Zobacz pełną wersję : Problem z logowaniem
Kerischal
19.09.2018, 20:47
Witam,
Od ostatniej aktualizacji mam problem z logowaniem, w trakcie zalogowania i odpalenia "graj" wczytywanie zatrzymuje się w tym miejscu na zdjęciu i nic, cisza, klops. Od razu zaznaczam że wyczyściłem cache, cookies i flash jest ok. W czym tkwi problem :)??
Pozdrawiam Szymon.
Jurek12345
20.09.2018, 11:58
długo czekasz? Może masz słabe łącze. I nie przełączaj się na inne zakładki, ani nie minimalizuj.
U mnie też, po ostatniej aktualizacji gra bardzo długo się wczytuje (chyba znowu za każdym razem ładują się wszystkie dane) - na Aero2 trwa to ponad pół godziny:( padaczka:(
na Aero to nie dziwne tam masz 512 kB/s transfer a zanim wszystko sie załaduje, a to kilkanaście MB więc sie schodzi.
U mnie na chrome zawsze wszystko ładuje od zera, co jest wkurzające, na ff jakoś normalnie cachuje
Dlaczego od ostatniej aktualizacji nie mogę wejść do gry
BB_Penelopa
27.09.2018, 10:50
Dlaczego od ostatniej aktualizacji nie mogę wejść do gry
Dzień dobry!
Bardzo proszę o informację, z jakich przeglądarek już korzystasz. Aby nie zostać posądzoną o banały, nie będę wspominać o ciasteczkach, ale mimo to warto w ramach testów spróbować uruchomić grę na przeglądarce Chrome w nowym oknie w trybie incognito bez uruchamiania dodatkowych zakładek w tym oknie. Pozwoli to sprawdzić, czy za problem nie odpowiadają ustawienia przeglądarki. Pliki gry zostaną bowiem w ten sposób załadowane od nowa na potrzeby pojedynczej sesji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Używam przeglądarki chrome.Po zalogowaniu sie i po wciśnieciu graj ,gra sie ładuje i w czasie drugiej strony tam gdzie są baloniki na rysunku dochodzi do połowy paska i stoi .
slawekk1
27.09.2018, 14:13
Tak samo jest u mnie co jest?
BB_Penelopa
27.09.2018, 14:47
Witam!
Prześlijcie proszę zgłoszenie w tej sprawie do naszej pomocy technicznej. Formularz kontaktowy znajduje się na stronie: https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Gluciorek
27.09.2018, 14:57
Potwierdzam problem z załadowanie gry - pasek zatrzymuje się mniej więcej w 40% i koniec.
PSYCHOLWIELKI
27.09.2018, 17:51
u mnie to samo zróbcie co bo czas leci
I tak to wygląda od kilkunastu minut. W oczekiwaniu na wejście na wyspę mogę poczytać sobie porady.:o
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e59a0bfe1f79.jpg (https://naforum.zapodaj.net/e59a0bfe1f79.jpg.html)
Edzia podpowiada:
To zrzut z chroma. Standardowa procedura zalecana przez BB nie działa
arko19752012
27.09.2018, 18:48
tez mam problem z wejciem na gre strona z balonami po dluzszym czasie przeszla i pojawila sie strona na ktorej wiadomosci wyskakuja i na tym koniec juz pol godziny mieli przegladarka opera i mozilla firefox prosze o zrobienie cos z tym problemem
czyszczenie ciasteczek odswiezanie tez niedziala dochodzi do strony z poradami i koniec
porazka jakas w koncu udalo sie wejsc odpalilem budowe kopalni kilka minut i zero reakcji zachwile napisalo ze czas sie skonczyl i wyrzucilo z gry czli kolejna godzina logowania:)
burak21212121
27.09.2018, 20:04
Witam u mnie to samo co pokazuje kolega Ronin11 mieli i mieli i nic z tego
I znowu to samo. Wysyłam wojo i w połowie ataków serwer padł. Część woja poszła do piachu. Stracony czas i surowce. Do ......... z taką grą.
Ciekawe co BB zrobi?
Czlowiekmaii
27.09.2018, 20:48
witam... u mnie od 3 dni brak reakcjii... co teraz z tym zrobic?
BB_Penelopa
28.09.2018, 11:53
Witam!
Prześlijcie proszę zgłoszenie w tej sprawie do naszej pomocy technicznej. Formularz kontaktowy znajduje się na stronie: https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
johan66618
28.09.2018, 14:57
U mnie pasek ładuje się do 1/3 długości i to wszystko ,na Firefox,na Chrome jest tak samo ... :(
Po dwóch godzinach od zalogowania załadował się cały pasek i to by było na tyle ..
wojtekwy
28.09.2018, 17:23
od 11 rano nie moge sie zalogowac,
ktos cos wie o co chodzi ?
Król-Grzegorz6
29.09.2018, 09:48
cięzko wchodzi gra bardzo wolno sie ładuje
wczoraj ładnie szło a dzisaj problemy zróbcie coś
aneta424
29.09.2018, 16:23
U mnie jest to samo ładuję już grę dobre 40 min, rano normalnie weszłam
Mag_Xardas
29.09.2018, 17:35
Od rana nie chodzi, loguje ale gra się wczytuje (pasek ładowania) z prędkością chyba 1% na 5 minut. Dwie równe przeglądarki, dwa różne komputery, dwa różne łącza. Tak że błąd na 100% nie z mojej winy. Dodatkowo jak się kliknie POBIERZ GRĘ to prędkość 1 km/sek czyli wina serwerów. Produkuję mniej balonów przez brak premii. Mam nadzieję że dadzą kilkaset balonów w zamian za problemy techniczne.
hanna1964
29.09.2018, 21:41
U mnie to samo od rana nie można się zalogować a balony i premka przepadają
Od wczoraj nie mogę wejść w grę. Loguję się ale gra się nie ładuje. Pisałam do pomocy technicznej. Niby to problem z Flash Playerem, ale zrobiłam wszystko co mi sugerowali i jest jeszcze gorzej. Wydaje mi się że to problem globalny jest.
johan66618
30.09.2018, 08:09
To chyba Oni maja problem z Flash Player . Na drugim kompie zainstalowałem najnowszą dostępną wersję i jest bez zmian . Tak czy inaczej po trzech dniach zawiasu należałoby się jakieś wyjaśnienie ,a tu nic. Ja rozumiem że urodziny ,impreza itd. ale ludzie chcą grac.
Król-Grzegorz6
30.09.2018, 09:07
znowu rano to samo trudności z wejściem do gry ale ludzie chcą grac.
Ja niestety też od piątku wieczorem nie mogę się zalogować. Trzy różne komputery, w tym jeden w innej sieci, kilka przeglądarek, ale na każdej ten sam problem- pasek ładuje się ślimaczym tempem i w końcu staje. Flash działa poprawnie, problem występuje tylko przy ładowaniu gry.
Ja pisalem do supportu i odpowiedzieli mi że mam wyczyścic pamieć cache albo zmienić przegladarke. W drugiaj wiadomości do supportu na pisalem ze po usuwalem wszysto ale przegladarki nie moge zmianic poniewaz gram przez steama .Po czym dostalem dokladznie taka sama wiadomość wiec na support niemam co liczyc, a tez bym chcial po grać. wiec ajka ktos ma mjakies rozwiazanie to poprosze i jeszcze raz napisze GRAM PRZEZ STEAM :)
u mnie także się zrąbało, chrome, mozilla, opera staje na drugim obrazku ok 40%, zainstalowałem puffina na kompie i ruszyło, ciastka, historia itp wyczyszczone, wczoraj było ok a dziś się zrąbało
Król-Grzegorz6
02.10.2018, 16:15
wgrali poprawkę i nadal lipa gra ładuje się chyba 1h
dokładnie to samo, pasek nie ładuje się... sprawdzone sprawdzone różne przeglądarki, nawet na linuxie :)
edit - po napisaniu posta zaczęło działać
Marko581
02.10.2018, 22:38
żenada, ewent zrobili tylko nie dla graczy,powodzenia ja wyczerpałem czas i energie na logowanie się.
marcelina9
02.10.2018, 22:42
dalej ten sam problem, ktoś dostał odpowiedz czy jest to problem globalny
Problem globalny to jest z BB od zawsze. Chłopcy wrzucają surową łatę na bugi i są zdziwieni że gra się położyła. Od lat nie wpadli na to żeby cokolwiek spróbować w środowisku testowym choćby zbliżonym do rzeczywistego serwera. U jednego "programisty" na kompie zadziałało wiec wrzucamy bo jest oki.
Amatorka od lat. I nic się do końca nie zmieni - a koniec bliski bo nadejdzie razem z końcem flasha. Teraz tylko dynamiczne skoki na kasę będą a ostatni event jest tego przykładem
po 4 h logowania gierka odpalila porazka ciekawe kto wszystkim straty wynagrodzi
staszek009
03.10.2018, 12:49
u mnie też sie zatrzymuje przy obrazku startowym... czytajac wczesniejsze wpisy porobiłem i nic nie działa używajac chrome, napisałem też do google ale nie odpowiedziali ;)
natomiast przy odpaleniu mozilli bez problemu.
Dzisiaj raz mnie wpuściło koło 10 przez chrome, a później znowu umiera na ekranie ładowania. Zarówno chrome jak i firefox ;/
BB_Penelopa
03.10.2018, 15:33
Dajcie proszę znać czy komuś pomogło!
johan66618
03.10.2018, 17:27
Ta,ta,ta, poklikajcie sobie ,będziecie mieć zajęcie. Przerabiałem to wszystko o czym pisze Penelopa kilkanaście razy,od 28.09 i zero efektów . Zainstalowałem przeglądarkę rekomendowaną do gry i nic to nie dało. I nagle wczoraj ,nie wiadomo dlaczego gra załadowała się momentalnie na Chrome. Powtórzyłem logowanie kilkakrotnie i działało. Ale dzisiaj wszystko wróciło do normy, gra nie wczytuje się.
Ja zrobiłem następującą rzecz. Kiedy udało mi się zalogować usunąłem wszystko co się dało z wyspy,i to co było w gwieździe rozdałem w gildii. Teraz zgłoszę usunięcie konta i to by było na tyle po pięciu latach grania.
Życzę wszystkim wytrwałości .
Dajcie proszę znać czy komuś pomogło!
Nie pomogło. Po pierwszych zgłoszeniach support dał mi już takie porady (koniec września). Niestety to nie działa - Chrome i Firefox. Sprawdzałem też Operę i wersję Slim gry - ten sam efekt. Korzystając z możliwości sprawdzam codziennie logowanie i dziś w okolicach godziny 10 wpuściło mnie do gry (chrome). Pograłem trochę i musiałem wyjść. W okolicach 13 godziny już nie działało i do tej pory nie działa. Kiedy mnie wpuściło nie czyściłem pamięci, DNS ani nic innego. Po prostu zalogowałem się z buta.
Arabusta
03.10.2018, 20:01
Od wczoraj nie mogę się zalogowac na gre.Dzisiaj udalo mi się okolo godziny 13 a w godzinach wieczornych oczywiscie znowu problem .Zróbcie z tym logowaniem porządek bo to juz jest smieszne .Po kazdej aktualizacji są problemy ,poprawki poprawek i w kółko to samo.Nic nie mozna zrobic jak sie nalezy bo i po co ?
Jeśli nadal macie problem z uruchomieniem gry spróbujcie przez przeglądarkę puffin - działa na systemach windows 7 i 10. Jeśli w ten sposób nie uda Wam się gry uruchomić to tylko support pomoże, natomiast jeśli na tej przeglądarce będzie działać, to problem z działaniem na innych leży przynajmniej częściowo po stronie Waszych komputerów lub dostawców internetu.
Nie wiem jak u innych, ale u mnie zaczęło śmigać. Bez żadnych działań po mojej stronie (czyszczenia itp.).
Puffin działa, ale jest kiepski.
Rudykotek
09.10.2018, 11:17
dlaczego nie moge wejść na swe konto Rudykotek
a mialo byc tak pieknie ..........
Rosadamascena
09.10.2018, 12:01
No to i mnie dopadło :( Nawet wpuściło, podziałałam chwilę, odfajkowałam zadania... Po czym znajomy poprosił o sezamka i wykrzaczyło się na amen... :( :(
MOD_Victoria
08.10.2019, 16:29
Witajcie!
5 lipca do gry została wgrana poprawka, która wyeliminowała problemy z logowaniem.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria