Zobacz pełną wersję : problem w wyprawie wielka bitwa
arko19752012
22.11.2018, 18:49
mam nastepujacy problem odpalilem po konserwie przygode
brak zadania w ktorym mozna zdobyc czesc do wyprodukowania premi zestaw do budowy mostu
po rozwaleniu sektora pusto
kolejny blad brak dynamitu z poprzedniej przygody
nastepny brakutrudniajacych premi gleboki snieg i przeszywajace zimno
fajnie bylo by jakby jakis bb zajaol sie tym lub ktos inny kto moze usunac ten problem
fajnie bylo by tez jakby podczas kolejnych konserwacji naprawiano bledy a nie 1 bledy naperawiano a wprowadzano kolejne
U mnie premie działają. Ale nie ma dynamitu z poprzedniej przygody oraz nie ma "mocnych narzędzi" do zrobienia premii "zestaw do budowy mostów".
Mirena30
22.11.2018, 19:21
mam dokładnie taki sam błąd, brak zadań, brak możliwości produkcji premi, brak dynamitu
Bartexio
22.11.2018, 19:23
Czyli tradycja podtrzymana, jeden bład niby usnięty ale dwa nowe w to miejsce.
arko19752012
22.11.2018, 19:28
w sumie 3 bledy za 1 niby naprawiony:)
Klauthor
22.11.2018, 21:30
Ten sam PROBLEM, bo to jest PROBLEM jak ktoś zaczął przygodę, której nie da się przecież od tak anulować. BB, ja rozumiem błędy, ale bez przesady... do ROBOTY i naprawiać mi to migusiem :)
arko19752012
22.11.2018, 22:03
juz 1 gracz dostal odpowiedz standardowa :)oczywiscie nic to niedalo
wyczyscic ciasteczka ,flasha zmienic przegladarke
ciekawi mnie czy kolejne bedzie proba z innego komputera a poznie wymienic komputer juz raz mialem taka odpowiedz na inny problem wtedy na czat gry ja wkleilem i mod szybko sie pojawil zeby zareagowac tylko ostrzezeniem sie skonczylo widocznie braklo bananow:)
dołączam się do tej listy - cały dół rozwaliłem, wszystkie obozy pokonane i brak mocnych narzędzi
ten sam problem, i widze ciezko na skrzynke wyslac mocne narzedzia w celu kontynuacji wyprawy a pozniej problem rozwiazac, 0 myslenia :(
Godles71
22.11.2018, 22:27
Mam to samo.
witam w klubie - ten sam problem
nauczka, zanim cos odpalisz czytaj forum po kazdej "konserwie" a moze trzeba ze zrozumieniem czytac :)
Drodzy gracze,
w dniu dzisiejszym, serwery zostaną poddane specjalnej konserwacji w celu zaskoczenia uczestnikow wyprawy "wielka bitwa" :D.
chrisoset
22.11.2018, 23:41
w DE podobnie
https://forum.diesiedleronline.de/threads/136063-Fehler-bei-ein-Riesenkampf
Mam to samo. Brak narzędzia do budowy mostu i dynamitu.
Lemurek77
23.11.2018, 08:13
odpowiedź od suportu po zgłoszeniu błędu "wyczyść ciasteczka" no matrix, ale za to bardzo uprzejmie i z instrukcją jak to zrobić. Bez dobrych rad tez pozamykałam okienka, po otwierałam okienka i czekałam czy zadziała. :) Na kolejne maile, echo suport zakończył pracę wczoraj po 18.00 a dziś jeszcze nie zaczął.
arko19752012
23.11.2018, 08:40
umnie tez wojsko na przygodzie zjadlo ciasteczka flaszki tez oproznili kanapek z serem im niemoge podeslac moze suport sie zlituje i konserwe im podesle:)
Mam pytanie czy ktoś zniszczył wszystkie obozy w strefie pierwszej?
Dziękuje.
Nie mam narzędzia i dynamitu, A był.
arko19752012
23.11.2018, 09:24
umnie na poczte suport przyslal takie cos
...
dostali zrzuty zobaczymy co dalej bedzie
Proszę nie publikować korespondencji z Supportem
hehe tez dostalem odpowiedz wyczyscic pamiec przegladarki i flasha przeciez to bzdury moze wymienic myszke jescze
arko19752012
23.11.2018, 09:59
ja napisalem im ze przygode anulujem dopiero jak w gwiazdce bedde mial nastepna
zeby za chwile nienapisali ze kolejny zrzut potrzebuja a przygoda juz zostanie anulowana i niebedzie z czego juz zrobic zrzutu
Podbijam. U Mnie to samo brak narzędzi a premium leci...
No ale jak przejdziesz most?
Też mi premium leci....
...
Takie info dostałem
arko19752012
23.11.2018, 12:53
badzmy dobrej mysli ze moze uda im sie to dzis naprawic w czasie pracy :)
jutro jest weekend niewiadomy czy pracuje tam ktos i nie przyjdzie czekac do poniedzialku lub dluzej:)
Mam nadzieje, że to naprawią lub znajdą inne rozwiązanie.
arko19752012
23.11.2018, 13:20
mi odpisali tak jak wyzej pisalem ze mam wyslac zrzuty z gry anulowac przygode i wysla nowa zrzuty dostali przygode napisalem ze anulujem jak bede mial nowa na poczcie lub w gwiazdce
narazie na tym stanelo i zadnej odpowiedzi:)
zato dostalem dzisiaj odpowiedz od BB zebym napisal o tym do suportu nawet formularz kontaktowy jest szkda tylko ze tak szybko wiadomosc juz wczoraj okolo 18 zostala wyslana:)
Mam to samo,a gdybym to przeczytał wczoraj,nie robił bym Wielkiej Głupoty;)
arko19752012
23.11.2018, 13:55
ne forum DE chciaz BB napisal ze sprawdzaja to i prosi o cierpliwosc unas zaden BB niepisze:)
a myślałam, ze jestem osamotniona w kłopocie...czekam i ja cierpliwie
robaczek2017
23.11.2018, 15:45
Ja mam ten sam problem. Napisałem do suportu ale cisza... Nie wiem czy czekać czy anulować przygodę... ;(
Witam, czy komus udało sie dokończyc przygode - nie wiem dostał narzedzia - dynamititd czy dalej czekac trzeba az BB cos naprawi
chrisoset
23.11.2018, 17:01
info z DE: "Zdajemy sobie sprawę, że obecnie istnieją pewne trudności w graniu w kampanię Mountain Clan (np. Brakujące przedmioty questowe). Pracujemy nad rozwiązaniem, więcej informacji pojawi się w przyszłym tygodniu."
oryginał: https://forum.diesiedleronline.de/threads/136063-%E2%98%85-Br%C3%BCckenkonstruktionsset-im-Riesenkampf-22684?p=1651832&viewfull=1#post1651832
BB_Penelopa
23.11.2018, 17:09
Witam serdecznie!
Zdajemy sobie sprawę, że podczas gry na mapach kampanii Górski klan mogą wystąpić pewne trudności (np. Brakujący element zdań) Pracujemy nad rozwiązaniem, więcej informacji na ten temat w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
arko19752012
23.11.2018, 17:10
i wszystko jasne zaczol sie weekend i trzeba czekac do ponieedzialku lub dluzej az naprawia albo anulowac przygode:)
ciekai mnie co zrobia jak sie anuluje przygode czy dostanie sie ja do ponownego odpalenia tak ja napisali mi na email czy tylko tak sobie napisali zeby dac jakas odpowiedz
Witam serdecznie!
Zdajemy sobie sprawę, że podczas gry na mapach kampanii Górski klan mogą wystąpić pewne trudności (np. Brakujący element zdań) Pracujemy nad rozwiązaniem, więcej informacji na ten temat w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Czy wiemy cos moze czy oddadza przygode w przypadku alnulowania jej czy wysla "barkujace elementy" w kopertce.
Bo to spora strata czekac kilka dni blokujac własnego slota.
chrisoset
23.11.2018, 17:31
dodatkowe info z czatu:
[16:20] [OZON] chrisoset: to co mamy robic? anulowac czy wisiec?
[16:24] BB_Penelopa: NIe anulować
[16:24] BB_Penelopa: Anulować jak support napisze, że można.
[16:24] BB_Penelopa: Samemu nie
Lemurek77
23.11.2018, 17:42
Od wczorajszej fantastycznej wiadomości od suportu o ciasteczkach i mojej odpowiedzi do nich, cisza wielka nadal, przygoda wisi. Nie zamierzam anulować bo potem będzie tylko info, ze przecież anulowałam sama. Zaczynam być jak uparta baba, ja chcę przejść tą i już bo 4 pierwsze obozy ubiłam. Moi żołnierze życie za to oddali.
arko19752012
23.11.2018, 17:42
takie cos dostalem od suportu na poczte
...
zrzuty dostali czyli ze moge anulowac skoro tak napisali chyba ze to sa tylko puste slowa:)
Bartexio
23.11.2018, 18:02
Lepiej nie ryzykować i poczekać na rozwiązanie systemowe, choć fakt szkoda na weekend się zaciąc na przygodzie ale innej opcji nie ma
arko19752012
23.11.2018, 18:08
zawsze moge im cala galerie zrzutow podeslac:)
borafa_xXx
23.11.2018, 18:28
Dopisuje się do listy poszkodowanych. Dla porządku. :(
właśnie rozpocząłem drugi raz Wielką Bitwę i 2x mam ten sam problem - brak możliwości przejścia przez pierwszy most - zadania się nie otwierają i brak możliwości naprawy mostu.
arko19752012
23.11.2018, 19:40
umnie juz 8x zrobilem teraz 9raz robie i po ostatniej konserwie jest problem;)
wczesniej bylo wszystko ok
to jak - kroi się weekend z zablokowanym slotem? żadnego oficjalnego info jakby nic się nie stało. Porażka
Lemurek77
23.11.2018, 23:25
mnie zostało trzy dni na zrobienie ostatniego zadanka z wyzwań tygodnia i wisi bo trzeba tylko trzy scenariusze zrobić, masakra
Klauthor
24.11.2018, 11:24
Tak skromnie zapytam - co z czasem premium? Rozumiem, że nie zostanie przedłużony, bo przecież mogę anulować przygodę i robić inne?
Witam, ten sam problem, brak przedmiotu po zniszczeniu obozu jakim jest Zestaw do budowy mostów. Dynamit mam w gwieździe i czekam jak gracze wyżej ;/
arko19752012
24.11.2018, 12:39
umnie anulowalem przygode teraz zobacze czy to co napisali na poczte zebym wyslal im zrzuty ekranu i anulowal aktualna przygode i dostane nowa przygode to byla tylko odpowiedz udzielona zeby zbyc gracza czy zrobia to co napisali o ciasteczkach itp napisalem im wczesniej ze to juz zrobilem dlatego takiej odpowiedzi juz niewysylali
Margherita
24.11.2018, 16:05
Przyłączam się - mam ten sam problem. Odpaliłam dzisiaj Wielką Bitwę. Miałam rano dynamit, ale jak weszłam na mapę przygody po dynamicie śladu nie było. Relogi nie pomogły. Przecież go nie zjadłam.
Ubiłam pierwsze 4 obozy. Wróciłam na mapę żeby zrobić zestaw do budowy mostów, a nie mam mocnych narzędzi. Przecież nie wystrugam. I na tym koniec, utknęłam. Napisałam do suportu, ale przecież weekend, czyli do poniedziałku mam tak tkwić? Premium leci.
Anulować samowolnie i liczyć na łaskawość suportu?
A i jak anuluję to stracę 20% PD za wykonanie bo mam włączony wywiad bojowy.
Dokładnie to samo. Dynamit przy odpaleniu przygody był. Czyli mam napisać i czekać - a ciekawe jak PD bo też wywiad włączyłam. No i wojsko z pierwszych ataków stracone.
arko19752012
24.11.2018, 18:18
umnie na przygodzie oprucz premi utrudniajacej gleboki snieg mam jeszcze przeszywajace zimno przynajmiej powino byc aktywne ale obydwie niedzialaja
ciekawi mnie czy na nowej bedzie ta 2 premia dzialac szkoda tracic okolo270rudy obsydianu
szanidar
24.11.2018, 19:06
Mam to samo,ale najwazniejsze jest zebyscie kupowali jak najwiecej klejnocikow :))
Moze wtedy zatrudnia jakiegos ogarnietego programiste.
No mieli nic nie robić a chyba coś zrobili wszystko działało do czasu komunikatu o tych problemach w klanie teraz mam odpalone górski labirynt i jak chce wejść to pisz ze obszar serwera uszkodzony ehh szkoda gadać
Thymallus
24.11.2018, 20:01
Ja swoją Wielką Bitwę anulowałem szkoda premii i czasu na czekanie.
Bartexio
24.11.2018, 20:11
Tlumaczenie na głownej jak dziecka w przedszkolu .. szkoda słów - faktycznie lepiej nie ruszajcie juz nic bo do reszty popsujecie to co jeszcze czasem dziala.
Skoro wiedzą gdzie tkwie problem to można by działać, ale jesli to tylko przypuszczenia to jeszcze gorzej może być niż jest
xSelenax
24.11.2018, 20:52
Ja wczoraj również odpaliłam Wielką Bitwę i oczywiscie brak dynamitu i nie wpadł przedmiot do naprawy mostu. Oczywiscie czekałam do dziś ale nic się nie zmieniło, anulowałam przygodę:(((((((((
mam to samp-brak zestawu do budowy mostu i zniknoł dynamit - teraz mamy czekać niewiadomo ile czy anulować przygodę - premie i wojsko i tal już szlaktrafił a przepraszam to żadna rekompensata.I to nie jest pierwszy raz już a suport wyciera sobie morde zwykłym pszepraszam!!!
kermit1000
24.11.2018, 21:18
Trza inwektywami rzucać to cie zbanują , nowe projekty wstawiają a starych nie potrafią doprowadzić do normalności , moim zdanie jeśli coś nie działa , cofamy grę o czas nalezyty rekompensujemy w klejnotach , robimy poprawkę i nie wprowadzamy żadnych inny pseudo gierek , tygodniowych , bo już karwa twa mać , burdel wy macie w tym swoim Archeo (BB) , powiedziałby Albercik i ty Penelopa nawet ich nie broń, no :)
To już wiem dlaczego od wczoraj nie mogę zrobić przygody. Szkoda tylko surowców, żołnierzy i poświęconego czasu.
Dopiero wróciłem po kilkumiesięcznej przerwie i widzę, że nic się nie zmieniło na lepsze. Tylko na gorsze.
danol148
24.11.2018, 22:45
Dopisuje się do kolejki poszkodowanych będzie jakaś komisja śledcza czy bebe dalej bedziesz nas w wała robić?
SimeonGoro
24.11.2018, 23:46
a ja tam nie narzekam ;) :P
"ponieważ ryzyko wprowadzenia dodatkowych błędów jest zbyt duże." XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
pretor29
25.11.2018, 02:39
"ponieważ ryzyko wprowadzenia dodatkowych błędów jest zbyt duże." XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
w prostym tlumaczeniu - nie umiemy sobie poradzic..
zawsze wprowadzaja dodatkowe bledy to u nich nieuniknione ...
poslali by przygode i niech sie babraja z tym problemem ale oni maja weekend
supr BB prawie jak sluzba zdrowia zajmniemy sie tym problemem w w 2037 roku ... ciekawe jak moj pracodawca by wyslal maila do obiorcow pewnie by go olali i kolosalne kary by placil
w prostym tlumaczeniu - nie umiemy sobie poradzic..
zawsze wprowadzaja dodatkowe bledy to u nich nieuniknione ...
Co? Chyba pierwszy raz się spotykam z błędem w TSO, zwykle jest to jakieś "zachowanie inne od oczekiwanego" albo coś w tym klimacie.
Gdzieś w przyszłości naprawią ten BŁĄD wynikający z potężnej niekompetencji, doprowadzając przygodę do podstawowej funkcjonalności...
A w changelogu będzie coś jakby:
>Wniesienie zmiany ułatwiającej ukończenie przygody w przypadku jej niestandardowego przebiegu
Poczytaj sobie changelogi i spróbuj znaleźć żeby kiedyś "naprawili błąd".
A tak poza tym nie ma się co martwić, pewnie wyślą jakąś rekompensatę, np. premię na stajnię i 20 klejnotów.
anna1dar1
25.11.2018, 11:36
Drugi dzień premii leci a ja dalej na wielkiej bitwie nie mogę mostu zbudować niema znajdki do tego nie można postawić magazynów na wyspie i poligon elitarny zamiast przyspieszać produkcje to ja zwalnia no i jeszcze kopalnie granitu jak kiedyś produkowały granit tak teraz się ograniczają i co mam robić wyspy niema jak rozbudować i przygody skoczyć ciekawe kiedy naprawią. Na razie czekam
gilgalad_pl
25.11.2018, 11:44
BB prowadzi bezsensowne dialogi z graczami zamiast po prostu wysłać wszystkim brakujące przedmioty (mocne narzędzia, 4 odłamki obsydianu i dynamit), bedzie trochę łatwiej ale nie z naszej winy
LeoBullero
25.11.2018, 12:18
Też od 2 dni jestem zablokowany w Wielkiej Bitwie, ale nawet nie próbuję pisać do supportu. Ostatni raz prowadziłem z nim korespondencję kilka lat temu, kiedy na archipelagu zniknęło mi parę bardzo kosztownych wtedy budynków. Zadawali w kółko te same pytania, odpowiadali na zasadzie kopiuj/wklej, domagali się np. print-screenów, za każdym razem grozili, że jak natychmiast nie odpowiem, to uznają temat za zamknięty, a na koniec oświadczyli, że w regulaminie jest wyraźnie napisane, że BB nie ponosi odpowiedzialności za żadne błędy w grze. Straciłem mnóstwo czasu i nerwów, ale za to zyskałem bezcenną nauczkę, a BB nie zobaczyło od tego czasu nawet złamanej złotówki ode mnie.
Witam serdecznie!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A tak z łaski swojej może byście udostępnili informacje na temat postępowania w razie jak ktoś ma ten błąd i chce anulować przygodę żeby nie wisieć kolejny tydzień!
Suport na moje pytanie odpowiedział tradycyjnie "problem jest nam znany i pracujemy nad rozwiązaniem" po czym zamknął zgłoszenie!!!! Ani cześć ani pocałuj mnie ... Ciekawe czy odzyskam wyprawę....
Myślę że brakujące premki są, ale ich nie widać ;)
Swoją drogą po tych paru latach już chyba nie są w stanie przewidzieć jak wprowadzana zmiana w jednej partii gry wpłynie na inną, zdawałoby się niepowiązaną :D
Na tą chwilę cierpliwie czekam.. liczę na info o konserwie (w poniedziałek/wtorek) naprawiającej konserwę, po konserwie wprowadzającej super oczekiwane funkcje z nieoczekiwanymi konsekwencjami dla Wielkiej Bitwy ..
Pozdrawiam programistów BB..
Lemurek77
26.11.2018, 10:40
4-ty dzień cierpliwego czekania i zero wiadomości. ostatni mail w czwartek i potem cisza. Oni chyba czekają aż wyjdzie czas przewidywany na zrobienie przygody i jak ktoś nie anulował to sama się skończyła :) Czyli jeszcze jakieś 10 dni :)
Też, tak czekam i wiadomości brak. Bardzo lekceważą graczy. Mogli napisać co mamy robić, a tu nic. Czekać czy anulować, wysyłać zrzuty z ekranu? Gra to rodzaj rozrywki a nie trening cierpliwości.
nicothlon13
26.11.2018, 11:20
a o problemie wadliwego poligonu elitarnego ktos wspominal? bo zamiast zmniejszac czas werbunku to produkcja wojska elitarnego po wybudowaniu poligonu staje sie dluzsza o 50% a nie krotsza :D
Lemurek77
26.11.2018, 11:23
Problem wadliwego elitarnego poligonu tez im zgłosiłam. Powiadomili że działa prawidłowo tylko źle wyświetla. :) Też nad tym "pracują" :)
I znowu BB mija się z prawdą jest już poniedziałek i nadal nie wiadomo jak zamierzali rozwiązać ten problem i kilka innych starszych błędów.Bo produkowanie błędów to już opanowali doskonale i rekordzistami w robieniu konserwy po konserwie i czekaniu na następną konserwe.
Drodzy gracze,
w dniu dzisiejszym, serwery zostaną poddane specjalnej konserwacji w celu rozwiązania problemów z Kampanią Górski Klan.
Dzień: Poniedziałek, 26 listopada
Serwery: Wszystkie (1-7) będą niedostępne
Start: Około 13:00, czasu polskiego
Koniec: Około 17:00, czasu polskiego
Czas przygód i Premium: Zostanie przedłużony
Miłej gry!
BB_Penelopa
arko19752012
26.11.2018, 13:05
umnie przed chwila dostalem na poczte w grze przygode wielka bitwa po tym jak wyslalem im email o tym ze niedziala zrobilem tak jak odpowiedzieli mi na poczte ze mam wyslac zrzuty ekranu i anulowac przygode wtedy dostane nowa przed anulowaniem jeszcze 1 wiadomosc im puscilem ze przed samym anulowaniem ze ja anulujem
ciekawi mnie teraz czy na nowej bedzie dynamit z poprzedniej (ale to nie problem inna droge sie wybierze) i czy bedzie dzialac premia utrudniajaca przeszywajace zimno jezeli nie to okolo 270 rudy straty
Bartexio
26.11.2018, 13:11
3 konserwa w ciągu tygodnia, idą na rekord. Zobaczymy co przy okazji naprawy tych błędów za nowe się pojawią ...
I jak zwykle pora zacna 13 - 17 lepszej nie bylo ?!?
Lemurek77
26.11.2018, 13:26
U mnie wiadomości brak, nie anuluje, na maila nic nie odpisali oprócz tych bzdur o czyszczeniu ciasteczek
arko19752012
26.11.2018, 13:39
moze zas ginesa chca pobic:)
co chwile ktos chce go bic ciezkie zycie ma:)
BB_Penelopa
26.11.2018, 15:12
Witam serdecznie!
Uprzejmie informuję, że podczas aktualizacji wszystkie przygody Kampanii Górski Klan zostaną zatrzymane i zakończone.
Wszyscy gracze, których to dotyczy, otrzymają prezenty.
Wszystkie zakończone przygody Kampanii Górski Klan wrócą do Menu gwiazdy i można je będzie wznowić.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Czy to trzeba zgłaszac kto jest w trakcie przygody ?
Lepszej godziny na konserwe nie dało się wymyślić ?????? ;//
Witam serdecznie!
Uprzejmie informuję, że podczas aktualizacji wszystkie przygody Kampanii Górski Klan zostaną zatrzymane i zakończone.
Wszystkie zakończone przygody Kampanii Górski Klan wrócą do Menu gwiazdy i można je będzie wznowić.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Serio godzine po wylaczeniu serverow i wdrazaniu konserwacji dostajemy takie info ? :DDDDDDDDDDDD smiech na sali, 2 ataki w labiryncie zostały, strzałki i katapulty , które zostały użyte tez oddacie ?:D
hahahaha, spoko, dadzą wam jutro happy hours 100% na pocieszenie, abyście znów im zapłacili kaske za kolejne konserwy:D
BB_Penelopa
26.11.2018, 16:07
Czy to trzeba zgłaszac kto jest w trakcie przygody ?
Nie trzeba. :)
na wszelki wypadek napiszę bo nigdy nix nie wiadomo, Górski Labirynt zamknałem bo się wkurzyłem, mój nick w grze dla ułatwienia UBoot, zobaczymy czy coś zrekompensują, na upartego moze być talon do tesco
theobibok
26.11.2018, 16:23
Wszystkie wyprawy przerwiecie ? Bez jaj problem był z Wielką Bitwą.
Anulujecie mi Lód Gór gdzie jestem pod koniec: poszła tam masa wojska i surowców na niezbędne premie w tej przygodzie :(
Tak się nie robi!
Uprzejmie informuję, że podczas aktualizacji wszystkie przygody Kampanii Górski Klan zostaną zatrzymane i zakończone. Wszyscy gracze, których to dotyczy, otrzymają prezenty. Wszystkie zakończone przygody Kampanii Górski Klan wrócą do Menu gwiazdy i można je będzie wznowić.
Daj znać, gdyby się to nie wydarzyło w Twoim przypadku. Proszę tylko mieć na uwadze, że jeśli nie otrzymam odpowiedzi w ciągu 48 godzin, niniejsze zgłoszenie zostanie automatycznie zamknięte. W takiej sytuacji będzie konieczne utworzenie nowego zgłoszenia.
theobibok
26.11.2018, 16:36
Jak sobie pomyśle to załamka:
ze 3k rycerzy
z 1k konnych
itd.
30k dechy egzo
20k sztaby platyny
10k sztaby stali
10k monet
10k dechy mahoń
itd.
tyle surowców pójdzie do śmieci a Wy zapewne prześlecie +200 do łowiska rybek, ulepszony zaciąg i inne badziewie
Problem był z Wielką Bitwą czemu anulujecie pozostałe wyprawy z górskiego klanu ?
A może w ogóle zlikwidować Górski Klan?
Milady84
26.11.2018, 16:45
Koniec konserwy.
nie tylko z Wielka Bitwą, ja miałem problem w Górskim Labiryncie, nie mogłem dokopać się do jednej z Twierdz bo nie pojawiły się łopaty dla tej właśnie jednej
kto odwazny sprawdzi teraz dzialanie wypraw :D ??
Lord_Crain
26.11.2018, 17:18
http://prntscr.com/ln6vsn
Rozumiem, że mam kliknąć ok? Nie będzie przypału?
Margherita
26.11.2018, 17:31
Ja kliknęłam. Trochę PD wpadło, nowa bitwa ale dynamitu jak nie było, tak nie ma.
Lord_Crain
26.11.2018, 17:36
Tylko ciekawe, czy zapamięta, że nie brałem pełnego wyposażenia w celu zdobycia większej ilości rudy. Ledwo wróciłem do gry po 2 latach przerwy i mam ochotę znowu zapomnieć o tej grze ;/
arko19752012
26.11.2018, 17:38
tez nie wzielem pelnego wyposazenia okolo godzine odpale i zobacze co sie pojawi czy bedzie okolo 270 rudy w plecy
a z tymi prezentami to oco chodzi na forum jest wpis i 2 prywatne wiadomosci od bb dostalem to sa te prezenty?na poczcie gry nic niema :)
dynamit z poprzedniej przygody jest i premia przeszywajace zimno tez dziala :)
BB_Penelopa
26.11.2018, 19:11
Witam!
Jeżeli przygoda rozpoczęta PRZED konserwacją jest w dalszym ciągu aktywna, proszę o anulowanie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
borafa_xXx
26.11.2018, 20:09
Witam!
Jeżeli przygoda rozpoczęta PRZED konserwacją jest w dalszym ciągu aktywna, proszę o anulowanie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Anuluję i co dalej?
Premii nadal brak, przygody też nie odzyskam.
Zgłoszenie na suport złożyłem i miałem czekać na rozwiązanie.
Czyli jakie ono jest konkretnie dla mnie?
N/a. Pomysł BB zadziałał po relogu.
BB_Penelopa
26.11.2018, 20:17
Anuluję i co dalej?
Premii nadal brak, przygody też nie odzyskam.
Zgłoszenie na suport złożyłem i miałem czekać na rozwiązanie.
Czyli jakie ono jest konkretnie dla mnie?
N/a. Pomysł BB zadziałał po relogu.
Czyli wszystko dobrze?
Rekompensata dotarła?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
theobibok
26.11.2018, 20:47
Jak rekompensata bo nic nie dostałem?
Mirena30
26.11.2018, 21:02
witam, także nic nie dostałem, pisać do supportu? czy inny pomysł?
arko19752012
26.11.2018, 21:19
umnie na poczcie tez pusto tak jap pisalem wyzej sa tylko informacje na forum i priwie o prezencie:)
chyba ze ta informacja jest prezentem to juz lece ramki szukac:)
na wszelki wypadek napiszę bo nigdy nix nie wiadomo, Górski Labirynt zamknałem bo się wkurzyłem, mój nick w grze dla ułatwienia UBoot, zobaczymy czy coś zrekompensują, na upartego moze być talon do tesco
Nie licz na to, że coś zwrócą. Ja też zamknąłem szybciej i nic nie otrzymałem. Ale czego można się spodziewać po BB. Już nie raz pokazali, że mają graczy tam gdzie słońce nie dochodzi. Dla nich jesteśmy najważniejsi kiedy płacimy, reszta się nie liczy.
Dostałam w grze obsydian PD za ubita strefę (ok.141k) i przygodę. Innych wiadomości czy ewentualnych prezentów brak. Na razie nie odpalam od nowa.
goldwell
26.11.2018, 21:58
Niestety u mnie też lipa. Obsydian, pd i przygoda za anulowanie wielkiej bitwy wpadły. Nie wiadomo co z dynamitem bo bez niego ani rusz dalej :/
arko19752012
26.11.2018, 22:17
idzie przejs bez dynamitu z poprzedniej przygody tylko trzeba wiecej obozow ubic
maciekpikso
26.11.2018, 22:39
a ja mam jeszcze jedną ciekawostkę. Przeszedłem całą kampanię Górski Klan po raz pierwszy. Oczywiście musiałem anulować Wielką Bitwę, ale po konserwie wszystko grało. Skończyłem wyprawę i dostałem dwa plany (żelazo i brąz). SUPER. TYLKO NIE DOSTAŁEM KUŹNII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
arko19752012
26.11.2018, 22:53
a w budynkach w gwiazdce sprawdzales czy niewrzucilo
maciekpikso
26.11.2018, 23:12
ni ma nic, nigdzie
poczekam do jutra i pewnie znowu kontakt z suportem
gilgalad_pl
27.11.2018, 09:25
przed chwilą skończyłem wielka bitwę i też dostałem wszystko prócz kuźni
BB_Penelopa
27.11.2018, 12:15
Witam!
Osoby, które przed wczorajszą konserwacją (do 14 dni przed) rozpoczęły Kampanię Górski Klan i nie otrzymały rekompensaty - proszę o kontakt z Supportem.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
witam. anulowano mi przygode wielka bitwa ale nie otrzymałem do tej pory brakujacego dynamitu
Lemurek77
27.11.2018, 17:56
dynamit pojawia się po ponownym odpaleniu Wielkiej Bitwy, przynajmniej u mnie się pojawił
jankowal333
27.11.2018, 18:05
Jestem pełen dumy. BB odpisało, że pewnie po prostu prześlą mi brakującą kuźnię. Da się? Da się!
arko19752012
27.11.2018, 19:03
taka rekompensata to rozumiem 100 krysztalow 3k rudy obsydianu i dzien premium
dziekujem
Margherita
27.11.2018, 19:10
A ja nie dostałam żadnej rekompensaty. 3 dni stracone, premium stracone, wojsko stracone, dobry wywiad stracony. Przysłali przygodę i dali jakieś 88k PD. Nie wiem czy liczone z premium i wywiadem więc dzisiaj dopiero od nowa zaczęłam. Wysłałam od momentu rozpoczęcia się problemów 3 maile do suportu. Wrzuciłam screeny. Odpisali, że znają problem i standardowo - ze mam 48h na odpisanie, w przeciwnym razie zamkną wątek. Odpisałam po niecałych 24h i ... okazało się, że odpisuję na zamknięty wątek. Jakoś szybko czas u BB leci. Gdzie moja rekompensata?
Lemurek77
27.11.2018, 19:37
Też żadnej rekompensaty nie dostałam :(
jankowal333
27.11.2018, 19:39
Dlaczego Oni myślą, że ktoś ich chce oszukać na jakąś jedną marną przygodę albo budynek? Może są takie jednostki. Ale to są jednostki. Inni, grający są uczciwi i tego samego oczekują od BB.
Ale o jakiej rekompensacie mowa? Ja dostałam obsydian ale niewielka ilość nie pamiętam ile na pewno nie 3k :)) pd za ubite obozy i nowa Wielką bitwę. A ktoś dostał coś więcej?
arko19752012
27.11.2018, 20:37
oprucz tego co dostalem za przygode i nowej przygody diaiaj napisalem i wiadomosc i przyslali to co wyzej napisalem
w ktorejs wiadomosci od bb jest takie cos
unasz dzisiaj mod tez napisal na czacie okolo 13 ze ci co nie dostali zeby wyslac wiadomosc umnie okolo 13 wyslalem i chwile przed wiadomoscia na forum przyszlo na poczte
takie cos wyslalem
witam po ostatniej konserwacji tez mialem problemy na przygodzie wielka
bitwa zgloszone do was to bylo i temat zostal juz zamkniety
slot zablokowany czas premium lecial wojska troche tez poszlo i
nieotrzymalem na poczte zadnej rekompensaty
tak jak psze na forum bb penelopa na priwa tez dostalem 2 takie same
wiadomosci i teraz mod na czacie napisal zeby zglosic sie do was osoby
ktore nie otzymaly rekompensaty
takie cos pisze na forum i w priwatnych wiadomosciach
narazie dostalem tylko nowa przygode na poczte w grze
Witek1965
27.11.2018, 22:22
BB PROSZĘ!!! Może kilku graczy Was naciągnie ma kilka przygód lub budynków. Zdarza się i w realnym życiu tak. Ale cała reszta naprawdę fajnych graczy jest rozżalona, że musi się dopraszać o swoje. Nie lepiej dbać o tych prawdziwych SETTLERSÓW? Wyślijcie zasoby, które stracili przez Wasze błędy. Bez weryfikacji, bez screenów i udowadniania, że nie jest się wielbłądem. Niedużo Wam ubędzie a ludziska będą grać dalej, bo lubią tą grę. Nie zmarnujcie kilku (kilkunastu) lat tworzenia gry. My Was nie chcemy oszukać ale traktujcie nas w końcu poważnie. Amen.
Ok zgłosiłam się i zobaczymy. Dzięki za informację.
Margherita
28.11.2018, 13:52
Ja też wczoraj napisałam do suportu i dzisiaj dostałam rekompensatę: dzień premium, 3k rudy obsydianu i 100 klejnotów (albo kryształów - bo z rozpędu kliknęłam i już nie sprawdzę, na pewno niebieskie były). To pokrywa poniesione przeze mnie straty.
Piszcie i domagajcie się wynagrodzenia.
majsterpaulek60
28.11.2018, 20:14
Witam chodzi mi o taki problem - mam 2 elitarne poligony nastawiłem 1000 konnych zbrojnych i 200 rycerzy czas rekrutacji wyniósł prawie 2 dni natomiast po dodaniu skunksa czas wydłużył się o jeden dzień zamiast się skrócić ma ktoś podobny problem .
arko19752012
28.11.2018, 21:20
umnie na zwyklych sprawdzalem jak dzialaly poprzednie premie rekrutacja i skunks i 1 poligon produkcje mialem na 3 dni ustawiona po wygasnieciu premi juz tylko dzien nowe wrzucilem to kilka godzin i wojsko wyszkolone dobre to jest:)
xexecutlers
28.11.2018, 23:09
Mam dokładnie to samo :-( nie dobrze :-( coś wiecie o poprawce?
borafa_xXx
28.11.2018, 23:13
Czyli wszystko dobrze?
Rekompensata dotarła?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nie, tylko zdobyte punkty i nowa przygoda.
Napisałem dziś do supportu.
Po skończeniu nowo uruchomionej przygody nie otrzymałem Epickiej Kuźni.
Wspomniałem o tym w w/w mailu do supportu.
arko19752012
28.11.2018, 23:32
dodatkowo jeszcze daja 100 krysztalkow 3krudy obsydianu i dzien premium jako rekompenaste tak jak pisalem wyzej i jeszcze 1 gracz pisal
tylko szkoda ze gracze musza o to upominac sie sami zamiast suport wyslac wszystkim graczom ktorzy mieli problemy na kampani gorski klan w tym czasie
xexecutlers
28.11.2018, 23:39
Napisałem do nich, zobaczymy :-)
majsterpaulek60
29.11.2018, 00:01
dodatkowo jeszcze daja 100 krysztalkow 3krudy obsydianu i dzien premium jako rekompenaste tak jak pisalem wyzej i jeszcze 1 gracz pisal
tylko szkoda ze gracze musza o to upominac sie sami zamiast suport wyslac wszystkim graczom ktorzy mieli problemy na kampani gorski klan w tym czasie
Właśnie jak mają coś zepsute to musimy się prosić że coś nam ubyło ale jak my gracze dostaniemy coś więcej to bardzo szybko nam sami odbierają
arko19752012
29.11.2018, 01:23
moze licza ze niewszyscy gracze ktorzy mieli ten problem napisza tylko uznaja ze nowa przygoda byla rekompensata i niebeda musieli wysylac reszty
tratata22
29.11.2018, 01:25
A ja zamiast rekompensaty otrzymałem duplikat za święto niepodległości...im już się nie da pomóc.....
posejzon
29.11.2018, 15:11
po ukończeniu wielkiej bitwy powinna być dostępna jednorazowo epicka kuźnia niestety ja jej nie otrzymałem
MOD_Victoria
29.11.2018, 15:17
po ukończeniu wielkiej bitwy powinna być dostępna jednorazowo epicka kuźnia niestety ja jej nie otrzymałem
Problem jest znany. Pion techniczny pracuje nad poprawką.
Przypominam, że osoby, które po ostatniej konserwacji nie otrzymały rekompensaty za problemy związane z kampanią Górski Klan (brak dynamitu itp.) proszone są o kontakt z Supportem.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
Piszę od piątku , że brakuje mi dynamitu. Wielką bitwę i rekompensatę otrzymałam. Bardzo dziękuje. Dynamitu nie ma:)
arko19752012
29.11.2018, 17:48
bez dynamitu tez idzie zrobic z poprzedniej tylko troche wiecej obozow trzeba ubic na wiki np wedlug traminka jest pokazane ktore obozy trzeba ubicdodatkowo jak niema dynamitu
MOD_Victoria
29.11.2018, 18:02
Piszę od piątku , że brakuje mi dynamitu.
Dynamit powinien pojawić się w gwieździe po uruchomieniu Wielkiej Bitwy - jeżeli tak się nie stanie należy poprosić Support o dosłanie brakujących premii.
borafa_xXx
29.11.2018, 18:35
Problem jest znany. Pion techniczny pracuje nad poprawką.
Przypominam, że osoby, które po ostatniej konserwacji nie otrzymały rekompensaty za problemy związane z kampanią Górski Klan (brak dynamitu itp.) proszone są o kontakt z Supportem.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
Ja napisałem i dotychczas bez odpowiedzi.
Rozumiem, że mam nadal cierpliwie czekać?
W zakresie rekompensaty i kuźni co jej w dropie zabrakło.
MOD_Victoria
29.11.2018, 18:46
Ja napisałem i dotychczas bez odpowiedzi.
Rozumiem, że mam nadal cierpliwie czekać?
W zakresie rekompensaty i kuźni co jej w dropie zabrakło.
W tej chwili mogę tylko poprosić o cierpliwość w imieniu techników. Tak jak pisałam wyżej, problem braku Kuźni jest znany i pion techniczny pracuje nad odpowiednią poprawką. Jak tylko problem zostanie rozwiązany, pojawią się odpowiednie informacje, opublikowane przez CM.
Dziękuje za odpowiedz, jutro uruchomię Wielką Bitwę i sprawdzę. Dam znać.:))
Margherita
30.11.2018, 06:39
Zakończyłam Wielką Bitwę w środę i też nie otrzymałam kuźni. Napisałam do suportu, wysłałam screeny i jak na razie cisza. W tydzień się wyrobią? Albo jeszcze lepiej przed weekendem, bo chciałabym sobie ten budynek postawić.
Obiecałam wczoraj , że sprawdzę Wielką Bitwę. Wszystko w porządku. Dynamit był. Dziękuje MOD_Victorii za podpowiedz. Słonecznego dnia :)
MOD_Victoria
30.11.2018, 10:39
Obiecałam wczoraj, że sprawdzę Wielką Bitwę. Wszystko w porządku. Dynamit był. Dziękuje MOD_Victorii za podpowiedz. Słonecznego dnia :)
Dziękuję. Cieszę się, że udało mi się pomóc. :) Również życzę dobrego dnia.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
Klauthor
04.12.2018, 23:00
Coś się dzieje w temacie Epickiej Kuźni dla osób, które jej nie dostały kończąc po raz pierwszy cykl górski klan?
Margherita
05.12.2018, 06:23
Nic, suport odpisuje, że wie i odsyła na stronę gry.
Klauthor
05.12.2018, 14:09
Nic, suport odpisuje, że wie i odsyła na stronę gry.
Aż się nasuwa głupkowate pytanie, czy tam znajdę zaginioną kuźnie :)? Nie musisz odpowiadać. Pozdrawiam
Aż się nasuwa głupkowate pytanie, czy tam znajdę zaginioną kuźnie :)? Nie musisz odpowiadać. Pozdrawiam
Mi na drugi dzien przysłali poprzez pw, brakjaca kuznie
Margherita
06.12.2018, 10:34
Mi na drugi dzien przysłali poprzez pw, brakjaca kuznie
No to miałeś farta. Widocznie uznali, że łatwiej myśleć nad poprawką niż rozsyłać indywidualnie. I myślą teraz, chociaż osobiście w to wątpię. Rozpoczęłam drugi tydzień bez kuźni. Ciekawe czy do gwiazdki się wyrobią. Bo na Mikołaja jak widać nie.
borafa_xXx
06.12.2018, 16:50
U mnie tak samo.
Piszą, że rozwiążą temat zbiorczo.
Czekam już też 2 tygodnie.
danol148
08.12.2018, 14:19
Kuźnia nadal nie wpada za ukończenie cyklu czy suport coś robi w tej spawie czy dłubie w nosie i wali bączury do krzesła.
Margherita
09.12.2018, 16:40
Ja to chyba nie ma szczęścia do Wielkiej Bitwy. Na kuźnię nadal czekam.
Dzisiaj rano zaczęłam po raz kolejny WB, i właśnie nie mogę w nią wejść. Do 15 wszystko działało, a teraz za każdym razem kiedy chcę wejść do przygody to pojawia mi się komunikat o wyłączeniu serwera z przyczyn technicznych. I wyrzuca mnie na stronę główną. Czy ktoś ma taki sam problem?
danol148
10.12.2018, 23:47
Ja miałem taki w sobote zmiana przeglądarki, kompa nic nie dawała cisteczka tez nie pomogły dopiero restart routera i zmiana jego ip.
Ja to chyba nie ma szczęścia do Wielkiej Bitwy. Na kuźnię nadal czekam.
Dzisiaj rano zaczęłam po raz kolejny WB, i właśnie nie mogę w nią wejść. Do 15 wszystko działało, a teraz za każdym razem kiedy chcę wejść do przygody to pojawia mi się komunikat o wyłączeniu serwera z przyczyn technicznych. I wyrzuca mnie na stronę główną. Czy ktoś ma taki sam problem?
Ja miałem już kilka razy. Zawsze pomagało odpalenie gry w nowym oknie incognito i w tym trybie dokończenie przygody.
To chyba będzie rekord w ile czasu potrzebują żeby naprawić błąd i olewaniu problemu.Sami zepsuli i udają że myślą jak to naprawić a przy tej ilości błędów to chyba nigdy nie będzie bez problemów i złości graczy.
Margherita
12.12.2018, 12:14
Dzisiaj zaczynam trzeci tydzień bez kuźni. Nie wiem już ile czasu potrzeba żeby chociaż tyle naprawić. Ale sądząc po ilości konserw od startu eventu, może po Nowym Roku dostanę. Macie jakieś info w tym temacie?
danol148
12.12.2018, 19:59
Dzisiaj otrzymałem w PW kuźnie ale jest kolejny problem dałem patenty i nic nie odblokowało cała produkcja na 1 lvl.
Dzisiaj otrzymałem w PW kuźnie ale jest kolejny problem dałem patenty i nic nie odblokowało cała produkcja na 1 lvl.
Wybierz łańcuch na który dałeś patent powinna się rozwinąć lista z drugim poziomem do wyboru.
MICHUGDA
13.12.2018, 00:29
a ja nie moge wojskiem zaatakowac ostatnich 4 obozow z bossami, o co kaman??????????
borafa_xXx
16.12.2018, 09:33
Dzisiaj zaczynam trzeci tydzień bez kuźni. Nie wiem już ile czasu potrzeba żeby chociaż tyle naprawić. Ale sądząc po ilości konserw od startu eventu, może po Nowym Roku dostanę. Macie jakieś info w tym temacie?
Ja dostałem wiadomością. Po jakiś 2 tygodniach z okładem od zgłoszenia problemu do supportu.
Margherita
12.01.2019, 12:22
Mi przysłali w końcu brakującą kuźnię po pierwszej konserwie eventu gwiazdkowego. A dzisiaj kolejna niespodzianka: dostałam drugą brakującą kuźnię. Fajnie, ale teraz brakuje mi drugiego wulkanu.
borafa_xXx
12.01.2019, 14:30
A dzisiaj kolejna niespodzianka: dostałam drugą brakującą kuźnię. Fajnie, ale teraz brakuje mi drugiego wulkanu.
U mnie identyczna sytuacja. Jest 2 kuźnia, nie ma 2 wulkanu, ale kto wie co szykują... ;p
Witam,
czy problem w wielkiej Bitwie nadal występuje - napisała o tym BB_Penelopa:
"Problem w wyprawie Wielka Bitwa
Wyprawa "Wielka Bitwa" z kampanii górskich klan nie może zostać ukończona, ponieważ nie można usunąć mgły w ostatnim sektorze. W tej chwili pracujemy nad znalezieniem rozwiązania dla tego problemu. Będziemy Cię informować na bieżąco o postępach. Dziękuję za zrozumienie.
Jeżeli możesz nam pomóc w powyższych tematach, zawsze możesz zamieścić dowolną informację do naszej pomocy technicznej lub w wątku na forum.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ostatnio edytowane przez BB_Penelopa ; 27.02.2019 o 15:05"
Link do wątku:
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46118-Zmiany-w-grze-12.02.2019?highlight=wielka+bitwa
Pozdrawiam
Lord_Crain
05.03.2019, 15:00
Wczoraj ukończyłem Wielką Bitwę, ku przestrodze znajomych zaryzykowałem. Przy ostatnim sektorze, miałem zwiechę na kilka sekund, mgła próbowała zniknąć i ostatecznie znikła. Ale zrobiło mi się ciepło.
czy problem z mgłą nadal występuje?
wojtex113
08.03.2019, 16:29
Problem z mgłą nadal występuje. Problemem jest skryp który oblicza ilu jest pokonanych przywódców przed odkryciem ostatniej strefy. Wczoraj mgła mi nie zniknęła ale ja wcześniej kasuję wszystkich przywódców to po relogu normalnie mi się pokazała mroczna twierdza i mogłem ukończyć przygodę.
Margherita
08.03.2019, 17:44
A ja dzisiaj utknęłam w Ludzie Gór i nie wiem, w czym jest problem. Pokonałam obozy zgodnie z kolejnością w poradniku, z którego korzystam. Numeracja zależy od poradnika, ale uogólniając - po pokonaniu 2 obozów i przywódcy na samej górze mapy powinny wskoczyć 2 dodatkowe obozy. Pokonałam je. Wówczas na górze,
w miejscu po ubitych wcześniej obozach powinny pojawić się pola, na których będzie można postawić zbrojownię, potem 2 dodatkowe budynki.
U mnie niestety nic takiego się tym razem nie pojawiło.
Pokonałam dodatkowo przywódcę w lewej górnej części mapy. I też nic.
Czy może ktoś miał/ma taki sam problem? Ew. czy ktoś pamięta zadanie z budową zbrojowni? Może coś przeoczyłam, ale kilkakrotnie przeglądałam mapę obóz po obozie. Zostały mi tylko te, które wg. poradnika mogę ominąć. Górną lewą bramę zamknęłam. Dostałam dynamit.
Lord_Crain
08.03.2019, 17:50
@Margherita
Miałem ten sam problem. Poszukaj na mapie dodatkowych obozów z "przejściem" U mnie był 3-ci przed bramą z lewej strony oraz 4-ty obok wcześniej rozbitego obozu w kotlince z lewej strony. Musiałem je rozbić dodatkowo, aby ruszyć dalej.
Margherita
08.03.2019, 18:15
@Margherita
Miałem ten sam problem. Poszukaj na mapie dodatkowych obozów z "przejściem" U mnie był 3-ci przed bramą z lewej strony oraz 4-ty obok wcześniej rozbitego obozu w kotlince z lewej strony. Musiałem je rozbić dodatkowo, aby ruszyć dalej.
Są, ale ich się nie biło dotąd? Przynajmniej wg. poradmików jak np. http://settlersonlinewiki.eu/przygody/wyprawy/lud-gor/lud-gor-general-270-nus-var-msw-z-obleznikami-szybki-drop-umiejetnosci/ . Bo obawiam się, że jak je rozbiję to zaczną mi wskakiwać w ich miejsce coraz to nowe. A wg poradnika do ubicia zostały mi tylko 3. Dwa, których jeszcze nie ma a mają się pojawić. I ostatni, przy studni, tam gdzie jest mgła.
Lord_Crain, jak rozbiłeś te dodatkowe to dalej poszło zgodnie z planem, czy jakieś nowe niespodzianki?
wojtex113
08.03.2019, 18:37
Jak nie zamknie się bramy w kolejności wskazanej wtedy pojawiają się dodatkowe obozy do pokonania dopóki ich nie pokonasz nic nie można zrobić.
Samo postawienie czy zamknięcie bramy nie jest ważne bardziej chodzi o akceptację zadań we właściwej kolejności.
http://settlersonlinewiki.eu/przygody/wyprawy/lud-gor/lud-gor-general-270-nus-var-ans-msw-z-obleznikami-umiejetnosci/
Margherita
08.03.2019, 19:07
Sprawdziłam, zgadza się. Trzeba dodatkowo pokonać 2 bronione jaskinie po lewej stronie mapy.
Najwyraźniej coś zostało zmienione, tylko po co? Jest wiele błędów do naprawienia, chociażby ostatnie dwa: obserwatorium i geolog.
Edytka46
09.03.2019, 00:43
Wielka Bitwa -ja wczoraj robiłam i problemow z mgłą nie miałam-za to po pokonaniu obozu 14 juz mi wyskoczyło wykonanie zadania i moglam juz zakończyć przygodę chociaż zostały jeszcze 4 obozy do zrobienia
BB_Penelopa
11.03.2019, 18:36
Chcielibyśmy dodać małą aktualizację do powyższego watku.
Wraz z nadchodzącą wersją (19.03.2019) wprowadzimy kilka dodatkowych zmian. Chcielibyśmy prosić o przekazanie nam nowych informacji zwrotnych po wprowadzeniu nowej wersji o tym jak wygląda sytuacja z obozami i mgłą w ostatnim sektorze "Wielkiej Bitwy".
Mario467_PL
19.03.2019, 15:16
Mgła jest nadal.
BB_Penelopa
19.03.2019, 16:21
Witam serdecznie!
Proszę o informację czy osoby, u których w dalszym ciągu widnieje mgła, rozpoczęły przygodę PO wgraniu nowej wersji?
Mgła w ostatnim sektorze zniknie wraz z zamierzeniem, jeżeli przygoda została rozpoczęta w dniu 19.03 po aktualizacji, czyli po godzinie 12:00.
Pozdrawiam.
BB_Penelopa
marcel05
21.03.2019, 00:37
Rozpocząłem przygodę przed konserwą (do końca 9 dni 02h czyli kilka dni przed). Ubiłem obóz Legowisko Króla Mroźnych Gigantów (czyli przedostatnie zadanie i nie zostało ono zaliczone - nie ma opcji zatwierdzenia zadania, "wisi" niezakończone mimo że obozu nie ma, a chmury dalej są. Przygodę robiłem całą (biłem wszystkie obozy), żaden mi nie pozostał. Ręce opadają zostały obozy 51 i 52, tyle woja poszło a support:
"Aktualnie możemy jedynie zasugerować, abyś anulował przygodę "Wielka bitwa", aby nie blokowała Ci możliwości wykonywania innych przygód. Do czasu zakończenia analizy problemu nie przewidujemy żadnych rekompensat ani też zwrotu przygody. Na chwilę obecną nie polecamy także wykonywania jej po raz kolejny, gdyż może zakończyć się tym samym rezultatem."
Mam nadzieje że uda się chociaż do weekendu to wyprostować
Igorb1985
21.03.2019, 06:33
Rozpocząłem przygodę przed konserwą (do końca 9 dni 02h czyli kilka dni przed). Ubiłem obóz Legowisko Króla Mroźnych Gigantów (czyli przedostatnie zadanie i nie zostało ono zaliczone - nie ma opcji zatwierdzenia zadania, "wisi" niezakończone mimo że obozu nie ma, a chmury dalej są. Przygodę robiłem całą (biłem wszystkie obozy), żaden mi nie pozostał. Ręce opadają zostały obozy 51 i 52, tyle woja poszło a support:
"Aktualnie możemy jedynie zasugerować, abyś anulował przygodę "Wielka bitwa", aby nie blokowała Ci możliwości wykonywania innych przygód. Do czasu zakończenia analizy problemu nie przewidujemy żadnych rekompensat ani też zwrotu przygody. Na chwilę obecną nie polecamy także wykonywania jej po raz kolejny, gdyż może zakończyć się tym samym rezultatem."
Mam nadzieje że uda się chociaż do weekendu to wyprostować
"Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?" - cytując klasyka :)
Lord_Crain
21.03.2019, 18:30
Brakuje jeszcze tylko dopisów: "Ale zachęcamy do zakupu naszych nowych kopalni złota i żelaza" xD
Androm3da
22.03.2019, 12:20
Ja w ostatniej przygodzie (wielka bitwa) nie miałem dynamitu, a powinien być. Poradziłem sobie, ale piszę dla zasady że "coś" dalej jest na rzeczy, popsuli kampanię i tak szybko jej raczej nie naprawią.
Ja w ostatniej przygodzie (wielka bitwa) nie miałem dynamitu, a powinien być. Poradziłem sobie, ale piszę dla zasady że "coś" dalej jest na rzeczy, popsuli kampanię i tak szybko jej raczej nie naprawią.
Jest to normalne!
marcel05
23.03.2019, 15:58
u mnie po konserwie dalej nic, dalej są chmury, nic nie pomogło...
kijek1982
23.03.2019, 18:51
Kiedy zostanie naprawiona wielka bitwa? Brak dynamitu który powinien zostać z poprzedniej wyprawy? Coś z tym robicie, czy tylko robicie żarty z graczy?
Kiedy zostanie naprawiona wielka bitwa? Brak dynamitu który powinien zostać z poprzedniej wyprawy? Coś z tym robicie, czy tylko robicie żarty z graczy?
Ten błąd z brakiem dynamitu naprawili kilka miesięcy temu. Znowu się pojawił??
MOD_Victoria
22.05.2019, 13:39
Dzień dobry!
Dajcie proszę znać, czy problem dalej występuje, po konserwacji.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
rednaxxander
20.06.2019, 20:03
Nie pojawiła mi się kuźnia epicka po zakończeniu klanu górskiego.
Pisałem do supportu bez efektu? Jak mam otrzymać kuźnię?
MOD_Victoria
11.03.2020, 15:47
Dzień dobry!
Zamknę teraz ten temat, by nie dublować wątków. Aktualny wątek dotyczący problemów z Górskim Klanem jest tutaj. (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47077-Problemy-z-kampanią-Górski-Klan-marzec-2020)
Bieżące posty przeniesiono do tego tematu.
Pozdrawiam
MOD_Victoria