Zobacz pełną wersję : Gra Zadania Gildii --- Udoskonalenie
AigoR1920
01.06.2018, 07:30
Miałbym taką propozycje aby zmotywować graczy , do wiekszej aktywności wykonywania Gildyjnych zadań.
Mianowicie - Minimalnie zwiększyć nagrodę za wykonania zadanie - jakiś duży bonus za wykonanie zadania cale gildii (oczywiście wartość od ilości graczy w danej gildii) ale raz na jakiś czas wrzucić rzadki budynek za horendalnie wielką cene Gildyjnych monet - coś typu lodowa , dom z piernika lub coś w tym stylu - raz na pół roku pewnie by to polepszylo i zwiekszylo nacisk na mniej aktywnych graczy wiemy ze gra ma byc przyjemnoscia , a przyjemnosc to zdobywania... pyRsk
raz na jakiś czas wrzucić rzadki budynek za horendalnie wielką cene Gildyjnych monet
przecież już to zrobili, teraz jest manufaktura do wykupienia, a następnym razem będzie ulepszony młyn wodny
liczysz na lodową, po co?
i tak nie dozbierasz 500.000 mg które by kosztowała :D
AigoR1920
01.06.2018, 20:25
Handel by sie chodź troche obudził...
Miałbym taką propozycje aby zmotywować graczy , do wiekszej aktywności wykonywania Gildyjnych zadań.
Mianowicie - Minimalnie zwiększyć nagrodę za wykonania zadanie - jakiś duży bonus za wykonanie zadania cale gildii (oczywiście wartość od ilości graczy w danej gildii) ale raz na jakiś czas wrzucić rzadki budynek za horendalnie wielką cene Gildyjnych monet - coś typu lodowa , dom z piernika lub coś w tym stylu - raz na pół roku pewnie by to polepszylo i zwiekszylo nacisk na mniej aktywnych graczy wiemy ze gra ma byc przyjemnoscia , a przyjemnosc to zdobywania... pyRsk
Po pierwsze primo: daj jakąś ankietę, bo ci jakiś modzik zamknie temat.
Po drugie primo: pomysłów na poprawę motywacji graczy dzięki wzbogaceniu oferty gildyjnego sklepiku było już sporo i figa z tego wyszła, więc z twoim pomysłem niestety będzie to samo...
tomtoma12
02.06.2018, 13:47
Ja jestem jak najbardziej za. Lodowej za 500 kmg nie byłbym w stanie kupić, ale już za 50 kmg jak najbardziej.
Jak ktoś prześledzi targowisko gildii jakie się pojawiało, to dojdzie do wniosku że nigdy, ale to nigdy nie pojawiło się coś, czego nie można nabyć za klejnoty w regularnym sklepie. A lodowa czy inne budynki z populacją z przygód do tej kategorii się nie łapią, i między innymi dlatego nie ma co sobie robić nadziei na takie budynki, nigdy. Osoby skupujące mg chyba żyją w przekonaniu że kiedyś BB się pomyli i będziemy mieć łakomy konsek do zgarnięcia, zapomnijcie :d
Zadania jakie są takie są, sam generalnie nie lobię jak na 60+ dostaje zadanie ze zrobieniem wiktora czy wikingów...
Wg mnie powinno się pojawić coś jeszcze co by spajało gildiie oprócz czatu i wątpliwej jakości zadań.
W Heroes Online podobała mi się koncepcja prowincji gildii, którą rozwijało się za pomocą surowca, który sie zdobywało na wspólnych wyprawach. Tam w gre wchodziły siedliska do rekrutacji/kapliczki, tu też pewnie coś sensownego można wymyślić. Tylko musi być wola dev teamu by zacząć ruszać gildie aby nie miały one tylko funkcji socjalnej.
MOD_Victoria
07.06.2018, 13:50
Dzień dobry,
w związku z brakiem ankiety temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria