PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zadania Gildii --- Udoskonalenie

AigoR1920
01.06.2018, 07:30
Miałbym taką propozycje aby zmotywować graczy , do wiekszej aktywności wykonywania Gildyjnych zadań.
Mianowicie - Minimalnie zwiększyć nagrodę za wykonania zadanie - jakiś duży bonus za wykonanie zadania cale gildii (oczywiście wartość od ilości graczy w danej gildii) ale raz na jakiś czas wrzucić rzadki budynek za horendalnie wielką cene Gildyjnych monet - coś typu lodowa , dom z piernika lub coś w tym stylu - raz na pół roku pewnie by to polepszylo i zwiekszylo nacisk na mniej aktywnych graczy wiemy ze gra ma byc przyjemnoscia , a przyjemnosc to zdobywania... pyRsk

Aruzus
01.06.2018, 12:14
raz na jakiś czas wrzucić rzadki budynek za horendalnie wielką cene Gildyjnych monet
przecież już to zrobili, teraz jest manufaktura do wykupienia, a następnym razem będzie ulepszony młyn wodny
liczysz na lodową, po co?
i tak nie dozbierasz 500.000 mg które by kosztowała :D

AigoR1920
01.06.2018, 20:25
Handel by sie chodź troche obudził...

Freha
02.06.2018, 09:53
Miałbym taką propozycje aby zmotywować graczy , do wiekszej aktywności wykonywania Gildyjnych zadań.
Mianowicie - Minimalnie zwiększyć nagrodę za wykonania zadanie - jakiś duży bonus za wykonanie zadania cale gildii (oczywiście wartość od ilości graczy w danej gildii) ale raz na jakiś czas wrzucić rzadki budynek za horendalnie wielką cene Gildyjnych monet - coś typu lodowa , dom z piernika lub coś w tym stylu - raz na pół roku pewnie by to polepszylo i zwiekszylo nacisk na mniej aktywnych graczy wiemy ze gra ma byc przyjemnoscia , a przyjemnosc to zdobywania... pyRsk

Po pierwsze primo: daj jakąś ankietę, bo ci jakiś modzik zamknie temat.
Po drugie primo: pomysłów na poprawę motywacji graczy dzięki wzbogaceniu oferty gildyjnego sklepiku było już sporo i figa z tego wyszła, więc z twoim pomysłem niestety będzie to samo...

tomtoma12
02.06.2018, 13:47
Ja jestem jak najbardziej za. Lodowej za 500 kmg nie byłbym w stanie kupić, ale już za 50 kmg jak najbardziej.

set2g
02.06.2018, 21:05
Jak ktoś prześledzi targowisko gildii jakie się pojawiało, to dojdzie do wniosku że nigdy, ale to nigdy nie pojawiło się coś, czego nie można nabyć za klejnoty w regularnym sklepie. A lodowa czy inne budynki z populacją z przygód do tej kategorii się nie łapią, i między innymi dlatego nie ma co sobie robić nadziei na takie budynki, nigdy. Osoby skupujące mg chyba żyją w przekonaniu że kiedyś BB się pomyli i będziemy mieć łakomy konsek do zgarnięcia, zapomnijcie :d

Zadania jakie są takie są, sam generalnie nie lobię jak na 60+ dostaje zadanie ze zrobieniem wiktora czy wikingów...

Wg mnie powinno się pojawić coś jeszcze co by spajało gildiie oprócz czatu i wątpliwej jakości zadań.

W Heroes Online podobała mi się koncepcja prowincji gildii, którą rozwijało się za pomocą surowca, który sie zdobywało na wspólnych wyprawach. Tam w gre wchodziły siedliska do rekrutacji/kapliczki, tu też pewnie coś sensownego można wymyślić. Tylko musi być wola dev teamu by zacząć ruszać gildie aby nie miały one tylko funkcji socjalnej.

MOD_Victoria
07.06.2018, 13:50
Dzień dobry,

w związku z brakiem ankiety temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria