PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nazwy generałów innych graczy

Unangwata
26.09.2018, 15:40
Nazwy generałów innych graczy w przygodach by dodało trochę smaczku, moglibyśmy docenić pomysłowość naszych znajomych.

baqslaw
26.09.2018, 16:11
Nie ma możliwości, bo PEGI - temat do zamknięcia.

Larxand
26.09.2018, 17:56
Czy ja wiem czy do zamknięcia. Są sposoby radzenia sobie z niepożądaną treścią.
Mi się podoba.

Glavo
26.09.2018, 18:24
Wszystko mi jedno.
Raz nazwy zobaczysz - fajnie, drugi raz - to samo, te same nazwy, a później nie będziesz z wracać na to uwagi...

Jurek12345
26.09.2018, 18:39
Czy ja wiem czy do zamknięcia. Są sposoby radzenia sobie z niepożądaną treścią.
Mi się podoba.

Zawsze można przemycać.. np. k..u..r.. itd.
zamiast kropek np.: ; ' ] itp ilość nieograniczona, nie sądzę żeby sobie z tym poradzono, popatrz na FB, tam tez walczą z treścią niepożądaną.

Larxand
26.09.2018, 19:14
Zawsze można przemycać.. np. k..u..r.. itd.
zamiast kropek np.: ; ' ] itp ilość nieograniczona, nie sądzę żeby sobie z tym poradzono, popatrz na FB, tam tez walczą z treścią niepożądaną.

No jest to jakieś wyzwanie, ale można ograniczyć nazwy do cyfr i liter alfabetu albo/i w prosty sposób sprawdzić czy w nazwie nie ma zaszyfrowanych takich kwiatków. Ewentualnie odsiewać przez raportowanie, ewentualnie odsiewać ze znajomych - no bo jeśli PEGI7 to zakładam, że rodzice sprawdzają :P

BB_Penelopa
27.09.2018, 11:53
Witam,

Poproszę autora o szerszy opis pomysłu i doprecyzowanie, czego ma dotyczyć pomysł.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Unangwata
27.09.2018, 17:45
Witam,

Poproszę autora o szerszy opis pomysłu i doprecyzowanie, czego ma dotyczyć pomysł.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Mam na myśli, że aktualnie gdy robimy przygody z innymi graczami widzimy tylko ich nazwę, a nie widzimy nazwy generała. Fajnie by było widzieć nazwy generałów innycg graczy w przygodach.

konkur4
27.09.2018, 19:37
Mam na myśli, że aktualnie gdy robimy przygody z innymi graczami widzimy tylko ich nazwę, a nie widzimy nazwy generała. Fajnie by było widzieć nazwy generałów innycg graczy w przygodach.

A fajnie by było dostać bana za to, że komuś nie podobają się Twoje nazwy generałów? Obecny stan polega na tym, że to gracz ma mieć łatwiej, nazywając jakoś swojego generała, żeby wyróżniał się od pozostałych tego samego typu. To, że coś wydaje Ci się "fajne" nie oznacza, że stanie się użyteczne, lub nie przysporzy jakiś większych problemów. Kolejny pomysł natchniony tendencją "bo mi się podoba", "bo mi się nie chce", "bo za dużo klikania", weź czasem pomyśl też globalnie, nie tylko przez pryzmat swoich własnych potrzeb.

Unangwata
27.09.2018, 19:42
A fajnie by było dostać bana za to, że komuś nie podobają się Twoje nazwy generałów? Obecny stan polega na tym, że to gracz ma mieć łatwiej, nazywając jakoś swojego generała, żeby wyróżniał się od pozostałych tego samego typu. To, że coś wydaje Ci się "fajne" nie oznacza, że stanie się użyteczne, lub nie przysporzy jakiś większych problemów. Kolejny pomysł natchniony tendencją "bo mi się podoba", "bo mi się nie chce", "bo za dużo klikania", weź czasem pomyśl też globalnie, nie tylko przez pryzmat swoich własnych potrzeb.

Sam podajesz rozwiązanie do twojego problemu. Jak ktoś używa zbereźnych nazw to dostanie bana. A jak się komuś nie podoba twój generał, który ma kulturalną nazwę to ci nic nie grozi.

konkur4
27.09.2018, 19:55
Sam podajesz rozwiązanie do twojego problemu. Jak ktoś używa zbereźnych nazw to dostanie bana. A jak się komuś nie podoba twój generał, który ma kulturalną nazwę to ci nic nie grozi.

Podaj chociaż jeden argument, czemu miałoby to służyć, bo stwierdzenie, że coś jest "fajne" jakoś do mnie nie przemawia. Bo jak już wyżej wspomniałem, ja tam widzę tylko dodatkowy problem związany z cenzurą w rzeczy stosunkowo prostej, gdzie cenzury być nie powinno. Generałowie, jak i odkrywcy i geologowie to rzeczy, o których osoba trzecia nie powinna za wiele wiedzieć. W końcu to gra strategiczna. Gracze, a szczególnie ich zasoby i dobra powinny być niewiadomą dla innych od samego początku aż do końca.

MOD_Victoria
29.09.2018, 20:52

Witaj, :)

Ten pomysł na chwilę obecną nie ma szans na realizację.

Pytanie 22: MrM79, Holandia
Czy możliwe jest nadanie imion generałom, dlaczego ich imiona nie są widoczne dla innych graczy w przygodzie?

MOD_Tomurckl, Niemcy: Jeżeli imiona Generałów byłby widoczne dla innych graczy, moglibyśmy spodziewać się naruszenia naszych zasad. Monitorowanie tego byłoby olbrzymim wysiłkiem. Dlatego imiona (nazwy) nie są widoczne dla innych graczy.

Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria