PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nowa dzielna Pani Generał - Królowa Amazonek

Margherita
08.02.2018, 08:30
Zgodnie z sugestią BB_Penelopy zamieszczam krótki opis nowej Pani Generał, której dodanie do gry postulowałam w wątku dot. zbliżającego się eventu Wielkanocnego. Roboczo nazwę ją "Królową Amazonek".

"Królowa Amazonek" ma być lepsza od swoich męskich kolegów, przynajmniej w większości dziedzin ponieważ jak na razie tylko Nusala może czasem się z nimi równać. Jest to głęboko krzywdzące i niesprawiedliwe. W związku z powyższym nowa generałowa powinna spełniać poniższe kryteria:

Pojemność - 270 jednostek - jej legendarna odwaga zaskarbia jej masową popularność wśród wojaków i wojowniczek
Punkty zdrowia - 300 - bo dba o zdrowie, jest wegetariankÄ… i jest aktywna fizycznie
Uszkodzenia - 1000-1500 - jest niebezpiecznie silna
Celność - 90% - ma sokoli wzrok

Umiejętności:
- Pierwszy atak - bo jest niezwykle sprytna i waleczna
- Uszkodzenia obszarowe i atak z flanki - jest silna
- Oślepienie - jej uroda oślepia wrogie jednostki
- "Zaklinanie koni" - do tego do perfekcji opanowała władanie końmi - pod jej dowództwem jednostki konne (konni, rycerze, konni arkebuzerzy) zadają o 100% większe obrażenia.

Jest unikatową wojowniczką i królową - a królowa jest jedna, wiadomo ...

Chciałabym, żeby została dodana już w trakcie najbliższego eventu ponieważ w ostatnim Bożonarodzeniowym gracze o wysokich levelach nie mieli na co wydać zgromadzonych prezentów.
Jakie sÄ… wasze opinie?

hadzi4
08.02.2018, 09:03
Jestem za:) bo gra dla wysokich lvli to jedna wielka nudaaaa. masz racje że co event dla większych nic nie ma...same kłódki.

sparkz
08.02.2018, 09:30
Pojemność - 270 jednostek - jej legendarna odwaga zaskarbia jej masową popularność wśród wojaków i wojowniczek
- "Zaklinanie koni" - do tego do perfekcji opanowała władanie końmi - pod jej dowództwem jednostki konne (...) konni arkebuzerzy zadają o 100% większe obrażenia.

Pożartować zawsze można ;)

BB_Penelopa
08.02.2018, 09:55
Witam! :)

Królowa Amazonek - fantastyczna nazwa, która już sama w sobie daje siłę!
Co do najbliższego - wielkanocnego eventu - to niestety myślę, że zostało za mało czasu. Ale może w przyszłości Amazonka pojawi się grze? Kto wie? Warto głosować!

Zachęcam więc wszystkie Osadniczki i Osadników do głosowania i do dyskusji! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

kordian88
08.02.2018, 10:36
Tylko pierwszy atak, tylko flankowanie. Jest MSW, jest Nusala. Może warto skupić się na tak zanidbanej umiejętności jak ostatni atak? Wtedy generał 250-270, obszarówka, 5000 obrażeń i ew niwelacja ataku na najsłabszy cel. Proste i wystarczające 😊

set2g
08.02.2018, 12:00
Kogoś tu poniosła fantazja.
Zauważ, że nowe dodane umiejętności tzw. cechy są na generałach których pojemność nie przekracza 200 jednostek, i jak wiadomo w wielu sytuacjach lepiej sobie radzą niż napakowani majorowie 270.
Punkty zdrowia nie majÄ… znaczenia, bo schodzÄ… dopier jak armia padnie.
Uszkodzenia i celność, są akceptowalne.

Umiejętności to kalka z Nusali, tak więc prawdopodobieństwo pojawienia sie takiego zestawu jest równe zero.
"Oślepienie" nie wiem co autor miał na myśli.
"Zaklinanie koni" op jak nie wiem. Zauważ że w umiejętnościach dmg jest zwiekszane o kilka pkt bazowych bądź kilka %, ale nie 2x.

Z całego pomysłu na realizacje szanse ma tylko nazwa. Reszta jest nierealna.

sparkz
08.02.2018, 15:16
Może warto skupić się na tak zanidbanej umiejętności jak ostatni atak?

ostatni atak to nie umiejetnosc tylko co najwyzej wada :)

Nikt sie na tym nie skupia bo zwyczajnie nie daje to absolutnie zadnej przydatnosci strategicznej.

markus2012
08.02.2018, 18:13
Kobiety w historii zawsze odgrywały kluczowe znaczenie .Moim zdaniem generałowa jest nijaka nadanie kilku pozytywnych umiejętności tylko wzbogaci postać i doceni kobiecość:) Brawo Marg....

piotrl67
08.02.2018, 19:18
Gratki za pomysl :) Przydala by sie Szalona Krolowa Amazonek :)

Androm3da
08.02.2018, 20:04
Chciałabym, żeby została dodana już w trakcie najbliższego eventu ponieważ w ostatnim Bożonarodzeniowym gracze o wysokich levelach nie mieli na co wydać zgromadzonych prezentów.
Jakie sÄ… wasze opinie?

Po co czekać do eventu, niech ją dają 12 lutego ;)

Tak czy siak, kryteria i umiejętności mocno przesadzone. No i dla zasady... żeby być królową amazonek, to jakieś by musiały być w grze, a takowych nie spotkałem do tej pory ;)

kicia79
08.02.2018, 20:58
jako królowa amazonek nie wojuje elitarnymi żołnierzami, puszkarzami, oblężnikami, są dla niej za wolni nie nadążają

DulceIglesias
15.02.2018, 08:30
jako królowa amazonek nie wojuje elitarnymi żołnierzami, puszkarzami, oblężnikami, są dla niej za wolni nie nadążają

Zgadza się :) Sama nazwa wskazuje na szybkość więc ostatni atak to by było nieporozumienie. Poza tym ona by nie miała cierpliwości czekać ...

tojanik
20.02.2018, 09:09
Punkty zdrowia - 300 - bo dba o zdrowie, jest wegetariankÄ… i jest aktywna fizycznie

Ale się uśmiałem.

Nowa Pani generał nie powinna jeździć konno:)))

Margherita
22.02.2018, 10:50
Ale się uśmiałem.

Nowa Pani generał nie powinna jeździć konno:)))

Lubię jak się ludzie znają na żartach :) Jak nie, to też lubię :) Nawet bardziej.

Komentarz trochę w stylu czy Bóg był wegetarianinem? A może weganinem? A Jezus, czy choćby Św. Franciszek?
Boga przy konsumpcji nikt nie przyłapał, to nie wiemy. Jezus i Franciszek raczej nie.

Kofelove
22.02.2018, 11:01
Jestem ZA!

majster3
28.02.2018, 15:05
lubię ostre koleżanki :-)
a in prędzej tym lepiej

Alexilaiho
01.03.2018, 04:22
na cześć mojej szefowej proponuję: Szalona Halina ... typowy manewr to oflankowanie z frontalnym atakiem rakietami ziemia-powietrze
PS. nie mam pojęcia jak ona to robi ... ale wymiękają najtwardsi zawodnicy

BB_Penelopa
01.03.2018, 11:34
na cześć mojej szefowej proponuję: Szalona Halina ... typowy manewr to oflankowanie z frontalnym atakiem rakietami ziemia-powietrze
PS. nie mam pojęcia jak ona to robi ... ale wymiękają najtwardsi zawodnicy

Szalona Halina - podoba mi siÄ™! :D

Margherita
02.03.2018, 08:24
To czas na małe podsumowanie:

"Królowa Amazonek" - jak napisałam w pierwszym poście - miała być z założenia lepsza od swoich męskich kolegów i przywrócić kobietom należne im miejsce na polach bitew :)
Stąd nieco wyśrubowane propozycje. Z doświadczenia wiem, że lepiej prosić o więcej, jak się dostanie chociaż połowę z tego, to i tak będzie dobrze. Sięgaj po rękę, jak złapiesz palca to się ciesz.

Jeśli chodzi o same umiejętności:
- zdecydowanie pierwszy atak, żaden inny nie pasuje do Królowej Amazonek
- "zaklinanie koni" (piękna nazwa!) - nie wiem jak Wam, ale mi się Królowa Amazonek właśnie z tymi zwierzętami kojarzy. Nusala specjalizuje się w łucznikach, więc Królowa Amazonek niech się specjalizuje w jednostkach konnych. Obrażenia zadawane przez te jednostki pod jej przywództwem niech będą więc zwiększone o np. 30%. Albo w punktach np. +5. Oczywiście chodziło mi o wszystkie konne jednostki, również te z koszar elitarnych.
- uszkodzenia obszarowe i atak z flanki
- punkty zdrowia i wytrzymałość - na pewno większe niż jej koledzy generałowie. Jest faktem naukowym, że kobiety są bardziej wytrzymałe od mężczyzn, więc niech ona będzie tego potwierdzeniem. 300 to była moja propozycja.
I na koniec pojemność - jeśli ma się co najmniej równać z majorem, to pojemność mniejsza niż 250 nie miałaby sensu.

A przy okazji, liczę na dyskusję i krytykę również, a nie głosowanie na nie, dla samego tylko nie.

chocisz
02.03.2018, 14:01
kobieta dobrym przywodca:D predzej podda swoje oddzialy, zeby nikomu wlos z glowy nie spadl ;)

Margherita
02.03.2018, 15:58
kobieta dobrym przywodca:D predzej podda swoje oddzialy, zeby nikomu wlos z glowy nie spadl ;)

Chocisz, co za seksizm, brrr. !!! Królowa Amazonek nie ma być Mikołajową, którą posyłasz tam, gdzie jej krzywdy nie zrobią.
I jak tu dyskutować ze stereotypami i nosicielami stereotypów ? :(((

Z przymrużeniem oka proszę czytać mój post :)

Alexilaiho
02.03.2018, 23:47
To czas na małe podsumowanie:

"Królowa Amazonek" - jak napisałam w pierwszym poście - miała być z założenia lepsza od swoich męskich kolegów i przywrócić kobietom należne im miejsce na polach bitew :)
Stąd nieco wyśrubowane propozycje.

Dla mnie może nawet łupać orzechy udami i tłuc innych męskich gienków zmrożonymi leginsami ... grunt to 270 jednostek + ...
i Szalona Halina może rządzić ...

MOD_Victoria
13.06.2018, 10:22
Dzień dobry,

zdaje się, że sugestia Wam umknęła. :) Zachęcam do głosowania i dyskusji, to od Waszych opinii zależy, czy pomysł zostanie przekazany, już niewiele brakuje! :)

Pozdrawiam
MOD_Victoria

Marzenka87
17.06.2018, 13:15
jestem za :)

BB_Penelopa
16.08.2018, 10:26
Witam!

43 głosy za 13 przeciw. Kiepsko...

Achamian2
21.08.2018, 23:27
Jestem cały za, ale która to będzie 1 chętna na Królową Amazonek?
to kosztuje tylko 1 pierś, nie obie i to nie jest nowożytny seksizm
Ale znając niemiecką poprawność polityczną to po 2 kobietach teraz będzie 2 niepełnosprawnych ( 1 propozycja Medyk już jest) xd

Robalus
22.08.2018, 23:16
Jestem za nazwą !!! Reszta może być ... Ale pewne zmiany w konfiguracji... Niestety BB nie łyknie tego ....!!! Pozdrawiam

MOD_Victoria
20.05.2019, 18:20
Dzień dobry,

pomysł został zrealizowany, w związku z tym temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Wraz z Wydarzeniem Wielkanocnym 2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46325) ten jegomość o podobnych cechach

https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/easter/boris_big.png
został wprowadzony do gry i myślimy, że radzi sobie na przygodach równie dobrze jak radziłaby sobie Królowa Amazonek, o którą prosiliście!
Proszę pamiętać o tym, że BlueByte zastrzega sobie prawo do dowolnego modyfikowania propozycji przedstawionych przez społeczność.

Serdecznie dziękuję za aktywność w dyskusji i wszystkie głosy.
MOD_Victoria