Zobacz pełną wersję : Gra Ulepszony Staw Rybny
Mamy chatę rybaka i staw rybny, jednak nie mamy ulepszonego stawu rybnego. Myślę, że wzorem produkcji mięsnej (która ma chatę łowcy, chatkę łowcy jeleni i ulepszoną chatkę łowcy jeleni) dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie ulepszonego stawu rybnego. Produkował by on ryby trzy razy szybciej, co zwykły staw rybny.
Produkcja (na 1 poziomie) wyglądałaby tak:
Chata Rybaka - bierze 1 ławicę, daje 1 rybę w 3 minuty.
Staw Rybny - daje 1 rybę w 3 minuty.
Ulepszony Staw Rybny - daje 1 rybę w 1 minutę.
Ulepszony Staw Rybny mógłby być do kupienia na przykład podczas świątecznego eventu za prezenty.
ArturGrab
13.10.2018, 20:05
To im dałeś teraz pomysł. Tylko na co ryby?
To im dałeś teraz pomysł. Tylko na co ryby?
Na steki wędzone.
Misiorww
14.10.2018, 09:28
tak
AndyMcQuinn
14.10.2018, 17:18
Hmmm... z jednej strony narzekania, że nie ma żadnych wyzwań w grze, że gra jest za łatwa, a z drugiej strony propozycja ułatwiania gry. Wg mnie nie tędy droga, bo to tylko przyspieszanie zapełniania magazynów - w tym przypadku towarem, którego i tak jest mocno w nadmiarze. Zdecydowanie na Nie.
Hmmm... z jednej strony narzekania, że nie ma żadnych wyzwań w grze, że gra jest za łatwa, a z drugiej strony propozycja ułatwiania gry.
Gra sprowadza sie do wykonywania powtarzalnych czynnosci klikania w te same miejsca i przesuwania suwakow. Raczej trudno nie twierdzic (nawet nie narzekajac) ze gra nie jest zbyt latwa, a jednoczesnie wprowadzanie takich czy innych budynkow tej latwosci nie zmienia.
Nie czuję jakoś potrzeby posiadania każdego z budynków w stopniu 'ulepszony'
Szkoda miejsca na forum, bo wprowadzą tak czy inaczej, jak nie w tym roku, to później.
Szukajmy lepiej pomysłów na prawdziwe zmiany w grze (np. kompletna przebudowa systemu przygód, porzucenie flasha żeby zdążyć zanim zrobią to przeglądarki, jakieś normalne PvP albo przynajmniej uczynienie ekspedycji sensownymi, ...), a nie jakąś kosmetykę typu "dodaj nowy obrazek i przesuń suwak o dwie pozycje w prawo".
bardzo mi miło że pomysł cieszy się takim ogromnym poparciem! zapraszam również do głosowania i komentowania moich pozostałych pomysłów, linki w sygnaturze
Czy pomysł został przekazany Deweloperom?
DIABLOMEN33
10.07.2021, 09:36
niepotrzebne, i tak nie ma co z tymi rybami robić
niepotrzebne, i tak nie ma co z tymi rybami robić
wędzarnia weźmie każdą ilość ryb