PDA

Zobacz pełną wersję : Opactwo zakupione na własnym targu gildii, nie da się sprzedać innemu graczowi.

FOREST_1
08.10.2018, 14:30
1. Ktoś z poza mojej gildii poprosił mnie abym kupił dla niego, na targu gildii, budowle – opactwo.
2. Przesłał do mnie wystarczającą, [bardzo dużą] ilość monet.
3. Kupiłem opactwo za jego monety.
4. Pojawiło się ono w mojej gwiazdce.
5. Chciałem wysłać Jemu to opactwo w handlu bezpośrednim. Wyskakiwał komunikat: „Transakcja nie możliwa do zrealizowania”, albo że „Transakcja udana” – ale opactwo dalej pozostawało w mojej gwiazdce, albo przechodziło samo z powrotem do targu gildii. Natomiast nie otrzymywał go Ten któremu go sprzedawałem.
6. Zatem i on mi wysyłał oferty typu rybka za opactwo. Wyskakiwał ten sam komunikat.
7. Próbowałem też przesyłać jako prezent bezpośrednio z poziomu targu gildii… wtedy wszystkie przedmioty pokazywały się, oprócz opactwa.
8. Do tej pory mimo, że mam niewiele monet, mam podświetlone opactwo i mogę je kupić… a jak kupuję, za każdym razem jak tylko chcę wysłać je Temu graczowi… to jest jakiś błąd, albo niby jego nie ma… gracz nie dostaje opactwa, znika ono z mojego pola gwiazdy i jest dalej do kupienia w targu gildii… Jest podświetlone, możliwe do kupienia, mimo,że posiadam tylko 16 monet [kilka tysięcy monet zostało pobrane za pierwszym razem]
9. Jestem oskarżany o oszustwo, że wziąłem monety, a opactwa nie kupiłem albo nie wysyłam… a ja po prostu nie wiem dlaczego, tego zrobić nie mogę. Proszę o pomoc.

FOREST_1
08.10.2018, 15:35
Victoria, dlaczego ten post został edytowany. Dlaczego usunięto ostatnie zdanie?? Zeus boi się prawdy?

MOD_Victoria
08.10.2018, 15:40
Dlatego, że tak stanowi regulamin.

A co do problemu - jeśli znajomego masz w kontaktach mniej niż 24 godziny, to handel bezpośredni jest niemożliwy, skorzystajcie z wagi, niech znajomy wystawi rybkę za opactwo a Ty je zdejmij. Jeżeli to nie pomoże to zostanie kontakt z Supportem.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

FOREST_1
08.10.2018, 16:14
Co do znajomego, któremu chcę sprzedać opactwo, jest w moich znajomych od dawna

Androm3da
08.10.2018, 22:06
Co do znajomego, któremu chcę sprzedać opactwo, jest w moich znajomych od dawna

Znajomy to pewnie GUMP_1 ? :P Swoją drogą, patrząc na to ile już grasz (coś ponad miesiąc), to faktycznie masz go w znajomych od dawna ;)
Może jest jakieś ograniczenie co do sklepu gildii, może masz za niski lvl żeby kupić opactwo, coś jest niedograne i się gra pierniczy :P

FOREST_1
08.10.2018, 22:21
Znajomym mógł być on nawet 2 dni... i to wystarczy, że mogę z nim prowadzić handel bezpośredni. Tego nawet nie wiesz Andromedo? A w przeciwieństwie do mnie tak długo grasz... A co do "GUMP_1" znów zaliczyłaś wpadkę, mój nik to FOREST [z ang. las] a nie FORREST GUMP, znana postać z filmu. życzę dużo nauki.

krotos666
08.10.2018, 23:04
MODzie_Victoria proszę nie radzić komuś, żeby wystawiać budynek za rybkę, bo każdy może ten budynek zdjąć z handlu i nie oddać.
To druga strona powinna wystawić rybkę za budynek i tylko osoba zainteresowana zdejmie rybkę i odda budynek.

Niby drobny szczegół, ale pomijamy ryzyko utraty budynku :)

MOD_Victoria
09.10.2018, 00:40
MODzie_Victoria proszę nie radzić komuś, żeby wystawiać budynek za rybkę, bo każdy może ten budynek zdjąć z handlu i nie oddać.
To druga strona powinna wystawić rybkę za budynek i tylko osoba zainteresowana zdejmie rybkę i odda budynek.

Niby drobny szczegół, ale pomijamy ryzyko utraty budynku :)

Tak, miało być dokładnie odwrotnie, już poprawiłam. Dziękuję za zwrócenie uwagi. :)

Pozdrawiam
MOD_Victoria

FOREST_1
28.10.2018, 09:11
Problem został naprawiony. Dziękuję.

MOD_Victoria
06.12.2018, 15:28
Dzień dobry,

skoro problem został rozwiązany - wątek zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria