PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przerobienie Generałowie - propozycje - za zgodą michalina2

A_Aisza
02.02.2018, 05:23
Przerobieni Generałowie - propozycje
,1 Generała Mikołaj, przemianować na Generał Mróz lub inna nazwa generała do transportu wojska - 1000 i te same osiągi.

,2 Generał - Mikołajowa limit zabieranego wojska zwiększyć do 220 wojska, bez manuskryptów i

_________________________________( jeden raz w roku jest dostępny, prezent od BB pod choinkę )

Punkty zdrowia: 1100 - nowe osiągi
Uszkodzenia: 333-555 - nowe osiągi
Celność: 87%
Inicjatywa : Pierwszy atak 100% dodatkowe punkty po wygranej walce

,3 Nowy generał Mikołaj, te same osiągi co ma Mikołajowa tylko limit zabieranego wojska zwiększyć do 220 wojska, bez manuskryptów,

_________________________________( jeden raz w roku jest dostępny, prezent od BB pod choinkę )

Punkty zdrowia: 1400 - nowe osiągi
Uszkodzenia: 444-666 - nowe osiągi
Celność: 87%
Inicjatywa : Pierwszy atak i 100% dodatkowe punkty po wygranej walce

Chyba Mikołaj i Mikołajowa jest każdemu znany od dziecka a tym samym więcej są popularni niż,
jakiś tam wampir Lord Dracula. A ci na niskich lvl mieli by swojego generała MSW , choć słabszego.
Pewna jestem że i na wyższych lvl , mocno wykorzystywali by takich generałów, na pierwszy atak, itd..

Teraz druga sprawa. Po co kupować Mistrza Obrony jak niektórych nie stać.

Do bloków jest obecnie Generał i Mistrz Obrony

Generał
Punkty zdrowia: 1
Uszkodzenia: 120-120
Celność: 80%
Inicjatywa : Zwykła
Umiejętności:– Jest specjalistą i podróżuje 30 min,

Nasza propozycja to przystosowanie:

Doświadczony generał - PRZYSTOSOWAĆ DO BLOKÓW
Umiejętności: – Jest specjalistą

No i zostali jeszcze generałowie Pień i Szlom są oni też do podrasowania, których osiągi są bardzo niskie przez co, wcale nie brani pod uwagę
podczas zakupów, a ich osiągi to:

- ale tu mi brak pomysłów na nich, może wy coś wymyślicie i podyskutujemy lub zdamy się na BB.

andrzejon26
02.02.2018, 20:26
Jestem na tak

Katalonnia
02.02.2018, 23:02
jestem na tak

x1alpha
03.02.2018, 06:38
ja tez na tak

Aanegel
03.02.2018, 11:51
jestem na tak

lalka00
03.02.2018, 12:15
tak

A_Aisza
03.02.2018, 12:51
tak

Agata33
03.02.2018, 12:58
tak

AA_Nikola
03.02.2018, 13:04
tak

A-Irena
03.02.2018, 13:48
tak

Losik1984
03.02.2018, 14:34
tak

druh72
03.02.2018, 15:21
ankieta z cyklu czy chcesz byc piekny , mlody i bogaty

nie przejdzie , do przygod wysylam rozne gienki , a tu ma byc 1

mirabelka24
03.02.2018, 17:48
druh72 to są tylko propozycje, przeczytaj dokładnie.

tak

Antrax
03.02.2018, 18:09
tak

dyrdymmal
03.02.2018, 19:14
jestem za

mirabelka24
03.02.2018, 19:58
TAK popieram

A_Natalka
03.02.2018, 20:06
tak

małgasia
03.02.2018, 20:16
tak

kolfisencjusz
04.02.2018, 05:06
Tak

Zdzichoslaw
04.02.2018, 07:52
Oczywiście wole mieć lepszego gienka ale jestem na NIE

donkeykong74
04.02.2018, 10:39
tak

gosiaj
07.02.2018, 19:32
nie

małgasia
07.02.2018, 21:14
Teraz widać jak gracze graczy nie szanują, jaki jest rozłam, nic więcej pisać nie będę, domyślcie się sami ...............

TAK

hadzi4
07.02.2018, 23:47
to nie gracze graczy nie szanują ...to BB nas nie szanuje i wymyśla coś czego nigdy nie było w starych dobrych Settlersach.. coraz więcej ludzi jest znudzona tą grą i jest im wszystko jedno co wprowadzą:)

Margherita
08.02.2018, 09:39
"Generała Mikołaj, przemianować na Generał Mróz" - to możesz zrobić samodzielnie, zmieniając mu po prostu nazwę. Możesz go nazwać Felek, Bronek a nawet Krysia.

- Mikołajowa jest jaką ją zrobił BB i taka zostanie. To przykład, że ktoś kto wymyśla nowości nie gra w Settlersów albo tylko zagląda czasem. Na zmianę bym nie liczyła. To jest problem wieloletni.
- "Chyba Mikołaj i Mikołajowa jest każdemu znany od dziecka a tym samym więcej są popularni niż,
jakiś tam wampir Lord Dracula. A ci na niskich lvl mieli by swojego generała MSW , choć słabszego.
Pewna jestem że i na wyższych lvl , mocno wykorzystywali by takich generałów, na pierwszy atak, itd.."
Akurat Dracul jest lepszy od Mikołajowej, od wampira też. Nie lepiej uzbierać w evencie na MSW i Dracula?A jak trzeba to w kilku kolejnych. W grze chodzi o to, żeby się jednak czasem wysilić i na coś uzbierać. Wszyscy "starzy" wyjadacze od tego zaczynali i dopiero po paru latach dorobili się bandy MSW. Idziesz na łatwiznę, a nie o to chodzi.
- "Po co kupować Mistrza Obrony jak niektórych nie stać" - ja mam 1 i nie kupuję więcej chociaż mnie stać. Znowu ten sam problem, a możesz go rozwiązać np. przyłączając się do dobrej gildii. W takiej na pewno dostaniesz za darmo potrzebny towar eventowy.
Generalnie - nie wierzę, że BB przerobi ci generałów. Dwa - uważam, że to bez sensu. Trzeba mieć cel i do czegoś dążyć a z tego co piszesz wynika, że grasz od niedawna. To wszystko przed tobą. Kupowanie za klejnoty generałów typu Szlom to szaleństwo!

Nie zapominajmy, że "prawie robi różnicę" i żadne kosmetyczne przeróbki nie zastąpią oryginału - ani MMA, ani Nusali, Vargusa, Anslema.
W gorszej sytuacji są ci, którzy mają już to wszystko i celu braku.

BB_Penelopa
08.02.2018, 10:42
to nie gracze graczy nie szanują ...to BB nas nie szanuje i wymyśla coś czego nigdy nie było w starych dobrych Settlersach.. coraz więcej ludzi jest znudzona tą grą i jest im wszystko jedno co wprowadzą:)

Hej! :)

Dziękuję za Twoją opinię.

Czy mógłbyś napisać, co chciałbyś zobaczyć w grze? Może masz jakiś ciekawy pomysł?
Jeżeli tak to zapraszam Cię do działu "Pomysły i sugestie (https://forum.thesettlersonline.pl/forums/183)".

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Freha
08.02.2018, 11:59
"Generała Mikołaj, przemianować na Generał Mróz" - to możesz zrobić samodzielnie, zmieniając mu po prostu nazwę. Możesz go nazwać Felek, Bronek a nawet Krysia.

- Mikołajowa jest jaką ją zrobił BB i taka zostanie. To przykład, że ktoś kto wymyśla nowości nie gra w Settlersów albo tylko zagląda czasem. Na zmianę bym nie liczyła. To jest problem wieloletni.
- "Chyba Mikołaj i Mikołajowa jest każdemu znany od dziecka a tym samym więcej są popularni niż,
Pewna jestem że i na wyższych lvl , mocno wykorzystywali by takich generałów, na pierwszy atak, itd.."
Akurat Dracul jest lepszy od Mikołajowej, od wampira też. Nie lepiej uzbierać w evencie na MSW i Dracula?A jak trzeba to w kilku kolejnych. W grze chodzi o to, żeby się jednak czasem wysilić i na coś uzbierać. Wszyscy "starzy" wyjadacze od tego zaczynali i dopiero po paru latach dorobili się bandy MSW. Idziesz na łatwiznę, a nie o to chodzi.
- "Po co kupować Mistrza Obrony jak niektórych nie stać" - ja mam 1 i nie kupuję więcej chociaż mnie stać. Znowu ten sam problem, a możesz go rozwiązać np. przyłączając się do dobrej gildii. W takiej na pewno dostaniesz za darmo potrzebny towar eventowy.
Generalnie - nie wierzę, że BB przerobi ci generałów. Dwa - uważam, że to bez sensu. Trzeba mieć cel i do czegoś dążyć a z tego co piszesz wynika, że grasz od niedawna. To wszystko przed tobą. Kupowanie za klejnoty generałów typu Szlom to szaleństwo!

Nie zapominajmy, że "prawie robi różnicę" i żadne kosmetyczne przeróbki nie zastąpią oryginału - ani MMA, ani Nusali, Vargusa, Anslema.
W gorszej sytuacji są ci, którzy mają już to wszystko i celu braku.

Słusznie piszesz.

ps. A ja to bym chciała takiego gienka- Nazywałby się Nuklearna Rozpierducha. Wysyłało by się go na przygodę z 1 R ( bajkowe z 1 kz). Naciskało by się przycisk- "dokonaj totalnej demolki" i przygoda skończona- na wyspie zostają tylko szczury i karaluchy ;). Chyba do tego zmierzają te wszystkie propozycje ciągłych ulepszeń - mieć " na teraz" wszystko, bez wysiłku.

hadzi4
08.02.2018, 23:24
Penelopa od pomysłów na gre za która kasujecie pieniądze sa wasi informatycy a nie gracze. Za kazdy pomysł płaci sie cięzkie pieniądze a wy nie macie nic do zaoferowania i jedziecie na darmowych sugestiach graczy....żenada...

BB_Penelopa
09.02.2018, 14:41
Penelopa od pomysłów na gre za która kasujecie pieniądze sa wasi informatycy a nie gracze. Za kazdy pomysł płaci sie cięzkie pieniądze a wy nie macie nic do zaoferowania i jedziecie na darmowych sugestiach graczy....żenada...

Po prostu słuchamy naszych graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

michalina2
09.02.2018, 23:39
Margherita to powinnaś się cieszyć, że masz już wszystko, i że lepsze osiągi będą mieli generałowie, a pro po
nie wycinaj tekstu bo wtedy brak kontekstu całości o co w tym wszystkim chodzi, i proszę czytać uważnie.

TAK

IceCool
11.02.2018, 15:59
tak

Lisq3
11.02.2018, 16:44
tak jak ktos powiedzial 'kolejna ankietka z cyklu nie chce tysiaca zlotych, chce milion zlotych i to jeszcze bez kiwniecia palcem, w prezencie od bb pod choinke' :)
ludzie, w tej grze prawie nic sie nie dzieje, nic nie trzeba robic, siedzicie 24/7 i naprawde macie taki problem zeby zrobic kilka manuskryptow i tomow dla generalowej i uzywac ją z głowa, a nie dostawac zbuffowana i wysylac bez myslenia gdzie popadnie lapiac 100% expa, a najlepiej to 1000% bo wam malo?

poza tym przestancie robic multikonta i spammowac kazdego dnia na czacie zebrzac o jakies "glosy" w tym temacie... 80% osob piszacych "tak" bez przeczytania nawet pierwszego posta ma tutaj tylko 1-2 posty napisane w swoim zyciu, troche to dziwne :)

ja jestem na nie, bo jest dobrze jak jest, bedac dosc nowym graczem mozna po tygodniu wykupic prawie wszystko z eventowego sklepu, wiec nie widze sensu w żebraniu o darmowego generala albo o robienie petycje dla zmiany nazwy...

Aruzus
11.02.2018, 16:57
poza tym przestancie robic multikonta i spammowac kazdego dnia na czacie zebrzac o jakies "glosy" w tym temacie... 80% osob piszacych "tak" bez przeczytania nawet pierwszego posta ma tutaj tylko 1-2 posty napisane w swoim zyciu, troche to dziwne :)

ja jestem na nie, bo jest dobrze jak jest, bedac dosc nowym graczem mozna po tygodniu wykupic prawie wszystko z eventowego sklepu, wiec nie widze sensu w żebraniu o darmowego generala albo o robienie petycje dla zmiany nazwy...

i widzisz, ktoś pisze na forum 1-2 raz i jest na tak ale jest multikontem, a ty masz 35 postów i jesteś na NIE co ma dowodzić jak mi się zdaje tego, że nie jesteś multikontem? LOL
Tylko nie pasuje mi to kupowanie WSZYSTKIEGO w evencie będąc ''nowym'' w tydzień - jako farmer dla kogoś, czy zbierajac od farmerów dla siebie? :D

duksik
11.02.2018, 18:08
jestem na nie. Lepiej wprowadzić nowego generała. BB nie zgodzi się przerabiać tego co jest na wszystkich serwerach. Poza tym część z nas ma już ulepszone gienki. Kto zwróci za wkład?

DaveJCh
11.02.2018, 18:57
tak

mirabelka24
11.02.2018, 19:13
duksik szkoda bo głos już Twój przepadł, ale tak to już jest, jak ktoś za mądry jest a czytać nie umie, i na pałę głosuje.

szakul321
11.02.2018, 19:45
tak

Dziksza
12.02.2018, 08:09
Nie rozumiem problemu z nazwą, u mnie Mikołaj to Cyrk - bo tak jego obóz wygląda - a Mikołajka z "foty" wygląda jak gen. Jaruzelski :) więc taką nazwę otrzymała (nie ubliżając Jaruzelskiemu). Jaki sens zmieniać możliwości generała, może lepiej od razu wszystkim dać +100% expa do ataków i by każdy gracz mógł mieć po 2 championy z każdego. A jak będę chciał wygrać w totka to skoczę po kupon i na pewno wygram.
Ludzie obudźcie się, mamy zdobywać w trakcie gry generałów i handlując polepszać naszą pozycje a nie dostać wszystko na tacy, jak aktualnie uczniowie w podstawówce czy gimnazjum. Możemy też przecież dodać do budynków specjalny magazyn prowiantu - a niech sobie każdy kupi - po co czekać na jeden event w roku w którym można go zdobyć. Dajcie wszystko od razu a 75 lvl będziemy mieć w pół roku - tylko co potem ?

Jeżeli już się nad czymś zastanawiać to może lepiej nad niepotrzebnymi ozdobami (statuy, znaki, koła itp.) z przygód, gromadzącymi się w gwieździe, by można je było na coś sensownego wymieniać w rozsądnej proporcji. Można by dodać do gry jakąś stocznię i port + dodatkową wysepkę oraz nowe przygody - w taki sposób moim zdaniem powinna się rozwijać gra a nie przez ułatwienia.

Wolę być na "tak", jednak w tym wypadku jestem zdecydowanie na "nie".
Przyjemnej gry i do miłego :)

sparkz
12.02.2018, 10:03
Dajcie wszystko od razu a 75 lvl będziemy mieć w pół roku - tylko co potem ?

Matematyki nie oszukasz, nawet jakby wprowadzili wszystkie "ulatwienia" ktore opisales to przecietnemy graczowi wbicie 75 i tak zajeloby 5-10 lat. Dlatego wlasnie BB powinno isc w kierunku przyspieszania wszystkiego do racjonalnego poziomu.

A potem to czego mozna oczekiwac od kazdego normalnego producenta gier czyli nowy content.

Agata33
13.02.2018, 08:06
Generał
Umiejętności:– Jest specjalistą i podróżuje 30 min,

Nasza propozycja to przystosowanie:

Doświadczony generał - PRZYSTOSOWAĆ DO BLOKÓW

To jest ważne, choć nie napisane na początku :)

A-Justyna
14.02.2018, 07:05
Każdy się bzdurami zajmuje, a nie zwraca uwagę na najważniejsze, choć trochę jest to ukryte. Trzeba umieć czytać, między wierszami o co w tym wszystkim
chodzi. I tak było wiadomo z góry że BB nie zgodzi się na zmianę generałów i podwyższenie ich zdolności. Autorka tego głosowania
chyba celowo to zrobiła, bo wiedziała że sprawa jest z góry przegrana.

EDwardo1
08.03.2018, 04:12
Jestem na tak

BB_Penelopa
29.03.2018, 13:27
Witam!

Z góry mówię, że zmiana nazwy nie przejdzie. Bo i po co zminiać coś co jest funkcjonalne?

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

wojtek91
29.03.2018, 13:44
według mnie lepszą opcją już byłoby możliwość trenowania danego wojska żeby mogli wieksze obrażenia dawać przeciwnikowi