Zobacz pełną wersję : Pare bledow po aktualizacji
- po postawieniu poligonow koszary nie uwzgledniaja premi (skunks) i rekrutacji. Szkolenie zwalnia.
- w sklepie jak sie zakupi np baliste to klodka sie nie pokazuje po ponownym wejsciu do sklepu. Trzeba albo restart gry albo wejsc na inny obszar i wrocic
- po wrzuceniu premii na swoje budynki nadal sie one podcwietlaja ze mozna wrzucic premie. Trzeba albo restart gry albo wejsc na inny obszar i wrocic
- w poczcie zeby skasowac 20 wiadomosci to juz nie da sie tak ze zaznaczamy wszystko i kasuja sie wszystkie te ktore moga byc kasowane. Jezeli pomiedzy nimi jast jakas co niemoze byc kasowana to nie ma opcji skasuj. Trzeba wybierac z listy typ wiadomosci i dopiero mozna skasowac caly blok wiadomosci
pretor29
20.11.2018, 17:07
niestety nie ma ani statku , ani zadania sie nie pojawiaja ... ktos ma podobnie ?
Damian_RS
20.11.2018, 17:14
też nie mam statku a wyzwanie tygodnia epidemia same kłódki
Durnotus
20.11.2018, 17:22
a ja mam statek ale jak na niego kliknę to otwiera się okno z zadaniem, ale że otwiera się w lewym górnym rogu ekranu to wyświetla mi się tylko ćwierć okna i nic nie mogę zrobić :(
sir-dario
20.11.2018, 17:45
też mam same kłódki na zadaniach
luśkalonia
20.11.2018, 17:47
witam, statku brak, zadania nieaktywne....
A co poligon ma do jakiegoś wilczątka ?
Przy próbie burzenia taki komunikat:
https://i.imgur.com/vH4FLg0.png
Żadnych zadan dodatkowych aktywnych nie mam.
luśkalonia
20.11.2018, 17:55
set, tak masz w większości budynków jak usuwasz, od dawna
Nie usuwałem dawno niczego, dlatego nie byłem świadom że to od dawna. Skoro tak to prosze na to nie zwracać uwagi.
Wrzucanie premii na budynki, które JUŻ je posiadają. Budynek jest podświetlany normalnie i można na niego wrzucać premię, mimo iż ją posiada. Podświetlenie budynku nie znika.
DeVvV ... trzeba wtedy kliknąć jakąś inną premię w gwieździe i wszystko wraca do normy.
Bartexio
20.11.2018, 18:39
Wrzuciłem premie na statek, zrobiłem relog jednostki wróciły - brawo
Gra chodzi jak muł ...
nie mam statku i kłódki na zadaniach są relogi inne przeglądarki reset kompa nic nie dał
Mam to samo. Brak statku i kłódki na zadaniach dziennych. Wszyscy znajomi na wyspy których wchodziłem mają te statki.
Co jakis czas nie da sie do obozu przydzielac najemnych rekrutow. Trzeba przydzielic do innego obozu i przniesc do tego co sie chcialo to zrobic...
Bedzie wiecej pracy przy naprawianiu niz przy wymyslaniu tego wszystkiego
Antoni miał rację, zostaliśmy zaatakowani bronią elektromagnetyczną. Ktoś posłużył się pomysłem Tesli i otoczył mój statek polem elektromagnetycznym - słyszę niewybredne żarty załogi, bulgotanie rumu, ale nic nie widzę (a nie piłem:).
mam jak wyżej kłódki i nie mam statku
barteksad
20.11.2018, 20:54
Co tu pisac statku nie ma, zadan brak. Bedzie konserwa konserwy
Statek? Nie ma czego żałować...
Witam, szukam statku od wczoraj, zadania mam, ale poza ostatnim - odliczany czas do zakończenia, wszystkie nieczynne, To nie w porządku. Porównując to co mam do zadań wyprodukować a magazynie, to mi sie tam pojawiły narzedzia archeologów, nie mikstury, więc też coś nie tak.
Pozdrawiam BB
Milady84
21.11.2018, 08:52
W menu kontekstowym nie działa kasowanie wiadomości. Wkurzające na przygodzie...
Poligon elitarny nie działa poprawnie ,dodaje czas zamiast zmniejszać .Miałam wojo ustawione na 4 dni po wybudowaniu poligonu zrobiło się 7 dni .Coś nie tak :(((
A mojego statku nie wpuścili Granicznicy na wioske, bo pewno był z Uchodzcami :(
hehe statek mi odpłynął ;D byl 1 dzień zrobiłem 3/4 zadań a teraz go juz nie ma ;D
emerytdarek
21.11.2018, 11:41
Jak się rzuca premki, to podświetlają się budynki na które rzucona została już premka, a te na które się rzuca, są nadal zaciemnione.
Bartexio
21.11.2018, 12:11
Błędy się mnożą a kwestia ich usunięcia - cisza ...
Ynk_Siwy
21.11.2018, 13:04
To i ja sie dołączę do Was. Brak statku, a zadania widoczne ale niedostępne. Czyszczenie pamięci przeglądarki nic nie dały, tak jak i liczne relogi. W ramach desperacji sprawdzenie na innych przeglądarkach przyniosły te same efekty. Ale desperacja była większa. Zainstalowałem grę zamiast dostępu przez przeglądarkę. Tym razem było ciekawiej, gra się uruchamiała, i z pięknym czarnym ekranem stawała przy uruchamianiu i można się było zagłębić w czarnej toni ekranu uspokajając swoją 5-tą czakrę :-)
Oby tak dalej to w końcu podejmę tą decyzję i przestanę tracić czas na tą grę...
Paralimnus
21.11.2018, 13:09
Wypowiedź modów z angielskiego serwera - przekazane do developerów, pracują nad tym ale nie mają jeszcze przybliżonego czasu na wgranie poprawki.
BB_Penelopa
21.11.2018, 14:34
niestety nie ma ani statku , ani zadania sie nie pojawiaja ... ktos ma podobnie ?
Witam serdecznie!
Zdajemy sobie sprawę z tego problemu, zamierzamy naprawić go przy następnej aktualizacji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pretor29
21.11.2018, 14:45
Witam serdecznie!
Zdajemy sobie sprawę z tego problemu, zamierzamy naprawić go przy następnej aktualizacji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
czyli kiedy ?
jedni maja zaadania i moga robic a inni maja czekac az moze sie wam uda kiedys naprawic ?
nie mozna tego bylo poprostu wprowadzic od razu bez bledow ? chyba sie nigdy takiego dnia nie doczekamy
Bartexio
21.11.2018, 15:22
Tylko kiedy ta konserwa ? za miesiąc co
I czy wszystkie błędy naprawicie, włącznie z błędnym naliczeniem czasu w koszarach czy też nowe dojda ;)
pretor29
21.11.2018, 17:51
dojda nwe jak zawsze
piter0906
21.11.2018, 22:14
To kiedy konkretnie pojawi się u mnie statek? Mogę prosić o poważne traktowanie, może powinno być ogłoszenie w grze lub przy logowaniu, a nie wszyscy szukają dopytują.
zielononiebieska
22.11.2018, 09:23
Hej. U mnie statek jest ale okno z zadaniem w lewym górnym rogu ekranu wiec lipa. Pomaga jedynie zalogowanie się przez Iexplorera (bez komentarza). W magazynie do stworzenia same mikstury (jedna partia już poszła) a teraz statek wymaga jakiegoś plecaka :))) Cudownie :) Czy ktoś ma podobnie?
DarWielki
22.11.2018, 12:36
U mnie również brak zadań tygodniowych nie mogę ich otworzyć :)
I nie przypłynął żaden statek :)
Ponadto mam pytanie w Laboratorium produkuję monety gwiezdne za które u Kupca można kupić 100 szt klejnotów - dlaczego )a nigdzie nie ma o tym wzmianki) można kupić je tylko raz na tydzień - zainwestowałem dużo by kupić i mieć dwa Laboratoria przy przyspieszyć produkcję a tu taki numer !!!???
Tu wychodzi twoja niewiedza odnośnie gry, klejnoty od momentu ich wprowadzenia za gwiezdne były możliwe do kupienia raz na 7d. Tak samo masz z 1dniowym premium.
Wszystkie produkty za gwiezdne monety są limitowane czasowo.
Pięknie co chwile konserwy.... czy wy nie potraficie zrobić raz a porządnie ?????
Margherita
22.11.2018, 14:33
A jak się najedzie myszką na koszary elitarne, na których jest np. skunks, to nie widać ile jeszcze czasu będzie działać premia. Trzeba wejść w koszary. A na zwykłych widać. Nawet taki drobiazg się popsuł.
Cysiek85
22.11.2018, 16:46
w tygodniowym wyzwaniu o nazwie budowa miasta mam zadanie:niech twoj specjalista ukonczy zadanie poszukiwanie przygod b. dlugie 4 razy. Wysłałem czterech odkrywców czekałem 20 h az wroca wrocili a zadania nie zaliczyło i dlaczego to tak ?
a jednak zaliczyło tylko pasek sie nie przesunal i koloru nie zmienilo ale fajka do zaliczenia sie pojawiła ...
Po poprawce mam zablokowany czat - pisze 'zostanie odblokowane na 5 poziomie' ban jakiś czy do suportu pisać?
DARO_DRAGON
22.11.2018, 18:26
Gra u mnie bardzo długo się uruchamia , wczoraj było tak samo też długo ale w końcu się uruchomiła , dziś czekam ale jak na razie bez pozytywnego skutku.
Pasek postępu ładowania gry zatrzymuje się w połowie i po kilku minutach , ach sukces
Błędy, błędy i jeszcze raz błędy. Czy ktoś testuje te zmiany na środowisku???
1. Nie zalicza szukania przygód do wyzwania tygodniowego. Już dawno bym miał zrobione, ale cały czas jest zero.
2. Buffy to jest jakaś komedia. Niektóre zbuffowane budynki świecą się na jasno, zamiast być przyciemnione. Nieraz nie można dodać buffa bo budynek jest na szaro, a buffa nie ma.
arko19752012
22.11.2018, 20:31
czylie ze wszystko normalnie kolejna konserwa i kolejne bledy
umnie odpalilem wielka bitwe i brak zadania w ktorym mozna dostac czesc do naprawy most brak dynamitu z poprzedniej przygody premie gleboki snieg i przeszywajace zimno tez niedzialaja moze w kolejnej konserwie naprawia to a popsuja co innego:)
pretor29
22.11.2018, 20:50
czego oczekujecie po bb? kazdy wie ze zawsze to wyglada tak samo , kolejne bledy kolejne poprawki i tak w kolko ... suppor nawet nie odpisuje bo po co ...
arko19752012
22.11.2018, 21:17
mi odpisali ze przyjeli zgloszenie i odpowiedza mozliwie najszybciej:)
inny gracz juz dostal odpowiedz standardowa :)
wyczyscic ciasteczka z talerza wypic flaszke i przegladarke zmienic:)
kolejne pewno bedzie sprubowac z innego komputera a jak pomysly sie skoncza wymienic komputer :)
juz raz taka odpowiedz dostalem nawet na czat gry poszla
gdynianin
22.11.2018, 22:57
A dlaczego od wprowadzenia zmian odkrywcy wysyłani na "fasolade" przestali przynosić monety gildijne? Choć nigdzie w opisach zmian z 20-11- nie ma wzmianki o ich wycofaniu z tychże poszukiwań
może masz pecha, mg to jedna z opcji
gdynianin
22.11.2018, 23:26
Przedtem spokojnie dniówki miałem 100/125 monet na czterech odkrywców. Od momentu zmiany z przed dwóch dni dostaje pozostałe rzeczy prócz monet gildyjnych.
chrisoset
22.11.2018, 23:33
kolejny błąd: Wielka bitwa problem pojawił się po dzisiejszej konserwie
nie pojawiają się Mocne narzedzia potrzebne do zrobienia Zestawu do budowy mostu
Potwierdzone u kilku osób, w Niemczech podobnie:
https://forum.diesiedleronline.de/threads/136063-Fehler-bei-ein-Riesenkampf
Entermax
23.11.2018, 12:29
U mnie też jakieś dziwne rzeczy dzieją się z premiami. Budynki posiadające premie nadal się podświetlają i można rzucić kolejna premię i kolejną i kolejną. Dziwne i niewygodne. Wcześniej było lepiej.
U mnie jest podobnie, a poza tym jakaś dziwna rzecz bo budynek, który nie miał premii nie podświetlał się i nie można było rzucić premii, a premii nie było, dopiero po wejściu na planszę innego gracza i powrocie do siebie budynek się odblokował i premię można było rzucić - co się dzieje?
Bartexio
23.11.2018, 13:14
Dziwne tylko że promo na klejki działa jak zwykle po takich wtopach, a o naprawie błędów cisza a że piątek to do poniedziałku nic nie zrobią. Może w przyszłym tygodniu albo poczekają do konserwy eventowej na świeta w połowie grudnia ;)
Entermax
23.11.2018, 21:52
Teraz następna dziwna sytuacja. Budynek niemający premii nie podświetla się i nie mogę na niego przyznać premii, natomiast budynki mające premie podświetlają się i można na nie rzucać i rzucać premie ile się chce. Proszę o naprawienie tych błędów.
jest rowniez problem z dodawaniem rekrutow z gwiazdy do genka i tam tez musieliscie maczac swoje paluchy :eek:
Entermax
23.11.2018, 23:34
Następny problem to mimo, że wysyłam odkrywców pokazuje się licznik kilkunastu sekund odliczający w dół i odkrywca nie jest wysłany. Wylogowanie z gry pomaga. Poprawcie to bo straszny śmietnik zrobiliście, już mnie to denerwuje bo coś sobie wyliczę a patrzę za godzinę a tam ne puszczony odkrywca. To nie jet profesjonalne!!
Edytka46
24.11.2018, 00:19
U mnie jest podobnie, a poza tym jakaś dziwna rzecz bo budynek, który nie miał premii nie podświetlał się i nie można było rzucić premii, a premii nie było, dopiero po wejściu na planszę innego gracza i powrocie do siebie budynek się odblokował i premię można było rzucić - co się dzieje?
u mnie to samo-trzeba tak celować premkami żeby pokazala sie nazwa budynku-dopiero wtedy mozna rzucić
Entermax
26.11.2018, 22:52
Po dzisiejszej aktualizacji nadal jest problem z rzucaniem premii.
Milady84
29.11.2018, 11:57
Dziwne tylko że promo na klejki działa jak zwykle po takich wtopach, a o naprawie błędów cisza a że piątek to do poniedziałku nic nie zrobią. Może w przyszłym tygodniu albo poczekają do konserwy eventowej na świeta w połowie grudnia ;)
Potwierdzam, u mnie to samo, Dodam, ze jest tak tylko w przypadku rzucania jednej i tej samej premii np przy stekach. A gdy zmienię rzucaną premię na inną to podświetla się już dobrze.
Również nie posiadam statku na wyspie ani zadań tygodniowych. Nikt z tym nic nie robi. Jeśli się coś wdraża powinno chodzić prawda ? Zresztą zgłaszałem około 2 lata temu bug postawienie koszar w miejscu wyburzenia skał w sektorze s7. Do tej pory buga nie naprawili , Koszary znikają po kilku dniach od postawienia. Większość dużych budynków tam znika. Sytuacje bardzo dokładnie opisałem wysłałem screny z zaznaczonym idealnie miejscem. Dwa lata ludzie !!!. Bardzo proszę wszystkich którzy nie mają zadań tygodniowych o kontynuowanie wątku. Może ruszą cztery litery.
Entermax
30.01.2019, 11:31
Witam
Nadal nie jest usunięty problem z premiami.
Od dłuższego czasu na niektórych budynkach pojawia się problem z dodaniem premii.
1) Mimo, iż budynek nie posiada premii nie podświetla się i wygląda jak by ja miał.
2) Premia nie chce "wejść" na budynek mimo, że jej nie ma.
3) Aby dodać premię trzeba tak ustawić kursor nad budynkiem, aby wyświetliła się jego nazwa, niby normalne, ale dlaczego to miejsce jest gdzieś z boku budynku, a nie na jego środku.
Mam prośbę o zajęcie się tymi problemami, od dłuższego czasu stale coś się dzieje, czy nie można naprawić tego raz a dobrze. Takie granie i sprawdzanie tych premii jest upierdliwe i denerwujące.
MOD_Victoria
05.10.2019, 21:47
Witam!
Problem nieaktualny - wątek zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria