PDA

Zobacz pełną wersję : (nieoficjalny) Pierwsze informacje: Event Walentynkowy

shaqoore
09.01.2019, 20:27
Zebrałem trochę info o nadchodzącym evencie :)

Mamy do zdobycia 2 nowych specjalistów oraz 2 budynki, warte uwagi :) Oto szczegóły:

http://funkyimg.com/i/2Q1Fy.jpg

Przystojny Geolog - do zdobycia za 669 walentynkowych kwiatów (róż)
50% szansy na znalezienie złóż żelaza, tytanu i saletry, które mogą być szybciej eksploatowane

http://funkyimg.com/i/2Q1Fx.jpg

Śliczna odkrywczyni - zakup za 990 kwiatów
Szuka skarbów 2x szybciej (+100% do szybkości) oraz znajduje największe możliwe skarby (tak wynika z opisu, chyba, że źle zrozumiałem)

http://funkyimg.com/i/2Q1Fz.jpg

Farma kwiatowa - stawia się ją za zwykłe surowce, można mieć maksymalnie 3 szt.
Działa podobnie jak smętarze na Halloween, produkuje 1 kwiatek w ciągu 20 minut

http://funkyimg.com/i/2Q1FA.jpg

Obserwatorium - koszt 2690 kwiatów
To jest ciekawy budynek, który produkuje Mapy Gwiazd, które powodują skrócenie czasu podróży Generała o 25, 50 i 75%. Premię odpala się tak jak w Stanicy i działa przez 2h.

http://funkyimg.com/i/2Q1FB.jpg

Stacja pogodowa - koszt 5290 kwiatów
W opisie "wyzwala warunki pogodowe", które mają wpływ na walkę w przygodzie. A konkretnie w budynku zrobimy 4 premie:
- twardy mróz - wszystkie jednostki defensywne zyskują uszkodzenia obszarowe (wliczając jednostki wroga), czas działania 2h
- jasne słońce - punkty zdrowia wszystkich jednostek zwiększają się o 20% (wliczając jednostki wroga), czas działania 2h
- gęsta mgła - wszystkie jednostki zyskują "flankowanie" (wliczając jednostki wroga), czas działania 2h
- huragan - minimalne i maksymalne uszkodzenia rosną o 20% (wliczając jednostki wroga), czas działania 2h

http://funkyimg.com/i/2Q1FC.jpg

Receptura na Szczegółowe Mapy Gwiazd - koszt 669 kwiatów
Możliwość wyprodukowania Map, które skracają o 75% czasy podróży Generałów. Czas trwania 2h.

Kilka fotek:
http://funkyimg.com/i/2Q1FE.jpg
http://funkyimg.com/i/2Q1FF.jpg
http://funkyimg.com/i/2Q1FG.jpg

Zapraszam do dyskusji i poprawek jeśli gdzieś się pomyliłem.

Bartexio
09.01.2019, 20:46
3 budynki można kupić nie dwa mała poprawka, w tym jeden to pseudo rynek jak zdażyłem sprawdzić nim mnie wywaliło z testa
I po co nastepni specjaliści ?

shaqoore
09.01.2019, 20:53
No tak, opisałem tylko to co warte uwagi :)

set2g
09.01.2019, 21:22
będzie kwik ludzi co sobie postawili przemysłowe kopalnie i doładowali w uj

Kofelove
09.01.2019, 21:34
Dziękuję ! Teraz wiem, że na niczym z powyższego mi nie zależy...

pretor29
09.01.2019, 21:50
moze tak w zamian tych wszystkich eventow zrobic jeden po tytulem "naprawimy wszystkie bledy"

sparkz
09.01.2019, 21:52
będzie kwik ludzi co sobie postawili przemysłowe kopalnie i doładowali w uj

kwik bedzie, ale geologa warto miec na wypadek gdyby BB w przyplywie geniuszu wprowadzilo niewyczerpana kopalnie zelaza.

The_BEAST_r10
09.01.2019, 21:56
moze tak w zamian tych wszystkich eventow zrobic jeden po tytulem "naprawimy wszystkie bledy"

No to by był dopiero wyczyn, żeby im się tylko udało.
Serwer testowy to aż kipi od błędów z którymi nie potrafią sobie poradzić, tam błąd na błędzie jest, nawet dziś po testowaniu kilku rzeczy, był strzał na stronę główną z napisem server zone error.

Takie ostrzeżenie dla innych nie otwierajcie walentynkowego pudełka z kartami (valentine card box) które robi się w mag. prowiantu, bo to ono sprawia ten błąd.

Mistamus
09.01.2019, 22:01
Dobra robota, dzięki - mnie wywaliło przy próbie otwarcie pudełka z kartami...

Receptura na Szczegółowe Mapy Gwiazd - koszt 669 kwiatów
Możliwość wyprodukowania Map, które zwiększają o 75% czasy podróży Generałów. Czas trwania 2h.

Zmniejszają mam nadzieję, bo inaczej "fajna ta premia, taka nie za sensowna" :D

Born2drive
09.01.2019, 23:06
a kiedy ten event sie zaczyna?

konkur4
09.01.2019, 23:28
a kiedy ten event sie zaczyna?

Słowa "event walentynkowy" oczywiście nic Ci nie mówią, prawda? :P
Event przedstawia się jako totalne dno, szkoda bić się o te ochłapy, jakieś tandetne budynki, premie. Jedynie co to wykupić specjalistów i fairant.

Gluciorek
10.01.2019, 00:39
O, panie jakie dziwne rzeczy nawymyślali w tym evencie :)
Jedynie geo mogą się przydać w kolejnych eventach, bo budynki to jakaś porażka.
Obserwatorium - żeby zaoszczędzić kilka minut na przygodzie? Ja rozumiem, jakby premia powodowała, że gienek przenosi się do przygody w 30 sekund - to by jeszcze miało sens, bo to czekanie na gienków aż się przeniosą do przygody jest tylko wkurzające.
Stacja pogodowa - to już całkiem po bandzie poszli, bo zmieniają parametry obydwu stron, więc wszystkie poradniki lecą do kosza i trzeba nowe na każdą pogodę zrobić. A tak na czuja to jakoś nie przewiduję, żeby zmiana pogody w przygodzie powodowała jakieś drastyczne zmiany w stratach.
Przynajmniej szybko event pójdzie :) A budynki to się ewentualnie kupi jak tych różyczek zostanie :)

Słowa "event walentynkowy" oczywiście nic Ci nie mówią, prawda? :P

Wiesz - event primaaprilisowy był zdaje się w czerwcu więc pytanie nie jest głupie :)

baqslaw
10.01.2019, 01:40
O, panie jakie dziwne rzeczy nawymyślali w tym evencie :)
Jedynie geo mogą się przydać w kolejnych eventach, bo budynki to jakaś porażka.
Obserwatorium - żeby zaoszczędzić kilka minut na przygodzie? Ja rozumiem, jakby premia powodowała, że gienek przenosi się do przygody w 30 sekund - to by jeszcze miało sens, bo to czekanie na gienków aż się przeniosą do przygody jest tylko wkurzające.
Stacja pogodowa - to już całkiem po bandzie poszli, bo zmieniają parametry obydwu stron, więc wszystkie poradniki lecą do kosza i trzeba nowe na każdą pogodę zrobić. A tak na czuja to jakoś nie przewiduję, żeby zmiana pogody w przygodzie powodowała jakieś drastyczne zmiany w stratach.
Przynajmniej szybko event pójdzie :) A budynki to się ewentualnie kupi jak tych różyczek zostanie :)

Wiesz - event primaaprilisowy był zdaje się w czerwcu więc pytanie nie jest głupie :)

Obserwatorium jest dedykowane pod stanicę i jeśli jej używasz to ma jak najbardziej sens.
Stacja Pogodowa również, zwłaszcza w przygodach gdzie dużo masz jednostek z niższą inicjatywą- +20% obrażeń dla KA w niektórych atakach może dać naprawdę dużego kopa, bo obrażenia przeciwnika nie będą miały znaczenia jeśli nie zdąży zaatakować.

Event primaaprilisowy to chyba nie w tej grze? Z "urodzinowym" była spora obsuwa, ale tamten jednak mało związany z normalnym kalendarzem.

sparkz
10.01.2019, 08:50
Stacja Pogodowa również, zwłaszcza w przygodach gdzie dużo masz jednostek z niższą inicjatywą- +20% obrażeń dla KA w niektórych atakach może dać naprawdę dużego kopa, bo obrażenia przeciwnika nie będą miały znaczenia jeśli nie zdąży zaatakować.

warto dodac, ze to jest jedyny mozliwy przypadek w ktorym mozesz na tym buffie cos zyskac (bo w kazdym innym jego efekt jest rownowazony tym, ze musisz dodac +20% zbrojnych zeby obrazenia przeciwnika mialy w co wsiaknac), jedyny przypadek jednostki ktora z tego buffa w ogole skorzysta (bo inne nie maja splasha a obleznicy nie daja Ci takiej przewagi taktycznej zeby ten buff wykorzystac) i caly powyzszy wywod moze byc rownie dobrze podwazony przez to, ze buff dziala na cala przygode (wiec to co zyskasz na jednych obozach mozesz z nawiazka stracic na drugich).

A druga sprawa o ktorej nalezaloby wspomniec, to ten drugi "buff" dajacy wszystkim stronom mozliwosc ataku na najslabsze jednostki, ktory to "buff" dokladnie pokazuje gdzie BB ma inteligencje graczy.

Betooniusz
10.01.2019, 08:56
No to po testach... po wyprodukowaniu (wyprodukowaniu, nie użyciu!) ,,valentine card box'' testy walentynkowego eventu się skończyły.
Pokazuje się Error was detected on this zone i nie można wejść do gry. Może naprawią to przed Walentynkami, mają ponad miesiąc czasu :rolleyes:

Do tego czasu miałem kilka spostrzeżeń. Nowy Event to mix kilku poprzednich wydarzeń, mamy ogrody z których zbieramy kwiaty-walutę eventową na wzór dyń i cmentarzy. Obserwatorium przypominające stanicę z eventu urodzinowego i ogród miłości podobny do bożonarodzeniowego jarmarku. Niestety bez opcji modernizacji, jeśli tego nie zmienią to oszczędzimy trochę na kolejnym, niepotrzebnym budynku - podobnie jak na innych wynalazkach z ogromną sercową sekwoją na czele. Jej rozmiar porównywalny do golem i cukierkowa oczoje...bitność, raczej nie zachęca do stawiania na wyspie. Gdyby to przeskalować do wielkości standardowego, czerwonego drzewka to wiele zyska i może się skuszę?
Inne dekoracje są kompaktowe i przyjemne dla oka, furorę zrobią kwietniki w kształcie serca, serwerowi ogrodnicy będą zadowoleni!
Farmy kwiatowe dostaniemy tylko 3, zawierają po 100 kwiatów-sadzonek o czasie kwitnięcia 20 min. Można je premiować, alee nawet z torbą śniegu to tylko 1200 kwiatów, olej maszynowy da niewiele więcej - to kropla w (kwietnym)morzu potrzeb. Tak jak na halloween można reaktywować puste farmy za pomocą nawozu, oczywiście nie za darmo ;)

Piękna odkrywczyni przynosi 2 porcje skarbów, teoretycznie z górnego limitu w wylosowanym zasobie - ciężko to sprawdzić bo nie znamy ilości i typu surowców które znajduje. Dodatkowo znajduje po 2 paczki-pęki kwiatów - tu limit ,,najwyższej'' możliwej ilości chyba nie obowiązuje, bo przynosiła kilka razy rożne ilości z tego samego kursu. Podobnie jak w zakończonym evencie, jeśli kupować nową specjalistkę to na początku walentynek.

Z przygód dostajemy niewielkie ilości doładowań do farm, podobne jeśli nie takie same jak w halloween. Drop z czarnych miał 4 dosypki, wikingów 6, Dzielny Krawiec chyba tyle samo, Drugi Złodziej miał 14 itp. Ile dokładnie nie sprawdzę, nie mogę się logować na testowym serwerze.
Ważne: przygody dla jednego gracza nie mają dosypek, olśniło mnie dopiero po zrobieniu uśpionej rafy, azylu bandytów i młodego drwala - może gdzieś to będzie dokładnie opisane, nie będę tego sprawdzał do czasu naprawy błędu z logowaniem.

Na testowym trwa konserwacja, może usunie błąd z logowaniem? Jest nadzieja :)

sparkz
10.01.2019, 09:03
Ważne przygody dla jednego gracza nie mają dosypek, olśniło mnie dopiero po zrobieniu uśpionej rafy, azylu bandytów i młodego drwala - może gdzieś to będzie dokładnie opisane, nie będę tego sprawdzał do czasu naprawy błędu z logowaniem na testowym.

Bylo gdzies jawnie napisane, ze doladowania wypadaja tylko z przygod dla wielu graczy, wylaczajac z tego kooperacyjne (bo te sa osobna kategoria). Potwierdzone wczoraj na czacie testowego .

Betooniusz
10.01.2019, 09:11
Prawie nikt nie czyta naszego forum, a testowe... więc sprawdziłem organoleptycznie, zrobienie drwala na testowym trwa tylko 5 minut ;)

Bartexio
10.01.2019, 11:58
Podsumowując event o kant 4 liter potłuc i tyle, bo nowy geolog da szybsze złoża tyle że tytan i saletre większośc ma na przemysłowych i to mocno dosypane. Kolejny odkrywca hm okaże się jak będzie finalnie wytresowany.
Co do budynków po za tym do szybszego transportu na przygodę, to pozostałe dwa to szkoda zasobu. Stacja meteo tak tego jeszcze w tej stajni Augiasza brakowało
Pomysł że dosypka kwiatków leci tylko w wieloosobowych to porażka na maxa, zostaje wtedy tylko robienie hm ? Byka i może Czarnych Rycerzy mimo że 3 osobowe.
Oj widać starają się żeby to był event który pobije indolencją wszystkiego dotychczasowe

set2g
10.01.2019, 13:50
Odkrywca zawsze przydatny, zwłaszcza że zazwyczaj w eventach to oni są głównym źródłem zasobów. Tak więc co by on tam nie miał dodatkowo kupić trzeba ;)

Geolog raczej jednorazowego użytku do odkrycia szybkiego złoża, żeby postawić przemysłową. Do regularnych poszukiwań zasypanych kopalń mało przydatny bo jest wolny, w takim wypadku wolę wysyłać tych co dają bonus do depozytu (biegły, niezłomny).

The_BEAST_r10
10.01.2019, 14:22
Czemu nikt nie opowiedział o ogrodzie miłości?
Budynek niepozorny, ale... działa mniej więcej jak jarmark z tym że premiuje tylko budynki z populacją.
No i teraz zaczyna się magia odnośnie jego.

W zależności ile budynków jest premiowanych to takie się pojawiają premie strefowe :)
Odkryłem kilka z nich:
5 budynków - 100% do przyrostu mieszkańców
10 budynków - 200% do szybkości treningu w koszarach - taki podręcznik rekrutacji :P
15 budynków - 200% do przyrostu mieszkańców

Dalej nie wiem czy jest więcej, bo w tej chwili serwer testowy jest naprawiany.

BB_Penelopa
10.01.2019, 15:03
Witam serdecznie!

Co za wspaniały wątek! Dzięki Shaqoore za opis, zdjęcia i pomysł! :)

Zachęcam do dyskusji i dziękuję za wszystkie opinie, jako że jest to debiut Walentynkowego wydarzenia, Wasze opinie są dla nas wyjątkowo cenne! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

baqslaw
10.01.2019, 15:20
A druga sprawa o ktorej nalezaloby wspomniec, to ten drugi "buff" dajacy wszystkim stronom mozliwosc ataku na najslabsze jednostki, ktory to "buff" dokladnie pokazuje gdzie BB ma inteligencje graczy.

Czyżbyś zapomniał o Vargusie?

sparkz
10.01.2019, 15:45
Czyżbyś zapomniał o Vargusie?

Jaki sens zmuszac sie do uzywania Vargusa na obozach na ktorych nominalnie nie musisz go uzywac, bo mozesz uzyc czegos lepszego ?

Bartexio
10.01.2019, 16:02
Geolog raczej jednorazowego użytku do odkrycia szybkiego złoża, żeby postawić przemysłową. Do regularnych poszukiwań zasypanych kopalń mało przydatny bo jest wolny, w takim wypadku wolę wysyłać tych co dają bonus do depozytu (biegły, niezłomny).
Tylko co mają zrobić gracze jeśli mają już wszystko złoża zabudowane ? tak wiem mozna zburzyć itd. ale nie o to chodzi

Ranhea
10.01.2019, 16:35
Czemu nikt nie opowiedział o ogrodzie miłości?
Budynek niepozorny, ale... działa mniej więcej jak jarmark z tym że premiuje tylko budynki z populacją.
No i teraz zaczyna się magia odnośnie jego.

W zależności ile budynków jest premiowanych to takie się pojawiają premie strefowe :)
Odkryłem kilka z nich:
5 budynków - 100% do przyrostu mieszkańców
10 budynków - 200% do szybkości treningu w koszarach - taki podręcznik rekrutacji :P
15 budynków - 200% do przyrostu mieszkańców

Jesli powyzszy opis bedzie zgodny z wersja finalna, to kto bedzie chcial wybrac 15 budynkow zamiast 10, jak premek na przyrost ludnosci jest sporo, a wyzsza szybkosc w koszarach niemal zawsze sie przyda?...

The_BEAST_r10
10.01.2019, 17:24
Jesli powyzszy opis bedzie zgodny z wersja finalna, to kto bedzie chcial wybrac 15 budynkow zamiast 10, jak premek na przyrost ludnosci jest sporo, a wyzsza szybkosc w koszarach niemal zawsze sie przyda?...

Żle zrozumiałaś jak to działa, każda premia jest aktywna, czym więcej budynków tym więcej premii strefowych, czyli mając 15 budynków, dwie pierwsze premie są i tak automatycznie aktywne.

set2g
10.01.2019, 17:29
Bartexio dlatego wcześniej napisałem że będzie kwik o to.

W sumie to można było się spodziewać że w końcu zawitają szybkie złoża tych surowców. Chodź spodziewamy się też nieskończonej kopalni węgla i nic jak do tej pory :p
Ciekawi mnie tylko jak ta szybkość będzie liczona, nie zdążyłem sprawdzić wczoraj bo serwer wyłączyli :p
Ktoś wie czy to będzie: czas produkcji : 2, jak ma to miejsce przy solidnych stemplach, czy inna formuła?

The_BEAST_r10
10.01.2019, 17:39
Bartexio dlatego wcześniej napisałem że będzie kwik o to.

W sumie to można było się spodziewać że w końcu zawitają szybkie złoża tych surowców. Chodź spodziewamy się też nieskończonej kopalni węgla i nic jak do tej pory :p

Przecież już jest niewyczerpalna kopalnia węgla :)

Gluciorek
10.01.2019, 17:49
Event primaaprilisowy to chyba nie w tej grze? Z "urodzinowym" była spora obsuwa, ale tamten jednak mało związany z normalnym kalendarzem.

Oczywiście, że w tej :) To ten z tymi Czarnymi Rycerzami, brakiem nagród za coś tam. Po dobie go wycofali, taki poszedł hejt :)

Bartexio
10.01.2019, 17:49
Pewnie chodziło mu o żelaza, bo ta by się faktycznie przydała. A węgla nigdy dość
Widać że pomysł na event może i był, ale jego treść .. zostawia mega wiele do życzenia. Kolejne zbędne budynki, dosypki z przygód ale wybranych i co jeszcze ...

The_BEAST_r10
10.01.2019, 17:56
Oczywiście, że w tej :) To ten z tymi Czarnymi Rycerzami, brakiem nagród za coś tam. Po dobie go wycofali, taki poszedł hejt :)

No to żart się udał w 100%, skoro był eventem primaaprilisowym :D

set2g
10.01.2019, 18:02
chodziło o żelazo oczywiście, nie wiem gdzie miałem głowę jak to pisałem

The_BEAST_r10
10.01.2019, 18:51
A tak to się prezentuje wizualnie.

https://i.postimg.cc/RZ6mP2vR/screenshot-281.png (https://postimages.org/)

pretor29
10.01.2019, 21:09
Wasze opinie są dla nas wyjątkowo cenne! :)

BB_Penelopa

smiechu warte

pablos73
11.01.2019, 06:15
Witam serdecznie!

Co za wspaniały wątek! Dzięki Shaqoore za opis, zdjęcia i pomysł! :)

Zachęcam do dyskusji i dziękuję za wszystkie opinie, jako że jest to debiut Walentynkowego wydarzenia, Wasze opinie są dla nas wyjątkowo cenne! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Kiedys za udzial na testowym byly nagrody i inne bajery, teraz jestesmy miesem armatnim... :/

drugru
11.01.2019, 10:29
Śliczna odkrywczyni przyda się do kolejnych eventów i znoszenia skarbów. Co do budynków, będzie jak zwykle - dużo narzekania, a później i tak większość je wykupuje.

BB_Penelopa
11.01.2019, 11:22
Prawie nikt nie czyta naszego forum, a testowe... więc sprawdziłem organoleptycznie, zrobienie drwala na testowym trwa tylko 5 minut ;)

Czytam, i przekazuję dlatego piszcie jak najwięcej! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

rolnik35
11.01.2019, 12:02
Jak na razie jedynym sensownym budynkiem, według mnie, jest ten do przyspieszania generałów. Stacja pogody, czy jak sie to tam zwie ten badziew, to porażka na maksa - budynek dający premię na... wrogie jednostki. Cały sztab ludzi musiał nad tym myśleć długie miesiące, bo ja bym na coś takiego nie wpadł. Da ci buffa na KA, a obetnie cie na wszystkim innym. I trzeba sie jeszcze nakombinować żeby nie wtopić na maksa. Dziękuję, nie skorzystam.
Odkrywca sie przyda zawsze, jakikolwiek by nie był. A geolog... w sumie też uważam, że bezużyteczny. Chyba najbardziej ze wszystkich specjalistycznych geologów; złoża saletry/ tytanu to sie buduje kopalnię raz i doładowuje, a nie buduje kopalnie na każde byle 300 surki w złożu. Ale oczywiście każdy patrzy według siebie.
A biorac pod uwagę ograniczoną ilość kwiatków, i fakt, ze na pewno nie będę robił przygód "kooperacyjnych", licząc na to że znajdzie się jakiś chętny, to zakupy będą ograniczone, więc dobrze, że i wybór jest dość oczywisty w tym morzu badziewia.

sparkz
11.01.2019, 13:48
Stacja pogody, czy jak sie to tam zwie ten badziew, to porażka na maksa - budynek dający premię na... wrogie jednostki. Cały sztab ludzi musiał nad tym myśleć długie miesiące, bo ja bym na coś takiego nie wpadł. Da ci buffa na KA, a obetnie cie na wszystkim innym. I trzeba sie jeszcze nakombinować żeby nie wtopić na maksa. Dziękuję, nie skorzystam.

Gdybym mial zgadywac to to jest efekt nacisku na wprowadzanie do gry zmian dodajacych jej kolorytu zamiast ulepszajacych gameplay.

To dzieki temu masz np. cala mase tekstu w grze odnoszacego sie do Excelsiora ktorego i tak nikt nie przeczyta, albo jakies questy nie wiadomo skad od niewiadomo kogo, ktore dla kazdego normalnego gracza i tak sprowadzaja sie tylko do klikniecia przycisku "wydaj surowce" i pobrania nagrody bez czytania zawartosci, ale BB usilnie probuje wszedzie wtlaczac jakies szczatki tła fabularnego.

Tak i tutaj, istotne jest to, ze przeczytasz sobie, ze bitwa bedzie toczona we mgle, a nie to jaki to ma wplyw na cyferki przy liczniku strat.

set2g
11.01.2019, 15:21
Jak narazie to ta premia do szybkości coś nie działa. Aktywowałem ją w obserwatorium, odpaliłem przygodę. W okienku wysyłania faktycznie pokazany jest skrócony czas, ale po wysłaniu na przygodę generała czas jest liczony normalnie 15min, i tyle trzeba czekać.
Na przygodzie nie jest ona pokazana w ogóle w menu premii strefowych, na wyspie macierzystej ofc jest jak najbardziej.
Coś się nie striggerowało jak trzeba

The_BEAST_r10
11.01.2019, 16:21
To wszystko jest takie śmieszne, robią event i to z takimi dziurami że my gracze musimy im wszystko wypisywać.
A w zamian za tą naszą pomoc dostajemy coś co tak naprawdę sprawia wrażenie że nam to pomoże i ułatwi grę.
Ja mam tylko nadzieję że BB przestanie z nas graczy robić ...... (niech sobie każdy wstawi słowo jakie mu pasuje) i zacznie nas traktować serio.

pretor29
11.01.2019, 17:21
o to sie nie martw , nie zaczna nas traktowac powaznie ...

kinia19910
11.01.2019, 18:18
seeeerio? :)
A ton ankiet o losowych atrybutach jednostek nie widzieli? :D Dla mnie to swego rodzaju odpowiedź na tego typu ankiety właśnie, które dla mnie są zupełnie nieprzydatne ale pomysłodawcom i osobom, które głosowały na tak w tych ankietach pewnie się przyda ta "stacja pogodowa".
Ja tego nie biorę w ogóle pod uwagę, ani nie zakładam, że ugram cokolwiek w tym evencie ;) W końcu nie trzeba w nich uczestniczyć, a ja akurat nie bardzo będę mogła. Jeśli nazbieram dość waluty na specjalistów to spoko, będą następni do kolekcji. :) Gdybym jednak nazbierała tych kwiatków więcej, to najpierw sobie poczytam ten wątek a potem się zastanowię jak je spożytkować :p

Wraith3_1415
15.01.2019, 16:26
Opisy dotyczące budynków są tak marne, że dopiero po dłuższym czasie gracze odkrywają co tak naprawdę można z nich wyciągnąć, na pierwszy rzut oka budynki mogą wydawać się mało przydatne ale za jakiś czas mogą okazać się bardzo przydatne bo albo zostaną zmodyfikowane albo odkryte zostaną wszystkie możliwe zastosowania. Szkoda że twórcy nie zrobią [nie chcą/nie mogą?] poprawnego pełnego opisu funkcjonalności, tylko liczą na graczy serwera testowego, który działa jak działa, a i czasu wiele na testy nie ma. Jedyny minus jaki widzę to ilość doładowań z przygód, te są po prostu śmieszne, a samo wydarzenie, dobrze że będzie, nie wiem ile będzie trwało bo jak tylko 1 tydzień to znak, że nastawione będzie na klejnoty :-) co by gracze kupowali :-)

arko19752012
16.01.2019, 01:10
bb pisze ze czyta i przekazuje
ciekawi mnie czy inne posty z bledami tez czyta i przekazuje do suportu zeby naprawili je
jak pisze sie na priwa to dostaje sie odpowiedz zeby do suportu napisac
na forum tez sa odpowiedzi wklejane takie jak na poczte dostalwem ale odpowiedzi na pytanie niema
dopiero po jakims czasie pisania z suportem odpisali ze odpowiedz na wyrost napisali i niema nic takiego
a przedmiot ktory dostalem moge do kosza wrzucic:)
gdzie mozna na wyspie 2 kuznie postawic niektorzy gracze maja juz 2 czy tez maja do kosza wyrzucic
zastanawiam sie czy oni w jakas gre graja bb odbija do suportu suport do dzialu analiz i KOSZ :)

reumatiks
16.01.2019, 06:29
fajny event, człowiek odreaguje.
Jak tak dalej pójdzie to już niedługo reaktory atomowe,
kolonizacja księżyca i pvp w kosmosie tam nas jeszcze nie widzieli ;)

sparkz
17.01.2019, 11:25
z nowych rzeczy zwiazanych z eventem z ktorych warto sie posmiac :

https://forum.tsotesting.com/threads/23341-Love-Garden-Level-2-buff-can-not-be-used-without-SIX-love-gardens-or-using-Gems!

W skrocie :

- potrzeba minimum 2 ogrodki dzialkowe zeby buff strefowy lvl 2 w ogole mogl sie pojawic, bo jednym nie obejmie sie wystarczajacej ilosci budynkow
- nawet posiadajac dwa, buff na budynki populacyjne moze byc aktywowany tylko w jednym naraz, stad zeby uzyskac buff strefowy lvl 2 musimy najpierw miec na tyle duzo ogrodkow dzialkowych, zeby w drugim mozna bylo odpalic buff zanim ten w pierwszym sie skonczy
- nawet wtedy buff strefowy bedzie dzialac tylko tak dlugo jak pierwszy buff w ogrodku sie nie skonczy.

Czyli wiecej tego samego, ktos znowu zapomnial pomyslec w jaki sposob rozne mechaniki sie zazębiają i jakie są tego konsekwencje.

M0rdechaj
17.01.2019, 14:32
Ten budynek jest w ogóle bez sensu, bo wiadomo że budynki z populacją upycha się po kontach na wyspie, żeby nie marnować miejsca i teraz trzeba by poustawiać np. rezydki (co najmniej 15) jedna obok drugiej żeby premia zadziała. Totalnie bezsensu.

Bartexio
17.01.2019, 15:11
Czyli znów przemeblowanie wyspy, może nie same rezydki bo np. wieże wiedźmy czy inne da się ustawić. Ale fakt mieszkalne to się upycha gdzie sie da
Oj może to być mega "ciekawy" event, chcieli się wykazać ale im to chyba nie wyjdzie

The_BEAST_r10
17.01.2019, 15:38
W tej chwili trwa aktualizacja na serwerze testowym, zobaczymy co po niej zostało zmienione.

Angel7212
17.01.2019, 16:48
osobiście podobała mi sie wersja z bufem do koszar, niestety juz została usunieta
w chwili obecnej zakup ogródka tylko w celach upiększających wyspę:)

set2g
17.01.2019, 17:13
NEW FEATURES
Endless Goldmine: The Endless Goldmine was added to the architect section of the ingame merchant. - 25 000 kleju

sparkz
17.01.2019, 17:16
bardzo sie staraja zeby w temacie kopalnii wprowadzic do gry wszystkie oprocz tej ktora akurat by sie graczom przydala ...

Bartexio
17.01.2019, 19:27
Jeszcze czekamy na kopalnie tytanu i saletry niewyczerpalną ;) i wiadomo to tylko testowy ale 25k klejku za kopke złota ... przesada totalna
To jak by doszło to kopalni żelaza to pewnie z 40k klejku jak nic

set2g
18.01.2019, 09:29
Tylko po co to złoto, odkąd drwal jest za mapy to nawet sensu nie ma wysyłać odkrywców żeby to złoto zabierali, na manuskrypty wystarczą wieże. Na rynek bożonarodzeniowy to jeden piec i kopalnia przemysłowa starczy. A jak zabraknie dosypek to nawet postawienie zwykłej przy geologoach +50% do złoża to nie problem.

konkur4
18.01.2019, 13:20
Tylko po co to złoto, odkąd drwal jest za mapy to nawet sensu nie ma wysyłać odkrywców żeby to złoto zabierali, na manuskrypty wystarczą wieże. Na rynek bożonarodzeniowy to jeden piec i kopalnia przemysłowa starczy. A jak zabraknie dosypek to nawet postawienie zwykłej przy geologach +50% do złoża to nie problem.

Z tym, że poszukiwania to nie tylko drwale, a i jak komuś nie zależy na setkach drwali na już lub w smp ma inne priorytety, to wysyłanie grubych jest całkiem na miejscu. Zrobienie atramentu na 100 drwali to 5 dni, lub z sezamami to jakieś 36h na premiach, więc zaokrąglając to 2 dni. Osobiście cisnę manuskrypty ile wlezie, więc miejsca na atrament nie mam. Faktem jest jedynie, że cena jest z kosmosu, bo im droższy surowiec tym mniej go potrzeba, więc jeśli miedź kosztuje 20k i jest potrzebna, bo jest jej mało, węgiel 12,5k i w sumie mniej potrzebny, to złota powinna kosztować max 10k klejek.

set2g
18.01.2019, 14:52
https://i.imgur.com/uHCMBmF.png

Usuwając premke do koszar z Uroczego ogrodu ten budynek stracił jakikolwiek sens.
15 budynkow - +100% do przyrostu ludności
25 budynków - +200% do przyrostu ludności

W ogóle to jest bez sensu, po co to premiować. Jak ktoś szybko wytraca ludzi na robi je z chleba w prowiancie, jak komuś idzie to wolno, to szkółki i uniwersytet w zupełności wystarczą. A +200% nie idzie wyciągnąć i tak bo ten ogród jest w stanie objąć max 24 budynki. Tak więc trzeba mieć 2, ale dwóch na raz i tak odpalić się nie da (pomijam kwestię klejnotów).
Kolejna kwestia to przestawianie budynków by to w ogóle osiągnąć. Od początku tej gry zawsze budynki co tylko stoją, upychało się w najgorsze miejsca, a teraz żeby dostać marnawy bonus trzeba je skupić w jedno miejsce. Chodź są pewni i tacy co mają połowe wyspu zasłaną budynkami z populacją więc wciśnięcie tam ogródka to nie problem :p

The_BEAST_r10
18.01.2019, 14:57
No właśnie, proszę o przydzielenie budynkowi 200% do szybkości w koszarach i elitarnych koszarach po za premiowaniu 10 budynków.

chrisoset
18.01.2019, 16:03
Zwróćcie uwage, że w sklepie walentynkowym jest limit na 2 ogrody
2 ogrody = cooldown 10,5h, a czas premki 12h

czyli przez 1,5h macie bufa na >24 budynki
po evencie oczywiście pojawi się ogród również za klejnoty, dzięki czemu ten czas będzie można wydłużyć

to tylko aspekt techniczny, osobną kwestią jest szansa zdobycia kwiatków na wszystkie zakupy i czy w ogóle są warte zachodu

Bartexio
18.01.2019, 16:53
osobną kwestią jest szansa zdobycia kwiatków na wszystkie zakupy i czy w ogóle są warte zachodu
Jak już wyżej zostało wyjaśnione, na co komu budynek do premiowania populacji ? mało popa czy za wolno nie wątpie, zawsze można w akcje desperacji wrzucać kanapki z serem czy inne extra premki z popem na władyke i też populacja rośnie.
Póki co z tego całego eventu to z budynków jedynie też przyśpieszac podróży wg. mnie jest cokolwiek wart.

ArturGrab
18.01.2019, 20:52
Póki co z tego całego eventu to z budynków jedynie też przyśpieszac podróży wg. mnie jest cokolwiek wart.

Dla mnie nawet to nie jest wart
działa przez 2h i regeneruje sie 2 dni to ile mnie to daje ze szybciej poleci raz na przygodę, najwyżej dłużej sobie herbatkę wypije :D

M0rdechaj
19.01.2019, 00:29
Ogród ma premie tylko do populacji, do koszar aktywuje się premia po rzuceniu 10 bukietów (produkowane w magazynie prowiantu) na budynki populacyjne.

set2g
21.01.2019, 15:21
Ale namieszali z tymi premiami strefowymi w tym evencie. Mogę się założyć że pojawi sie mnóstwo pytań o nie.
Mamy:
-medaliony w kształcie serca poz1 i poz2 za premiowanie budynków mieszkalnych ogrodem (15 i 25 budynków).
-dzien rodziny - 200% do webrunku za 10 bukietów kwiatów (produkuje sie je z mp za kwiaty [waluta eventowa])
-walentynka - +100% do zasobów i uzupełnieni z przygód kooperacyjnych i wieloosobowych za 3 walentynki odpalone na Uprawie kwiatów, działa jak premia 3x na 3h od znajomego, produkuje sie je w mp z normalnych zasobów, czas produkcji 1szt-6h, dokładniej to produkujemy pudełka z których są losowane walentynki.
-medaliony w kształcie serca - 200% do przyrostu ludności za 5 bukietów kwiatów (produkuje sie je z mp za kwiaty [waluta eventowa])

Aruzus
21.01.2019, 20:42
set2g - nie wierzysz w to że Penelopa przetłumaczy nam ładnie fachowy opis tego poplątania z pomieszaniem jaki dostanie z centralki?
przecież to gra tez dla siedmio i siedemdziesięciolatków, powinni coś z tego rozumieć chyba?
ja na testowym nie ogarniam tego ale to pewnie przez ten dziwny język opisów i gigantyczne lagi, tu będzie lepiej i zrozumiem co jest do czego zanim event się skończy :D

sparkz
21.01.2019, 21:31
skonczy sie na tym, ze najlepszym wyjsciem bedzie puscic te farmy na torbach przez 10 dni, kupic specjalistow i reszte olac.

konkur4
22.01.2019, 08:39
skonczy sie na tym, ze najlepszym wyjsciem bedzie puscic te farmy na torbach przez 10 dni, kupic specjalistow i reszte olac.

Aż takie ambitne plany masz? :P 3 farmy to 1200 surowca, a i odkrywcy będą nosić po 10-24, więc jeśli event będzie trwał 3 tygodnie, bo inaczej to będzie kpina, to nie trzeba się specjalnie wysilać.

The_BEAST_r10
22.01.2019, 08:46
Aż takie ambitne plany masz? :P 3 farmy to 1200 surowca, a i odkrywcy będą nosić po 10-24, więc jeśli event będzie trwał 3 tygodnie, bo inaczej to będzie kpina, to nie trzeba się specjalnie wysilać.

No to będzie kpina, bo event ma trwać 10 dni. Na dodatek wciąż nie wiadomo, czy 1 faza będzie 7 dni i 2 będzie 3 dni.

The_BEAST_r10
22.01.2019, 08:47
.

M0rdechaj
22.01.2019, 10:26
No to będzie kpina, bo event ma trwać 10 dni. Na dodatek wciąż nie wiadomo, czy 1 faza będzie 7 dni i 2 będzie 3 dni.

A to niby skąd ta informacja? BB nigdzie nic nie napisało, tylko jakiś gracz na testowym.

The_BEAST_r10
22.01.2019, 10:44
Na testowym masz ilość dni podaną nad oknem czatu. Początkowo było 7 dni, po konserwie zrobili 10 dni, może i zwiększą na finalną wersję, ale jakoś mi się w to już nie chce wierzyć. Tym bardziej że jest to mini event a takie trwają 10 dni.

https://i.postimg.cc/TPp42Gqs/Badania-genera-w.png (https://postimages.org/)

Jak widać na zdjęciu w tej chwili jest połowa paska który pokazuje 5 dni, czyli cały event ma 10 dni

M0rdechaj
22.01.2019, 11:39
Pasek na testowym nie koniecznie pokazuje to co będzie na normalnym serwerze, przy innych testowanych eventach czas zmieniali po prawie każdej konserwie, ale zobaczymy co wymyślą.

chrisoset
22.01.2019, 12:01
"The current plan is to have the event running for 10 days"
https://forum.tsotesting.com/threads/23289-Feedback-Valentine-s-Event?p=50784&viewfull=1#post50784

konkur4
22.01.2019, 19:19
No to eventem bym tego nie nazwał, bo to raczej jakiś marny wyścig szczurów będzie.

M0rdechaj
23.01.2019, 11:54
10 dni to faktycznie nie za wiele, ale jak dla mnie to tylko odkrywca geolog i stacja pogody są cokolwiek warte, resztę mogę sobie darować. Te 7k kwiatków powinno się spokojnie uzbierać.

set2g
23.01.2019, 14:43
Z budynków to stacja pogodowa może mieć jakiś wpływ na rozgrywkę, bo premie do przyrostu osadników lub szybsza podróż na przygodę niespecjalnie zachęcają do kupna. Oczywiście fajnie jest widzieć jak generał ci idzie na przygodę 3min zamiast 15, ale co to jest w perspektywie tej gry.

I dodatkowa informacja odnośnie Obserwatorium, jak premia wygaśnie to generałowie z przygody wracają w normalnym czasie. Za to już wysyłanie na przygodę ciągle trwa krócej.

Aruzus
23.01.2019, 15:50
Z budynków to stacja pogodowa może mieć jakiś wpływ na rozgrywkę, bo premie do przyrostu osadników lub szybsza podróż na przygodę niespecjalnie zachęcają do kupna. Oczywiście fajnie jest widzieć jak generał ci idzie na przygodę 3min zamiast 15, ale co to jest w perspektywie tej gry.

I dodatkowa informacja odnośnie Obserwatorium, jak premia wygaśnie to generałowie z przygody wracają w normalnym czasie. Za to już wysyłanie na przygodę ciągle trwa krócej.

jak jest teraz ze skilami, można dawać kilka jednocześnie?
Alex pisał że tak ale pytali się go czy pamięta, że jeśli jednocześnie to chyba tylko za klejnoty
ci którzy robią poradniki machają na to ręką, może też powinniśmy na etapie planowanego zakupu i lepiej kupić parę fajnych ozdóbek? ;)

The_BEAST_r10
24.01.2019, 21:35
No to chyba już mniej więcej wiadomo ile będzie trwał event :)

https://i.postimg.cc/3N9kfXFb/screenshot-324.png

set2g
25.01.2019, 10:16
10 dni eventu + 4 dni na wydanie kwiatków, dobrze rozumie ?

Zee4c
25.01.2019, 12:59
3 farmy to 1200 surowca, a i odkrywcy będą nosić po 10-24, .
1200 trzy farmy razem na dobe? czyli 400 na dobe jedna na teczowym?

The_BEAST_r10
25.01.2019, 14:08
10 dni eventu + 4 dni na wydanie kwiatków, dobrze rozumie ?

tak

Aruzus
25.01.2019, 19:44
1200 trzy farmy razem na dobe? czyli 400 na dobe jedna na teczowym?

400 z jednej na torbie, a po jednej dobie farma będzie pusta bez dosypki
bardzo słabo :p

sparkz
25.01.2019, 20:27

ja tam sie ciesze, w 1 dzien bez koniecznosci robienia czegokolwiek rozwiaze mi sie sprawa zakupow eventowych.

gosiaj
26.01.2019, 12:43
naprawic gry na bieżaco nie potrafią :)

Bartexio
26.01.2019, 13:03

A po co torba, wystarczy przekąska zwana hot dogiem i tyle.

The_BEAST_r10
01.02.2019, 13:35
https://i.postimg.cc/N0mHfr6N/screenshot-325.png

Skąd ja mam wiedzieć czy jest szybsze złoże znalezione?
W dodatku nie znalazło 100% większego a 50%

sparkz
01.02.2019, 14:03
W dodatku nie znalazło 100% większego a 50%

Grasz na tyle dlugo ze moze pamietasz jak premium kiedys dawalo 50% bonus (tak jak obecnie) a z opisu wynikalo 25% i BB tlumaczylo to bledem w tlumaczeniu.

Teraz pewnie tez zle przetlumaczyli cyferki.

The_BEAST_r10
01.02.2019, 14:19
Sparkz, no ok, ale nadal nie ma pokazane czy jest depozyt szybszy, czy też nie.

Aruzus
01.02.2019, 15:06
A po co torba, wystarczy przekąska zwana hot dogiem i tyle.
jeszcze taniej będzie wymieniać psikusy co 2 godziny :D

laaf
04.02.2019, 22:16
czy ktoś może opisac jak w praktyce na testowym działa premia "szalona milosc"? tzn. czy jarmark na 4 lvl premiuje wtedy X8 przez 2h?

Glavo
05.02.2019, 09:03
No weź... przecież sam możesz zajrzeć

set2g
05.02.2019, 17:56
czy ktoś może opisac jak w praktyce na testowym działa premia "szalona milosc"? tzn. czy jarmark na 4 lvl premiuje wtedy X8 przez 2h?

Każdy budynek z aktywną premią dostaje jej podwojenie, tak więc tak, przez 2h będzie premia 8x
Mennica 6lvl daje 6 monet
+ jarmark: daje 24
+ miłosne uniesienie: daje 48 monet

Zee4c
05.02.2019, 23:02
wow 48 monet co 24 minuty przez 2 godziny no po prostu dostawie 10 magazynów by to prawie niewyobrażalne bogactwo pomieścić ;D

ArturGrab
10.02.2019, 18:13
A to ja mam pytanie do naszej główno dowodzącej
dlaczego podczas tego śmiesznego eventu nie ma opcji otrzymania kfiatków z pojedynczych przygód.
Chcecie na siłe ratować tonący okręt i na siłe każecie teraz męczyć kooperacje lub wieloosobowe przygody gdzie wymiana dropa lub jego sprzedać czasami wiąże się z cudem.

horis
10.02.2019, 19:18
ten event walentynkowy dyskryminuje osoby ktore sa zakochane same w sobie i inni im sa nie potrzebni- i przez ta dyskryminacje nie ma w przygodach 1osobowycch dopalek kwiatkow oraz nie mozna sobie samemu wrzucic niektorych premek

set2g
10.02.2019, 19:34
Praktycznie w każdym evencie są elementy wymagające interakcji z innymi.

gilgalad_pl
12.02.2019, 11:54
w przygodach gdzie dużo masz jednostek z niższą inicjatywą- +20% obrażeń dla KA w niektórych atakach może dać naprawdę dużego kopa, bo obrażenia przeciwnika nie będą miały znaczenia jeśli nie zdąży zaatakować.
Najbardziej skorzystamy w atakach wstępnych, na Vargusie i w atakach przeciwpiechotnych Majorem powinnismy zyskać, ale nie tak bardzo, bo choć po każdej fali pozostanie mniej wrogich jednostek, to skontruja one o 20% mocniej, więc w atakach wielorundowych możemy nawet stracić... za to w pozostałych walkach jednostki z wysoka inicjatywą zadadzą większe straty i stracimy na pewno.

Gdzie możemy skorzystać? Być może wnikliwa analiza kampanii "Górski klan" pozwoli nam zaoszczędzić trochę konnych, łuczników i rycerzy, jednak wydaje się, że drogi budynek i premia za bezcenną saletrę z dwudniowym cooldownem powinny dawać ewidentne korzyści, tymczasem tutaj na wiekszości przygód po nierozważnym użyciu premii mozemy być stratni w wojsku, nie mówiąc o czasie straconym na dodatkowe symulacje przed każdą walką.

sparkz
12.02.2019, 12:05
choć po każdej fali pozostanie mniej wrogich jednostek, to skontruja one o 20% mocniej, więc w atakach wielorundowych możemy nawet stracić...

Nie wiem i niespecjalnie chce mi sie to liczyc ale wyglada na to, ze jakis minimalny zysk na tym zawsze uzyskamy, bo przeciwnik odda 20% mocniej ale z mniejszej ilosci jednostek.

Zakladajac ze mamy np 100 wrogich jednostek i pierwszym atakiem zabijemy 50, to w scenariuszu :

- bez buffa zabijemy 50, pozostale oddadza nam z sila piecdziesieciu jednostek
- z buffem zabijemy 60, pozostale 40 odda nam z sila 48 jednostek

Jakby przeanalizowac wszystkie mozliwe przypadki to akurat ten buff ma szanse wyjsc na +, ale zysk z niego i tak bedzie marginalny. Druga sprawa, i to dosc zabawna, ze ten zysk i tak raczej wynika z przypadku niz z jakichkolwiek kalkulacji po stronie BB, bo patrzac na inne buffy oni dalej najwyrazniej nie rozumieja co robia.

Glavo
12.02.2019, 12:31
Zabite jednostki mają możliwość ataku, znikają w drugiej fali. Czyli w pierwszym ataku, zabijając je, one jeszcze zadadzą obrażenia.

sparkz
12.02.2019, 13:11
Zabite jednostki mają możliwość ataku, znikają w drugiej fali. Czyli w pierwszym ataku, zabijając je, one jeszcze zadadzą obrażenia.

Oczywiscie masz racje. Posta pisalem odnoszac sie czesciowo do tego co pisal baqslaw i nie zwrocilem uwagi na to, ze cytowany fragment nigdzie nie implikuje atakow z przewaga inicjatywy.

Przy normalnych atakach oczywiscie ten buff zadnej przewagi nam nie daje (co nomen omen czyni go jeszcze gorszym).

__
Pro forma: nie znikaja w drugiej fali bo ataki wszystkich jednostek z taka sama inicjatywa odbywaja sie jednoczesnie, na podgladzie walki sa pokazane inaczej (nieprawidlowo) zeby mozna sie bylo w ogole zorientowac co sie dzieje.

QuiProQuo
25.01.2020, 19:04
u kupca jest do kupienia niewyczerpana kopalnia żelaza jedyne 25ooo klejnotów.

Ramon
26.01.2020, 00:58
Na SettlersOnLineWiki.EU jest informacja, że do nabycia będzie pakiet
Dowód Miłości za 16.999 róż o poniższej zawartości:

1x Czempion Anslem
1x Niewyczerpalna Kopalnia Żelaza
1x Duży Domek Nad Rzeką
1x Mały Domek Nad Rzeką
1x Ulepszony Magazyn
1x Prestiżowa Premia DLa Przyjaciela
7 Dni Premium (2x 3dni, 1x 1dzień)
3x Przytulasy i Buziaki
2x Skrytobójca
2x Duża Katapulta
2x Grad Strzał
2x Grad Płonących Strzał
2x Balista

Do tej pory raczej informacje na tej stronie się sprawdzały (z małymi korektami).

Milady84
28.01.2020, 10:05
Przypomnijcie mi na jakiej zasadzie było w tym ewencie dodatkowe PD? Pamiętam, ze zasuwaliśmy lampy na okrągło i w tej kwestii chyba nic się nie zmieniło. Ale też coś mi się kojarzy, ze było sporo lamentów, bo nie zawsze to PD było i nie pamiętam od czego zależało... Od walentynek czy czegoś innego?

jozioblabla
02.02.2020, 17:04
Trzy aktywne kartki walentynkowe dawały premię walentynka, od znajomego 3 godziny trwania i wtedy kooperacyjne, i wieloosobowe miały podwójne PD i łup.