Zobacz pełną wersję : Gra Pożywienie Osadników
Grzegorz1958
17.09.2017, 07:47
Witam,jak wiecie nasi Osadnicy mają trochę ubogie MENU.
Żywią się przede wszystkim :wędlinami i rybkami co zagryzają chlebkiem popijając napitkiem lub wodą.Owszem dla niektórych Osadników jest zupka fasolowa E.M.P. gorąca herbatka w szkółce, jest też trochę łakoci które padają łupem magazynierów (wpadają z przygód) i inne. Chciałbym zaproponować wzbogacenie tego MENU o jakieś warzywka i owoce. Drzewa owocowe i warzywa moglibyśmy zakupić w kuferku lub zdobywać w Eventach. Można by było podnosić LVL i wrzucać premię na zwiększenie urodzaju. Były by one O i W dodatkiem w przyspieszeniu tworzenia osadników w M.P. czy żołnierzy w Koszarach. lub tworzyć SUPERPREMIĘ np.300% /2 h która działałaby na wszystkie budynki kopalnie złoża? Gdybyśmy mieli możliwość zakupu UZDROWICIELA -w kuferku za klejnoty? Na wyspie jest 28 suchych krzewów oraz 22 suche drzewa.
To w tych miejscach posadzilibyśmy nasze warzywa i drzewa owocowe.
Wiem -temat: usuwania suchych drzew i krzewów był kiedyś poruszany ale w zamian za możliwość stawiania budynków,ja proponuję ożywić nasze suche drzewa i krzewy . Jakie ?- zadecydujemy w ANKIECIE.
Misiorww
18.09.2017, 08:42
nie podszedł mi twój pomysł
BB_Penelopa
18.09.2017, 16:35
Witam!
Zapraszam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Zanim zaczniemy dodawać nowości poprawmy stare błędy - NIE
Jestem na nie !!! Jak wklepał Stan58 - "poprawmy stare błędy" i wtedy gra będzie śmigać ...!!!
BB_Penelopa
19.09.2017, 13:46
Witam!
W dalszym ciągu zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Świeżaki zawitają na tso?
BB_Penelopa
19.09.2017, 16:18
Świeżaki zawitają na tso?
Niekoniecznie! ;)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Grzegorz1958
20.09.2017, 18:19
a stare błędy to jakie???
Grzegorz1958
20.09.2017, 18:28
szczerze mówiąc liczyłem na to że zaproponujecie jakie owoce i warzywa mamy posadzić np.marchew ,ziemniaki, ogórki,kapustę,ananasa, czy np:jabłoń, gruszka, kiwi,banan,
szczerze mówiąc liczyłem na to że zaproponujecie jakie owoce i warzywa mamy posadzić np.marchew ,ziemniaki, ogórki,kapustę,ananasa, czy np:jabłoń, gruszka, kiwi,banan,
Propozycje zrobienia z tej gry farmerady już były, nie przeszły, więc wszelkie inne "sadzenie" też nie przejdzie.
kinia19910
21.09.2017, 22:28
O jabłoni w AmA było chyba nawet :D
Androm3da
22.09.2017, 12:30
Mógłbym się pokusić na sadzenie wszelakich owoców i warzyw, nawet na uprawę wszelakich zbóż, czy hodowlę wszelakich zwierząt, tyle tylko że BB musiało by dodać do głównej wyspy z 17 nowych wysp :P
Z drugiej znów strony, nie chcę żeby z TSO zrobiono kolejne Anno, czy innej podobnej gry jak ktoś wyżej napisał. Chociaż patrząc na różnorakość budynków w grze, to już pomieszali kilka kultur. Jeszcze trochę to doczekamy się w grze igloo, aborygena z bumerangiem, czy nawet safari na słoniach :P
Wracając do tematu jestem na nie, osadnicy w tej grze mają to do siebie, że ich długość życia nie wynosi więcej jak kilka dni, a jak wiemy większość po prostu ginie w walkach. Z innej znów strony, nie wyobrażam sobie żeby wykarmić kilka lub kilkadziesiąt tysięcy osadników, którzy i tak w krótkim czasie zamieniani są na żołnierzy.
Należy też mieć na uwadze to, że o ile osadnicy będą mieli zapotrzebowanie na pokarm, w postaci jabłek, rzodkiewek czy królika w śmietanie, to jeszcze będziemy w stanie temu sprostać, ale jak znam życie, to prędzej czy później znajdzie się żołnierz, któremu owe potrawy się znudzą, dotrze do niego też fakt, że jeżeli ma zginąć przez zachodem słońca, to równie dobrze może to zrobić z pełnym żołądkiem egzotycznych potraw. Dopiero wtedy z uśmiechem na twarzy, będzie maszerował ku swojej zagładzie, wymachując przy tym mieczem i tarczą. Bakterie zaś w jego trzewiach, będą konsumowały potrawy takie jak, kawior, trufle, czy mięso z kangura :P Nasuwa się przy tym kolejne pytanie, czy owe dodatkowe 17 wysp nam na to wszystko wystarczy :P
Obawiam się też tego, że owi żołnierze w końcu połapią się o co chodzi z ich krótkim życiem, i każą sobie słono płacić (powiedzmy w monetach) za wcielenie ich do armii :P
EDIT:
@Grzegorz1958, policzyłeś suche drzewa i krzewy na wyspie, proponuję także policzyć słoneczniki :P
EDIT2: bo tak :P
MOD_Victoria
06.01.2018, 15:54
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy pomysł nie uzyskał wystarczającej ilości głosów poparcia, by mógł zostać przekazany. Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria