PDA

Zobacz pełną wersję : Forum Bezużyteczne ankiety

Unangwata
28.09.2018, 15:23
Po co w ogóle są ankiety ? Przecież dobry pomysł nie zawsze jest w "interesie" graczy. Jeśli developer chce wprowadzić zmianę poprawiającym balans i wiąże się to ze stratą graczy to oczywiście, że wszyscy zagłosują na -nie.
To developer ma trzymać piecze nad grą by dostarczała rozrywki i wyzwania graczom. Jeśli pozwolić graczom decydować to gra szybko poleci w dół i stanie się zbyt łatwa i nudna.
Po to są sugestie. To mod powinien decydować jakie sugestie są warte dostarczenia do BB. I to BB ma decydować czy jest to warte wprowadzenia czy nie, a nie ankietowani gracze, którzy zawsze będą tylko myśleć we własnym 'interesie' gdzie 90% cierpi na krótkowzroczność i widzi tylko natychmiastowe korzyści, a nie potrafią spostrzec jaki miałoby długoterminowy wpływ na satysfakcję z gry dla ich samych.

Zdanie 90% ludzi to 90% nieciekawych pomysłów. 10% tych ciekawych nie powinno być zależne od 90% społeczeństwa.

baqslaw
28.09.2018, 15:30
Powyżej mamy ciekawy przykład efektu potwierdzenia.

Nikt temu panu nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe jest białe.

kinia19910
28.09.2018, 16:32
Powyżej mamy ciekawy przykład efektu potwierdzenia.

Nikt temu panu nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe jest białe.

hahaha :D

Lubię to!

Unangwata
28.09.2018, 18:12
hahaha :D

Lubię to!

To załóżcie klub bezpłodnych cwaniaków. Tzw bezproduktywne trole, które klikają nie zależnie od treści tylko czy lubią postera czy nie. A tak sie składa, że zawistne trole nie lubią..

Glavo
28.09.2018, 18:36
Jako bezproduktywny troll zastanawiam się, dlaczego zadajesz sobie pytanie Po co w ogóle są ankiety ? i chwilę później na nie odpowiadasz.
Generalnie... hmm.. ok.. super...

Unangwata
28.09.2018, 22:04
Jako bezproduktywny troll zastanawiam się, dlaczego zadajesz sobie pytanie Po co w ogóle są ankiety ? i chwilę później na nie odpowiadasz.
Generalnie... hmm.. ok.. super...

Coś nie tak u ciebie z logiką bo płata ci figle.

konkur4
29.09.2018, 10:57
Widzę, że mleko się rozlało. Gdybyś się zastanawiał, dlaczego dostajesz "nie" pod każdym pomysłem, to właśnie przez takie akcje. Zachowujesz się, jak typowy poseł pisu, uważasz, że Twoje pomysły są tak super, że wszelka demokracja jest zbędna. A prawda jest taka, że oferujesz nic nie wnoszące do funkcjonalności zmiany, argumentując je tym, że Tobie się nie chce. Trzeba korzystać z tego, co jest, a nie szukać wymówek na siłę, żeby coś wepchać bezpośrednio w silnik gry. Pogódź się z tym, lub poszukaj sobie innej gry, jeśli tutaj jest Ci tak źle.

Glavo
29.09.2018, 11:48
Ok, na spokojnie, zastanówmy się.
Próbujesz udowodnić, że 90% ludzi nie ma racji, że mod powinien decydować. A kto wybiera moda? Większość? Nie jest reprezentantem większości, więc nijako nie powinien mieć decydującego głosu w sprawach dotyczących Społeczności.
I dalej, modem nie jesteś, więc Twój głos także nie powinien się liczyć.
Nie piszę tego złośliwie, tak to wygląda.

Porit
29.09.2018, 15:39
A ten cały Unangwata nie jest czasem takim drugim wojtek91?

Unangwata
29.09.2018, 16:06
Widzę, że mleko się rozlało. Gdybyś się zastanawiał, dlaczego dostajesz "nie" pod każdym pomysłem, to właśnie przez takie akcje. Zachowujesz się, jak typowy poseł pisu, uważasz, że Twoje pomysły są tak super że wszelka demokracja jest zbędna. A prawda jest taka, że oferujesz nic nie wnoszące do funkcjonalności zmiany, argumentując je tym, że Tobie się nie chce. Trzeba korzystać z tego, co jest, a nie szukać wymówek na siłę, żeby coś wepchać bezpośrednio w silnik gry. Pogódź się z tym, lub poszukaj sobie innej gry, jeśli tutaj jest Ci tak źle.

Nie uważam, że moje pomysły są super To ty tak uważasz i dlatego dajesz nie. Dla mnie to poprostu pomysły, a ty jesteś taki typ człowieka, który walczy z innymi zamiast z kompleksami.

horis
29.09.2018, 17:48
A ten cały Unangwata nie jest czasem takim drugim wojtek91?81
to jakby drugi wojtek91 lub Tarczynca, ale przynajmniej pisze poprawnie po polsku , nie jak wojtus

Unangwata
29.09.2018, 18:01
81
to jakby drugi wojtek91 lub Tarczynca, ale przynajmniej pisze poprawnie po polsku , nie jak wojtus

Mnie do nikogo nie porównasz. Rozumiem, że twój umysł sobie z tym nie radzi i musi mnie gdzieś zakwalifikować ale staraj się rozumieć na bieżąco bo każdy jest inny. Chociaż trole są te same..

kinia19910
29.09.2018, 18:14
Nie karmcie go :) Argumenty się skończyły i zaczęło się obrażanie. Typowy troll. :)

Ja już go wrzucam w ignora;)

MOD_Victoria
29.09.2018, 21:10
Witajcie!

Przypominam, że na forum również obowiązują zasady, których należy przestrzegać.

Ok, na spokojnie, zastanówmy się.
Próbujesz udowodnić, że 90% ludzi nie ma racji, że mod powinien decydować. A kto wybiera moda? Większość? Nie jest reprezentantem większości, więc nijako nie powinien mieć decydującego głosu w sprawach dotyczących Społeczności.
I dalej, modem nie jesteś, więc Twój głos także nie powinien się liczyć.
Nie piszę tego złośliwie, tak to wygląda.

Po co w ogóle są ankiety ? Przecież dobry pomysł nie zawsze jest w "interesie" graczy. Jeśli developer chce wprowadzić zmianę poprawiającym balans i wiąże się to ze stratą graczy to oczywiście, że wszyscy zagłosują na -nie.
To developer ma trzymać piecze nad grą by dostarczała rozrywki i wyzwania graczom. Jeśli pozwolić graczom decydować to gra szybko poleci w dół i stanie się zbyt łatwa i nudna.
Po to są sugestie. To mod powinien decydować jakie sugestie są warte dostarczenia do BB. I to BB ma decydować czy jest to warte wprowadzenia czy nie, a nie ankietowani gracze, którzy zawsze będą tylko myśleć we własnym 'interesie' gdzie 90% cierpi na krótkowzroczność i widzi tylko natychmiastowe korzyści, a nie potrafią spostrzec jaki miałoby długoterminowy wpływ na satysfakcję z gry dla ich samych.

Zdanie 90% ludzi to 90% nieciekawych pomysłów. 10% tych ciekawych nie powinno być zależne od 90% społeczeństwa.

Moderator nie głosuje w ankietach. Czasem zwraca uwagę BB na pomysł z dużą ilością głosów, jeśli ten umknie. :) Najciekawsze Community Manager przekazuje developerom, którzy podejmują decyzje o ich ewentualnym wprowadzeniu do gry. Proszę pamiętać, że BlueByte zastrzega sobie prawo do modyfikowania pomysłów przedstawionych przez graczy. :)
Ankiety obrazują zainteresowanie graczy danym pomysłem. Obecnie pomysł jest przekazywany jeżeli uzyska minimum 40 głosów za, i jeżeli jest to większość w ankiecie.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

Unangwata
30.09.2018, 11:28
Dobra nie ma sensu więcej pisać. Nawet tylu ludzi nie czyta, żeby zebrac 40 głosów, nie mówiąc juz o konserwatywnych trolach. Ja skończyłem.
Dziękuję