PDA

Zobacz pełną wersję : dlaczego nie ma ciasta z przygód?

delfinek226
24.09.2018, 22:10
Zrobiłam parę przygód i tylko dostawałam świeczki, a gdzie ciasto? I jak zrobić tor, skoro go nie ma?
:mad:

Zrobiłam parę przygód i tylko dostawałam świeczki, a gdzie ciasto? I jak zrobić tort, skoro ciasta nie ma?
:mad:

Zee4c
24.09.2018, 22:20
poczytaj leniuszku o ewencie to sie dowiesz ;D poziomy graczy do 50 maja ciasto a wyższe maja świeczki - idziesz na handel i wymieniasz...

delfinek226
24.09.2018, 22:57
poczytaj leniuszku o ewencie to sie dowiesz ;D poziomy graczy do 50 maja ciasto a wyższe maja świeczki - idziesz na handel i wymieniasz...

tak? chciałam wymienić na handlu 1:1, sie nie da, raczej, a na wadze za parę szt ciasta chcą takie zapłaty,że to obłęd, sami lichwiarze. Poza tym w poradniku eventowym nie była zastrzeżenia, że ci dostaną ciasto, a ci świece i niech się wymieniają, wyraźnie napisane, czego ile z danej przygody.

Zee4c
25.09.2018, 08:47
"Mały tort urodzinowy i Olbrzymi tort urodzinowy to dwie nowe premie, które można wyprodukować w Magazynie Prowiantu. Są one wykonane z dwóch zasobów eventowych: Ciasta Tortowego i Urodzinowych Świeczek, które mogą być zdobyte odpowiednio przez graczy poniżej 51 i powyżej 50 poziomu.

Jeśli brakuje Ci jednego z dwóch składników, możesz wymienić się z przyjaciółmi! Ale jeśli nie lubisz wymiany z innymi, zawsze możesz zamienić składniki na siebie nawzajem w proporcji 4 do 1." tak to sobie napisali w pamiętniku - ale nikt z czytających wniosków nie wyciągnął..

BB_Penelopa
25.09.2018, 13:55
Witam! :)

Uprzejmie informuję, że gracze, który osiągnęli poziom +51, otrzymują/znajdują jedynie świece. Nie jest to błąd w grze. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
25.09.2018, 14:04

Uprzejmie informuję, że gracze, który osiągnęli poziom +51, otrzymują/znajdują jedynie świece. Nie jest to błąd w grze. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pewnie ze to nie blad . to jest raczej oderwany od rzeczywistosci pomysl "specjalistow" od was

Zee4c
25.09.2018, 14:04
nie jest to błąd w grze tylko błąd zarządzających grą

nimq
25.09.2018, 14:28

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Można być dumnym.

Glavo
25.09.2018, 17:57
Z czym macie problem? Nie macie przyjaciół? Nie potraficie się wymieniać? Tak trudno włożyć troszkę wysiłku w grę?

delfinek226
25.09.2018, 18:33
Nie, to nie jest błąd tylko rażące niedorobienie/niedociągnięcie "producentów" tego eventu. Poradnik urodzinowy pokazał się na początku sierpnia, nie ma tam wzmianki, kto co dostaje, że ci tylko ciasto, a ci tylko świece, są natomiast wypisane przygody, a przy każdej liczby ile czego można dostać. Przygód z grupy 1001 nocy nie robią przecież ci do 50 lvla, więc ogółem mają mniej przygód do roboty i tylko za ciasto, a mogący robić wszystkie przygody, mają tylko świeczki. To pytam, po co są ilości i ciasta i świeczki przy przygodach, skoro to jest bujda na resorach? Trzeba było od razu je tak podzielić, na czerwono wypisać, co i ile się komu należy i gracze mieliby jasność,czy się zabierać za to czy olać taki niedorobiony event urodzinowy ha ha ha.Aha i jeszcze jedno, przy każdym evencie do tej pory wypadały wszystkie fanty, w różnych ilościach, ale wszystkie, natomiast w tym tylko świeczki, więc ci, co mają tylko ciasto, mogą i świeczki uzbierać i nie muszą się specjalnie wysilać w wymianie, mogą sprzedawać ciasto za lichwiarskie "ceny" poszukiwanych towarów, a inni nie mają takiej możliwości. Naprawcie to, bo tak nie powinno być.

szkarłatnyrubin
25.09.2018, 19:08
poradnik urodzinowy ? a co to jest?
twórcy nigdzie nie podawali z jakich przygód co wypada, pewno chodzi ci o wiki ale to nie jest strona twórców gry

Aruzus
25.09.2018, 19:57
Z czym macie problem? Nie macie przyjaciół? Nie potraficie się wymieniać? Tak trudno włożyć troszkę wysiłku w grę?

Masz problem z nosem czy logika siada? Jak coś śmierdzi przekonujesz ze to perfumy a inni się nie znają?
Z tych niewielu którzy zostali ilu jest po 50 levelu a ilu przed? Pomyśl logicznie! Różnica w ilości ciasta i świeczek nic nie dala jak widać, więc nie udzielaj rad jeśli nie są mądre.

poradnik urodzinowy ? a co to jest?
twórcy nigdzie nie podawali z jakich przygód co wypada, pewno chodzi ci o wiki ale to nie jest strona twórców gry

i bardzo dobrze, dzięki temu jest coś realnie warty dla graczy, a gdybyś NIE zauważył - to co tam widzisz przed eventem pochodzi przeważnie z TESTOWEGO SERWERA, jeśli coś zostanie tamzmienione albo po drodze spierniczone to ślij podziękowania, wiesz do kogo

kinia19910
25.09.2018, 21:22
i bardzo dobrze, dzięki temu jest coś realnie warty dla graczy, a gdybyś NIE zauważył - to co tam widzisz przed eventem pochodzi przeważnie z TESTOWEGO SERWERA, jeśli coś zostanie tamzmienione albo po drodze spierniczone to ślij podziękowania, wiesz do kogo

do autora wiki, BO nie czyta forum testowego albo bazuje na pierwotnej wersji, nie uwzględniając kolejnych, właśnie tych "po drodze":P
Poza tym zawsze jest zastrzeżenie, że wersja gry z testowego może się różnic od tej na live ;P
W każdych "Pierwszych Informacjach" jest to info, finalną wersję ukazuje dopiero "Pamiętnik Developera". co oczywiście =/= temu, że nie będzie poprawek :P

Efema
26.09.2018, 08:19
To ja chyba w inną grę się bawię...
Są tu tabele - ile z jakiej wyprawy i czego zbiera nasz zbieracz, tabele jaki scenariusz co daje... na wadze widzę wymiany 1 : 1... ja wiem, że wywalili mnie z kanału pomoc, bo gram tylko rok - czyli krótko, więc do pomocy to się nie nadaję... ale omamów wzrokowych jeszcze nie mam i to co pisałam, widziałam i mam nawet na kompie.. przydaje się :) A może poszukać przed pisaniem tutaj?

MOD_Victoria
27.05.2019, 17:37
Dzień dobry,

w związku z tym, że temat dotyczy Wydarzenia rocznicowego (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45710-Pamiętnik-Dewelopera-Wydarzenie-rocznicowe), czyli nie jest już aktualny - temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria