Zobacz pełną wersję : Gra Nowa dzielna Pani Generał - Królowa Amazonek
Margherita
08.02.2018, 08:30
Zgodnie z sugestią BB_Penelopy zamieszczam krótki opis nowej Pani Generał, której dodanie do gry postulowałam w wątku dot. zbliżającego się eventu Wielkanocnego. Roboczo nazwę ją "Królową Amazonek".
"Królowa Amazonek" ma być lepsza od swoich męskich kolegów, przynajmniej w większości dziedzin ponieważ jak na razie tylko Nusala może czasem się z nimi równać. Jest to głęboko krzywdzące i niesprawiedliwe. W związku z powyższym nowa generałowa powinna spełniać poniższe kryteria:
Pojemność - 270 jednostek - jej legendarna odwaga zaskarbia jej masową popularność wśród wojaków i wojowniczek
Punkty zdrowia - 300 - bo dba o zdrowie, jest wegetariankÄ… i jest aktywna fizycznie
Uszkodzenia - 1000-1500 - jest niebezpiecznie silna
Celność - 90% - ma sokoli wzrok
Umiejętności:
- Pierwszy atak - bo jest niezwykle sprytna i waleczna
- Uszkodzenia obszarowe i atak z flanki - jest silna
- Oślepienie - jej uroda oślepia wrogie jednostki
- "Zaklinanie koni" - do tego do perfekcji opanowała władanie końmi - pod jej dowództwem jednostki konne (konni, rycerze, konni arkebuzerzy) zadają o 100% większe obrażenia.
Jest unikatową wojowniczką i królową - a królowa jest jedna, wiadomo ...
Chciałabym, żeby została dodana już w trakcie najbliższego eventu ponieważ w ostatnim Bożonarodzeniowym gracze o wysokich levelach nie mieli na co wydać zgromadzonych prezentów.
Jakie sÄ… wasze opinie?
Jestem za:) bo gra dla wysokich lvli to jedna wielka nudaaaa. masz racje że co event dla większych nic nie ma...same kłódki.
Pojemność - 270 jednostek - jej legendarna odwaga zaskarbia jej masową popularność wśród wojaków i wojowniczek
- "Zaklinanie koni" - do tego do perfekcji opanowała władanie końmi - pod jej dowództwem jednostki konne (...) konni arkebuzerzy zadają o 100% większe obrażenia.
Pożartować zawsze można ;)
BB_Penelopa
08.02.2018, 09:55
Witam! :)
Królowa Amazonek - fantastyczna nazwa, która już sama w sobie daje siłę!
Co do najbliższego - wielkanocnego eventu - to niestety myślę, że zostało za mało czasu. Ale może w przyszłości Amazonka pojawi się grze? Kto wie? Warto głosować!
Zachęcam więc wszystkie Osadniczki i Osadników do głosowania i do dyskusji! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kordian88
08.02.2018, 10:36
Tylko pierwszy atak, tylko flankowanie. Jest MSW, jest Nusala. Może warto skupić siÄ™ na tak zanidbanej umiejÄ™tnoÅ›ci jak ostatni atak? Wtedy generaÅ‚ 250-270, obszarówka, 5000 obrażeÅ„ i ew niwelacja ataku na najsÅ‚abszy cel. Proste i wystarczajÄ…ce í ½í¸Š
Kogoś tu poniosła fantazja.
Zauważ, że nowe dodane umiejętności tzw. cechy są na generałach których pojemność nie przekracza 200 jednostek, i jak wiadomo w wielu sytuacjach lepiej sobie radzą niż napakowani majorowie 270.
Punkty zdrowia nie majÄ… znaczenia, bo schodzÄ… dopier jak armia padnie.
Uszkodzenia i celność, są akceptowalne.
Umiejętności to kalka z Nusali, tak więc prawdopodobieństwo pojawienia sie takiego zestawu jest równe zero.
"Oślepienie" nie wiem co autor miał na myśli.
"Zaklinanie koni" op jak nie wiem. Zauważ że w umiejętnościach dmg jest zwiekszane o kilka pkt bazowych bądź kilka %, ale nie 2x.
Z całego pomysłu na realizacje szanse ma tylko nazwa. Reszta jest nierealna.
Może warto skupić się na tak zanidbanej umiejętności jak ostatni atak?
ostatni atak to nie umiejetnosc tylko co najwyzej wada :)
Nikt sie na tym nie skupia bo zwyczajnie nie daje to absolutnie zadnej przydatnosci strategicznej.
markus2012
08.02.2018, 18:13
Kobiety w historii zawsze odgrywały kluczowe znaczenie .Moim zdaniem generałowa jest nijaka nadanie kilku pozytywnych umiejętności tylko wzbogaci postać i doceni kobiecość:) Brawo Marg....
piotrl67
08.02.2018, 19:18
Gratki za pomysl :) Przydala by sie Szalona Krolowa Amazonek :)
Androm3da
08.02.2018, 20:04
Chciałabym, żeby została dodana już w trakcie najbliższego eventu ponieważ w ostatnim Bożonarodzeniowym gracze o wysokich levelach nie mieli na co wydać zgromadzonych prezentów.
Jakie sÄ… wasze opinie?
Po co czekać do eventu, niech ją dają 12 lutego ;)
Tak czy siak, kryteria i umiejętności mocno przesadzone. No i dla zasady... żeby być królową amazonek, to jakieś by musiały być w grze, a takowych nie spotkałem do tej pory ;)
jako królowa amazonek nie wojuje elitarnymi żołnierzami, puszkarzami, oblężnikami, są dla niej za wolni nie nadążają
DulceIglesias
15.02.2018, 08:30
jako królowa amazonek nie wojuje elitarnymi żołnierzami, puszkarzami, oblężnikami, są dla niej za wolni nie nadążają
Zgadza się :) Sama nazwa wskazuje na szybkość więc ostatni atak to by było nieporozumienie. Poza tym ona by nie miała cierpliwości czekać ...
Punkty zdrowia - 300 - bo dba o zdrowie, jest wegetariankÄ… i jest aktywna fizycznie
Ale się uśmiałem.
Nowa Pani generał nie powinna jeździć konno:)))
Margherita
22.02.2018, 10:50
Ale się uśmiałem.
Nowa Pani generał nie powinna jeździć konno:)))
Lubię jak się ludzie znają na żartach :) Jak nie, to też lubię :) Nawet bardziej.
Komentarz trochę w stylu czy Bóg był wegetarianinem? A może weganinem? A Jezus, czy choćby Św. Franciszek?
Boga przy konsumpcji nikt nie przyłapał, to nie wiemy. Jezus i Franciszek raczej nie.
Kofelove
22.02.2018, 11:01
Jestem ZA!
majster3
28.02.2018, 15:05
lubię ostre koleżanki :-)
a in prędzej tym lepiej
Alexilaiho
01.03.2018, 04:22
na cześć mojej szefowej proponuję: Szalona Halina ... typowy manewr to oflankowanie z frontalnym atakiem rakietami ziemia-powietrze
PS. nie mam pojęcia jak ona to robi ... ale wymiękają najtwardsi zawodnicy
BB_Penelopa
01.03.2018, 11:34
na cześć mojej szefowej proponuję: Szalona Halina ... typowy manewr to oflankowanie z frontalnym atakiem rakietami ziemia-powietrze
PS. nie mam pojęcia jak ona to robi ... ale wymiękają najtwardsi zawodnicy
Szalona Halina - podoba mi siÄ™! :D
Margherita
02.03.2018, 08:24
To czas na małe podsumowanie:
"Królowa Amazonek" - jak napisałam w pierwszym poście - miała być z założenia lepsza od swoich męskich kolegów i przywrócić kobietom należne im miejsce na polach bitew :)
Stąd nieco wyśrubowane propozycje. Z doświadczenia wiem, że lepiej prosić o więcej, jak się dostanie chociaż połowę z tego, to i tak będzie dobrze. Sięgaj po rękę, jak złapiesz palca to się ciesz.
Jeśli chodzi o same umiejętności:
- zdecydowanie pierwszy atak, żaden inny nie pasuje do Królowej Amazonek
- "zaklinanie koni" (piękna nazwa!) - nie wiem jak Wam, ale mi się Królowa Amazonek właśnie z tymi zwierzętami kojarzy. Nusala specjalizuje się w łucznikach, więc Królowa Amazonek niech się specjalizuje w jednostkach konnych. Obrażenia zadawane przez te jednostki pod jej przywództwem niech będą więc zwiększone o np. 30%. Albo w punktach np. +5. Oczywiście chodziło mi o wszystkie konne jednostki, również te z koszar elitarnych.
- uszkodzenia obszarowe i atak z flanki
- punkty zdrowia i wytrzymałość - na pewno większe niż jej koledzy generałowie. Jest faktem naukowym, że kobiety są bardziej wytrzymałe od mężczyzn, więc niech ona będzie tego potwierdzeniem. 300 to była moja propozycja.
I na koniec pojemność - jeśli ma się co najmniej równać z majorem, to pojemność mniejsza niż 250 nie miałaby sensu.
A przy okazji, liczę na dyskusję i krytykę również, a nie głosowanie na nie, dla samego tylko nie.
kobieta dobrym przywodca:D predzej podda swoje oddzialy, zeby nikomu wlos z glowy nie spadl ;)
Margherita
02.03.2018, 15:58
kobieta dobrym przywodca:D predzej podda swoje oddzialy, zeby nikomu wlos z glowy nie spadl ;)
Chocisz, co za seksizm, brrr. !!! Królowa Amazonek nie ma być Mikołajową, którą posyłasz tam, gdzie jej krzywdy nie zrobią.
I jak tu dyskutować ze stereotypami i nosicielami stereotypów ? :(((
Z przymrużeniem oka proszę czytać mój post :)
Alexilaiho
02.03.2018, 23:47
To czas na małe podsumowanie:
"Królowa Amazonek" - jak napisałam w pierwszym poście - miała być z założenia lepsza od swoich męskich kolegów i przywrócić kobietom należne im miejsce na polach bitew :)
Stąd nieco wyśrubowane propozycje.
Dla mnie może nawet łupać orzechy udami i tłuc innych męskich gienków zmrożonymi leginsami ... grunt to 270 jednostek + ...
i Szalona Halina może rządzić ...
MOD_Victoria
13.06.2018, 10:22
Dzień dobry,
zdaje się, że sugestia Wam umknęła. :) Zachęcam do głosowania i dyskusji, to od Waszych opinii zależy, czy pomysł zostanie przekazany, już niewiele brakuje! :)
Pozdrawiam
MOD_Victoria
Marzenka87
17.06.2018, 13:15
jestem za :)
BB_Penelopa
16.08.2018, 10:26
Witam!
43 głosy za 13 przeciw. Kiepsko...
Achamian2
21.08.2018, 23:27
Jestem cały za, ale która to będzie 1 chętna na Królową Amazonek?
to kosztuje tylko 1 pierś, nie obie i to nie jest nowożytny seksizm
Ale znając niemiecką poprawność polityczną to po 2 kobietach teraz będzie 2 niepełnosprawnych ( 1 propozycja Medyk już jest) xd
Jestem za nazwą !!! Reszta może być ... Ale pewne zmiany w konfiguracji... Niestety BB nie łyknie tego ....!!! Pozdrawiam
MOD_Victoria
20.05.2019, 18:20
Dzień dobry,
pomysł został zrealizowany, w związku z tym temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Wraz z Wydarzeniem Wielkanocnym 2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46325) ten jegomość o podobnych cechach
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/easter/boris_big.png
został wprowadzony do gry i myślimy, że radzi sobie na przygodach równie dobrze jak radziłaby sobie Królowa Amazonek, o którą prosiliście!
Proszę pamiętać o tym, że BlueByte zastrzega sobie prawo do dowolnego modyfikowania propozycji przedstawionych przez społeczność.
Serdecznie dziękuję za aktywność w dyskusji i wszystkie głosy.
MOD_Victoria