Zobacz pełną wersję : Gra Zwolnienie z opłaty za nabycie budynku gildii
von_Flaschke
27.09.2017, 23:13
Proponuję zwolnienie z opłaty na zakup budynku gildii - w taki sposób, ze w sklepie kosztowałaby 1 rybkę (za klejnoty bez zmian)
Cena 1 rybki obowiązywałaby na czas najbliższego głosowania na to, co ma się pojawić w ofercie targowiska gildii.
Nie podaję sposobu rozwiązania tego problemu podczas kolejnych głosowań, na znalezienie satysfakcjonującego zostało jeszcze kilka(naście?) miesięcy.
Uzasadnienie:
W sytuacji, gdy gracze mający dostęp do monet gildii (kantor handlowy, wyszkoleni odkrywcy) nie należą do żadnej gildii - to są dyskryminowani jeżeli chodzi o tzw prawa wyborcze, żeby je nabyć - musieliby założyć własną gildię ponosząc tego koszt związany z zakupem budynku. Dla zaawansowanych graczy nie jest to duży wydatek, ale dla początkujących już tak.
Tę propozycję umieściłem już wcześniej w komentarzach dotyczących nowości w grze, ale tam w tłoku może pozostać niezauważona; tutaj ma większe szanse na akceptację. Przy okazji mam apel do starych wyjadaczy aby wykazali trochę empatii dla początkujących - nie wszyscy z nich to multikonta:) Zagłosujcie w ankiecie zakładając ich uczciwość.
Rafar321
28.09.2017, 08:20
Jeśli wydatek 3k monet w dzisiejszych czasach to za wiele (w 2012 postawiłem siedzibę w drugim dniu gry) tym bardziej nie stać cię na zakupy w TG
Dlaczego o TG ma decydować osoba która z niego nie skorzysta? i czy naprawdę to taki problem zapisać się do istniejącej gildii? (przypominam, że kiedyś się za to płaciło, teraz jest FREE)
Piszesz: "gdy gracze mający dostęp do monet gildii (kantor handlowy, wyszkoleni odkrywcy)" - to nie są gracze początkujący i takiego gracza nie stać na budynek gildii??
Nie jesteś w gildii (nie chcesz, inne powody) = nie decydujesz o TG (dla przypomnienia: Targowisko GILDII)
Dlatego jestem na nie
BB_Penelopa
28.09.2017, 08:23
Witam!
Ciekawa jestem co na to inni gracze?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
28.09.2017, 10:43
rafar chyba wszystkie powody podał więc nie ma po co więcej dyskutować
jestem na nie
kinia19910
28.09.2017, 11:37
Ja też na nie, powody powyżej. A początkujący może wstąpić do jakiejkolwiek gildii i po problemie.
Ja również jestem przeciwny. Jeśli ktoś chce mieć wpływ na to co może/powinno być w targowisku gildii niech się w takiej znajdzie. Możliwości podano powyżej.
BB_Penelopa
28.09.2017, 14:21
Witam!
Dzięki za oddane głosy!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
nie i jeszcze raz nie- jak cie nie stac wybudowac siedziby gildii, a chcesz w gildii byc, to albo surki pozycz albo do kogos dolacz
mnie nie stac na wlasny odrzutowiec i przemieszczam sie samochodem lub samolotem zwyklym, nie domagam sie zasponsorowania tego czego nie mam, a co nie jest niezbedne
Rosadamascena
28.09.2017, 16:57
NIE
Jest masa gildii, nie wiem jak na serwerach 1-6, ale u mnie, na 7, niektóre łykną każdego bez pytania o cokolwiek. Co za problem wejść na czas głosowania?
Targowisko Gildii - już sama nazwa pokazuje, że powinno dotyczyć gildii. Zatem niegildyjni albo niech sobie takową znajdą albo nie mają prawa głosu. Monety gildii można kupić na handlu, fakt. Ale w takim razie ten, kto nie chce należeć do gildii będzie mógł wybierać spośród itemków, które dla niego wybiorą gildyjni. Jak dla mnie cała ta zmiana jest na duży plus.
Koszt siedziby gildii to wartość jednego dropu z cr/byka/bractwa i 1 patent. Opcja z klejnotami nie jest jedyną możliwą, więc daj sobie spokój z takimi propozycjami.
idac tym tokiem myslenia co pomyslodawca, bb powinno dawac do wybudowania po 1 kazdym budynku produkcyjnym i 1 magazynie w kazdym sektorze za rybe, a ci co wybudowali na wlasny koszt powinni miec zwrot surek- bo przeciez to w grze potrzebne a naweet niezbedne, pytanie za co dom rybaka ktory wydobywa ryby
wg mnie to bez sensu, bo przeciez na tym tez gra polega aby rozwijac sie gospodarczo, a nie wszystko za rybe
BB_Penelopa
29.09.2017, 14:01
Witam!
Dziękuję za wszystkie głosy i opinie! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Bartexio
29.09.2017, 16:02
Co więcej dodać ? Nie - bo gildia to nie tylko budynek ale i ludzie.
A obecnie postawienie siedziby gildii jak pisali poprzednicy to nie majątek, a dwa zawsze można na ten czas dołączyć do gildii. Jeśli kogoś faktycznie to gryzie
Chcesz korzystać z głosowania ? to postaw za normalną cene i nie marudź
MOD_Victoria
31.05.2018, 16:34
Dzień dobry,
jak widać po wynikach ankiety, pomysł nie przypadł do gustu społeczności, większość głosujących jest przeciw wprowadzeniu tej sugestii. W ciągu ostatnich miesięcy autorowi pomysłu nie udało się przekonać do niego wystarczającej liczby użytkowników, by można było przekazać go do developerów. W związku z powyższym - temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria