Zobacz pełną wersję : Gra Skrócenie czasu produkcji w Elitarnych koszarach
Mariusz7709
20.02.2018, 16:24
Witam wszystkich,
Mam pomysł aby skrócić czas produkcji jednostek w Elitarnych koszarach. Wiadomo iż podstawową jednostką jest Konny Zbrojny, który najbardziej jest wykorzystywany. Wg mnie jego czas produkcji na skunksie i koszarach 6 lvl wynosi niecałe 42 minuty paczka 25 sztuk. Po każdej dłuższej przygodzie koszary mają produkcje idącą w dni a tak nie powinno być. Jak dla mnie jest to za długo proponuję by to zmniejszyć do 30 minut jak i procentowo pozostałe czasy produkcji tych wojsk w koszarach elitarnych. Usprawniło by to rozgrywkę. Zwłaszcza tym, którzy używają krótkich premii na drop i exp. Mam nadzieję że wam spodoba się ten pomysł.
Pozdrawiam
Bartexio
21.02.2018, 16:13
Skrócenie czasu już dawno powinno być zrobione a nie że gracze się muszą o to dopominać, a jak nie to dać coś na wzór epickiego budynku tj. 3 sloty na rekrutacje i tyle
Jestem ciekaw zdania tych co głosowali na NIE czemu niby ?
Mariusz7709
21.02.2018, 16:45
Skrócenie czasu już dawno powinno być zrobione a nie że gracze się muszą o to dopominać, a jak nie to dać coś na wzór epickiego budynku tj. 3 sloty na rekrutacje i tyle
Jestem ciekaw zdania tych co głosowali na NIE czemu niby ?
Pewnie ci co mnie nie lubią i na złość tak zagłosowali :)
Mariusz7709 to jest genialny pomysł :)
szkarłatnyrubin
21.02.2018, 18:18
ja zagłosowałem na nie z prostego powodu, koszary jak najbardziej wyrabiają
Mariusz7709
21.02.2018, 18:21
ja zagłosowałem na nie z prostego powodu, koszary jak najbardziej wyrabiają
dla tych co robią 1 przygodę na kilka dni na pewno a niektórzy chcą coś więcej :)
szkarłatnyrubin
21.02.2018, 18:25
rzucam na koszary 2 skunksy i robie dziennie 13 drwali, co daje niemal cały dzien gry, jak widać sie da
Mariusz7709
21.02.2018, 18:36
rzucam na koszary 2 skunksy i robie dziennie 13 drwali, co daje niemal cały dzien gry, jak widać sie da
ciekawe jak to liczysz może przedstawisz ? bo na skunksie 41 minut masz paczkę kz , zakładając że zużywasz 250 kz i 50 rycerzy na 1 przygodę. to odbudowując to masz 10 x 41 min plus godzina na rycerzy co daje 480 minut a doba ma 1440 ciekawe jak ci wychodzi 12 do obudowania w dobę !
szkarłatnyrubin
21.02.2018, 19:32
koszary na skunksie produkują 864 KZ, w drwalu tracisz około 70 KZ co daje 12-13 drwali dziennie, to tylko jeden przykład ale pokazuje że koszary wyrabiają i trzeba kilkanaście godzin gry aby stracić wszystkich KZ wyprodukowanych w ciągu jednego dnia
Mariusz7709
21.02.2018, 19:34
koszary na skunksie produkują 864 KZ, w drwalu tracisz około 70 KZ co daje 12-13 drwali dziennie, to tylko jeden przykład ale pokazuje że koszary wyrabiają i trzeba kilkanaście godzin gry aby stracić wszystkich KZ wyprodukowanych w ciągu jednego dnia
ciekawe wg jakeigo poradnika tracisz 70 kz haha
Ja nie głosuję, bo to i tak nie przejdzie.
Propozycji przyspieszenia rekrutacji w elitarnych koszarach było już co najmniej klika i co najmniej jeden z nich został przekazany dalej, ale jak widać nic się w tym temacie nie dzieje.
Dla malkontentów przypomnę, że nadal działają zwykłe koszary i nawet jeśli nie robicie już "zwykłych" przygód, to nic nie stoi na przeszkodzie aby cały czas mieliły mięso armatnie i zmniejszały straty w elitarnych jednostkach. I niekoniecznie muszą to być rekruci, czy łucznicy, nic nie stoi na przeszkodzie, aby "zmiękczać" obozy kusznikami, czy żołnierzami. Wystarczy wyściubić nos poza settlers wiki i pomyśleć samodzielnie.
Mariusz7709
21.02.2018, 19:45
zawsze można spróbować to nic nie kosztuje
wojtex113
21.02.2018, 19:54
Straty w drwalu poniżej 100 kz są jak najbardziej możliwe to taki bazowy poradnik :
http://settlersonlinewiki.eu/przygody/bajkowe/ali-baba-mlody-drwal/ali-baba-mlody-drwal-general-270-msw-mo-nus-var-ans-z-konnymi-arkebuzerami-mikroclimat/
obóz 8,16 atakujesz msw z 1r
obóz 20
https://settlersonlinemaps.com/fastsim.php?MapaID=77&LangCode=5&s=1&G_1_14=1&G_2_214=1&G_3_102=1&G_4_101=1&G_5_102=1&Gl_5=1019120&Gh_5=560&T_1_148=1&T_2_148=1&T_3_69=270&T_4_69=250&T_5_148=285&E_1_132=80&E_1_137=80&E_1_156=1
czas to około 40 minut
Mariusz7709
21.02.2018, 19:59
Straty w drwalu poniżej 100 kz są jak najbardziej możliwe to taki bazowy poradnik :
http://settlersonlinewiki.eu/przygody/bajkowe/ali-baba-mlody-drwal/ali-baba-mlody-drwal-general-270-msw-mo-nus-var-ans-z-konnymi-arkebuzerami-mikroclimat/
obóz 8,16 atakujesz msw z 1r
obóz 20
https://settlersonlinemaps.com/fastsim.php?MapaID=77&LangCode=5&s=1&G_1_14=1&G_2_214=1&G_3_102=1&G_4_101=1&G_5_102=1&Gl_5=1019120&Gh_5=560&T_1_148=1&T_2_148=1&T_3_69=270&T_4_69=250&T_5_148=285&E_1_132=80&E_1_137=80&E_1_156=1
czas to około 40 minut
nie każdy klepie drwali są też inne przygody bardziej wymagające kz, a spamowanie msw to nie w moim stylu
wojtex113
21.02.2018, 20:08
Zadałeś pytanie to ci odpowiedziałem. Zagłosowałem na tak. Dla mnie to możesz sobie robić przygody nawet generałem 200
Mariusz7709
21.02.2018, 20:10
Zadałeś pytanie to ci odpowiedziałem. Zagłosowałem na tak. Dla mnie to możesz sobie robić przygody nawet generałem 200
racja pamiętam początki :)
http://settlersonlinewiki.eu/poradniki/premie/toczenie-wielkanocnej-pisanki/
Może działać jednocześnie z podręcznikiem rekrutacji, temat do zamknięcia.
Mariusz7709
22.02.2018, 07:42
http://settlersonlinewiki.eu/poradniki/premie/toczenie-wielkanocnej-pisanki/
Może działać jednocześnie z podręcznikiem rekrutacji, temat do zamknięcia.
i ile tych premii nakupisz za jajka ? zmniejszenie czasu produkcji wszystkim by wyszło na lepsze .
Margherita
22.02.2018, 10:13
Ja też w drwalu tracę tylko kilkudziesięciu KZ, bo wolę stracić 17R i zwyczajnie zaoszczędzić wojsko. Robię swoją wersją - nie poradnik Microclimat. 16xMMA plus 1x Nusala (po regeneracji jest potrzebna na ostatni blok) pozwala na spore oszczędności. Ale skoro ty nie chcesz "spamować" MMA, to twoja sprawa. Każdy gra jak lubi. Przy okazji na podczyszczone obozy możesz dać Mikołajową bez strat jeśli zależy ci na exp. Całość nie więcej niż 45 minut.
Jak się komuś nie spieszy, to za 1h5' można powtórzyć na innym obozie. Bloków to nie narusza.
W każdej przygodzie - każdej! - da się w ten sposób znacznie ograniczyć straty. Przy jednej przygodzie może i nieodczuwalne, przy kilku dziennie już tak. Ja akurat nie mam już tyle czasu i zacięcia, ale kiedyś robiłam 5 drwali dziennie i moje koszary elitarne wyrabiały bez żadnego problemu. I bez rzucania skunksa za skunksem.
Poza tym jest skunks, jest podręcznik rekrutacji i pewnie jakiś przyjaciel z premium, więc skombinowane razem pozwalają na skrócenie czasu produkcji wojsko.
Ps: żeby nie było, zagłosowałam na tak - dla innych. Bez przekonania, ale niech będzie.
Warto czasem pokombinować dla przyjemności, a nie tylko tłuc wybijając wojsko. Byle skończyć, byle zaliczyć.
Kofelove
22.02.2018, 11:03
Jestem za skróceniem czasu produkcji
i ile tych premii nakupisz za jajka ? zmniejszenie czasu produkcji wszystkim by wyszło na lepsze .
Zapas na rok, podobnie jak robię z "paczką cukierków".
Mariusz7709
22.02.2018, 13:14
nie każdy ma takie możliwości jak ty czy ja ! Trzeba patrzeć na innych :)
Ja też w drwalu tracę tylko kilkudziesięciu KZ, bo wolę stracić 17R i zwyczajnie zaoszczędzić wojsko. Robię swoją wersją - nie poradnik Microclimat. 16xMMA plus 1x Nusala (po regeneracji jest potrzebna na ostatni blok) pozwala na spore oszczędności. Ale skoro ty nie chcesz "spamować" MMA, to twoja sprawa. Każdy gra jak lubi. Przy okazji na podczyszczone obozy możesz dać Mikołajową bez strat jeśli zależy ci na exp. Całość nie więcej niż 45 minut.
Jak się komuś nie spieszy, to za 1h5' można powtórzyć na innym obozie. Bloków to nie narusza.
W każdej przygodzie - każdej! - da się w ten sposób znacznie ograniczyć straty. Przy jednej przygodzie może i nieodczuwalne, przy kilku dziennie już tak. Ja akurat nie mam już tyle czasu i zacięcia, ale kiedyś robiłam 5 drwali dziennie i moje koszary elitarne wyrabiały bez żadnego problemu. I bez rzucania skunksa za skunksem.
Poza tym jest skunks, jest podręcznik rekrutacji i pewnie jakiś przyjaciel z premium, więc skombinowane razem pozwalają na skrócenie czasu produkcji wojsko.
Ps: żeby nie było, zagłosowałam na tak - dla innych. Bez przekonania, ale niech będzie.
Warto czasem pokombinować dla przyjemności, a nie tylko tłuc wybijając wojsko. Byle skończyć, byle zaliczyć.
Masz racje ale jak mam czekać na podniesienie się msw czy nusali wolę zrobić szybszą wersję. A na drwalu się sindbady nie kończą :)
Bartexio
22.02.2018, 15:28
Równie dobrze można Drwala i rekrutami robić i nie trzeba się wtedy elitarnymi martwić, tylko czy faktycznie o to chodzi ?
Drwal to akurat najprostsza przygoda dla elity i tyle, ale jak się weźmie całą serie rybaka to już tak kolorowo nie jest bo tam jednak te 4k woja w piasek trzeba (zależy od poradników) a to już się w dobę nie odbuduje.
Więc trzeba patrzeć przez pryzmat nie tylko 1 przygody ale wszystkich gdzie się używa wojska elitarnego,
wojtex113
22.02.2018, 15:47
Toczenie Wielkanocnej Pisanki Premia Strefowa. Zmniejsza czas werbunku o 2 x na 8 godzin w Koszarach oraz w Elitarnych Koszarach. koszt 180 pisanek.
Nie ma jak to się zapędzić w swoich przechwałkach 365x3x180=197 100 Już to widzę jak masz tyle pisanek mitoman
Misiorww
22.02.2018, 15:48
nie głosuje, ponieważ jak już jedna osoba nadmieniła, pomysłów na skrócenie czasu czy to dodatkowej premii były i nic z tego nie wyszło.
oklepywanie tematu nie zmieni podejścia bb.
Mariusz7709
22.02.2018, 15:59
nie głosuje, ponieważ jak już jedna osoba nadmieniła, pomysłów na skrócenie czasu czy to dodatkowej premii były i nic z tego nie wyszło.
oklepywanie tematu nie zmieni podejścia bb.
no tak lepiej nic nie robić jak ty i czekać jak skazaniec na karę :)
Misiorww
22.02.2018, 20:51
myślisz, że po raz n-ty wypisywanie pomysłu coś pomoże? powodzenia
Mariusz7709
23.02.2018, 08:32
myślisz, że po raz n-ty wypisywanie pomysłu coś pomoże? powodzenia
spróbuję nie bede siedział i narzekał jak ty !
Ja też jestem na tak.
Za szyba rekrutacja też nie może być ( bez premii ) bo by było za łatwo i każdy by już miał 75lvl. Jednak przyspieszenie o kilka procent by się przydało.
Premie premiami ale ile można tego kupować ?
Gram tylko wieczorami i szkoda mi czasu na czekanie , aż generał się podniesie.
Jak już ktoś napisał Drwal to prosta przygoda elitarna ale seria rybaka to już inna bajka.
Wyszkoliłem generałów żeby do gwiazdy lądowali rekruci, nimi zmiękczam najcięższe obozy ale czasami potrzebni są wszyscy generałowie żeby za jednym zamachem skończyć przygodę i wtedy potrzebna jest elita. Odbudowanie wszystkich to długi proces. Nie mam aż tak wielkiej populacji żeby posiadać po kilka ładnych tysięcy .
Tym samym kilka procent do szybszego werbunku to dobry pomysł.
K.
wojtex113
23.02.2018, 13:47
Jak już ktoś napisał Drwal to prosta przygoda elitarna ale seria rybaka to już inna bajka.
Mylisz się bardzo seria zła królowa jest taka sama jak drwal. Kilku generałów wyszkolonych w szybki ostrzał, pierwszą pomoc, oraz kilku w potężną szarżę, pierwszą pomoc sprawia, że na każdej wyprawie traci się od 100- 150 kz ,1000 łuczników , 500 koni. Jak się ma właściwie wyszkolonych msw to zanim zrobisz całą przygodę użyjesz ich 3 lub 4 razy bez czekania. W tych wyprawach jest kilka trudnych obozów które można bez problemu zablokować spamem 1 r.
Mariusz7709
23.02.2018, 14:07
Mylisz się bardzo seria zła królowa jest taka sama jak drwal. Kilku generałów wyszkolonych w szybki ostrzał, pierwszą pomoc, oraz kilku w potężną szarżę, pierwszą pomoc sprawia, że na każdej wyprawie traci się od 100- 150 kz ,1000 łuczników , 500 koni. Jak się ma właściwie wyszkolonych msw to zanim zrobisz całą przygodę użyjesz ich 3 lub 4 razy bez czekania. W tych wyprawach jest kilka trudnych obozów które można bez problemu zablokować spamem 1 r.
trzeba patrzeć na wszystkich graczy a nie ze 1 czy 2 nie pasuje
Toczenie Wielkanocnej Pisanki Premia Strefowa. Zmniejsza czas werbunku o 2 x na 8 godzin w Koszarach oraz w Elitarnych Koszarach. koszt 180 pisanek.
Nie ma jak to się zapędzić w swoich przechwałkach 365x3x180=197 100 Już to widzę jak masz tyle pisanek mitoman
Nie mam, bo jeszcze się event nie rozpoczął. Dwóch rzeczy nie wziąłeś pod uwagę: 1. Może rzucać znajomy z premium. 2. Nigdzie nie pisałem, że 24/7, co zresztą jest raczej niemożliwe. Ergo: wystarczy niecałe 100k pisanek, a to chyba dla Ciebie również nie będzie żadnym problemem.
Mariusz7709
23.02.2018, 14:30
Nie mam, bo jeszcze się event nie rozpoczął. Dwóch rzeczy nie wziąłeś pod uwagę: 1. Może rzucać znajomy z premium. 2. Nigdzie nie pisałem, że 24/7, co zresztą jest raczej niemożliwe. Ergo: wystarczy niecałe 100k pisanek, a to chyba dla Ciebie również nie będzie żadnym problemem.
tu chodzi o dobro wszystkich graczy a nie tylko wybranej kasty ! mnie tez na wiele stać w grze co nie znaczy że nie myślę o tych słabszych !
tu chodzi o dobro wszystkich graczy a nie tylko wybranej kasty ! mnie tez na wiele stać w grze co nie znaczy że nie myślę o tych słabszych !
Jasne, wprowadźmy komunę: każdemu po równo, niezależnie od stażu i zaangażowania w grę.
Jak ktoś chce mieć wszystko od razu, to żaden problem: tsotesting.com i sprawa załatwiona.
Jeśli ktoś faktycznie robi taką ilość przygód, że skunks z rekrutem nie wyrabiają, to zdobycie odpowiedniej ilości pisanek nie powinno być dla niego problemem.
Mariusz7709
23.02.2018, 14:37
Jasne, wprowadźmy komunę: każdemu po równo, niezależnie od stażu i zaangażowania w grę.
Jak ktoś chce mieć wszystko od razu, to żaden problem: tsotesting.com i sprawa załatwiona.
Jeśli ktoś faktycznie robi taką ilość przygód, że skunks z rekrutem nie wyrabiają, to zdobycie odpowiedniej ilości pisanek nie powinno być dla niego problemem.
a doczytałeś ze pisaliśmy też o tych co sporadycznie mają czas i chcieliby szybciej to robic ? no tak masz się za lepszego ? szkoda ze nie na pvp w grze bo bym cię sprawdził i by wyszło że krowa która duzo muczy mało mleka daje :P
wojtex113
23.02.2018, 14:45
Zobaczysz jak taka mała premia zmieni cenę pisanek każdy sobie kupi dla siebie lub na handel. Cena podręcznika rekrutacji jest już dość znacząca a jest do niego stały dostęp
trzeba patrzeć na wszystkich graczy a nie ze 1 czy 2 nie pasuje
Zachowujesz się tak jakby od tego głosowanie zależało czy BB skróci czas rekrutacji. Wiesz na czym polega model biznesowy mikrotransakcji że ktoś musi płacić pomimo tego że gra jest darmowa. Napisałem że zagłosowałem na tak. Wyjaśniłem tylko jak w prosty sposób tak strasznie trudna przygodę można robić mniejszym kosztem.
Mariusz7709
23.02.2018, 15:06
Zobaczysz jak taka mała premia zmieni cenę pisanek każdy sobie kupi dla siebie lub na handel. Cena podręcznika rekrutacji jest już dość znacząca a jest do niego stały dostęp
Zachowujesz się tak jakby od tego głosowanie zależało czy BB skróci czas rekrutacji. Wiesz na czym polega model biznesowy mikrotransakcji że ktoś musi płacić pomimo tego że gra jest darmowa. Napisałem że zagłosowałem na tak. Wyjaśniłem tylko jak w prosty sposób tak strasznie trudna przygodę można robić mniejszym kosztem.
wiem bo sam wsparłem grę kupując sławne pudełka TSO. Ale warto myśleć też o innych graczach ja np jak wykupię co chce na evencie to resztę surki eventowej rozdaję bo na co mi to .
Grzegorz1380
03.03.2018, 14:39
jestem na tak bo dlaczego nie?
MOD_Zeus2
05.03.2018, 08:49
Witam
Proszę oddawać głosy na ankietę.
Skrócenie czasu produkcji jest zawsze mile widziane.
Pozdrawiam i życzę miłej gry
lepsze były by nowe przygody które dają więcej PD
MOD_Zeus2
05.03.2018, 09:02
lepsze były by nowe przygody które dają więcej PD
Jedno nie wyklucza drugiego :)
Pozdrawiam
niszczyciel6565
08.03.2018, 11:55
jestem za
Jestem na nie ,dlatego że ta gra nie ma polegać na masowo robionych przygodach i wbijaniu kolejnych levelków ,zadbajcie o gospodarke i populacje a czasy w koszarach będą nie istotne.
zadbajcie o gospodarke i populacje a czasy w koszarach będą nie istotne.
ma sie rozumiec po osiagnieciu pewnego limitu populacji wojsko zaczyna sie samo pojawiac w magazynie ? czy jak ?
Jestem na nie ,dlatego że ta gra nie ma polegać na masowo robionych przygodach i wbijaniu kolejnych levelków
jak nie ma polegac jak wlasnie na tym polega, bo w grze nie ma po ostatniej aktualizacji nic innego niz tylko grindowanie expa w absurdalnych ilosciach ?
majsterpaulek60
12.03.2018, 13:55
mam nadzieje ze nie mówisz o jednym ataku /ze tracisz 70 KZ /
MOD_Victoria
07.06.2018, 13:18
Dzień dobry,
po pierwsze - ankieta wygasła.
Po drugie - pomysł został zrealizowany, w związku z tym temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Od ostatniej aktualizacji (23.05.2018 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45367-Zmiany-w-grze-23.05.2018)) czas rekrutacji Zbrojnego i Arkebuzera został odpowiednio skrócony.
Wiem, że pomysł dotyczył wszystkich jednostek, z naciskiem na Konnego Zbrojnego, jednak proszę pamiętać o tym, że BlueByte zastrzega sobie prawo do dowolnego modyfikowania propozycji przedstawionych przez społeczność.
Serdecznie dziękuję za aktywność w dyskusji i wszystkie głosy.
MOD_Victoria