PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Powiekszenie wyspy dzieki nowemu archipelagowi

emuq
04.09.2017, 16:46
Witam Wszystkich :)

Mam taką propozycjię oby wprowadzić nowy archipelag. Ponieważ patentów jest duzo a miejsca coraz mniej. Nowe miejsca pod budowe moża było na wiele różnych sposobów wykorzystać. Moim zdanie przede wszystkich na domy dla ludności co by moza było robić wiecej przygod bo nie kazdnego stac na lodowa rezydęcie.
Bardzo prosze wypowiedzcie się na ten temat i prosze BB i zastanowienie sie nad tym pomysłem.
dziekuje i czekam na Wasze opinie na ten temat. :)

Bartexio
04.09.2017, 16:53
Brak ankiety to po pierwsze
A dwa po co nowy jak to to jest można dobrze wykorzystać

emuq
04.09.2017, 16:57
Mój pomysl wynika ztad ze ludzie maja po ponad 40k populacji tez tyle bym chcial a na lodowe mnie nie stac a nowe miejsce pod budowe moglo by to zapewnic .:)

BB_Penelopa
04.09.2017, 17:07
Witam!

Zaproaszam do głosowania! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Bartexio
04.09.2017, 18:03
Jak nie umiesz gospodarować przestrzenią to i 2 takie wyspy to było by za mało.

emuq
04.09.2017, 18:09
jeśli nie widziales mojej wyspy to sie nie wypowiadaj bo u mnie zapalki nie wciszensszmam 100 procent zagodpodarowanego miejsca :)

Misiorww
04.09.2017, 18:53
wg mnie miejsca jest wystarczająco.
po co ci 40k popa? chyba że grasz przygody zwykłe + elitarne + pseudo pvp, tylko po co?

emuq
04.09.2017, 19:00
Poniewaz wojska elitarne sie sporo czasu szzkola tak bym nastawilm z 30k elitarnyhci w 1 weken je wykorzystal

horis
04.09.2017, 21:07
miejsca na wyspie pod zabudowe nigdy za wiele, zamiast sie pilnowac i ograniczac do produkcji i populacji, mozna by wtedy tez ozdob sobie ponastawiac

Iphoris
05.09.2017, 13:38
jak cię na lodowe nie stać, skoro:
masz mało mieszkań i brak wolnego miejsca => masz dużo budynków produkcyjnych => masz dużą produkcję => masz dużo surowców ;)

kinia19910
05.09.2017, 14:51
Miejsca jest dość.

Dzonii
05.09.2017, 16:04
Jestem na nie, ba ja do dziś mam nie odkryty jeszcze ten archipelag bo nie widze takiej potrzeby.

Elelkal_
05.09.2017, 21:32
Pomysł na kolejny archipelag jest na tyle poważnym przedsięwzięciem, że żadne głosowanie ze strony graczy nie sprawi, że cokolwiek się zmieni. Zapewne na takim pojawiłyby się wrogie obozy czy nowe złoża a w takim przypadku ten nowy archipelag byłby od dość wysokiego poziomu być może nawet takiego, jakiego jeszcze nie ma w grze. W końcu są plany na zwiększenie limitu poziomu

BHSmass
06.09.2017, 04:32
milo by bylo wygrac z przygody wysepke

albo okrenty (np. +100os.)

Freha
06.09.2017, 09:24
milo by bylo wygrac z przygody wysepke

albo okrenty (np. +100os.)

ja bym zdecydowanie okrent chciała :) ;)
a co do wyspy to może niekoniecznie. Uważam , że jest wystarczająco dużo miejsca. Trzeba tylko z głową rozplanować gospodarkę a nie iść na ilość. Miliona popki też nie potrzeba skoro wojska elitarne robią się tak powoli.

wieslaw17
06.09.2017, 09:42
Jestem za powiekszenie Archipelagu jest dużo miejsca żeby dodać coś nowego:)

horis
06.09.2017, 18:08
mozemy tu sobiee gadac i chciec, ale bb juz wypowiedzalo sie w kwestii podniesionej w tej propozycji

https://forum.thesettlersonline.pl/threads/43732-Zapytaj-mnie-o-cokolwiek-Odpowiedzi?p=255915&viewfull=1#post255915 pytanie 23, choc nie dokladnie

Robalus
06.09.2017, 22:39
Jestem za ... Ale pod warunkiem ze bedziemy mogli tam budowac statki kosmiczne !!! Wtedy zaladujemy tam 100k pop i ruszymy podbic kosmicznych settlersow ... Mam 21k pop , jak mialem 5k pop to myslalem ze 10k pop - to jest mistrzostwo swiata i wtedy bede mogl wszystko ... Fakt moge teraz zrobic kilka CR bez zbednych przerw , jakies bajkoowe - no i jakies Alibaby 2 - 3 zrobie ... ALE TERAZ TO MUSZE MIEC CZASNA TO BY TAK ZAPINDALAC !!! POZDRO :)

chocisz
06.09.2017, 23:16
nowe wysepki i budowa statkow, wtedy mozna by bylo poplynac do kogos i mu podpalic wyspe :o

Misiorww
07.09.2017, 07:19
mi osobiście podoba się pomysł Robalusa ze statkami kosmicznymi ;)

sparkz
07.09.2017, 08:42
Pomysł na kolejny archipelag jest na tyle poważnym przedsięwzięciem, że żadne głosowanie ze strony graczy nie sprawi, że cokolwiek się zmieni. Zapewne na takim pojawiłyby się wrogie obozy czy nowe złoża a w takim przypadku ten nowy archipelag byłby od dość wysokiego poziomu być może nawet takiego, jakiego jeszcze nie ma w grze. W końcu są plany na zwiększenie limitu poziomu

Sie zagalopowales.

1) z informacji od ludzi z BB wynika, ze NIE ma planow zwiekszenia poziomow
2) byloby to zreszta absurdalne biorac pod uwage ze przy obecnych warunkach zdecydowana wiekszosc graczy nie uzyska maksymalnego, a calkiem prawdopodobne, ze zdecydowana wiekszosc nie dobije nawet do 70

Elelkal_
07.09.2017, 15:04
Sie zagalopowales.

1) z informacji od ludzi z BB wynika, ze NIE ma planow zwiekszenia poziomow
2) byloby to zreszta absurdalne biorac pod uwage ze przy obecnych warunkach zdecydowana wiekszosc graczy nie uzyska maksymalnego, a calkiem prawdopodobne, ze zdecydowana wiekszosc nie dobije nawet do 70

Może teraz jeszcze za wcześnie mówić o zwiększaniu poziomów ale i tak to nastąpi, chyba że wcześniej TSO upadnie. Obecnie niewielki ułamek dobił do tego 75 ale jeśli coś zrobią z tą luką powyżej 60, to gracze dobiją do tej granicy wcześniej niż musieli zrobić to obecni gracze.

Valaquenta
10.10.2017, 10:41
jeśli nie widziales mojej wyspy to sie nie wypowiadaj bo u mnie zapalki nie wciszensszmam 100 procent zagodpodarowanego miejsca :)

Mylisz się kolego. Ja mam 40k populacji i jeszcze mogę zwiększyć populację o kolejne 3-4 k jak wcisnę w wolne miejsca kilkanaście premkowych rezydek lub lodówek oraz upgrade'ował premkowe rezydki na 6 lvl. Po prostu masz źle rozplanowaną produkcję lub zagospodarowane miejsce. Masz za dużo zbędnych budynków lub masz za niskie ich poziomy. Nie widziałem Twojej wyspy ale na mojej jest jeszcze troszkę miejsca' Nadmienię, że nie posiadam NAWET JEDNEJ LODÓWKI. Dodam także, że zdecydowaną większość budynków mam na 5 lvl. Gdybym podniósł kilkanaście budynków produkcyjnych na 6 lvl, to miałbym jeszcze kolejne miejsca pod inne budynki, premkowe rezydki czy lodówki.

Przykładowo. Mam 15 piekarni na 5 lvl co daje 75 chlebka na cykl produkcyjny. 13 piekarni na 6 lvl daje 78 chlebka na cykl produkcyjny. Mam zatem zaoszczędzone 2 patenty, 2 wolne miejsca na wyspie i chlebka ciutke więcej. Ponadto osiągając pewien poziom nie musisz juz produkować pewnych rzeczy, bo stać Cię na ich zakup na wadze. Zbędne budynki likwidujesz, a w ich miejsce stawiasz rezydki czy co tam potrzebujesz. Podstawy zwykłej ekonomii i gospodarki przestrzennej.

Może warto się zastanowić i wyburzyć/poprzestawiać część budynków w inny sposób, a uzyskane miejsce wykorzystać bardziej produktywnie?

pablos73
10.10.2017, 10:48
jestem na nie, co za duzo obecnie, to niezdrowo...

sparkz
10.10.2017, 10:49
Ponadto osiągając pewien poziom nie musisz juz produkować pewnych rzeczy, bo stać Cię na ich zakup na wadze.

Nie grasz w prozni a waga to nie jest NPC z nieograniczonymi mozliwosciami.

Kupowac od innych graczy mozesz jesli celowo produkuja nadmiar ktory beda chcieli sprzedac i chca go sprzedac akurat za to co masz do zaoferowania, Gwarantuje Ci ze w przypadkach niektorych serwerow mozesz miec problem z dostaniem podstawowych towarow (biorac pod uwage ze gra zdycha a wyzsi levelem maja produkcje samowystarczalna) wiec zawsze najbezpieczniej produkowac samemu.

Druga sprawa to kwestia indywidualna, ale w zaleznosci od mozliwosci gracza nie potrzeba wcale niewiadomo jak duzo populacji, wiec wielu moze sobie pozwolic na stawianie produkcji zamiast zaladowania calych sektorow rezydencjami. Miejsca jest, wbrew pozorom, pod dostatkiem.

PapissDomi
10.10.2017, 10:55
Nowa wyspa archipelagu bylaby bardzo przydatna, ale przewidzialbym ja tylko i wylacznie na ladowisko generalow. Nie chce nowego miejsca na budynki, gdyz obecne jest wystarczajace, a pisze to w chwili gdy nie moge postawic na swojej wyspie juz zadnego budynku. Jednakze brak miejsca dla generalow jest bardzo uciazliwe. Bardzo czesto nie moge dodac im zadnych jednostek czy tez wyszkolic, gdyz nie mam miejsca na wyspie aby ich tam umiescic, albo jezeli sa to chowaja sie w krzakach :)
Reasumujac, jestem na tak aczkolwiek wolalbym przeznaczyc nowa wyspie na konkretny cel.

BB_Penelopa
24.11.2017, 15:27
Witam!

W tej chwili nie planujemy wprowadzenia dodatkowej ekspansji wyspy.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa