PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Szybka kampania

RedJul
01.03.2018, 11:04
Proponuję możliwość stworzenia (nie wiem jak to nazwać - scenariusz?) pod roboczym tytułem "szybka kampania"
O co chodzi.
Wysyłając wojsko na konkretną przygodę musimy za każdym razem wysłać określoną liczbę wojska i określonych generałów.
Niby żaden problem, a gdyby tak móc zapisać taką informację i zaczynając przygodę uruchomić scenariusz (na przykład) Czarni Rycerze i system sam załaduje odpowiednią ilość wojska i wyśle potrzebnych generałów. Oczywiście same walki robimy po staremu ręcznie:)

Witghost
01.03.2018, 12:15
Patrz -------> ZAPIS PRZYGODY

RedJul
01.03.2018, 13:37
Patrz -------> ZAPIS PRZYGODY

(...) Oczywiście same walki robimy po staremu ręcznie:)
I tu jest różnica.
BB nigdy się nie zgodzi na automat ale na pomocnika (bo tak należy potraktować taki scenariusz) już tak.

Betooniusz
01.03.2018, 14:04
Niee Redzik, nie da się tego zrealizować. Dzień, tydzień miesiąc, kwartał, rok temu odpowiedź była i będzie taka sama.

Witam!
Niejednokrotnie już pisałam, że pomysły dotyczące zautomatyzowania gry nie zostaną zrealizowane.
Temat nie zostanie zrealizowany, dlatego zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Choćby przyszło tysiąc atletów
I każdy zjadłby tysiąc kotletów
i Blue Byte przekonać chciałby
to nie ma mowy, rady nie dałby
:rolleyes:

wojtex113
01.03.2018, 18:20
Pomysł ciekawy

MOD_Zeus2
01.03.2018, 19:40
Witam

Jakakolwiek automatyzacja gry jest z góry skazana na niebyt u BB.
Idąc dalszym tropem pomysłu przedstawionego przez gracza RedJul to po zapisaniu danych o przygodzie- scenariuszu można też zapisać dane o składach wojsk czy atakach i generałowie wcześniej automatycznie dodani do przygody sami by ja przeszli :)

Czy wtedy gra ma jakikolwiek sens ?

Pozdrawiam i życzę miłej gry :)

Misiorww
02.03.2018, 07:37
najpierw automatyczne przypisywanie wojska do przygody, a potem kolejne pomysły z automatyzacją i będziemy się tylko logować? ;)
chyba nie :)

DulceIglesias
02.03.2018, 08:07
Automatyce wszelkiej maści, nawet ograniczonej, mówię głośne NIE!!!

BB_Penelopa
02.03.2018, 14:53
Automatyce wszelkiej maści, nawet ograniczonej, mówię głośne NIE!!!

Dokładnie.

Proponuję przerobić pomysł, w tej wersji nie przejdzie.

Pisałam o tym wiele razy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
29.03.2018, 10:19
Niee Redzik, nie da się tego zrealizować. Dzień, tydzień miesiąc, kwartał, rok temu odpowiedź była i będzie taka sama.

Choćby przyszło tysiąc atletów
I każdy zjadłby tysiąc kotletów
i Blue Byte przekonać chciałby
to nie ma mowy, rady nie dałby
:rolleyes:

Witam!

Niezmiernie cieszy mnie fakt, że ktoś jednak czyta moje posty i jeszcze pamięta ich treść!
Betoniusz <3 you! :)

Tak więc:

Niejednokrotnie już pisałam, że pomysły dotyczące zautomatyzowania gry nie zostaną zrealizowane.
Temat nie zostanie zrealizowany, dlatego zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa