Zobacz pełną wersję : Wyzerowało mi osadników
Margherita
27.06.2018, 10:36
Nie wiem, w którym momencie gry, ale nagle bezrobotna część populacji zmalała mi dzisiaj do 0. Jak patrzyłam wcześniej było ich ok. 3k. Dorzuciłam 100 ludków z gwiazdy - był komunikat systemu że dodałam 100, ale się nie pojawili. Nadal 0. Dorzuciłam 1000, pojawiło się 888. Znajomy ma to samo - 0 populacji. Czy ktoś jeszcze zauważył coś podobnego? Oczywiście do limitu brakuje mi jeszcze paru tysięcy. Może nie zauważyłam i w jakimś zadaniu trzeba było ich tylu wystawić?
bubuh2012
27.06.2018, 10:46
Mam to samo, nagle 0 wolnych czekających na robotę, jak dodaję z gwiazdy, to w gwieździe ubywa a na wyspie nie przybywa
Dzień dobry!
Jakie ostatnio wykonywaliście działania w grze? Być może to rezultat jakichś czynności, które dopiero co zakończyliście? Załączcie może zrzuty ekranu obecnej sytuacji na Waszych wyspach. Może ktoś z graczy będzie w stanie dopatrzyć się rozwiązania, które spowodowało zniwelowanie tejże populacji.
Zawsze też możecie napisać do naszego działu obsługi, choć nie wiem, czy akurat tutaj uda się odnaleźć powód tej zmiany, gdyż nie jestem pewien, czy nasze systemy rejestrują takie informacje, aby były one potem łatwo dostępne do odtworzenia przez pracowników działu obsługi: https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
Oczywiście możliwe, że sprawa będzie mogła zostać skierowana do programistów gry, lecz to będzie oznaczać długi czas oczekiwania na zbadanie sprawy, a zakładam, że chcielibyście znać odpowiedź nieco szybciej.
Pozdrawiam,
BB_Taku
szkarłatnyrubin
27.06.2018, 11:07
wykonaliście zadanie eventowe , pobrało wam 3000 populacji a jeśli w magazynie tyle nie mieliście to pobrało wam na zaś i teraz musicie oddać tą różnice i dlatego wam nie dodaje XD
wykonaliście zadanie eventowe , pobrało wam 3000 populacji a jeśli w magazynie tyle nie mieliście to pobrało wam na zaś i teraz musicie oddać tą różnice i dlatego wam nie dodaje XD
Podobną sugestię otrzymałem właśnie od moderatorów (szczególne wyrazy wdzięczności dla MOD_Victoria), co rzeczywiście zdaje się być całkiem spójnym wyjaśnieniem tych okoliczności, o ile robiliście zadanie "Profesjonaliści do każdej pracy".
Pozdrawiam,
BB_Taku
wojtex113
27.06.2018, 14:21
jak zwykle mamcie znowu problem który sami stworzyliście. Wyzerowało osadników po zrobieniu zadania profesjonaliści do każdej pracy. Nie dodaje osadników ze szkółek oraz następny osadnik za 14 minut. Po dodaniu 1000 osadników z menu gwiazdy pokazało się 350 no i chyba wszystko wróciło do normy żałosne BB i ich nie mniej śmieszni programiści.
Mnie to zdziwiło, że pomimo tego że nie miałem tylu wolnych osadników, mogłem ich wydelegować :D
Gdyby się nie dało, problemu by nie było.
bubuh2012
27.06.2018, 19:52
szkarłatnyrubin, dziękuje za wyjaśnienie, wygląda na to, że nie powinnam tego zadania zaliczyć, a kliknęłam nie czytając uważnie treści zadania
Angel7212
27.06.2018, 20:41
Mnie to zdziwiło, że pomimo tego że nie miałem tylu wolnych osadników, mogłem ich wydelegować :D
Gdyby się nie dało, problemu by nie było.
no jakby się nie dało, to trzebaby było podnieśc limit populacji - stawiając budynki, co byłoby dośc trudne, zważywszy, że mam całą wyspę zabudowaną;)
jakby była populacja powyżej 3k a zajętych np 100% w wojsku to zadanie by zaliczyło a nic by nie pobrało
Witam ponownie,
w zadaniu "Profesjonaliści do każdej pracy" z ciągu zadań "Obowiązki Gospodarza", który wymaga dostarczenia Osadników (populacja), występuje obecnie taka sytuacja, iż cel można zrealizować mimo niewystarczającej liczby osadników. Populacja wyświetla się jako "0", mimo że faktycznie jest ujemna. Licznik będzie wyświetlał tak zero aż do momentu uzupełnienia lub pojawienia się nowych osadników, dopóki nie wyrówna się to z ujemną liczbą osadników. Obecnie pracujemy nad poprawą tego zadania.
Ufam, że teraz już dla wszystkich wszystko powinno być jasne. Komunikat w tej sprawie został opublikowany także tutaj: https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45428
Jeśli będziecie mieć jeszcze jakieś pytania, nie wahajcie się jednak napisać ponownie.
Pozdrawiam,
BB_Taku
Margherita
29.06.2018, 10:07
Tak , to już się wczoraj zorientowałam, że awansem zalicza zadanie. Ciekawe, po raz pierwszy w tej grze :)
To teraz kolejne zadanie: zrób miejsce dla osadników - u mnie 4000. Właśnie wybiłam ile się dało w Pięknej Księżniczce. Zadanie w menu podświetlone na zielono, odhaczone i .. nie ma innego przycisku niż zaliczenie za 499 klejnotów. Po relogu też nic... i po 15 minutach łaskawie się pojawiła możliwość. Bardzo niedopracowane zadania.
Ps: Wybijanie tak znaczącej części populacji, w tak krótkim czasie i to jedynie z powodu konieczności uzyskania tzw. Lebensraum podchodzi niebezpiecznie pod definicję ludobójstwa.
Ps: Wybijanie tak znaczącej części populacji, w tak krótkim czasie i to jedynie z powodu konieczności uzyskania tzw. Lebensraum podchodzi niebezpiecznie pod definicję ludobójstwa.
Można wykonać zadanie w inny sposób, czyż nie? :) Tworzenie dodatkowych domostw powinno również rozwiązać problem.
Można wykonać zadanie w inny sposób, czyż nie? :) Tworzenie dodatkowych domostw powinno również rozwiązać problem.
tyko ze na nie juz miejsc brak, zwlaszcza ze wspaniale rezydencje ktore sa najpojemniejsze sa do 'nieforemne ' jesli chodzi o miejsce pod nie
(...)
To teraz kolejne zadanie: zrób miejsce dla osadników - u mnie 4000. Właśnie wybiłam ile się dało w Pięknej Księżniczce. Zadanie w menu podświetlone na zielono, odhaczone i .. nie ma innego przycisku niż zaliczenie za 499 klejnotów. Po relogu też nic... i po 15 minutach łaskawie się pojawiła możliwość. Bardzo niedopracowane zadania.
(...)
Zalicza w momencie "wyprodukowania" osadnika. Stąd niektórym zalicza praktycznie od razu, inni muszą poczekać kilka minut. Jak się o tym nie wie, parę niecenzuralnych słów poleci:)
MOD_Victoria
05.09.2018, 11:11
Dzień dobry,
problem dotyczy Wydarzenia Letniego 2018 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45454-Letnie-wydarzenie-piłkarskie-2018), czyli nie jest już aktualny, w związku z tym temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria