PDA

Zobacz pełną wersję : Gra robienie manuskryptów/ksiąg/tomów trwa za długo

Stempello
01.12.2017, 15:22
prędzej o lasce będę chodził niż zrobię tyle manuskryptów ilu ma gienków/geologów/odkrywców

to trwa za długo nawet z premiami typu klei czy sezamowe ciastka. To jest niedobrze skalibrowane. Proponuję aby BB raz jeszcze się temu przyjrzało i dodało nowe miejsca tworzenie manuskryptów albo zmniejszyło czas ich wytwarzania.

sparkz
01.12.2017, 15:37
Najprostsze rozwiazanie problemu to nie marnowac ksiazek na geologow i ta czesc generalow ktorej sie nie wykorzystuje do zadnych konkretnych zadan.

A co do ankiety to wiadomo, ze czas wytwarzania ksiazek jest za dlugi, tak jak w calej grze wszystko co dotyczy czasu ma wartosci wziete z kosmosu ..

Stempello
01.12.2017, 15:40
Najprostsze rozwiazanie problemu to nie marnowac ksiazek na geologow i ta czesc generalow ktorej sie nie wykorzystuje do zadnych konkretnych zadan.

A co do ankiety to wiadomo, ze czas wytwarzania ksiazek jest za dlugi, tak jak w calej grze wszystko co dotyczy czasu ma wartosci wziete z kosmosu ..

to tymczasowe rozwiązanie gdyż najważniejszych gienków mam już "obsłużonych" w pełni. Teraz została cała banda tych od bloków no i geologów i odkrywców. Może odwrotnie odkrywców i geologów.

Jurek12345
01.12.2017, 20:52
No nie wiem. mam już gienkow podniesionych ns max: 2xMajor, 8xMSW, 3xChampionów, wolnych 6x i MO 3x do 2go poziomu, Geologów już wcześniej ze 16 wyszkoliłem na max, 7 szczęśliwych odkrywców na max i pozostałych 19 odkrywców też. Da się? Widać że się da.

BB_Penelopa
09.01.2018, 12:43
Witam!

Zachęcam do głosowania! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Kofelove
10.01.2018, 11:23
Średnie wyposażenie prze zemnie jednego z gienków/geologów/odkrywców = 45 dni przy posiadaniu o niedawna receptury na manuskrypty i korzystania z sezamka dziennie.
Wg mnie ten czas jest za długi, nie o to chodzi aby ulepszać jednego gienka albo geologa tygodnowo, ale w eventach dostajemy coraz to nowsze super hiper modele wymagające ulepszenia bo "rodzą się" niedoskonali ... nadal ulepszamy poprzedników i rodzi się tym samym niekończąca się historia

Stempello
10.01.2018, 11:27
Średnie wyposażenie prze zemnie jednego z gienków/geologów/odkrywców = 45 dni przy posiadaniu o niedawna receptury na manuskrypty i korzystania z sezamka dziennie.
Wg mnie ten czas jest za długi, nie o to chodzi aby ulepszać jednego gienka albo geologa tygodnowo, ale w eventach dostajemy coraz to nowsze super hiper modele wymagające ulepszenia bo "rodzą się" niedoskonali ... nadal ulepszamy poprzedników i rodzi się tym samym niekończąca się historia

dokładnie to miałem na myśli ruszając tej temat. Albo to robi się za długo albo może wprowadzić inny rodzaj premii, albo więcej budynków mogących produkować manuskrypty/księgi. Np. zwyczajny magazyn a nie tylko specjalny

Kofelove
10.01.2018, 12:14
No niee, po co kolejna premka? Mamy klej i pseudo klej , nowych budynków też nie trzeba bo już chyba nikt po 60 lvl nie chce stawiać kolejnego budynku , chodzi o rozkręcenie produkcji a do tego wystarczy skrócić czas produkcji do 8 h bez premii 1 szt !

sparkz
10.01.2018, 12:17

nie marnuj zasobow na geologow i juz skrocisz calkowity czas o 1/3.

set2g
10.01.2018, 14:17
chyba nawet więcej, bo szkolenie geologa pochłania 31 książek, a odkrywcy czy generała 21

Kofelove
10.01.2018, 15:59
nie marnuj zasobow na geologow i juz skrocisz calkowity czas o 1/3.

Jeszcze raz: " Średnie wyposażenie prze zemnie jednego z gienków/geologów/odkrywców " rezygnacja z ulepszania jednostki nie zmienia faktu , że produkcja ksiąg w dalszym ciągu jest procesem bardzo długim.

Robalus
11.01.2018, 20:02
Za dlugo to trwa i tyle !!! Czasy sa deczko oderwane od zycia gry ...

sparkz
11.01.2018, 20:25
Jeszcze raz: " Średnie wyposażenie prze zemnie jednego z gienków/geologów/odkrywców " rezygnacja z ulepszania jednostki nie zmienia faktu , że produkcja ksiąg w dalszym ciągu jest procesem bardzo długim.

Nie napisalem, ze zmienia fakt, tylko zaproponowalem jakas forme adaptacji do durnych realiow gry.

I to forme ktora (jak patrze na niektorych) nie jest wcale oczywista i nie kazdemu mogla przyjsc do glowy.

Za dlugo to trwa i tyle !!! Czasy sa deczko oderwane od zycia gry ...

bzdura, czasy sa wlasnie adekwatne do realiow gry, to realia sa oderwane od zdrowego rozsadku.

BB_Penelopa
16.01.2018, 15:19
Witam!

Dziękuję za wszystkie opinie! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

MOD_Victoria
13.06.2018, 11:32
Dzień dobry wszystkim! :)

Podczas wydarzenia "Zapytaj mnie o cokolwiek" otrzymaliśmy już informację, że BB nie przewiduje skrócenia bazowego czasu produkcji ksiąg.

Pytanie 88: haunted1, Grecja
Czy można zwiększyć szybkość produkcji w introligatorze? Nawet po użyciu żywicy (+ 20%) przyspieszenie nie wystarczy, biorąc pod uwagę ogromną liczbę manuskryptów / kodeksów / tomów, których potrzebujemy. Trzeba też pamiętać, że w niedalekiej przyszłości uzyskamy nowych odkrywców i generałów, a oni także potrzebują książek.

BB_Alex: Receptury wprowadzone w aktualizacji wraz z Excelsiorem to na wysokim poziomie jedyna alternatywa dla introligatora. Produkcja książek w Specjalnym Magazynie Prowiantu jest droższa, czas wytworzenia jest krótszy, może być kolejkowana i premiowana. Oprócz tego oceniamy również pomysł wprowadzenia drugiego introligatora do gry. Nie podjęto ostatecznej decyzji, więc nie ma jeszcze żadnych szczegółów. Wreszcie, choć to nie mniej ważne, oceniamy także alternatywy, takie jak eventy, podczas których przez kilka dni czas produkcji w introligatorze będzie zredukowany lub nowe premie dla introligatora. Wszystko to może zostać dodane do gry. Chcielibyśmy wykorzystać te możliwości zamiast obniżać podstawowy czas produkcji.

Wiele innych pytań zadanych przez społeczność i odpowiedzi członków zespołu BlueByte znajduje się > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/43732) <. Zachęcam do lektury! :)
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria