Zobacz pełną wersję : Problemy z Firefox
Tomasz12
08.08.2017, 16:41
Od dzisiejszego dnia mam problemy z grą.
Wczytuje się wszystko normalnie, ale kiedy przełączę się na chwile na inna zakładkę w przeglądarce, gra przestaje reagować na myszkę.
Mogę się poruszać po wyspie przy pomocy klawiatury, ale nic nie można kliknąć.
Firefox, Flash aktualny.
Może BB postanowiło, że skoro problem występujący na Chrome przerasta ich mentalnie, to nie mogą dyskryminować części graczy i dodali problem także użytkownikom innych przeglądarek. Teraz nadal jest fatalnie, ale za to po równo. Jak w komunizmie. :D
MWhiteman
08.08.2017, 23:25
problemem jest mozilia. Nowa wersja wyszla dzisiaj i jest nie kompatyblina z flashem. Musimy poczekac az wrzuca latke na przeglądarka lub flasha poprawia by na mozili działała nowej.
Elelkal_
08.08.2017, 23:57
problemem jest mozilia. Nowa wersja wyszla dzisiaj i jest nie kompatyblina z flashem. Musimy poczekac az wrzuca latke na przeglądarka lub flasha poprawia by na mozili działała nowej.
A już się zastanawiałem czy czasem nie wrócić do Mozilli, jak widać i tu nie da się uciec od problemów. Biorąc pod uwagę ile czasu zajmuje Chrome rozwiązanie problemu to i na FF trochę będzie trzeba poczekać. Jak to napisał "mar_uda" w poście wyżej teraz wszyscy mają po równo :) Także czekamy aż pozostałe przeglądarki zostaną dotknięte tym problemem bo niby czemu mają mieć lepiej :D
Tomasz12
09.08.2017, 04:00
Dziękuję bardzo za pomoc.
Nareszcie wiem, dlaczego mi gra na Lisie wariuje.
Najpierw problemem był Chrome, teraz Firefox. Mam wrażenie, że wszyscy i wszystko sprzysięga się przeciwko TSO. No ale najważniejsze, że winne nie jest BB. Ani trochę! Ta informacja powinna nas uspokoić. ;)
MWhiteman
11.08.2017, 02:59
na trybie pelno ekranowym nie ma problemu nawet zmienjajac karty nie zawiesza
BB_Penelopa
16.08.2017, 13:37
na trybie pelno ekranowym nie ma problemu nawet zmienjajac karty nie zawiesza
:)
musisz wrocic do wersji 54.0.1 (32 bity) wszystkie wersje w gore sa skopane blokują myszke, chyba cos nie tak z flashem, dziwie sie ze przez tyle dni tego nie naprawili.... wersja 64 bitowa nie dziala plynnie
U mnie wystąpił ten sam problem . Czyszczenie ciasteczek i ustawianie przeglądarki na różne sposoby nie dawało pozytywnego rezultatu nawet odinstalowanie i zainstalowanie jej ponownie nie przynosiło upragnionego efektu . Kicha i jeszcze raz kicha pomogło dopiero wgranie wcześniejszej wersji przeglądarki i wszystko zaczęło działać jak działo . Mnie to pomogło a na jak długo to zobaczymy .
Jurek12345
19.08.2017, 22:20
musisz wrocic do wersji 54.0.1 (32 bity) wszystkie wersje w gore sa skopane blokują myszke, chyba cos nie tak z flashem, dziwie sie ze przez tyle dni tego nie naprawili.... wersja 64 bitowa nie dziala plynnie
Wracanie do starych wersji FF jest ryzykowne. No chyba że ktoś przedkłada grę nad bezpieczeństwo.
Wracanie do starych wersji FF jest ryzykowne. No chyba że ktoś przedkłada grę nad bezpieczeństwo.
jak nie wrocic do starszej wersji to mozesz zapomniec o graniu, bo sie po prostu nie da i czekac na nastepne wydanie... aktualizacje do nowszej, czy starszej wersji sa bezproblemowe, robisz to bez odinstalowania
niestety na EDGE tez sa problemy nie dziala kolko przyblizanie obrazu....
no i co popsuly sie nagle wszystkie przegladarki? moze to jednak wina tej archaicznej gry... nie nadaza juz za cyfryzacją hehe
Elelkal_
20.08.2017, 13:14
jak nie wrocic do starszej wersji to mozesz zapomniec o graniu, bo sie po prostu nie da i czekac na nastepne wydanie... aktualizacje do nowszej, czy starszej wersji sa bezproblemowe, robisz to bez odinstalowania
no i co popsuly sie nagle wszystkie przegladarki? moze to jednak wina tej archaicznej gry... nie nadaza juz za cyfryzacją hehe
archaicznej ale technologii jak już czyli flasha ;) I fakt, właśnie z tego powodu koniec wsparcia dla niego nastąpi w 2020. A co z Maxthon-em, można grać bez problemu, ktoś korzysta ?
Jak się robi grę przeglądarkową, to wypadałoby zadbać, żeby działała w przeglądarkach ;) Niektórzy uważają jednak, że skoro sami stoją w miejscu, to cały świat też powinien...
Osobiście loguję się raz dziennie, żeby sprawdzić czy coś działa. Granie sobie odpuszczam, dopóki nie usuną problemów.
Downgrade przeglądarki to rozwiązanie mało rozsądne, nie tylko ze względów bezpieczeństwa, ale też dlatego, że może spowodować wiele innych problemów - twórcy wtyczek i innych stron czy gier nie śpią i za chwilę może się okazać, że w starej przeglądarce nie działa nic poza Settlersami :)
archaicznej ale technologii jak już czyli flasha ;) I fakt, właśnie z tego powodu koniec wsparcia dla niego nastąpi w 2020.
Podobnie jak koniec tej gry ;)
Na Edge nie mogę pisać na czacie (litery pojawiają się z prędkością jedna na 5 minut) i wklejać bo się od razu gra się zawiesza. Kiedy wysyłam wiadomość od razu przerzuca mnie do rankingów ;D
Na Chrom mogę pisać, wklejać, ale zawiesza się co 3 minuty i musze wczytywać od nowa.
Mozilla się zaktualizowała i nie można na niej grać.
Ale :D gra działa jeszcze na Operze - nie wiem czy to nie przypadkiem błąd co mówię, bo zaraz ktoś skopie Operę i nie wiem co wtedy :D
Jakie są jeszcze przeglądarki?
Elelkal_
22.08.2017, 14:38
Jest jeszcze Maxthon, na najnowszej wersji gra działa bez zarzutu ;)
Carmenka
08.09.2017, 15:42
Na IE też działa.
i wreszcie wszystko dziala plynnie Firefox 56.0.2 (64 bity) ....obaczymy jak dlugo :p
BB_Penelopa
07.11.2017, 14:57
i wreszcie wszystko dziala plynnie Firefox 56.0.2 (64 bity) ....obaczymy jak dlugo :p
Dzięki za informację! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MOD_Victoria
27.11.2017, 15:29
Dzień dobry,
ja również dziękuję za informację i zachęcam pozostałych użytkowników do pozostawiania informacji, kiedy uda się rozwiązać problem. Zajmie to tylko chwilkę, a bardzo ułatwi pracę osobom odpowiedzialnym za utrzymywanie porządku na forum.
Skoro problem został rozwiązany - wątek zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria