Zobacz pełną wersję : Gra Czarna lista
powinna byc mozliwosc całkowitego blokowania uzytkownikow, tak aby dajmy na to oba profile nie byly dla siebie zupelnie widziane, chodzi tu przede wszystkim o oferty na wadze, są osoby ktore podkladaja trefne offki, czy tez walesaja sie po wadze i podkladaja innym swinie w postaci da 5km wiecej, zeby jego offka zeszla nie maja zadnego lepszego zajecia, ani swojego pomyslu na handel, pewne artykuły sa potrzebne do gry a im chodzi tylko o to aby to za chwile sprzedac, badz oszukac
wczoraj widzialem fajna offke ktos wystawil rybe za ulepszony młyn, taka osoba powinna byc z automatu blokowana
oczywiscie mozna podgladac lewymi profilami, ale jest to juz utrudnienie jak rowniez nielegalne i do likwidacji (jezeli chodzi o lewe profile)
mogłyby byc pewne opcji blokady: czat, waga, znajomi, wiadomosci
kinia19910
05.09.2017, 12:45
mogłyby byc pewne opcji blokady: forum, waga, znajomi, wiadomosci
Na forum i na czacie możesz dodać do ignora, w skrzynce w grze też możesz blokować PW od określonych osób.
A co do widoku ofek na wadze - nie wiem w czym to komu przeszkadza :)
nie widze opcji blokady na czacie... chodzi mi o czat gry global, pomoc, handel
Zolw2012
05.09.2017, 13:27
ignore :) wpisz sobie /help i masz rozpiske komend a ignora dajesz /ignoreadd nick, takiego gracza wiecej nie zobaczysz, wiec nazwij to blokada, a jak tu kinia napisala na pw tez mozesz blokowac poszczegolnych graczy, a jesli chodzi o sama wage, to na cwaniakow trza uwazac i nie klikac ofek po pijaku :P
kacperix20
05.09.2017, 13:41
a jak ktoś ma ochotę kupić sobie rybkę za ulepszony magazyn..to czemu nie..:P
Elelkal_
05.09.2017, 21:27
Na forum i na czacie możesz dodać do ignora, w skrzynce w grze też możesz blokować PW od określonych osób.
A co do widoku ofek na wadze - nie wiem w czym to komu przeszkadza :)
Pewnie w niczym nie przeszkadza do czasu aż samemu taką się kliknie. U nas swego czasu na serwie był wysyp "pustych" dropów, czasami wisiało i po 5-10 ryb za monety z czego tylko kilku graczy ogłaszało się na handlu. Pozostałe "czekały" aż ktoś kliknie przez przypadek taką ofertę. Jak dla mnie skoro ktoś daje komuś ignora to znaczy, że nie chce mieć żadnego kontaktu w tym handlowego. Przecież wpisy na czasie też można ignorować, nikt nikogo nie zmusza do czytania ich i komentowania.
Rozumiem, że głosy na nie to od osób, które wystawiają oferty rybka za lodową, itp. :D
niestety, nie ma takiej opcji w grze ze jak komus dam ignora to ani ja go na cczaie nie bede widzial ani on mnie, ani ja jego ofek na wadze nie bede widzial ale i on moich tez, a o to widac autorowi chodzilo (pomysl nieglupi).
ale jako ze bb w zasadach gry/regulaminie zakazuje tworzyc czarne listy, to sadze ze ten pomysl nie przejdzie
niestety, nie ma takiej opcji w grze ze jak komus dam ignora to ani ja go na cczaie nie bede widzial ani on mnie, ani ja jego ofek na wadze nie bede widzial ale i on moich tez, a o to widac autorowi chodzilo (pomysl nieglupi).
ale jako ze bb w zasadach gry/regulaminie zakazuje tworzyc czarne listy, to sadze ze ten pomysl nie przejdzie
wlasnie o to mi chodzilo..... duzo gier nie oblecialem, ale zazwyczaj utrzymuje sie kontakt tylko z osobami zaproszonymi do znajomych, tutaj jest inaczej i nawet mi sie to podoba po za jednym musze patrzec codziennie na ta "gebe" ktora chce calkowicie wyeliminowac mozna powiedziec z mojego "zycia", a takie narzucanie na sile to jest juz chyba nie w porzadku... ciekawe ile portali spolecznosciowych by zostalo na rynku gdyby nie bylo opcji eliminacji osob niepozadanych - moge od razu odpowiedziec - zaden:confused:
powinna byc mozliwosc całkowitego blokowania uzytkownikow, tak aby dajmy na to oba profile nie byly dla siebie zupelnie widziane, chodzi tu przede wszystkim o oferty na wadze, są osoby ktore podkladaja trefne offki, czy tez walesaja sie po wadze i podkladaja innym swinie w postaci da 5km wiecej, zeby jego offka zeszla nie maja zadnego lepszego zajecia, ani swojego pomyslu na handel, pewne artykuły sa potrzebne do gry a im chodzi tylko o to aby to za chwile sprzedac, badz oszukac
wczoraj widzialem fajna offke ktos wystawil rybe za ulepszony młyn, taka osoba powinna byc z automatu blokowana
oczywiscie mozna podgladac lewymi profilami, ale jest to juz utrudnienie jak rowniez nielegalne i do likwidacji (jezeli chodzi o lewe profile)
mogłyby byc pewne opcji blokady: czat, waga, znajomi, wiadomosci
sorry, ale to co piszesz jest pozbawione sensu :p
Ignore masz w grze, chcesz podwójnego ignore aby nie widzieć ofert ''naciągacza'' i ale też by zakwalifikowany jako ''oszust'' gracz nie widział twoich ofert, a z jakiego powodu niby?
Czy oszust to np. osoba która wystawia tańsze ofki by sprzedać swój towar, albo daje więcej by coś kupić LOL
chcesz mechanizmu który innego handlarza usunie sprzed twoich oczu - ok. ale niby czemu ktoś nie ma widzieć twojej oferty?
Wciskasz do jednego wora matołów dla ubawu chyba kradnących w evencie towar potrzebny niby do zakupu jakiegoś budynku - z lepiej handlującymi graczami, bo jak mają więcej albo handlują sprawniej to wpisujemy ich na czarną listę?
Już za samo określenie ''czarna lista'' używane kiedyś przez kretynów bawiących się w kapturowe sądy wpisałbym pomysłodawcę na taka listę i z radością przestał widywać na forum podobne pomysły :D
Już za samo określenie ''czarna lista'' używane kiedyś przez kretynów bawiących się w kapturowe sądy wpisałbym pomysłodawcę na taka listę i z radością przestał widywać na forum podobne pomysły :D
widze ze chetnie bys skorzystal z takiej listy, mam nadzieje ze kliknales na "tak"
widze ze chetnie bys skorzystal z takiej listy, mam nadzieje ze kliknales na "tak"
Czytamy ze zrozumieniem?
nie biegam z zapalonym polanem szukając czarownicy czy handlarza do spalenia na stosie, też nie rób tego - te czasy minęły, na szczęście w grze chyba też
Ale jeśli lubisz takie atrakcje to sobie kogoś wpisz na prywatna listę albo spal, niech nowa ziemia zapłonie stosami :D
i nie obrażaj się, ten pomysł jest niepotrzebny albo po prostu głupi, czasem coś takiego przychodzi do głowy :o
(...) czy tez walesaja sie po wadze i podkladaja innym swinie w postaci da 5km wiecej, zeby jego offka zeszla nie maja zadnego lepszego zajecia, ani swojego pomyslu na handel (...)
Bardzo slodkie sa takie argumenty :)
Proponuje wpisac do regulaminu gry, ze zabronione jest przebijanie ofert juz umieszczanych na handlu...
nowa ziemia zapłonie stosami :D
...oraz ze zabronione jest stosowanie uogolnien :P
jestem na nie , problem trudny do rozwiazania i tyle . pozdro
von_Flaschke
07.09.2017, 20:18
@autor pomysłu
a jak inaczej chciałbyś:
- handlować z graczem, którego nie masz na liście znajomych
- kupić nagrodę za udział w przygodzie
rozumiem, ze stwarza to okazję do nadużyć, ale z drugiej strony patrząc - czy polowanie na takie okazje (mogą być odwrotnie wystawione przez pomyłkę) zaliczyłbyś do fair play?
MichałekzWawelu
07.09.2017, 20:27
@autor pomysłu
rozumiem, ze stwarza to okazję do nadużyć, ale z drugiej strony patrząc - czy polowanie na takie okazje (mogą być odwrotnie wystawione przez pomyłkę) zaliczyłbyś do fair play?
bo niektórzy myslą tak: "jak Kali ukraść to jest ok, a jak Kalemu ukraść to łooo jeżu" Nie jest to kierowane w żadnym wypadku do autora wątku, ale widziałam na swoim serwerze co naajmniej kilku "sprawiedliwych", "poważnych", "starych" graczy którzy nie pogardzili czyjąś pomyłeczką, a sami psioczyli na oszustów. Pomysł jest niewykonalny. Ale z drugiej strony jakaś większa kontrola i kara ewidentnych oszustw by się przydała.
BB_Penelopa
19.09.2017, 16:28
Podbijam! :)
BB_Penelopa
05.01.2018, 14:36
Witam!
Temat zamykam i przenoszę do archiwum!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa