PDA

Zobacz pełną wersję : Gra "Masowe" przyciski

Lisq3
23.04.2018, 15:26
Mój kolejny pomysł to dodanie do gry "masowych" przycisków, które by wykonywały całą robotę za jednym zamachem. Na przykład użycie premii na wszystkich budynkach na wyspie jednym przyciskiem - po miesiącach czy latach grania codzienne klikanie np. koszyków irmy kilkaset razy jest naprawdę nużące. Nie dałoby się tego zrobić jednym przyciskiem? Klikałoby się np na koszyk i byłyby trzy ikonki "użyj na wszystkich budynkach/wszystkich pracujących budynkach/wszystkich uśpionych budynkach".

Tak samo załadowywanie czy rozładowywanie wojsk - czy nie można by tego zrobić jednym przyciskiem zamiast zaznaczać każdego generała i dodawać lub opróżniać mu wojsko?

Kolejne zastosowanie - masowe usypianie lub włączanie budynków jednym przyciskiem. Ktoś jedzie na urlop i chce zastopować produkcję na całej wyspie? Po co ma klikać setki razy jak może raz.

Albo na przykład wycofanie wszystkich generałów/marszałków do gwiazdy jednym kliknięciem (chociaż to już akurat mniej pilna potrzeba).

Na pewno znalazłoby się też wiele innych zastosowań. Takie ikonki, funkcje mogłyby być albo przy każdym danym przedmiocie/generale albo w jakimś osobnym panelu sterującym w gwieździe czy gdzieś indziej.

Mistamus
23.04.2018, 18:06
Na przykład przycisk "Włącz przygodę, wyślij wojsko, pokonaj obozy i zakończ przygodę"?

sparkz
23.04.2018, 18:16
Na przykład użycie premii na wszystkich budynkach na wyspie jednym przyciskiem - po miesiącach czy latach grania codzienne klikanie np. koszyków irmy kilkaset razy jest naprawdę nużące.

Po latach gry nie powinienes potrzebowac koszykow, a w szczegolnosci nie kilkuset.

Zamiast generowac sztuczne problemy dobrze jest czasem pomyslec co sie robi ;)

Freha
23.04.2018, 20:30
Na przykład przycisk "Włącz przygodę, wyślij wojsko, pokonaj obozy i zakończ przygodę"?

ja chcę taki ;)

Misiorww
23.04.2018, 23:41

nawet straty mogą być jak bez bloków :D

set2g
24.04.2018, 07:51
Mi by wystarczył jakis interfejs wysyłania odkrywców. Przy kilku to nie jest problem, ale klikanie co dzien, albo i częściej na 30szt. Wkurzające!

Mistamus
24.04.2018, 10:00
Oj tak, tego mi strasznie brakuje.

BB_Penelopa
24.04.2018, 15:38
Witam!

Pomysł oczywiście NIE zostanie zrealizowany.
Czy ktoś wie dlaczego?

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Porit
24.04.2018, 16:54
Witam!

Pomysł oczywiście NIE zostanie zrealizowany.
Czy ktoś wie dlaczego?

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Wie.

BB_Penelopa
24.04.2018, 17:44
Wie.

Powie? ;)

Jurek12345
25.04.2018, 03:49
Powie? ;)

Nie powie. Napisze: Automatyzm :P

BB_Penelopa
25.04.2018, 14:45
Nie powie. Napisze: Automatyzm :P

I o to chodziło! :)
Brawo!

Temat zamykam i przenoszę do archiwum! ;)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa