01.05.2019, 22:10
Też nie mogę się zalogować do gry i żadne propozycje ulepszeń od BB nie działają. Mam jednak też inny problem...W zeszłym miesiącu gra wyczerpała mi cały limit internetu w parę dni....Czy teraz logowanie do gry ściąga 1GB danych ???
Misiorww
01.05.2019, 22:13
cache jest wspólny dla TSO i innych stron, więc przy intensywnym korzystaniu z netu mały cache może rotować, więc można:
1) zwiększyć wielkość cache w zależności od tego jaki mamy dysk, ewentualnie przenieść na inną partycję za pomocą opcji --disk-cache-dir
2) używać osobnej przeglądarki do TSO, ja do TSO mam operę, do reszty chrome
wiem dlatego w 99% przypadkach tso jest tylko uruchomione na moim kompie, a i tak po jakimś czasie, logowanie czy wchodzenie na przygodę/wyspę inną trwa całe wieki
Pablorek
01.05.2019, 22:14
U mnie to samo nawet problem się pogłębia. Czy ktoś wie ile za każdym logowaniem gra ściąga danych? W zeszłym miesiącu gra wyczerpała mi limit internetu w parę dni.
Nie chcę by to się powtórzyło więc chyba pozostaje zrezygnować z gry...
gilgalad_pl
01.05.2019, 22:35
Też nie mogę się zalogować do gry i żadne propozycje ulepszeń od BB nie działają. Mam jednak też inny problem...W zeszłym miesiącu gra wyczerpała mi cały limit internetu w parę dni....Czy teraz logowanie do gry ściąga 1GB danych ???Niestety coś koło tego, na limicie nie pograsz :(
Czy teraz logowanie do gry ściąga 1GB danych ???Tyle coś wazy cały klient gry, NIE POWINIEN być pobierany przy każdym logowaniu,,, po to jest cache przeglądarki, ino programiści musza umieć z niego korzystać,,,
To co podaliście NIE ROZWIĄZUJE SPRAWY! jest nawet gorzej. Pomimo tego, że gra zamiast po 1,5h ładuje się po 30 min (łał co za osiągnięcie - wyższa informatyka wg BB), wywala komunikat -> file loading failed... i tyle z grania.
Problem oczywiście nie zostanie rozwiązany aż do następnego czwartku bo przecież jest majówka. Gimbusy z BB mają wolne.
Potwierdzam. Penelopa wasi informatycy są beznadziejni i twoja propozycja szybszego logowania to niewypał totalny!!!naprawcie grę aby chodziła na wszystkich dostępnych przeglądarkach a nie zwalajcie na graczy wymyślanie "cudów" w postaci wpisywania czegoś tam do przeglądarek. jak nie potraficie naprawić problemu zastopujcie grę do odwołania aż będzie poprawnie można się logować w kilka sekund a nie kilkanaście minut...
dzisiejszy
02.05.2019, 13:17
Od rana nie mogę zalogować się na serwer nawet po tych śmiesznych zmianach. Kto odda mi dzień logowania? Dodam że sprawdzałem 3 przeglądarki
grabolek
03.05.2019, 15:27
Jakaś parodia. Po konserwie do teraz nie mogę wejść do gry. Wielkie brawa programiści z BB
Potwierdzam. Mnie również gra nie ładuje się szybciej.
Ba, nawet używanie dedykowanej przeglądarki wcale problemu nie rozwiązuje...
Za to na Puffinie na komórce ładowanie trwa 30 sekund.
to znaczy ze TSO rozwiązało problem? hurra logujemy sie na komórkach :)
słodziak2
12.05.2019, 06:42
Witam
Wejście na grę było utrudnione , ale po jakimś czasie była "oczekiwana pełnia szczęścia" , teraz to czekanie w nieskończoność ... czas dać sobie spokój z tym badziewiem
BuniaGameLady
12.05.2019, 12:11
Nie żebym się czepiała, ale od wczoraj nie mogę wejść do gry poprzez logowanie na Chrome, pomimo wykonania poprawek z pierwszej strony (co zresztą, IMHO, niewiele zmieniło). Nie ma żadnego pobierania danych przez stronę, od jakiegoś czasu kontroluję w ten sposób czy uda się zalogować czy nie (jeśli transfer internetowy jest stały bez wahań to warto chwilę poczekać, jeśli transfer się rwie to trzeba od nowa startować). Obecnie nie ma transferu w ogóle, restartowanie strony, usuwanie ciasteczek nic nie pomogło, od dezaktywacji wydarzenia wielkanocnego zalogować się normalnie nie mogę, w grę wchodzi wyłącznie dedykowana przeglądarka TSO.
Problem z logowaniem do theSettlersOnline to nie Titanic, który w tej chwili zderzył się z górą lodową.
Temu Titanicowi już ledwo kominy wystają ponad powierzchnię wody.
Już za moment będzie tylko historią.
Kasjamarina
13.05.2019, 12:37
nie chcę zapeszyć, ale nie mam żadnych kłopotów ani na chromie ani w firefoksie. awpisanie poprawek rzeczywiście pomogło, różnica nawet do 5 min.
Barabas53
13.05.2019, 14:37
Czy to są kpiny aby zalogować sie do gry to chyba najlepiej w nocy to w miarę szybko a tak to lipa mój dzisiejszy wynik to 8 GODZIN I JEST SUPER NIE PENELOPA.
Macie tu wycinek tego co oferuje nam UBISOFT:) cytat
OGRANICZENIE i WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI
"UŻYTKOWNIK WYRAŹNIE PRZYZNAJE, ŻE KORZYSTA Z USŁUG I GIER NA WŁASNE RYZYKO.
USŁUGI SĄ ŚWIADCZONE "W TAKIM STANIE W JAKIM SĄ". UBISOFT NIE CZYNI ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ DOTYCZĄCYCH SKUTKÓW KORZYSTANIA Z USŁUG W ZAKRESIE ZGODNOŚCI, DOKŁADNOŚCI, KOMPLETNOŚĆ, WIARYGODNOŚĆ. UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE USŁUGI I GRY, W TYM SERWERY I OPROGRAMOWANIA KONIECZNE DO ICH FUNKCJONOWANIA, BĘDZIE WOLNE OD PRZERW LUB BŁĘDÓW, WIRUSÓW LUB INNYCH SZKODLIWYCH ELEMENTÓW LUB, ŻE BŁĘDY, WIRUSY LUB INNE SZKODLIWE ELEMENTY BĘDĄ POPRAWIONE. WRESZCIE, UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE INFORMACJE, TREŚCI LUB ELEMENTY DOSTĘPNE ZA POŚREDNICTWEM USŁUG I GIER SĄ DOKŁADNE, KOMPLETNE I AKTUALNE." - koniec cytatu.
Jednym słowem masz prawo grać a jak się nie podoba to nie graj i nie biadol:)
BB_Penelopa
14.05.2019, 16:12
Witam serdecznie!
Niestety wciąż staramy się znaleźć przyczynę tego problemu. Mamy kilka pomysłów na poprawę ogólnej sytuacji, ale jest za wcześnie, aby cokolwiek obiecać. Od dłuższego czasu temat ten jest naszym głównym celem, jednak nie opracowaliśmy jeszcze jednoznacznego rozwiązania. Obiecujemy, że będziemy Was informować na bieżąco.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
dziennie tracę kilka godzin premium na zalogowanie sie do gry...kiedy dostane rekompensate za to? dzis 1,5h logowania i nie udało sie jeszcze...
słodziak2
24.05.2019, 16:26
Witam
kolejny raz nie mogę się zalogować na grę .
Witam ,
od wczoraj mam problem wejścia do gry.Gra dochodzi do połowy z planszą z chłopkiem do połowy i dalej sie nie rusza.Coraz bardziej mnie to irytuje.Zaczynam myśleć o
o zaprzestaniu grac.
Gabusia89
01.06.2019, 21:40
od ponad godziny nie chce się gra załadować. co trzeba zrobić sprawdzałam na różnych przeglądarkach i dupa. Czy ktoś może się tym zająć. Problem jest od kilku dni
MOD_Ares
01.06.2019, 23:09
Witajcie,
Czy próbowaliście skorzystać z tej (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46382) metody? Używaliście dedykowanej przeglądarki slim?
Pozdrawiam
Mod_Ares
Próbowałem, na FF nie pomogło, na Chrome jest oki. Mam jednak uwagę do posta opisującego, co zrobić. Jest w nim opisane - zrób tak i tak, lecz przydałoby się wyjaśnienie dla mniej biegłych, co takiego faktycznie te kroki dają, nie dla gry, ale i dla samej przeglądarki.
Zmień to i tamto, wyłącz firewall i antywirusa. Tak to odbieram.
Co z tym logowaniem? Do wczoraj u mnie było OK, a dziś nie mogę się zalogować. Moje łącze to 500 Mb/s GCh.
mmonika123
08.06.2019, 19:41
Cześć,
mam pytanie co do tej porady
_________
Obejście (Chrome, Chromium, Opera i Vivaldi):
Kliknij prawym przyciskiem myszy aplikację Chrome, Chromium, Opera i Vivaldi (na pulpicie)
Kliknij "Właściwości"
Pod zakładką „skrót” zobaczysz "element docelowy”
W tej linii docelowej przewiń do końca i umieść jedno miejsce po tekście (NIE USUWAJ TEKSTU)
Dodaj--disk-cache-size=1000000000 do parametrów
Dodaj--- disk-cache-size=5000000000 --media-cache-size=5000000000 --disk-cache-dir="C:\chrome_cache"
Klikninj "Zastosuj" i zaladuj ponownie grę
_________
Chodzi mi o to gdzie mam wpisać te drugą linijkę:
Dodaj--- disk-cache-size=5000000000 --media-cache-size=5000000000 --disk-cache-dir="C:\chrome_cache" ?
Tę wcześniejszą wpisuje w "elemencie docelowym" po spacji, ale nie wiem gdzie mam wpisać tę drugą?
wejście na grę czasami graniczy z cudem, aż tak trudne to jest do naprawienia? na wielu grach online grałem, tam logowałem sie po kilku sekundach, tutaj boje sie jak na starym Atari - czy aby kaseta z programem nie jest pomięta ;)
Co z tym logowaniem? Do wczoraj u mnie było OK, a dziś nie mogę się zalogować. Moje łącze to 500 Mb/s GCh.
teraz do tej gry potrzebne jest 1Gb,s i zaoptrzebowanie wzrasta ;)
support a co to takiego próbuje wejść od rana i co?? ...... sto, dziękuję i dowidzenia
Pandora098
10.06.2019, 19:09
co znowu z tą grą? nie można zalogować się ani na komputerze ani telefonie... przykre
Czarno widzę event letni jak nie ma możliwości zalogowania sie bo sa problemy techniczne z wejsciem do gry w ciagu dnia
Jednej rzeczy nie rozumiem, jak można wprowadzać kolejny avent jak nie można się zalogować. Przekonałam się na własnej skórze. Tu i teraz. Avent letni , dla kogo ma być ?
problem z połaczeniem, kliknij ok i loguj sie i loguj i loguj a i tak sie nie zalogujesz:))
Maszkulec
11.06.2019, 12:37
Przeglądarka chrome. Zaloguj - ok. 1 pasek ładuje szybko. 2 pasek ładuje z pauzami, okienko z informacjami, i coś nowego: Połączenie z serwerem zostało przerwane.
i tak w kółko.
Maszkulec
11.06.2019, 12:38
To samo w Operze
kamil19pl123
11.06.2019, 12:47
i oczywiscie zero informacji .....graczy maja w d.... wiec wypada podziekowac za gre i szybko zapomniec
a zauważyliście, ze tylko kolonia tu pisze z problemem obecnie?
kamil19pl123
11.06.2019, 12:53
Witajcie,
Czy próbowaliście skorzystać z tej (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46382) metody? Używaliście dedykowanej przeglądarki slim?
Pozdrawiam
Mod_Ares
masz nas za półgłówków? oczywiscie
Maszkulec
11.06.2019, 12:53
2 sort. wzieli nas na króliki doświadczalne. to wina roni :-))
a czy mod bierze pod uwage ze mnie wyrzuciło z gry i ponownie nie da sie zalogowac, akuratnie skonczyłem drwala i na stanicy miałem odpalic kolejnego ale nic z tego, moge sobie tylko w głowie ataki wysyłac
Maszkulec
11.06.2019, 13:00
nie ma bata. zaszczepili cóś na serwerze i iepnęło jak w czarnobylu. lećmy po jod do apteki.
mariajozefa
11.06.2019, 13:08
masakra z tym logowaniem jak się uda zalogować to zaraz wywala
rzeczywiście tylko kolonia aktywna :))
aktywna na forum bo do gry nie da się wejść
stanislaw5
11.06.2019, 13:12
Ja też mam problemy:(
bo to pewnie jest kolonia karna :)
lukas-wax
11.06.2019, 13:15
Po wprowadzeniu "usprawnień" nie dało się wejść do przygody,
po reinstalacji przeglądarki nie da się w ogóle zalogować.
Brawo BB! gimnazjalistów macie za informatyków czy stażystów z UP?
delikatnie rzecz ujmując :)
lukas-wax
11.06.2019, 13:25
Myślę, że za dosadne wyrażenie opinii bym bana załapał ;p
też od godziny próbuję wejść do gry - zalogować się udaje , ale po chwili pojawia się komunikat że: "Połączenie z serwerem zostało zerwane, prosimy o cierpliwość staramy się rozwiązać ten problem" pisałem do supportu proszac by nie zamieszczali idiotycznej formułki , o czyszczeniu ciasteczek bądź użyciu innej przeglądarki to ewidentny błąd BB
a tu dalej to samo, dlaczego inne światy mogą grać a my nie?
kakarotto98
11.06.2019, 14:20
Dzięki, że ten post jest i kolonia się odzywa bo już się bałem, ze będę musiał kompa wymienić bo do gry nie mogę wejść :D <lol> lecz na szczęście to nie tylko mój problem.
Jednakże z drugiej strony może serwer się spalił/pier..../lub coś innego i już nie wrócimy do Koloni?? :P buhahaha
Maszkulec
11.06.2019, 14:23
To jest duża szansa, że jutro ktoś przeczyta twoją wiadomość :-)
ale nie wszyscy z koloni sie odzywają, jedynie chyba ci bardziej wkurzeni lub tupiacy nogami, ale jak znam zycie to i tak nic nie da i musimy poczekac az sie zorientuja ze cos nie halo u nich, bo support pracuje i nie ma czasu pisac
:mad: co zrobiliście z Kolonią psuje??
Maszkulec
11.06.2019, 14:25
Gracz 4Łysych chciał zajumać rolkę papy i alarm się włączył :-)
może by tak Penelopa wraz ze świtą nadgorliwych modów podała się WRESZCIE do dymisji /lub popełniła sepuku / , teraz ich nie ma bo sobie grają na innych serwerach , a Kolonia jak to Kolonia morde w kubeł i taś taś, dostaniemy po stalówce i ciasteczku w ramach rekompensaty , lecz nadal nie ma żadnego komunikatu
KTOŚ tam w BB pracuje wogóle o tej porze poza Modami z łapanki
CUKOLAND
11.06.2019, 14:43
widzę że problem jest nie tylko u mnie
kakarotto98
11.06.2019, 14:50
Niestety mam info od ludzi z gildii, że są osoby którym gra działa normalnie :( także my, którzy w tym wybitnym gronie nie jesteśmy mamy prze..... i tyle.
z3 nam zaraz wytłumaczy ze nie dalismy spacji na koncu i to nasza wina a ze rano szło normalnie to juz inna sprawa
a proba logowania sie przez puffin w telefonie wyglada tak samo, staje na napisach :odwiedz znajomych..., ulepsz miejsca pracy i potem połaczenie z serwerem zostało przerwane. prosimy o cierpliwosc...
Bosiahero
11.06.2019, 15:09
próbuje sie zalogowac od 12 i to samo jak wyżej ....
się udało wejśc do gry -- coś naprawili , ale bez komunikatu
tez mnie wywalilo, ale 2x pokazalo strone ze polączenie sie nie powiodło, ale juz mi wskoczylo..
komu się udało to udało :)
Maszkulec
11.06.2019, 15:15
No, naprawili
Maszkulec
11.06.2019, 15:15
Zenuś, przeca tobie zawsze ponoć wchodzi :-))
oddali nam grę, pewnie bylismy jednak grzeczni :)
wolverinee
11.06.2019, 17:56
Zalogowalo, wywalilo a teraz pasek wisi.... Co znowu? ;(
Wyłącz tryb prywatny w przeglądarce,jeżeli masz włączony.Powinno pomóc.
Cześć,
mam pytanie co do tej porady
_________
Obejście (Chrome, Chromium, Opera i Vivaldi):
Kliknij prawym przyciskiem myszy aplikację Chrome, Chromium, Opera i Vivaldi (na pulpicie)
Kliknij "Właściwości"
Pod zakładką „skrót” zobaczysz "element docelowy”
W tej linii docelowej przewiń do końca i umieść jedno miejsce po tekście (NIE USUWAJ TEKSTU)
Dodaj--disk-cache-size=1000000000 do parametrów
Dodaj--- disk-cache-size=5000000000 --media-cache-size=5000000000 --disk-cache-dir="C:\chrome_cache"
Klikninj "Zastosuj" i zaladuj ponownie grę
_________
Chodzi mi o to gdzie mam wpisać te drugą linijkę:
Dodaj--- disk-cache-size=5000000000 --media-cache-size=5000000000 --disk-cache-dir="C:\chrome_cache" ?
Tę wcześniejszą wpisuje w "elemencie docelowym" po spacji, ale nie wiem gdzie mam wpisać tę drugą?
Nie widzę, by ktoś na to odpowiedział. Czyli GDZIE TO DRUGIE WPISAĆ?
mnie na Kolonii się nie udało wejść od godziny 12:00 i w dalszym ciągu nie mogę dostać się do gry
Ja się poddaje, 2 godziny logowania i nic...
nie wiem, czy cię to pocieszy, ale ja od niedzieli wejść nie mogę. Zrobiłem wszystko co popisał support, dodatkowo to co jest wątku odnośnie wolnego losowania i d... W dodatku te ich porady skończyły się tym, że flash nie działa dobrze np. w pue ZuS, bo przestał się wyświetlać podgląd dokumentu.
Odinstalowałem jedną z przeglądarek oraz flasha i zainstalowałem ponownie aktualne wersje i też nic.
na operze nie działa ta ich gra....nie da siew zalogować pomimo ich beznadziejnych rad...
ghostonee
16.06.2019, 08:43
Po co robić ten EVENT jak duża częśc graczy z niego nie skorzysta, bo nie może się zalogować do gry. Ja od dwuch dni próbuję i nie mogę pograć.
Aquamania
16.06.2019, 12:50
Niestety u nas w gildii jest osoba, której zablokowali konto bez podania przyczyny a support wypisuje brednie w odpowiedziach. Nie da się wejść na grę, inni gracze nie wejdą na jej wyspę. Technicy nic nie ogarniają. Myślę, że gra odchodzi do muzeum i nie zamierzają nic naprawiać. Wolą inwestować w nowości, którymi chwalą się na swoich stronach. Tym co inwestują w grę realną kasę radzę ostrożność by , któregoś pięknego dnia się nie zdziwić.
Ciągłe problemy z logowaniem, jedni nie mają problemu, a u innych ciągle ten sam problem. Skończyły mi się już pomysły, co zrobić, żeby gra zadziałała. Zmiana przeglądarek, dodanie wpisu, który polecili, skorzystanie z ich aplikacji, próba zalogowania się z drugiego kompa... ale żeby nie było, że to wina internetu, to po podłączeniu komórki do kompa jako routera usb, też leży, nic nie wchodzi. A z komórki z przeglądarki puffin od razu gra się ładuje, ale nie mam zamiaru grać na komórce. Niech w końcu ktoś tam ruszy dupę i podejmie akcję przepisania gry na inną technologię, a nie gra stoi na "zdechłej" platformie. Jutro spróbuje emulacji na kompie apk - puffin, jak to nie pomoże, to chyba czas dać sobie spokój, bo już mnie krew zalewa...
palians - a próbowałeś śledzić przesył danych i robić reload? U mnie się prawie zawsze zatrzymuje po pierwszej paczce czyli ok. 60MB i jakbym nic nie robił to by stało kilka godzin pewnie... A tak jak widzę ze trasfer spadł z 1000KB/s do 0 to robię reload i za drugim razem wchodzi wszystko.
Reload, to raczej podstawa. Robiłam to za każdym razem, zresztą cały czas tak próbuje, kiedyś to jeszcze po 8 razie załapało, ale teraz już można sobie darować
no to mam farta, że mi akurat to działa ;D
mi jakiś tydzień temu też tak działało :)
DEREKDC10
17.06.2019, 12:29
czy ktoś ma wiedzę kiedy settlersi będą chodzić na operze......może zamiast wprowadzamy zmiany.....nowy budynek ktoś napisze -nowy settlers na operę......czy nasi modelatorzy robią i interweniują w tej sprawie.....czy też mają za krótkie nogi....???
vlad1997
18.06.2019, 12:12
nie no spoko po aktualizacji wogóle nie mogę się zalogować a niby miało być lepiej, a coś jest bardziej spie.... :(, przed 5 min teraz walczę od prawie godziny , wielkie brawa !!!
jedyna różnica to, ze nie po 60 a po 50 MB sie zatrzymało... ale rld i pozostałe 250 MB weszło w 3 minuty
czy ta nowa aktualizacja to brak możliwości wejścia do gry?? kiedy wreszcie to naprawią??
TedMruczek
19.06.2019, 06:37
Od kilku miesięcy gram tylko na Androidzie (kupiona pełna wersja Puffina). Gra ładowała się bez problemów - minuta, dwie i można było grać.
Po wczorajszej "konserwie" to też "naprawiliście, teraz czekam i czekam i czekam ...... już 20 minut i nic.
Wczoraj wieczorem gra załadowała się po ok 30 minutach.
Co jeszcze "naprawicie" ?
Ja również od wczoraj nie mogę wejść do gry, naprawiono tak, że mam cały czas pasek ładowania i nie ważne ile czekam, gra się nie załaduje.
maniek-322
19.06.2019, 17:29
witam, tez mam problem z zalogowaniem pasek do połowy idzie i sie zatrzymuje
Delonoka
19.06.2019, 18:02
jak zwykle popsuli....
Do wczoraj było jeszcze w miarę dobrze, dziś logowanie trwało ponad 5 godzin, wielokrotne odświerzanie, czyszczenie przeglądarki itp. Myślałem że mam farta i problemy z ładowaniem mnie omijają, ale fart się właśnie skończył....
Może trzeba odinstalować event?
witam,
ja też kompletnie nie mogę się dostać do gry, mieli i mieli, już zresetowałam wszystko, przeglądarkę i ustawienia netu, speed test pokazuje bajeczną prędkość, a po wciśnięciu opcji graj kompletna klapa, po 2h zero dostania się do gry, masakra :(, nawet na formu mieli przeglądarka co się nie zdarzało wcześniej
z rana jeszcze było OK. a tera gra sie nie ładuje
Karwa Twa ..... Jest jakas masakra , ile mozna sie logowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dwa dni nie dalo sie wejc do gry !!!!! Klejki szlak trafil....!!!! Juz mi sie nie chce .....!!!!!
vlad1997
20.06.2019, 13:21
po aktualizacji jest gorzej niż przed , czy naprawdę za każdym razem ma być gorzej czy wy chcecie uśmiercić tą grę poprzez zniechęcenie graczy ?
Jola2014
20.06.2019, 13:54
Jak czytam to nie tylko ja mam problem z wejściem na grę ,
muminekheh
20.06.2019, 14:00
Niestety chrome nie daje rady.. puffin 2-3 minuty i jest załadowane.. ale graj na puffin to jakby zupę jadł łyżeczką od herbaty.. no ile można mieć cierpliwości..
i nie pomagacie bo wklejanie https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46382 i zastosowanie do chrome wskazówek z cache nie pomaga nic.. pierwsze 24h jak podaliście te info działało wyśmienicie.. a potem losowo, aż po ok tygodniu powrót do tego co było
ad1. jaki morał?.. na dzienne logowanie pozostał puffin.. na robienie czegokolwiek, spokojne zarządzanie wyspą i robienie przygód- nie ma takiej opcjii.. wnerw murowany
ad2. wiem że bb ma to gdzieś ale nie zdziwcie się jak ta kura znosząca złote jajka padnie..
ad3. dziś po kilku f5 czas ładowania +/- 45 minut.. bez wstawki cache size , na chrome 67.0.3396.99.. o.O
Wczoraj mi zrywało łącze z serwerem settlersów, tak skutecznie że w końcu wywaliło i przez parę godzin nie udało się zalogować- w końcu przestałam próbować. Teraz już pól godziny loguję - niezależnie od przeglądarki. Bardzo proszę BB o pochylenie się nad tym problem. Z naszej gildii już odeszło parę osób z gry, bo miało dosyć tych problemów. Jeśli chodzi o powyższy post - zastosowałam wskazówki do cache od razu jak się pojawiły i lepiej było przez dwa dni, potem standard.
Miało być naprawione nadal nici z poprawnego (szybkiego) logowania, dziś czas od 7.00-8.22 i nic,ludzie ogarnijcie to w końcu!!!!
DarWielki
21.06.2019, 09:00
Od ostatniej aktualizacji pojawiły się u mnie problemy z logowaniem - nie miałem ich wcześniej. Stosowałem różne przeglądarki i nic. Jest coraz gorzej. Zamiast sprawiać przyjemność zaczyna mnie to irytować coraz bardziej. Smutne to .......Proszę to naprawić :)
Próbowałem wszystkiego i nic. Ładowanie staje w połowie i stoi. Czasami się załaduje czasami nie. Ale zawsze trwa to jakąś absurdalną ilość czasu. -_-'
Alexxx21
21.06.2019, 16:35
K...jakies nieporozumienie, zeby jakies myczki stosowac aby probowac sie logowac!!...Jezeli jest problem nie po stronie graczy to niech fachurki sie tym zajma a nie ludzie co o tym nie maja pojecia podpowiadaja cwancyki na ominiecie problemu!!! Wielki mi tez support...hehe
pretor29
21.06.2019, 17:07
konsultujcie sie z jadowitkiem on twierdzi ze jemu dziala wiec nie ma problemu i wszystkim musi dzialac
po wtorkowej aktualizacji mam ogromne problemy z wejsciem do gry. zeby sie zalogowac zajmuje mi to kilka godzin. do tej pory nie miałam takich problemów z tym tematem... masakra normalnie
Jadowitek
21.06.2019, 21:43
konsultujcie sie z jadowitkiem on twierdzi ze jemu dziala wiec nie ma problemu i wszystkim musi dzialac
raczej konsultujecie się z pretorem on twierdzi że jemu nie działa więc jest problem i wszystkim musi nie działać ale na grze jest
Brawo, w końcu spier...liście totalnie. Trzeci dzień nie mogę wejść na Chromie W OGÓLE.
pretor29
21.06.2019, 22:03
raczej konsultujecie się z pretorem on twierdzi że jemu nie działa więc jest problem i wszystkim musi nie działać ale na grze jest
chlopie jakis ty durny tematow i postow ze ludzie maja problem z logowaniem jest setki wiec skoncz pieprzyc ze mi nie dziala to znacyz ze jest problem , jak nie potrafisz czytac to zamilcz
skoro jestes tak imadry to znajdz kazdemu rozwiazanie i niech wszysscy graja jak do tej pory
chlopie jakis ty durny tematow i postow ze ludzie maja problem z logowaniem jest setki wiec skoncz pieprzyc ze mi nie dziala to znacyz ze jest problem , jak nie potrafisz czytac to zamilcz
skoro jestes tak imadry to znajdz kazdemu rozwiazanie i niech wszysscy graja jak do tej pory
pretor29 nie wytłumaczysz. że niektórym nie działa i już ;). Niektórzy widzą tylko czubek własnego nosa. :). Im działa to reszcie też działa i nie ma bata.. A że kilkadziesiąt albo nawet kilkaset postów takich bieduli co im nie działa? Fanaberie chyba- albo wina ich kompów,azotu wydzielanego przez krowy ewentualnie wina Tuska ;). A że kilka miesięcy temu hulało mi nawet na starym kompie z prehistorycznym xp- no cóz...Są rzeczy o których się nawet programistom z bb nie śniło.
WaniliaIPapaja
22.06.2019, 10:43
Zazwyczaj nie marudzę. Gra to gra, ma to być rozrywka, a nie realne życie.
Ale problem z logowaniem zaczyna mnie irytować.
To nie jest wina ani komputera, ani sieci, ani systemu operacyjnego. Sprawdziłam właśnie na trzech komputerach z różnymi przeglądarkami i trzech sieciach (uprzedzając kąśliwe uwagi - sieci sprawdzone pod kątem prędkości i wydajności, są ok, komputery wyczyszczone ze zbędnych śmieci, wydajne, szybkie). Więc jakiś problem istnieje.
Irytuje, denerwuje, całkiem niepotrzebnie.
Lubię dłubać w tę grę, lubię ten kontakt z ludźmi, ale w sytuacji gdy mam czekać nie wiadomo ile na logowanie, to jest to aspekt z którego rezygnuję. Kilka razy zrezygnuję z logowania, w konsekwencji zrezygnuję z gry. Tak działa ten mechanizm w głowie.
Wiem, że nikt nie przejmie się tym, ale przynajmniej się wygadałam.
PS. I tak, włączyłam premium, żeby sobie dzisiaj pograć, bo miałam wolne przedpołudnie :)
dudijack
22.06.2019, 10:54
Podbijam. Pierwszy raz i u mnie nie działa gra - nie wczytuje się po zalogowaniu. Rodzaj przeglądarki nie ma znaczenia. Proszę Support o reakcję :)
lalunia24
22.06.2019, 13:07
Podbijam. Pierwszy raz i u mnie nie działa gra - nie wczytuje się po zalogowaniu. Rodzaj przeglądarki nie ma znaczenia. Proszę Support o reakcję :)
Cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości. To podstawowe cechy charakteru, które pozwolą Ci egzystować na tej grze :) Nikt tego problemu nie rozwiąże , Penelopa zawzięcie milczy i support też , pozdrawiam wytrwałych .
ponad godzinę czekania na zalogowanie i ciągle nic. Po aktualizacji jest masakra. Nie pomaga odświeżanie, zmiany zaproponowane z disk-cache. Gra coraz bardziej mnie wkurza. Chyba czas rozstać się z grą, bo jest coraz gorzej, Szkoda czasu na oczekiwanie. Nie zamierzają pozbyć się flasha to znaczy, że nie chcą rozwoju gry. Trzymają się kurczowo czegoś, co inni dawno wyrzucili. Po co nam nowe budynki, eventy, grubasy skoro nie można grać?
nie tylko kolonia :), ten sam problem od 2 dni
barnaba33
23.06.2019, 18:06
Witam
Niestety gra nie działa od 3 dni , problem jest z ładowaniem . Wszelkie rady i wskazówki u mnie nie działają . Ani zmiana kompa, ani przeglądarki , nic nie dają porady odnośnie obejść, Event , premium, premia dla znajomego , a na co mi to skoro wejść nie moge i na pusto leci??. Odpowiedzi jakiejkolwiek z supportu brak , na fb wciśnij F5 . Sami sobie wciskajcie poniewaz to nic nie daje!!!
czy ktoś ma wiedzę kiedy settlersi będą chodzić na operze......może zamiast wprowadzamy zmiany.....nowy budynek ktoś napisze -nowy settlers na operę......czy nasi modelatorzy robią i interweniują w tej sprawie.....czy też mają za krótkie nogi....???
juz od dawna gram na operze\\\\
kundo2015
23.06.2019, 21:17
po aktualizacji jest gorzej niz było
zamiast niepotrezbnych eventów, budynków i innych pier... niech tylko naprawią błędy które informatycy? z BB sami robią
coraz częściej szkoda mi czasu na logowanie i na grę
Tak jak miałem problem tak znów mam. Wczytuje się znów ponad godzine i nic. Czuje że to będzie niezapomniany event, a raczej za wiele go nie zobacze. Jak mam tracić tyle czasu na logowanie to się odechciewa grać.
6 godzin próbuje się zalogować, zmiana przeglądarki nic nie daje, nie żebym się skarżyła, raczej czas i pora zmienić grę, dziękuje BB :))
Pandora098
24.06.2019, 13:29
czy ktoś również dziś ma problem z logowaniem? niestety chyba czas zakończyć tę grę. 7 lat zabawy trzeba zakończyć przez problemy techniczne? przy obecnej technologii to na prawdę wygląda komicznie...
BB_Penelopa
24.06.2019, 15:13
Witam serdecznie!
Uprzejmie informuję, że wraz z ostatnią aktualizacją została wdrożona poprawka mająca na celu poprawę szybkości ładowania gry. Wyczyść proszę pamięć podręczną przeglądarki, a jeśli problem nadal będzie występował sprawdź proszę, czy pojawia się także na innych przeglądarkach i w trybie incognito.
Spróbuj także zastosować się do wytycznych opisanych na naszym forum: https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46382
Niestety nie możemy zagwarantować na 100%, że wykonanie tej procedury skutecznie skróci czas logowania, gdyż są to tymczasowe rozwiązania zaproponowane przez naszych graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
chrisoset
24.06.2019, 15:35
nie Penelopo, nie został wgrana
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46483-Zmiany-w-grze-18.06.2019-Dyskusja?p=282044&viewfull=1#post282044
Tymczasowe rozwiązania zaproponowane przez graczy? To się dowiedziałem ze gracze prowadzą te grę
Gluciorek
24.06.2019, 17:39
Przed tą poprawką gra mi się ładowała w zasadzie normalnie, rzadko był problem.
Po wgraniu "poprawki" i odpaleniu eventu - rano udało się raz zalogować, a teraz od 16:10 próbuję i może do nocy da się wejść do gry.
ps: oczywiście problem występuje na wszystkich przeglądarkach na różnych komputerach, na różnych łączach, więc proszę nie sugerować, że problem jest po stronie użytkowników.
Wermio123
24.06.2019, 18:15
Tymczasowe rozwiązania zaproponowane przez graczy? To się dowiedziałem ze gracze prowadzą te grę
Zrozum chłopie że to oni umyślnie robią. Kasy na ten projekt już nie ma, koniec flash coraz bliżej, ludzi gra mniej....Od pół roku problem z logowaniem i zamiast cokolwiek poprawić to z dnia na dzień gorzej.
Ogólnie z ciekawosci sprawdziłem dziś tą aplikację dedykowaną co jest pod TSO - bez efektu, na officialnej przegląarce też problemy z logowaniem :confused: trzxeba sie męczyc dalej i tyle
pretor29
24.06.2019, 21:59
penelopa czy wy udajecie ze jestescie slepi albvo naprawde jestescie slepi ... tysiac postow o tym ze wasz epoprawki nic nie daja i dalej problemy sa a wy jedno i to samo ... na cholere te nevent ? zajmijcie sie gra aby kazdy mogl grac jak wczesniej a nie na sile wprowadzacie jakies eventy tam gdzie gra ledw ozipie
ee dopiero 213 postów... jak będzie 1000 to może naprawia ;D
pretor29
24.06.2019, 22:20
jeszcze jest drugi podobny temat i jeszcze wiecej postow :)
https://prnt.sc/o65bl1
Gość się zawiesił i tak od 10 stoi, 1,5h (w między czasie ok. 5x waliłem F5 bo ile mozna na bezruch patrzeć)
Walnąłem F5 bo z przygody sie wyjsc nie dało a co dopiero wojsko wysłać.
Kaleka...
logowanie dzisiaj 8-15,brak rezultatu!!!!! porazka!!!!
milimetr1970
25.06.2019, 16:08
Nadal ten sam problem - LOGOWANIE- a póżniej dacie po parę monet za ciężko zdobyte eventowe pisanki czy footbolówki i myslicie że jest OK - to się nazywa DRAMAT- z waszej strony- siedzę i klikam 2 godziny ponad żeby otworzyć te j.... okienko - że tak nazwe po imieniu - to po co robicie te eventy jak nie dajecie rady z logowaniem ????
marek197004
25.06.2019, 16:36
Czy to jakiś żart od 14nastej do prawie 17nasej nie mogę się zalogowć !!! Dramat po prostu
To norma. Ja wchodzę na 1-2 godziny po czym muszę zrobić relog i 3h czasem 4h potrzeba aby się zalogować. Pasek stoi w miejscu i albo masz farta że Ci ruszy albo robisz relogi bez końca. I jeszcze twierdzą że zmniejszyli rozmiary plików jak od ostatniej konserwy mam większe. Kpina i żarty, tak samo jak event.
ckmhomik
25.06.2019, 17:16
Głowa do góry Mar ja od wczoraj się zalogować nie mogę :D . Pozdrowienia dla techników hehe :P
marek197004
25.06.2019, 19:41
Dochodzi 20ta a ja dalej patrzę w tego chopka z piłką :) próbując sie za logoać od 14 nastej - nadal DRAMAT- czy ktoś to wogóle ma jakiś nadzór nad tą grą ???
slonko-ania
25.06.2019, 20:15
probuje zalogowac sie od rana i kicha :(
slonko-ania
25.06.2019, 20:19
i jak tu otworzyc kalendarz zrobic zadania a tak czekalam na ten event
AgaKaramusis
25.06.2019, 21:26
Premium odpalone, premia od przyjaciela odpalona, wojo wyszkolone , event uruchomiony i .... ups nie można sie zalogować. Rano 4,5 h teraz od 18.00 i bez rezultatu. Komentarz chyba zbyteczny.......choć na usta ciśnie sie to i owo....
PSYCHOLWIELKI
25.06.2019, 21:59
to właśnie lubię w tej grze zanim się zalogujesz to litra trza zrobić
AgaKaramusis
25.06.2019, 23:08
Hahaha promocja klejek a zalogowac sie dalej nie mozna !!! Trzeba miec tupet!!!
W ciągu trzech godzin jakie miałam przeznaczone na grę nie udało mi się zalogować tradycyjnie. W końcu żeby nie stracić dnia zalogowałam się na puffinie . To sobie pograłam- normalnie klękajcie narody.
HektorvI
26.06.2019, 00:54
Ja pierdziele nie idzie się zalogować i jak tu nie pić? ehehhe
HektorvI
26.06.2019, 00:57
Uważam,że powinni dać jakąś rekompensatę nie dość ,że nie idzie sie zalogować to ceny u kupca dramat
i mi się trafiła ta atrakcja, dostałam zaproszenie do kooperacyjnej i wywaliło już na stałe, dobrze że chociaż dodali możliwość anulowania zaproszeń i przygód, przynajmniej się innych nie zablokuje na 2 dni
Po co Event jak zalogowac sie nie mozna!!!! A do tego promo na klejki, powinno byc 300%.... BB osiagnelo poziom master bezradnosci !!!!!
też nie mogę wejść ech....pasek staje w połowie i nic nie pomaga
pretor29
26.06.2019, 10:11
zamiast logowania jest promo na klej ... polityka bb
SpecFachowiec
26.06.2019, 12:52
Gra powinna działać na standardowych ustawieniach przeglądarek ale nie działa
Jak wam nic nie działa możecie spróbować jeszcze mojej przeglądarki która mi działa ja ją trochę przerobiłem żeby działała
Jest to przeglądarka Chromium bez instalowania zawiera swój własny flash player nie upomni się o aktualizowanie czy instalacje flash playera
dodatkowo zawiera już cache z plikami gry po aktualizacji 18-06-2019 (cache nie zawiera plików serwera testowego)
Żeby działała poprawnie wymaga wypakowania bezpośrednio tylko na dysk C a na dysku C utworzy się folder Settlersy
Nie zadziała wypakowana do innego folderu czy lokalizacji ustawiona na dysk C
C:\Settlersy\Settlersy.exe
i w nim jest mój starter przeglądarki który uruchamia ją razem z tym cache z plikami gry we właściwy sposób
wyczyszczenie cache lub zmiana lokalizacji folderu Settlersy sprawi że nie zadziała gra
a i nie używajcie tej przeglądarki do przeglądania internetu do gry w settlersy tylko przeznaczona
każda większa zmiana tego cache co zawiera może się skończyć tym że gra się nie załaduje
Będzie pewnie działała do czasu aż nowa aktualizacja gry będzie
a żeby ją usunąć wystarczy skasować folder Settlersy z dysku C bo ona się nie instaluje
Pobierany plik to samorozpakowujące się archiwum WinRAR
Link: Pobierz Zmodyfikowana przeglądarka + Flash + Cache z plikami gry (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46121-Problem-z-wej%C5%9Bciem-do-gry/page24)
Pojawiła się nowa poprawka gry 5 lipca 2019
a ta przeglądarka była zaktualizowana do poprawki 18-06-2019
i ta przeglądarka jest już nieaktualna i nie będzie działać
jak ktoś będzie chciał zaktualizowaną wersje tej przeglądarki niech mnie powiadomi w grze lub wiadomość przez forum
rreewwaa
26.06.2019, 19:35
też mam problem z wejściem do gry:(
wacekneo
26.06.2019, 21:00
mi też gra nie działa:mad::mad:, w połowie ładowania staje i ani drgnie. Wyłączcie ten g.... warty event, przed jego włączeniem przynajmniej gra działała. Rok w rok to samo, zaczyna się event a w zamian za gra przestaje działać. Wielkie brawa dla pseudo programistów BB, tak spier... grę to chyba tylko oni potrafią:D:D:D Zwiększenie cache przeglądarki, reinstalacja, zmiana przeglądarki itp. nic nie daje. Dzień w dzień czekam ponad godzinę na uruchomienie gry
mmonika123
26.06.2019, 21:48
Jakaś masakra, od 17.00 próbuje wejsc do gry i nic. Skorzystałam z tych porad opisanych kiedys na stronie, wyczyściłam pamiec, ciasteczka i dalej nic. Jak to jest że w konkurencyjne gry można grac i bez problemu sie zalogować a do tej sie nie da.
seba1980
27.06.2019, 07:25
odechciewa sie grac. godzine ladowania i nic. od 24h nie moge sie zalogowac
wolverinee
27.06.2019, 10:14
przez jakis czas po tych ich przegladarkowych poprawkach sie ladowalo 2 min ale ostatnio to paranoja. od wczorajszego popoludnia az do teraz nie jestem w stanie sie zalogowac. Zbierajcie za mnie pilki :P
na czym polega wyjątkowość tej gry, że wejście do niej graniczy z cudem? czy jest to rozrywka dla wybrańców, a może dla jakiegoś elektoratu?
GrubStyle
27.06.2019, 18:51
To trwa juz kilka miesiecy? aż mi się wierzyć nie chce...
pegasusu
27.06.2019, 20:20
Krew mnie zalewa. co dnia conajmniej 3h logowania.....
Osieczak
27.06.2019, 21:24
Ja i moja córka (inne konto) od ponad dwóch tygodni nie możemy sie zalogować. Jest to paranoja. Próbowałem juz na kilku komputerach i na różnych przegladarkach. Co dalej?
pretor29
27.06.2019, 21:48
tyle negatywnych komentarzy i jaki efekt? zaden to jest podejsc bb , jeszcze na sile daja jakies HH zeby tylko zarobic
ztmlublin
27.06.2019, 21:49
od wczoraj wieczorem nie ma mozliwosci zalogowania się do gry. fajny event :(
Witam.Niestety też od dobrych 30 minut pasek stoi i ani dgrnie.Nie mogę się zalogować...porażka
bylo wielokrotnie, jesli pasek wisi 5min, to klikajcie ODŚWIEŻ,. czemu tego nie robita??
M0rdechaj
29.06.2019, 15:54
Już napisałem w innym temacie ale tutaj też wstawię. Wystarczy otworzyć menadżera zadań i kliknąć w zakładkę sieć, jak pasek się nie ładuje a użycie sieci pokazuje 0% to trzeba odświeżyć.
pegasusu
29.06.2019, 16:01
Uwaga!! relacja na zywo z wczorajszej proby logowania sie do gry zostala usunieta przez adminow, lecz zabawa trwa nieustannie!!!!! Skonczyl sie jedynie popcorn, ale sa chipsy, pestki dyni pasek ladowania, cos pieknego, co za akcja!!!! Specjalnie na te piekne dni wykupilem premium, ktore wzmaga moje doznania przy pasku ladowania...... musze cos jeszcze napisac..... podczas pisania tego posta wgrala mi sie wyspa, cala zabawa do niczego....;p pocieszyl mnie jedynie taki czerwony krzyzyk ktory pokazuje sie kiedy przerwie sie ciaglosc logowania, ( pokazal sie w siudmym kienku :D )