PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Ograniczenie możliwości pisania na czacie - eliminacja trolli

Arkh55
01.11.2018, 12:48
Propozycja ograniczenia możliwości pisania na czatach do graczy, którzy mają w znajomych co najmniej trzy osoby z lvl powyżej 30.
Wprowadzenie takiego ograniczenia wyeliminuje tworzenie "fejkowych" kont do trollowania - wbicie 5 lvl-u zajmuje 10 minut.
Takie ograniczenie powinno być aktywne przez cały czas, więc jeśli ktoś utraci tych znajomych automatycznie też traci możliwość pisania na czacie - umożliwi to eliminację trolli z czatu przez samych graczy - wystarczy wyrzucić taką osobę ze znajomych i jeśli nie ma minimum trzech powyżej 30 lvl przestaje pisać

Bartexio
01.11.2018, 15:21
Nie prościej ignor ? i niech sobie pisze sam do siebie. Skuteczne i sprawdzone.

Misiorww
01.11.2018, 22:12
mówimy nie cenzurze

Iphoris
02.11.2018, 13:59
A wysłanie trzech zaproszeń to ile minut?

Milady84
02.11.2018, 23:00
Nie prościej ignor ? i niech sobie pisze sam do siebie. Skuteczne i sprawdzone.

Hehe skuteczne i sprawdzone, bo na dolinie nie grałeś. U nas od lat zagląda gostek co założył chyba z kilkaset kąt. Czasem zakłada po kilka dziennie (tylko w celu poobrażania innych). Autor jest z naszego serwa, więc dolina wie o co chodzi. Coś, by mogli rzeczywiście z tym zrobić. Na plus, ze zrobili to ograniczenie od lvla ale jak widać na niektórych to za mało....:)

Glavo
03.11.2018, 15:27
Podnieść więc lvl, od którego jest dostępny czat, i po sprawie

horis
03.11.2018, 19:17
a ja do tego bym dolozyl dodatkowe warunki:
1. zalozenie minimum 6 watkow na forum w ktorych by sie wypowiedzialo conajmniej 10 osob
2. napisanie minimum 30 postow z cudzych watkach o minimalnej ilosci znakow 400

a co, jak dawac ograniczenia to dawac- ale zostawilbym kazdemu nawet lvl 1 dostep do zakladki czatu pomoc

ps. brakuje mi w ankiecie odpowiedzi nie, oraz obojetne- bez tych dodatkow ktore w tej ankiecie sa ( bo sie z tymi dodatkami nie zgadzam)
i na zlotej gorze tez mam takich trolii. a zasada 1 nie karmic trolla olewac, niech zdechnie z glodu i nudy

AndyMcQuinn
15.11.2018, 23:07
ps. brakuje mi w ankiecie odpowiedzi nie, oraz obojetne- bez tych dodatkow ktore w tej ankiecie sa ( bo sie z tymi dodatkami nie zgadzam)
i na zlotej gorze tez mam takich trolii. a zasada 1 nie karmic trolla olewac, niech zdechnie z glodu i nudy
Zgadzam się z przedmówcą w obydwu kwestiach:
- co do ankiety - bo w głosowaniu wyrażamy tylko zdanie na temat wprowadzenia lub nie danej zmiany, a nie na temat naszego stosunku do trollowania,
- w kwestii sposobu rozwiązania problemu z trollami: każda taka osoba żeby istnieć musi mieć słuchaczy/aktywnych odbiorców, więc wystarczy nie "karmić" trolla - nie odpowiadać na jego wpisy i tyle :-).
W ankiecie zagłosowałbym na samo NIE, gdyby była taka pozycja.

konkur4
15.11.2018, 23:37
Prawda jest taka, że bez trolli na czatach byłoby nudno, bo normalnych graczy, z którymi można luźno popisać, z roku na rok jest coraz mniej, a i każdemu z nas zdarzy się czasem przytrollować. Teraz poczujcie się tak, że po jednorazowej akcji dostajecie permamentny ban na korzystanie z czatu, i zmiany, które tak ochoczo popieracie, w jednej chwili stają się waszym przekleństwem. Tego właśnie życzę popierającym.

BB_Penelopa
04.04.2019, 12:08
Witam serdecznie!

Z uwagi na to, że pomysł widnieje na naszym forum już sporo czasu i nie otrzymał niezbędnego minimum głosów, temat zamykam.

Dziękuję autorowi za pomysł.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa