Zobacz pełną wersję : Gra Przerobienie Generałowie - propozycje - za zgodą michalina2
Przerobieni Generałowie - propozycje
,1 Generała Mikołaj, przemianować na Generał Mróz lub inna nazwa generała do transportu wojska - 1000 i te same osiągi.
,2 Generał - Mikołajowa limit zabieranego wojska zwiększyć do 220 wojska, bez manuskryptów i
_________________________________( jeden raz w roku jest dostępny, prezent od BB pod choinkę )
Punkty zdrowia: 1100 - nowe osiągi
Uszkodzenia: 333-555 - nowe osiągi
Celność: 87%
Inicjatywa : Pierwszy atak 100% dodatkowe punkty po wygranej walce
,3 Nowy generał Mikołaj, te same osiągi co ma Mikołajowa tylko limit zabieranego wojska zwiększyć do 220 wojska, bez manuskryptów,
_________________________________( jeden raz w roku jest dostępny, prezent od BB pod choinkę )
Punkty zdrowia: 1400 - nowe osiągi
Uszkodzenia: 444-666 - nowe osiągi
Celność: 87%
Inicjatywa : Pierwszy atak i 100% dodatkowe punkty po wygranej walce
Chyba Mikołaj i Mikołajowa jest każdemu znany od dziecka a tym samym więcej są popularni niż,
jakiś tam wampir Lord Dracula. A ci na niskich lvl mieli by swojego generała MSW , choć słabszego.
Pewna jestem że i na wyższych lvl , mocno wykorzystywali by takich generałów, na pierwszy atak, itd..
Teraz druga sprawa. Po co kupować Mistrza Obrony jak niektórych nie stać.
Do bloków jest obecnie Generał i Mistrz Obrony
Generał
Punkty zdrowia: 1
Uszkodzenia: 120-120
Celność: 80%
Inicjatywa : Zwykła
Umiejętności:– Jest specjalistą i podróżuje 30 min,
Nasza propozycja to przystosowanie:
Doświadczony generał - PRZYSTOSOWAĆ DO BLOKÓW
Umiejętności: – Jest specjalistą
No i zostali jeszcze generałowie Pień i Szlom są oni też do podrasowania, których osiągi są bardzo niskie przez co, wcale nie brani pod uwagę
podczas zakupów, a ich osiągi to:
- ale tu mi brak pomysłów na nich, może wy coś wymyślicie i podyskutujemy lub zdamy się na BB.
andrzejon26
02.02.2018, 20:26
Jestem na tak
Katalonnia
02.02.2018, 23:02
jestem na tak
AA_Nikola
03.02.2018, 13:04
tak
Losik1984
03.02.2018, 14:34
tak
ankieta z cyklu czy chcesz byc piekny , mlody i bogaty
nie przejdzie , do przygod wysylam rozne gienki , a tu ma byc 1
mirabelka24
03.02.2018, 17:48
druh72 to są tylko propozycje, przeczytaj dokładnie.
tak
dyrdymmal
03.02.2018, 19:14
jestem za
mirabelka24
03.02.2018, 19:58
TAK popieram
A_Natalka
03.02.2018, 20:06
tak
małgasia
03.02.2018, 20:16
tak
kolfisencjusz
04.02.2018, 05:06
Tak
Zdzichoslaw
04.02.2018, 07:52
Oczywiście wole mieć lepszego gienka ale jestem na NIE
donkeykong74
04.02.2018, 10:39
tak
małgasia
07.02.2018, 21:14
Teraz widać jak gracze graczy nie szanują, jaki jest rozłam, nic więcej pisać nie będę, domyślcie się sami ...............
TAK
to nie gracze graczy nie szanują ...to BB nas nie szanuje i wymyśla coś czego nigdy nie było w starych dobrych Settlersach.. coraz więcej ludzi jest znudzona tą grą i jest im wszystko jedno co wprowadzą:)
Margherita
08.02.2018, 09:39
"Generała Mikołaj, przemianować na Generał Mróz" - to możesz zrobić samodzielnie, zmieniając mu po prostu nazwę. Możesz go nazwać Felek, Bronek a nawet Krysia.
- Mikołajowa jest jaką ją zrobił BB i taka zostanie. To przykład, że ktoś kto wymyśla nowości nie gra w Settlersów albo tylko zagląda czasem. Na zmianę bym nie liczyła. To jest problem wieloletni.
- "Chyba Mikołaj i Mikołajowa jest każdemu znany od dziecka a tym samym więcej są popularni niż,
jakiś tam wampir Lord Dracula. A ci na niskich lvl mieli by swojego generała MSW , choć słabszego.
Pewna jestem że i na wyższych lvl , mocno wykorzystywali by takich generałów, na pierwszy atak, itd.."
Akurat Dracul jest lepszy od Mikołajowej, od wampira też. Nie lepiej uzbierać w evencie na MSW i Dracula?A jak trzeba to w kilku kolejnych. W grze chodzi o to, żeby się jednak czasem wysilić i na coś uzbierać. Wszyscy "starzy" wyjadacze od tego zaczynali i dopiero po paru latach dorobili się bandy MSW. Idziesz na łatwiznę, a nie o to chodzi.
- "Po co kupować Mistrza Obrony jak niektórych nie stać" - ja mam 1 i nie kupuję więcej chociaż mnie stać. Znowu ten sam problem, a możesz go rozwiązać np. przyłączając się do dobrej gildii. W takiej na pewno dostaniesz za darmo potrzebny towar eventowy.
Generalnie - nie wierzę, że BB przerobi ci generałów. Dwa - uważam, że to bez sensu. Trzeba mieć cel i do czegoś dążyć a z tego co piszesz wynika, że grasz od niedawna. To wszystko przed tobą. Kupowanie za klejnoty generałów typu Szlom to szaleństwo!
Nie zapominajmy, że "prawie robi różnicę" i żadne kosmetyczne przeróbki nie zastąpią oryginału - ani MMA, ani Nusali, Vargusa, Anslema.
W gorszej sytuacji są ci, którzy mają już to wszystko i celu braku.
BB_Penelopa
08.02.2018, 10:42
to nie gracze graczy nie szanują ...to BB nas nie szanuje i wymyśla coś czego nigdy nie było w starych dobrych Settlersach.. coraz więcej ludzi jest znudzona tą grą i jest im wszystko jedno co wprowadzą:)
Hej! :)
Dziękuję za Twoją opinię.
Czy mógłbyś napisać, co chciałbyś zobaczyć w grze? Może masz jakiś ciekawy pomysł?
Jeżeli tak to zapraszam Cię do działu "Pomysły i sugestie (https://forum.thesettlersonline.pl/forums/183)".
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
"Generała Mikołaj, przemianować na Generał Mróz" - to możesz zrobić samodzielnie, zmieniając mu po prostu nazwę. Możesz go nazwać Felek, Bronek a nawet Krysia.
- Mikołajowa jest jaką ją zrobił BB i taka zostanie. To przykład, że ktoś kto wymyśla nowości nie gra w Settlersów albo tylko zagląda czasem. Na zmianę bym nie liczyła. To jest problem wieloletni.
- "Chyba Mikołaj i Mikołajowa jest każdemu znany od dziecka a tym samym więcej są popularni niż,
Pewna jestem że i na wyższych lvl , mocno wykorzystywali by takich generałów, na pierwszy atak, itd.."
Akurat Dracul jest lepszy od Mikołajowej, od wampira też. Nie lepiej uzbierać w evencie na MSW i Dracula?A jak trzeba to w kilku kolejnych. W grze chodzi o to, żeby się jednak czasem wysilić i na coś uzbierać. Wszyscy "starzy" wyjadacze od tego zaczynali i dopiero po paru latach dorobili się bandy MSW. Idziesz na łatwiznę, a nie o to chodzi.
- "Po co kupować Mistrza Obrony jak niektórych nie stać" - ja mam 1 i nie kupuję więcej chociaż mnie stać. Znowu ten sam problem, a możesz go rozwiązać np. przyłączając się do dobrej gildii. W takiej na pewno dostaniesz za darmo potrzebny towar eventowy.
Generalnie - nie wierzę, że BB przerobi ci generałów. Dwa - uważam, że to bez sensu. Trzeba mieć cel i do czegoś dążyć a z tego co piszesz wynika, że grasz od niedawna. To wszystko przed tobą. Kupowanie za klejnoty generałów typu Szlom to szaleństwo!
Nie zapominajmy, że "prawie robi różnicę" i żadne kosmetyczne przeróbki nie zastąpią oryginału - ani MMA, ani Nusali, Vargusa, Anslema.
W gorszej sytuacji są ci, którzy mają już to wszystko i celu braku.
Słusznie piszesz.
ps. A ja to bym chciała takiego gienka- Nazywałby się Nuklearna Rozpierducha. Wysyłało by się go na przygodę z 1 R ( bajkowe z 1 kz). Naciskało by się przycisk- "dokonaj totalnej demolki" i przygoda skończona- na wyspie zostają tylko szczury i karaluchy ;). Chyba do tego zmierzają te wszystkie propozycje ciągłych ulepszeń - mieć " na teraz" wszystko, bez wysiłku.
Penelopa od pomysłów na gre za która kasujecie pieniądze sa wasi informatycy a nie gracze. Za kazdy pomysł płaci sie cięzkie pieniądze a wy nie macie nic do zaoferowania i jedziecie na darmowych sugestiach graczy....żenada...
BB_Penelopa
09.02.2018, 14:41
Penelopa od pomysłów na gre za która kasujecie pieniądze sa wasi informatycy a nie gracze. Za kazdy pomysł płaci sie cięzkie pieniądze a wy nie macie nic do zaoferowania i jedziecie na darmowych sugestiach graczy....żenada...
Po prostu słuchamy naszych graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
michalina2
09.02.2018, 23:39
Margherita to powinnaś się cieszyć, że masz już wszystko, i że lepsze osiągi będą mieli generałowie, a pro po
nie wycinaj tekstu bo wtedy brak kontekstu całości o co w tym wszystkim chodzi, i proszę czytać uważnie.
TAK
tak jak ktos powiedzial 'kolejna ankietka z cyklu nie chce tysiaca zlotych, chce milion zlotych i to jeszcze bez kiwniecia palcem, w prezencie od bb pod choinke' :)
ludzie, w tej grze prawie nic sie nie dzieje, nic nie trzeba robic, siedzicie 24/7 i naprawde macie taki problem zeby zrobic kilka manuskryptow i tomow dla generalowej i uzywac ją z głowa, a nie dostawac zbuffowana i wysylac bez myslenia gdzie popadnie lapiac 100% expa, a najlepiej to 1000% bo wam malo?
poza tym przestancie robic multikonta i spammowac kazdego dnia na czacie zebrzac o jakies "glosy" w tym temacie... 80% osob piszacych "tak" bez przeczytania nawet pierwszego posta ma tutaj tylko 1-2 posty napisane w swoim zyciu, troche to dziwne :)
ja jestem na nie, bo jest dobrze jak jest, bedac dosc nowym graczem mozna po tygodniu wykupic prawie wszystko z eventowego sklepu, wiec nie widze sensu w żebraniu o darmowego generala albo o robienie petycje dla zmiany nazwy...
poza tym przestancie robic multikonta i spammowac kazdego dnia na czacie zebrzac o jakies "glosy" w tym temacie... 80% osob piszacych "tak" bez przeczytania nawet pierwszego posta ma tutaj tylko 1-2 posty napisane w swoim zyciu, troche to dziwne :)
ja jestem na nie, bo jest dobrze jak jest, bedac dosc nowym graczem mozna po tygodniu wykupic prawie wszystko z eventowego sklepu, wiec nie widze sensu w żebraniu o darmowego generala albo o robienie petycje dla zmiany nazwy...
i widzisz, ktoś pisze na forum 1-2 raz i jest na tak ale jest multikontem, a ty masz 35 postów i jesteś na NIE co ma dowodzić jak mi się zdaje tego, że nie jesteś multikontem? LOL
Tylko nie pasuje mi to kupowanie WSZYSTKIEGO w evencie będąc ''nowym'' w tydzień - jako farmer dla kogoś, czy zbierajac od farmerów dla siebie? :D
jestem na nie. Lepiej wprowadzić nowego generała. BB nie zgodzi się przerabiać tego co jest na wszystkich serwerach. Poza tym część z nas ma już ulepszone gienki. Kto zwróci za wkład?
mirabelka24
11.02.2018, 19:13
duksik szkoda bo głos już Twój przepadł, ale tak to już jest, jak ktoś za mądry jest a czytać nie umie, i na pałę głosuje.
szakul321
11.02.2018, 19:45
tak
Nie rozumiem problemu z nazwą, u mnie Mikołaj to Cyrk - bo tak jego obóz wygląda - a Mikołajka z "foty" wygląda jak gen. Jaruzelski :) więc taką nazwę otrzymała (nie ubliżając Jaruzelskiemu). Jaki sens zmieniać możliwości generała, może lepiej od razu wszystkim dać +100% expa do ataków i by każdy gracz mógł mieć po 2 championy z każdego. A jak będę chciał wygrać w totka to skoczę po kupon i na pewno wygram.
Ludzie obudźcie się, mamy zdobywać w trakcie gry generałów i handlując polepszać naszą pozycje a nie dostać wszystko na tacy, jak aktualnie uczniowie w podstawówce czy gimnazjum. Możemy też przecież dodać do budynków specjalny magazyn prowiantu - a niech sobie każdy kupi - po co czekać na jeden event w roku w którym można go zdobyć. Dajcie wszystko od razu a 75 lvl będziemy mieć w pół roku - tylko co potem ?
Jeżeli już się nad czymś zastanawiać to może lepiej nad niepotrzebnymi ozdobami (statuy, znaki, koła itp.) z przygód, gromadzącymi się w gwieździe, by można je było na coś sensownego wymieniać w rozsądnej proporcji. Można by dodać do gry jakąś stocznię i port + dodatkową wysepkę oraz nowe przygody - w taki sposób moim zdaniem powinna się rozwijać gra a nie przez ułatwienia.
Wolę być na "tak", jednak w tym wypadku jestem zdecydowanie na "nie".
Przyjemnej gry i do miłego :)
Dajcie wszystko od razu a 75 lvl będziemy mieć w pół roku - tylko co potem ?
Matematyki nie oszukasz, nawet jakby wprowadzili wszystkie "ulatwienia" ktore opisales to przecietnemy graczowi wbicie 75 i tak zajeloby 5-10 lat. Dlatego wlasnie BB powinno isc w kierunku przyspieszania wszystkiego do racjonalnego poziomu.
A potem to czego mozna oczekiwac od kazdego normalnego producenta gier czyli nowy content.
Generał
Umiejętności:– Jest specjalistą i podróżuje 30 min,
Nasza propozycja to przystosowanie:
Doświadczony generał - PRZYSTOSOWAĆ DO BLOKÓW
To jest ważne, choć nie napisane na początku :)
A-Justyna
14.02.2018, 07:05
Każdy się bzdurami zajmuje, a nie zwraca uwagę na najważniejsze, choć trochę jest to ukryte. Trzeba umieć czytać, między wierszami o co w tym wszystkim
chodzi. I tak było wiadomo z góry że BB nie zgodzi się na zmianę generałów i podwyższenie ich zdolności. Autorka tego głosowania
chyba celowo to zrobiła, bo wiedziała że sprawa jest z góry przegrana.
EDwardo1
08.03.2018, 04:12
Jestem na tak
BB_Penelopa
29.03.2018, 13:27
Witam!
Z góry mówię, że zmiana nazwy nie przejdzie. Bo i po co zminiać coś co jest funkcjonalne?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wojtek91
29.03.2018, 13:44
według mnie lepszą opcją już byłoby możliwość trenowania danego wojska żeby mogli wieksze obrażenia dawać przeciwnikowi