Zobacz pełną wersję : Gra Ulepszona Stajnia
Stajnia to jedyny budynek z tych takich średnio-zaawansowanych, który nie ma swojej ulepszonej wersji. Mamy ulepszone młyny, piekarnie, rzeźnie itp a brakuje tylko ulepszonej wersji stajni.
Myślę, że ten budynek powinien się pojawić na przykład w swiatecznym evencie jako nowość - bo to event w którym praktycznie co roku są te same rzeczy do zdobycia i to limitowane do jednej sztuki (mikolaj, mikolajowa, magazyn prowiantu), wiec dla graczy ktorzy maja juz te rzeczy jest to praktycznie bezowocny event.
Coś pomyliłeś. Stajnia produkuje konie, konie są traktowane jako broń, a do produkcji broni nie ma jeszcze żadnego z ulepszonych budynków. Niemniej jednak jestem za tym, aby wciąż powstawały ulepszone wersje standardowych budowli. Osobiście jednak zacząłbym od drwali i leśników.
Osobiście jednak zacząłbym od drwali i leśników.
drwale i lesnicy sa pewnie na koncu listy priorytetow, bo obstawiam, ze BB uwaza, ze wprowadzenie Epickiego Drewniaka zalatwia sprawe.
the_Slave
13.10.2018, 11:32
"A necromancer is just a really, really late healer"
off topic: tekst kozak ;p
Coś pomyliłeś. Stajnia produkuje konie, konie są traktowane jako broń, a do produkcji broni nie ma jeszcze żadnego z ulepszonych budynków. Niemniej jednak jestem za tym, aby wciąż powstawały ulepszone wersje standardowych budowli. Osobiście jednak zacząłbym od drwali i leśników.
Wiem, że są przypisane do kategorii "bronie", ale moim zdaniem powinno się je traktować bardziej przez pryzmat kategorii "zasób", gdyż konie są takim podstawowym "surowcem", dzięki któremu można robić wiele innych rzeczy.
Można by zarówno zrobić ulepszoną stajnię (kilka razy szybsze wytwarzanie koni albo kilka razy więcej w tym samym czasie - na jedno wyjdzie) albo coś w stylu chatki łowcy, gdzie produkuje się konie bez zboża czy wody, ale moim zdaniem ulepszona stajnia ma większy sens i byłaby bardziej przydatna. Chatka ma w sumie inne zastosowanie, jest po to, aby nie trzeba było dodawać przynęty do złoża. W przypadku stajni wystarczy ulepszona stajnia - będzie można szybciej/więcej produkować, no i zaoszczędzi się na patentach wywalając stare stajnie :)
Konsekwentniej i bardziej na czasie widziałbym ulepszony staw rybny. Konie lecą z przygód, poza tym można w epickim gospodarstwie produkować.
zrób epickie gospodarstwo i będziesz mieć stajnie :)
gosiaj ma racje, epicka gospoda daje większe możliwości, trzeba tylko chcieć ją zrobić. Pomysł nietrafiony
czemu wy sami sie cenzurujecie? czemu sami sie ograniczacie? to ze jest epickie nie znaczy ze nie może byc ulepszonej stajni! czy jest jakiś limit na zmiany czy ulepszenia w tej grze? ze jak cos sie "nadmiarowo" poprawi to inne juz nie? Wiec czemu glosujecie "nie" skoro jedno drugiemu nie przeszkadza?
Wiem, że są przypisane do kategorii "bronie", ale moim zdaniem powinno się je traktować bardziej przez pryzmat kategorii "zasób", gdyż konie są takim podstawowym "surowcem", dzięki któremu można robić wiele innych rzeczy.
Konkretnie to chyba jedną
gosiaj ma racje, epicka gospoda daje większe możliwości, trzeba tylko chcieć ją zrobić. Pomysł nietrafiony
jakie większe możliwości? epickie gospodarstwo = trzy zwykłe stajnie, które wolno produkują konie. poza tym można mieć tylko jedno gospodarstwo epickie...
Nie ma i raczej nie będzie ulepszonych budynków do produkcji broni. Trzeba się z tym pogodzić.
bardzo mi miło że pomysł cieszy się takim ogromnym poparciem! zapraszam również do głosowania i komentowania moich pozostałych pomysłów, linki w sygnaturze
Czy pomysł został przekazany Deweloperom?
DIABLOMEN33
10.07.2021, 09:47
niepotrzebne