PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Najemni Specjaliści (Tawerna)

Unangwata
05.10.2018, 17:03
Tawerna raczej stoi bezużyteczna albo się ją usuwa po wykupieniu wszystkich generałów, geologów itp. Można zrobić ją bardziej użyteczną i udostępnić wynajmowanie tymczasowych (1 razowych) specjalistów. Generał na jedną przygodę, geolog lub odkrywca. Cena by zależała od poziomu gracza, do dyskusji.

Generałowie dostępni w tawernie mogli by także być tymi, których można kupić za klejnoty, czempionów jak Nusala, Vargus itd. Działało by to jak swego rodzaju promocja gry dla początkujących graczy, którzy mogliby ich wynając za odpowiednią cenę do misji i poznać co gra ma do zaoferowania. Nie można by ich było szkolić więc jeszcze bardziej by zachęcało graczy do kupna.

set2g
05.10.2018, 17:48
Wszytko by zależało od kosztu najęcia. Ale odkrywcy czy geologa na 1 misję nie widzę sensu. Zaawansowani gracze tego i tego mają na pęczki, a nowi raczej powinni się skupić na tym skąd ich pozyskać aby byli na stałe a nie na pojedyncze zadanie.

Odnośnie generałów, musieliby to być czempioni albo majorzy bo zwykłych 200/250 to też zazwyczaj się już ma sporo. Do tego dochodzi kwestia tego że ci stali są już wyszkoleni i każdy ma jakiś tam setup na przygody. Jakiś sens jest w zwykłych tawerniakach co walczą wolno i pójdą do bloku.

Herihor
05.10.2018, 19:08
Było już parę pomysłów odnośnie tawerny i jak na razie wszystkie odbijają się od ściany (od betonu, mówiąc oględniej).
Najbardziej mi odpowiadała koncepcja bohaterów ze specjalnymi zdolnościami, działającymi czy to jako buff strefowy na przygodę czy jako dodatkowa jednostka, bardzo , maszerująca z generałem a podnosząca sprawność pozostałych jednostek tego generała.
W każdym razie z tawerną wypadałoby coś zrobić.

Unangwata
05.10.2018, 19:33
Wszytko by zależało od kosztu najęcia. Ale odkrywcy czy geologa na 1 misję nie widzę sensu. Zaawansowani gracze tego i tego mają na pęczki, a nowi raczej powinni się skupić na tym skąd ich pozyskać aby byli na stałe a nie na pojedyncze zadanie.

Odnośnie generałów, musieliby to być czempioni albo majorzy bo zwykłych 200/250 to też zazwyczaj się już ma sporo. Do tego dochodzi kwestia tego że ci stali są już wyszkoleni i każdy ma jakiś tam setup na przygody. Jakiś sens jest w zwykłych tawerniakach co walczą wolno i pójdą do bloku.

W tej grze raczej brakuje nowych graczy i z niskim poziomem. Nowi gracze jeszcze nie mieli szansy brac udziału w ewentach itp. gdzie mozna odkrywcow i generałów pozyskać. A i starym czasem by się przydali. To by była najprostsza forma użycia tawerny bo nie trzeba tworzyć nowych rzeczy typu bohaterowie itp. A generałowie mogli by być też ciekawi. Np wynajęcie Nusali jeśli jeszcze jej nie masz. Pozwaloło by to zakosztować gry w której ja się posiada, a minus taki, że nie można ją szkolić. Podobnie z innymi czempionami.

sparkz
05.10.2018, 19:44
Zakosztowac gry to troche nadinterpretacja biorac pod uwage, ze gra 99% graczy sprowadza sie do wykonywania prostych czynnosci ktorych i tak nikt nie rozumie, i jak bedzie miec krotkotrwala okazje zagrac inaczej to i tak nie zrozumie roznicy.

Unangwata
06.10.2018, 10:03
Zakosztowac gry to troche nadinterpretacja biorac pod uwage, ze gra 99% graczy sprowadza sie do wykonywania prostych czynnosci ktorych i tak nikt nie rozumie, i jak bedzie miec krotkotrwala okazje zagrac inaczej to i tak nie zrozumie roznicy.

Zapewne mówisz o sobie, ja nie znam nikogo kto nie rozumie prostych czynności w grze.

drugru
06.10.2018, 11:02
Niegłupi pomysł, jakby go dopracować...

Agebu
06.10.2018, 11:07
Za rozsądną cenę jednorazowi odkrywcy przydali by się zwłaszcza w ewentach, kiedy szukają ewentowych surowców lub do zaliczenia zadań z znajdowaniem.

horis
06.10.2018, 15:39
ile razy mowic zeby do pomyslu dawac ankiete?

Unangwata
06.10.2018, 16:29
ile razy mowic zeby do pomyslu dawac ankiete?

Do przejścia potrzebne jest 40 głosów, i to chyba na tak. Tyle to nie ma w sumie w tych postach co patrze. Albo mod sie ogarnie i bedzie słał te bardziej popularne albo ciekawe albo lipa z tych sugestii.

Misiorww
06.10.2018, 16:43
po pierwsze moderator jest od moderowania, a nie od wysyłania pomysłów.
po drugie i tak prawie wszystkie pomysły graczy lądują w koszu.

Unangwata
06.10.2018, 17:11
po pierwsze moderator jest od moderowania, a nie od wysyłania pomysłów.
po drugie i tak prawie wszystkie pomysły graczy lądują w koszu.

Powiedział co wiedział..
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45742-Bezużyteczne-ankiety?p=274467&viewfull=1#post274467

Jurek12345
06.10.2018, 18:11
Powiedział co wiedział..
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45742-Bezużyteczne-ankiety?p=274467&viewfull=1#post274467

I tak cała dyskusja w tym wątku trafi w próżnię jak nie założysz ankiety. Tak trudno się dostosować?

MOD_Victoria
08.10.2018, 16:50
Do przejścia potrzebne jest 40 głosów, i to chyba na tak. Tyle to nie ma w sumie w tych postach co patrze. Albo mod sie ogarnie i bedzie słał te bardziej popularne albo ciekawe albo lipa z tych sugestii.

Pisałam już, że nie moderator przekazuje pomysły.
Proszę o dodanie ankiety, w przeciwnym razie temat zostanie zamknięty. Przypominam również, że jeżeli interesujący Was temat znajduje się w archiwum, wystarczy wysłać do mnie lub do BB_Penelopy prywatną wiadomość, z prośbą o przywrócenie go.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

Lisq3
13.10.2018, 18:31
nie wiem czy ci najemni specjalisci przejda, ale faktem jest ze tawerna staje sie bezuzyteczna. a jakby dodac do niej np 200 ludzi? coś w stylu zamku ekspedycyjnego, ktory oprocz swoich wlasciwosci daje tez populacje

Raf-Dan
13.10.2018, 18:48
ja jestem za, dodatkowy nusala, anslem, czy vargus chociaż na jedną przygodę to świetny pomysł

MOD_Victoria
13.05.2019, 14:20
Dzień dobry,

Z uwagi na to, że ankieta widnieje na naszym forum od dłuższego czasu i nie udało się zdobyć minimalnej ilości głosów za, wymaganej do przekazania pomysłu pod rozwagę developerom, temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria