PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przygody do tygodniowych wyzwań

baqslaw
24.11.2018, 13:50
Jedno pytanie, trzy odpowiedzi.

Czy chcemy aby przygody niezbędne do ukończenia wyzwań były dostępne u kupca za inną walutę niż klejnoty?

Rodzaj waluty pozostawiam do dyskusji, aby coś się działo w tym wątku.

Moja propozycja: scenariusze za fragmenty map i/lub monety gildyjne (w stałej ofercie).

Przygody "zwykłe" za fragmenty map.

1001 Nocy za gwiezdne monety i/lub łodygi fasoli.

Ranhea
24.11.2018, 17:58
Za.
Z tym, że najmilej bym przyjęła przebalansowanie całych wyzwań, bo z obecnymi ilościami elitarnego wojska i surowców do kosza i tak nie będę ich robić.

rolnik35
24.11.2018, 18:15
obojętne mi to, bo i tak nie będę robił tych zadań musząc wyrzucić do kosza elitarne wojsko, którego normalnie nie tracę, czy inne rzadkie surowce. Tokeny mi nie potrzebne, a exp z zadań tygodniowych jest tak nędzny, że wole sobie 3 (lub dwóch na premium) drwali zrobić w tygodniu niż jeden ciąg głupich zadań.

konkur4
25.11.2018, 00:45
Co to za wyzwania, jeśli wszystko dostaniecie na tacy? Nie, już lepiej niech zwiększą nagrody, bo 9/13/17/21/25 żetonów to jakaś kpina.

baqslaw
25.11.2018, 01:26
Ze sformułowania "dostaniecie" wnioskuję, że sprawa Ciebie nie dotyczy bo nie masz zamiaru wyzwań robić, lub masz zapas odpowiednich przygód w gwieździe :P

Zauważ, że nie zaproponowałem ceny, może być ona zaporowa i znając BB zapewne będzie (patrz ceny krawców za GM) - nie uważam tego za podanie na tacy, a jedynie wyeliminowanie elementu losowości - to ponoć leżało w założeniach wyzwań.

Larxand
25.11.2018, 10:29
Co to za wyzwania, jeśli wszystko dostaniecie na tacy? Nie, już lepiej niech zwiększą nagrody, bo 9/13/17/21/25 żetonów to jakaś kpina.

Wydaje mi się, że mylisz pojęcia. Wyzwaniem byłoby na przykład "zrób 3 pełne Skarby Mądrości w 2 godziny" a nie "zdobądź 3 Skarby Mądrości w dropach w ciągu 2 godzin", do czego sprowadza się obecne rozwiązanie.
Co pomysłu wprowadzenia przygód do kupca, to ok, ale tak jak mówiłem wcześniej, jeśli pojawia się zadanie wymagające zrobienia tych przygód to można je odpuścić i poczekać 7 dni na inne, nie trzeba wszystkich wyzwań klepać jedno po drugim, bo nie ma za to żadnego podium ani medalu.

konkur4
25.11.2018, 12:38
Ze sformułowania "dostaniecie" wnioskuję, że sprawa Ciebie nie dotyczy bo nie masz zamiaru wyzwań robić, lub masz zapas odpowiednich przygód w gwieździe :P

Zauważ, że nie zaproponowałem ceny, może być ona zaporowa i znając BB zapewne będzie (patrz ceny krawców za GM) - nie uważam tego za podanie na tacy, a jedynie wyeliminowanie elementu losowości - to ponoć leżało w założeniach wyzwań.

Dotyczy dotyczy, ale podchodzę do sprawy z dystansem, nie mam przygody lub chęci jej wykonania - odpuszczam, bo za tydzień wpadnie coś nowego. Nie wiem, jaki w tym cel, żeby za wszelką cenę dążyć do wykonania jak największej liczby wyzwań. Ludzie jak zwykle chcą zabawę na lata odpicować w miesiąc, i potem narzekać, że w grze nic się nie dzieje. A samo wprowadzenie przygód do kupca - przemyślałeś to? Bo ja to widzę tak: jest 100 ludzi, z których 50 chce wykonywać wyzwania, a reszta nie, dochodzi do sytuacji, w której 50 ludzi będzie kupowało przygody na swoje potrzeby, a reszta wprowadzała je w obieg, czyniąc z nich pospolite przygody, a to z kolei w znaczący sposób przyspiesza zdobywanie poziomów, osiągnięcie maks i początki kolejnej wegetacji. Cena zaporowa to chyba tylko klejki, bo żadne surowce nie są tak niedostępne, żeby ich wydawanie zmusiło do refleksji nad zakupem.

ArturGrab
25.11.2018, 18:32
Jestem na nie.
Dlatego że mapy mg czyli SC są też okrojone a jak BB wymyśli cenę to będzie wielkie G.
Lepiej już aby zmienili zadanie z przygodą zrób przykładową 3x dowolną z 1001 nocy, lub ukończ 5x za doświadczenie.

baqslaw
25.11.2018, 18:56
Jestem na nie.
Dlatego że mapy mg czyli SC są też okrojone a jak BB wymyśli cenę to będzie wielkie G.
Lepiej już aby zmienili zadanie z przygodą zrób przykładową 3x dowolną z 1001 nocy, lub ukończ 5x za doświadczenie.

Już widzę, jak mi pozwalają zrobić drwala zamiast skarbu czy oblężonego :P
Ciekawe swoją drogą, że Ty jesteś na "nie" bo będzie i tak za trudno, a Konkur dlatego, że byłoby zbyt łatwo.

G0514
25.11.2018, 19:13
Też jestem na nie, sprzedaż przygód nie rozwiązuje problemów z wyzwaniami. A BB mogłoby pozwolić graczom na wybór, w ramach np. poziomu trudności: 10 i powyżej (dla najwyższych lvli).

sparkz
25.11.2018, 19:18
Dotyczy dotyczy, ale podchodzę do sprawy z dystansem, nie mam przygody lub chęci jej wykonania - odpuszczam, bo za tydzień wpadnie coś nowego. Nie wiem, jaki w tym cel, żeby za wszelką cenę dążyć do wykonania jak największej liczby wyzwań. Ludzie jak zwykle chcą zabawę na lata odpicować w miesiąc, i potem narzekać, że w grze nic się nie dzieje.

W Twoim wywodzie jest jeden problem - zakladasz ze ta gra to jest zabawa na lata. Nie, to jest zabawa na tydzien, rozciagnieta na lata.

Znakomita wiekszosc tego co w tej grze jest dostepne to jest prymitywna zawartosc ktora wymaga od gracza bardzo krotkiego czasu uwagi, ktory nastepnie jest rozciagniety w absurdalny sposob poprzez proces upgradowania albo wtornego grindowania expa tak, aby sprawiac wrazenie ze masz co robic przez dlugi okres czasu, co oczywiscie ma sie odbywac bez koniecznosci jakiejkolwiek interwencji ze strony producenta gry.

Niezaleznie od tego do czego jestes przyzwyczajony, to nie jest norma, to jest patologia :)

Natomiast druga sprawa, ktora jest juz kompletnie kuriozalna dla mnie, to usprawiedliwianie nowego contentu brakiem koniecznosci korzystania z niego. Napisz prosze jaki sens biznesowy ma placenie przez firme ludziom za produkowanie zawartosci ktora 95% graczy (wg deklaracji) bedzie olewac zaraz po wprowadzeniu :) Ja jakims specem od biznesu nie jestem ale jak dla mnie to jest jakas dziwna forma masochizmu polegajaca na regularnym (event CR) strzelaniu sobie w kolana ...

Lisq3
26.11.2018, 04:21
jestem za

problemem nie jest zrobienie niektórych przygód, ale pozyskanie ich

Milady84
26.11.2018, 14:45
Wydaje mi się, że mylisz pojęcia. Wyzwaniem byłoby na przykład "zrób 3 pełne Skarby Mądrości w 2 godziny" a nie "zdobądź 3 Skarby Mądrości w dropach w ciągu 2 godzin", do czego sprowadza się obecne rozwiązanie.
Co pomysłu wprowadzenia przygód do kupca, to ok, ale tak jak mówiłem wcześniej, jeśli pojawia się zadanie wymagające zrobienia tych przygód to można je odpuścić i poczekać 7 dni na inne, nie trzeba wszystkich wyzwań klepać jedno po drugim, bo nie ma za to żadnego podium ani medalu.

Pojechałeś. Sprzedaj mi drop ze skarbu mądrości:) Z przygód dla najwyższych lvli tylko z oblężonego miasta da się dropa kupić.

Larxand
26.11.2018, 15:09
Pojechałeś. Sprzedaj mi drop ze skarbu mądrości:) Z przygód dla najwyższych lvli tylko z oblężonego miasta da się dropa kupić.

Tak, pojechałem, rano do pracy :P
Gdzie ja piszę o handlu dropami?

Milady84
26.11.2018, 15:30
W drugim, zdaniu cytatu...

Larxand
26.11.2018, 16:22
W drugim, zdaniu cytatu...

Tu?

Wyzwaniem byłoby na przykład "zrób 3 pełne Skarby Mądrości w 2 godziny" a nie "zdobądź 3 Skarby Mądrości w dropach w ciągu 2 godzin", do czego sprowadza się obecne rozwiązanie.
Nie.

W drugim akapicie też nie.
Być może odnosiłaś się do innej wypowiedzi, bo ja ani nie myślałem ani nie pisałem o dropach (zakładam, że mimo wieku, jeszcze wiem o czym myślę i piszę)
;)

longin773
28.11.2018, 05:25
Proszę rozważyć możliwość kasacji zadań cotygodniowych tak jak przygód niechcianych do robienia.Z chwilą otrzymania zadania wiem czy mam możliwość jego zrobienia czy nie.Teraz cały tydzień ono sterczy i co chwila przypomina o zrobieniu zadania pierwszego.Na silę chcecie uszczęśliwiać.Ekspedycje nie robię a zadanie sterczy od samego początku i tylko przeszkadza.

Iphoris
28.11.2018, 09:50
Proszę rozważyć możliwość kasacji zadań cotygodniowych tak jak przygód niechcianych do robienia.Z chwilą otrzymania zadania wiem czy mam możliwość jego zrobienia czy nie.Teraz cały tydzień ono sterczy i co chwila przypomina o zrobieniu zadania pierwszego.Na silę chcecie uszczęśliwiać.Ekspedycje nie robię a zadanie sterczy od samego początku i tylko przeszkadza.

Jak wy to robicie, że zadania wam "co chwilę przypominają"?
Powiadomienie pojawia się raz, potem ewentualnie zadanie tylko zaśmieca księgę.

PieronJeden
12.01.2019, 00:40
Albo po prostu uzyskaj ileś tam set XP w przygodach, przygód mają wszyscy pełno w gwiazdach.