Zobacz pełną wersję : Gra Handel przygodami i zadaniami z listów- excelsior
kefirek300
30.07.2017, 10:18
Witam. Chciałbym poddać pod głosowanie pomysł, aby dało się handlować przygodami i zadaniami z excelsiora. Czasami zdarza mi się tak, że chcę dostać uzupełnienie kopalni żelaza a przy okazji zgarynam 3x smoczą czatownię i kompletnie nie chce mi się jej robić. Nie ma w niej nic wartościowego do zdobycia zwyczajnie. jedyna opcja to przechowywać je do momentu aż najdzie mnie wena (co rzadko się zdarza) albo usunąć, czyli zmarnować surowce. Sprzedaż tych dóbr mogła by dodatkowo urozmaicić rozgrywkę i zmienić balans w handlu. Mogło by to pomóc również słabszym graczom pozyskać cenne surowce tj. zaprawa. Domyślam się, że np annoholicy za których dostaje się te 50 klejnotów było by rozchwytywanym towarem i takim sposobem nawet na 21 lvl można by myśleć o podnoszeniu budynków na wyższe poziomy. nie mam pojęcia jak ukształtowały by się ceny ale będąc powiedzmy na lvlu 25 mógłbym spokojnie zbierać granit i zaprawę na dalszą część gry.
Grzegorz1958
30.07.2017, 10:46
Witaj jestem na TAK ale doprecyzuj może (wpadł mi taki pomysł niedawno -nie będę powielał:)-jeśli nie na wadze to może do Stefana z powrotem?Ja równiez mam wiele przygód małowartościowych:)-jestem za tym aby nawet za 75% klejnocików można było oddać:))))))). powodzonka
jestem na nie- krysztaly, zadania i wyprawy z exelsiora w zalozeniu mialy byc czyms 'elitarnym' jak gm, czym nie da sie handlowac
rownie dobrze moznaby bylo wolac aby minizadanka typu panda czy moneta tez mozna byloby sprzedac- w tym przypadku tez jestem na nie
Nie, multi by mieli za dobrze.
Elelkal_
30.07.2017, 13:26
Nie, poza tym pomysł nie ma szans ;)
Misiorww
31.07.2017, 06:08
popieram horisa i set2g. jestem na nie.
BB_Penelopa
31.07.2017, 16:33
Witam!
Zapraszam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
HarryArnold
06.08.2017, 21:08
Uważam że to całkiem niegłupie, ale należało by to jakoś uregulować. pomysł odsprzedawania niechcianych przygód za powiedzmy 2/3 poświęconych klejnotów uważam za niegłupi
W ogóle bez sensu te kryształki tracić na to. Jest sens robić tylko recepturę na manuskrypt, epickie gospodarstwo i krótkie listy na klejnoty.
Poza tym jest to jakaś forma handlu klejnotami, czyli zły pomysł.
BB_Penelopa
18.08.2017, 10:35
Witam!
W dalszym ciągu zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Zagłosowałem "Kiepski, ale coś z niego zrobimy." - przygody na handel jak najbardziej, zadania zdecydowanie nie - to byłoby handlowanie klejnotami ;) owszem, jest funkcja Prezent, ale nie można komuś sprezentować np. Czempiona. a jak kontrolować na co pójdą u Kupca klejnoty z zakupionych zadań? musiałby być podział na klejnoty własne i z handlu - co z kolei wymagałoby dużego nakładu pracy u developerów i byłoby zupełnie nie opłacalne, skoro samemu można takie zadanie zrobić, a potem wysłać prezent, zamiast na handel wystawiać zadanie :)
BB_Penelopa
23.08.2017, 17:35
Witam!
Głosy są bardzo zróżnicowane, dlatego zachęcam do dalszego głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Bartexio
23.08.2017, 17:49
Jestem na nie, nikt nie każe pakować tylko w jedną zakładke. A dosypki można dostać z dropów czy handlu a zaprawa też leci z drwali nie wszystko na raz
BB_Penelopa
25.08.2017, 13:54
Jestem na nie, nikt nie każe pakować tylko w jedną zakładke. A dosypki można dostać z dropów czy handlu a zaprawa też leci z drwali nie wszystko na raz
Dzięki za opinię! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kinia19910
05.09.2017, 14:56
Ja też przeciw^^
Można by było wyburzyć koszary ;}
Valaquenta
10.10.2017, 11:15
I tu się mylisz panie kolego. To, że ktoś jest spolegliwy i myśli przyszłościowo, to masz mu postawić szlaban?
Jestem zdania, ze wszystko w tej grze powinno być dostępne z tym, że kupno/sprzedaż powinno dotyczyć tylko sfery ekonomicznej. Mówię tutaj o CAŁOŚCI EKONOMII - rzeczy wytworzonych, budynków, przygód wszelkiej maści, dopałek, etc. NIE MA MOŻLIWOŚCI handlownia wojskiem, gienkami itp.
Nadmieniasz, że klepiąc drwali uzyskasz sporo zaprawy. Permanentna bzdura. Każdy powinien mieć możliwość wykorzystania swoich możliwości na każdym etapie gry. Może zatem zbierać granit czy zaprawę już od samego początku gry (odkrywca, drop) o ile ta gra mu na to pozwal, a tutaj jest niestety ograniczenie. Taką bzdurą jest np. brak możliwości zakupu wspaniałej rezydki w kuferku jeżeli nie posiadasz 46lvl. Da się to obejść? Oczywiście, że się da. Po co zatem takie ograniczenie? Takich bezdennych głupot jest tutaj bez liku. Dotyczy to zarówno ekonomi, wojska czy zadań.
BB_Penelopa
13.10.2017, 18:09
Witam!
Głosy są...zróżnicowane jak mało kiedy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam
Jestem na nie, tym bardziej, że BB musiało by w dropach zlikwidować klejnoty. Za łatwo by mógł się każdy dorobić z samych przygód z excelsiora.
Valaquenta
16.11.2017, 13:26
Witam
Jestem na nie, tym bardziej, że BB musiało by w dropach zlikwidować klejnoty. Za łatwo by mógł się każdy dorobić z samych przygód z excelsiora.
Kolejny przykład totalnego braku wyobraźni. Myśl kolego myśl, to nie boli. Po to Ci Bozia dała rozumek abyś z niego korzystał w całej jego rozciągłości.
Kolejny przykład totalnego braku wyobraźni. Myśl kolego myśl, to nie boli. Po to Ci Bozia dała rozumek abyś z niego korzystał w całej jego rozciągłości.
Kolejny przykład że gdy komuś brak argumentów to atakuje autora.
Jak tak lubisz hejt to może lepiej udzielaj się na Onecie, tam ponoć niektórzy za to płacą.
BB_Penelopa
17.11.2017, 19:22
Witam!
Dziekuję za oddane głosy! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam
z jakich przygod/wypraw w dropach wypadaja klejnoty?
Elelkal_
18.11.2017, 00:01
z jakich przygod/wypraw w dropach wypadaja klejnoty?
Chodziło mu o listy, z których wypadają klejnoty(drop=nagroda za ukończenie zadania). A skoro można byłoby handlować listami, to tym samym klejnotami. Już widzę jak BB pozwala graczom kupować sobie klejki za monety czy inne towary w grze :)
MOD_Victoria
22.11.2017, 23:43
Dzień dobry,
zachęcam do głosowania, gdyż wyniki ankiety nie są jednoznaczne, a jak wiadomo, tylko od Waszych głosów zależy czy pomysł zostanie przedstawiony developerom:).
Pozdrawiam,
MOD_Victoria
BB_Penelopa
09.01.2018, 17:57
Witam!
Temat zamykam i przenoszę do archiwum!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa