PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przeniesienie części premii ze Specjalnego Magazynu Prowiantu do Magazynu Prowiantu

Zee4c
01.08.2017, 08:01
Ponieważ uniwersum jest stare to podejrzewam zdecydowana większość graczy ma oba magazyny. W związku z powyższym wyróżnienie Specjalnego jako... coś"specjalnego" mija sie już z celem. Po drugie użyteczność zwykłego magazynu - u mnie przynajmniej - jest praktycznie zerowa. Do robienia osadników mam szkoły i uniwersytet, buffy w zwykłym magazynie sa żenujące, a dosypek do złóż nie robię bo tych złóż od dawna nie używam. Za to specjalny magazyn ma kolejkę na tydzień do przodu bo robię odznaki, steki, manuskrypty, kodeksy... Czy nie nadszedł czas by zrównoważyć oba magazyny i np. dać możliwość robienia manuskryptów również w zwykłym?

an6617
01.08.2017, 16:18
tak popieram i zgadzam się z w/w. stanowiskiem

BB_Penelopa
01.08.2017, 16:55
Witam!

Jak zwykle zachęcam do głosowania!
Po osiągnięciu, odpowiedniej liczby głosów temat zostanie przekazany do dewelopera.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

grzegorz255
08.08.2017, 21:29
Też popieram

konkur4
08.10.2017, 00:46
Nie wiem, jak u Was, ale u mnie specjalny magazyn prowiantu już pęka w szwach. Od kiedy powstał, są do niego dodawane wszystkie nowe receptury. Problem w tym, że te wszystkie nowe rzeczy są często przydatne, a ich produkcja często jest czasochłonna, i ciężko równomiernie rozłożyć produkcję. Jak dla mnie dodawanie receptur w smp powinno się skończyć na recepturach ksiąg. Od tego czasu miałem nadzieję, że twórcy się ogarną jakoś, i wprowadzą alternatywę dla smp, lub po prostu przeniosą część produkcji typu uczty, steki do zwykłego magazynu prowiantu z zachowaniem konieczności wykupu receptur do ich produkcji dla tych, co jeszcze ich nie mają. Ale w dalszym ciągu oblegany jest jedynie smp. Teraz dojdą podkowy, na wielkanoc pewnie też coś, potem na event piłkarki też coś. Dla porównania, od wystartowania gry, w zwykłym prowiancie dodano jedynie pakiety medyczne ekspedycji i wróżkowy pył. I co się tam w nim produkuje? Większość pewnie tylko chlebowych ludzi i raz na 2 tygodnie złoty napitek do gildyjnego. Proponuję więc, aby twórcy przemyśleli temat zawczasu, bo zanim podjęte zostaną jakieś kroki to do smp zostanie dodane jeszcze drugie tyle, i już kompletnie produkcja tam wymknie się spod kontroli.

aTenSion
08.10.2017, 07:00
Zamiast generała w wydarzeniu świątecznym, dać łańcuch zadań gdzie nagrodą będzie 2 smp / możliwość skrócenia produkcji o 50%
Rozwiąże sprawę z smp, u mnie jest zakolejkowany na 15 dni a robię tylko manu i steki

Freha
09.10.2017, 09:48
Zamiast generała w wydarzeniu świątecznym, dać łańcuch zadań gdzie nagrodą będzie 2 smp / możliwość skrócenia produkcji o 50%
Rozwiąże sprawę z smp, u mnie jest zakolejkowany na 15 dni a robię tylko manu i steki

O to to. ale kiszka- dostaniemy słabo przydatnego generała :/

Robalus
09.10.2017, 11:31
Mysl przednia , ale BB nie widzi problemu i zapewne nic nie zrobia by bylo latwiej ...

Adamynas
09.10.2017, 12:40
Tak źle tak nie dobrze... źle bo recepty na manu czy tomy nie wpadały za pierwszym razem, nie dobrze bo jak już wpadły to dłuuugo.... jęki jęki jęki. Większości graczy wszystko to już bokiem wyłazi z magazynu czy też gwiazdy a nadal maO

Wszystko oprócz recept można kupić na wadze, ja nie widzę sensu kolejnego magazynu, no ale mam kciuki że was w końcu bb wysłucha :D

PapissDomi
10.10.2017, 10:35
Dzieki temu, ze specjalny magazyn prowiantu jest tak oblegany gramy wspolnie. Niektorzy produkuja odznaki, inni steki, uczty i maja okazje wystawiac je w strefie handlowej z czego na pewno sie ciesza. W koncu to jest gra online, w ktorej wspolpraca jest przewidziana odgornie. Samowystarczalnosc ma plusy, ale dobrze jest czasem skorzystac z pomocy innych. Oprocz tego musimy decydowac co jest dla nas wazniejsze, czy jest to manuskrypt czy moze premia? Jestem za pozostawieniem obecnego stanu rzeczy, chociaz sam musze sie ratowac kupnem roznych premii na ktore moj specjalny magazyn prowiantu nie ma czasu.

MOD_Victoria
23.11.2017, 01:17
Witajcie!

W związku z tym, że oba tematy dotyczą tego samego zagadnienia, wątki zostały połączone. Zachęcam do debaty nad pomysłem i oddawania głosów.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

ArturGrab
23.11.2017, 09:36
A moja oba stoją puste :):)
taki pokaz nie zadowolenia z rozwoju gry:):):), widać po wpisach na forum widać po czatach kiedy się kończą dzięki archiwum więc kolejne zmiany nie idą w dobrą stronę widać to po kolejnych konserwach gdzie wprowadzając jedną zmianę psują coś innego z tego co widać po to aby pokazać że "coś" robią.
Ogólnie założenie specjalnego było taki że stary magazyn miałby tylko jako ozdoba bo nie każdy ma nowy magazyn ktoś zaczyna grać musi czekać do eventu i go zakupić.
Wiadomo że nie każdy trafił receptura na manuskrypt i jego już nie zapełni tak jak kolega wyżej na 15 dni.
Niestety polityka gry jest taka grajmy długo bardzo długo tak abyśmy szybciej zrezygnowali niż czegoś się dorobili :)

Adamynas
23.11.2017, 10:03
Technicznie jest to niemożliwe
jeżeli drobne poprawki powodują taaaakie problemy to ten pomysł ubije grę na wieki wieków
Amen

konkur4
27.11.2017, 22:56
Witajcie!

W związku z tym, że oba tematy dotyczą tego samego zagadnienia, wątki zostały połączone. Zachęcam do debaty nad pomysłem i oddawania głosów.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

Może ankiety też wypadałoby połączyć?

A moja oba stoją puste :):)
taki pokaz nie zadowolenia z rozwoju gry:):):), widać po wpisach na forum widać po czatach kiedy się kończą dzięki archiwum więc kolejne zmiany nie idą w dobrą stronę widać to po kolejnych konserwach gdzie wprowadzając jedną zmianę psują coś innego z tego co widać po to aby pokazać że "coś" robią.
Ogólnie założenie specjalnego było taki że stary magazyn miałby tylko jako ozdoba bo nie każdy ma nowy magazyn ktoś zaczyna grać musi czekać do eventu i go zakupić.
Wiadomo że nie każdy trafił receptura na manuskrypt i jego już nie zapełni tak jak kolega wyżej na 15 dni.
Niestety polityka gry jest taka grajmy długo bardzo długo tak abyśmy szybciej zrezygnowali niż czegoś się dorobili :)

Nie jest regułą, że trzeba mieć manuskrypt, żeby zapchać smp. Podobne rzeczy robiło się, jak wprowadzono steki, jeszcze wcześniej, jak wprowadzono uczty, a jeszcze wcześniej, jak wprowadzono smp, i doładowania ryb/mięsa robiło się na potęgę, bo szybciej/więcej/taniej. Jakieś ograniczenia były może, jak nie było suwaków, świadomość ciężkiej pracy jaką do tej pory jest klikanie myszką, nie pozwalała wrzucić więcej. Teraz są suwaki, są magazyny po ponad 1kk, no i w wielu przypadkach są manuskrypty. Jak przez 4 lata nie szło wyszkolić nic konkretnego to teraz trzeba nadrabiać. Nazbierało się ludzi w gwieździe, narobiło się ludzi w zwykłym prowiancie, nabudowało się szkółek wiejskich, stawów rybnych, zwykłych i szybkich łowców, to teraz naprawdę ten prowiant powiewa pustkami. Stąd właśnie była moja propozycja. Nie wszystko - "hot newsy" w smp niech sobie będą unikalne, ale to co stare, przedawnione, zapomniane, mogłoby być dzielone ze zwykłym prowiantem. Rynek się załamie? Sorry, załamał się na przełomie lat 2012/2013, jak ulepszono okienko handlu, i pozwolono handlować całymi pojemnościami magazynów.

BB_Penelopa
28.11.2017, 17:07
Witam!

Głosujemy, głosujemy! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

MOD_Victoria
12.02.2018, 13:30
Dzień dobry,

w związku z tym, że w ciągu ostatnich miesięcy nie udało się zebrać wymaganej ilości głosów za, by można było przekazać pomysł developerom - wątek zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria