PDA

Zobacz pełną wersję : na niektorych budynkach niewidac x do zamkniecia okienka

arko19752012
06.12.2018, 16:37
po otwarciu niektorych budynkow niewidac x sluzacego do zamkniecia okienka
sala miodow, wiosenny park, boisko treningowe
trzeba znalezc inny obiekt na ktorym jest x zeby zamknac okienko
czyszczenie ciasteczek flasha zmiana przegladarki nie pomagaja
jezeli ktos wie jak to zrobic zeby bylo widzoczne proszem o odpowiedz
dziekujem

Bartexio
06.12.2018, 16:42
Spróbuje zminimalizować pasek znajomych, u mnie pomogło

arko19752012
06.12.2018, 16:56
po zamknieciu paska znajjomych normalnie pokazuje x do zamkniecia po otwarciu budynku po rozwinieciu paska tez jest ok
ale przy kolejnym otwarciu przy widocznym pasku znajomych zas to samo
przesuniecie okienka nizej tez niepomaga

narazie dostalem odpowiedz od suportu o rozdzielczosc i czy jakies powiekszenia ekranowe uzywalem
o ciasteczkach itp napisalem im na poczatku wiadomosci zeby juz zaoszczedzic pisania ze mam to zrobic:)

myslalem ze nienapisza o ciasteczkach przegladarce flash playera skoro im o tym napisalem na wstepie a jednak napisali nawet instrukcje pprzyslali pomalu zaczynamy w kolko sie krecic:)
zostalo jeszcze wyczyszczenie pamieci dns tego niezrobilem jeszcze zaraz sprawdze skoro juz o tym napisali:)

Aruzus
07.12.2018, 09:54
wkurzająca sprawa, np. aby zamknąć park wiosenny trzeba wydłubywać krzyżyk spod listwy na górze, nawet przy pełnym ekranie i bez listy znajomych go nie widać

czyszczenie biurka, lodówki, ciasteczek itp. nic nie daje - oni muszą to naprawić

arko19752012
07.12.2018, 12:34
zgadza sie podczas ktorejs konserwy moze naprawia to i inne bledy wprowadza:)
umnie napisali tez zeby na tryb pelno ekranowy przejsc ale nic to nie daje

znaczek x pojawia sie dopiero po odpaleniu gry wcisnieciu CTRL i zmiejszeniu rozdzielczosci przewijajac rolka myszki umnie przy -80 dopiero na gorze jak otworze ktorys z tych budynkow pojawia sie znak x takie rozwiazanie dostalem od suportu
po powrocie do normalnej rozdzielczosci wszystko wracza do poprzedniego stanu czyli niewidac x
przesuniecie okienak na srodek przy tej rozdzielczosci tez dziala tylko na chwile i spowrotem wraca do stanu poprzedniego
przy pomiejszonej rozdzielczosci wszystkie budynki i napisy sa znieksztalcone
mam nadzieje ze w koncu to naprawia i bedzie mozna grac na normalnej rozdzielczosci tak jak przed konserwacja:)

po tym tescie zmiejszajacym rozdzielczosc w grze okazuje sie ze przyczyna tych utrudnien jest rozdzielczosc jaka mam ustawiona
pozostaje albo zmiana rozdzielczosci albo zabawa CTRL i myszka
niema tez gwarancji ze dzialanie tej funkcji zostanie kiedys usprawnione systemowo
coraz to nowe komputery sa sprzedawane z coraz to wiekszymi rozdzielczosciami domyslnymi
niechcialem wklejac odpowiedzi suportu zeby zas niezostala usunieta przez modow dlatego napisalem to co napisali wlasnymi slowami
szkoda ze przed konserwacja przy ustawieniach jakie mam na komputerze wszystko dzilalo normalnie:)
po ktorejs konserwacji okaze sie ze musze wymienic komputer zeby grac w ta gre:) chociaz przed konserwacja bedzie wszystko ok:):)
skonczyly sie pomysly niemoga naprawic do stanu sprzed konserwacji to stwierdzili ze mam zla rozdzielczosc ustawiona szkoda ze na takiej zlej rozdzielczosci juz od dawna gram i bylo ok moze na stronie glownej zaczna podawac wymagania minimalne jakie powinien spelniac komputer zeby gra dzialala

MOD_Victoria
13.05.2019, 15:06
Dzień dobry!

Problem został rozwiązany podczas aktualizacji 12 lutego 2019 roku. (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46118-Zmiany-w-grze-12.02.2019) Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria