PDA

Zobacz pełną wersję : Flash popup i ostrzeżenia

BB_Penelopa
28.07.2017, 09:58
Drodzy Gracze,

Od 24 lipca 2017 roku, otrzymujemy raporty związane z utrudnionym logowaniem oraz z innymi niedogodnościami. Poniższe wyjaśnienia powinny rozwiązać te problemy i zapewnić właściwe obejście ich.

Powiadomienie przeglądarki "Wersja Twojego Flasja jest nieaktualna-proszę załadować najnowszą wersję"
(Flash) Zablokowana przeglądarka z powiadomieniem odnośnie do zablokowanej treści Akamai;
Steam/Slim: biały ekran podczas ładowania forum;
Wyskakujące powiadomienie dotyczące błędu/aktualizacji/ blokowania.

Uwaga:Ten post ma na celu przedstawienie krótkiego przeglądu, w którym można znaleźć informacje o błędzie, obejściu i przyczynach, i można je uznać za punkt wyjścia do dalszego śledztwa. Jeżeli chcesz przyczynić się do kolejnych kroków, daj nam proszę znać poprzez wysłanie prywatnej wiadomości (https://forum.thesettlersonline.pl/private.php?do=newpm&u=892643).

Wstępne sprawdzenie

Wyczyść ciasteczka i Cache! Bez tego, gra będzie ładować stare dane, które już nie działają.
Jeżeli masz zakładkę i usuń ją i zapisz nowy adres zobacz http > https forum post (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/44243))
Jeżeli otrzymasz informacje, że nie masz zainstalowanej wersji Flash, po prostu kliknij na ok - Pojawi się pop-up i powinieneś zaakceptować zmianę (odblokować zawartość).

Chrome

Otwórz następująca stronę: chrome://settings/content/flash;
"Zezwalaj na Flash w witrynach internetowych" musi być aktywowane!

https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2017_07_27_flash_chrome_pl.png

Dodatkowo kliknij na Dodaj stronę;
W nowym oknie, dodaj nowy adres The Settlers Online (https://www.thesettlersonline.pl/pl/strona-g%C5%82%C3%B3wna);

https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2017_07_27_flash_chrome_pl2.png

Kliknij na Dodaj.

Internet Explorer/Edge

Powinieneś otrzymać powiadomienie o popupie, że Twoja wersja Flash nie jest aktualna;

https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2017_07_27_flash_hover_PL.jpg

W tym oknie kliknij czerwoną linię Zainstaluj Flash-Player;
Pojawi się okienko;
W okienku, które wyskoczy kliknij na zawsze zezwalaj aby użyć Adobe na tej stronie internetowej;
Następnie należy zapisać zmiany i już będziesz mógł zalogować sie ponownie.

Firefox

Powinieneś zobaczyć małą, czerwoną ikonę po lewej stronie adresu "Settlers Online";
Kliknij ten czerwony przycisk i pojawi się powiadomienie wyjaśniające, że " Wtyczka Adobe Flash została zablokowana";
Teraz zobaczysz 2 opcje, kliknij przycisk Zezwalaj.

Jeśli brakuje czerwonego przycisku, możesz kliknąć na szarą blokadę i zmienić ustawienia blokowania

Dezaktywuj blokery reklam!

Wiadomo już, że blokery mogą blokować treść gry - w chwili obecnej scriptblocker również blokuje nasze CDN Akamai.
Musisz zezwolić na to połączenie i odblokować Akamai, aby móc grać w grę.
Powinieneś całkowicie wyłączyć blokadę reklam (ghostscript / Adblocker, itd.), ponieważ mogą blokować połączenia z grą i wpływać na Twoje doświadczenia z grą.

Nie mamy jeszcze rozwiązania problemu dla środowiska Steam, więc próba bezpośredniego połączenia z forum spowoduje, że wyświetli się biały ekran. Można jednak uniknąć tego problemu klikając odnośnik do forum w ze strony głównej.

Idho
28.07.2017, 13:18
Hej,

Adblocker nie ma żadnego wpływu na grę, więc wyłączenie jego nie jest koniecznie. Dodatkowo chyba chodzi wam o ghostery a nie ghostscript, który nie odpowiada za blokowanie reklam tylko za blokowanie skryptów, które monitorują naszą aktywność i nie ma żadnego wpływu na CDN Akamai. Dodatkowo https się ma nijak do CDN Akamai, tłumacząc laikowi, https to szyfrowana wersja https czyli standardu komunikacji klient-serwer , czyli to w jaki sposób odbieramy i wysyłamy dane, a jeżeli chodzi CDN Akamai prosto mówiąc jest to "dostawca chmur" , jak ktoś chce sprawdzić to maja nawet darmowy trial ;-)

Jeżeli jesteście zainteresowani, moja firma może napisać dla BB wtyczkę na przeglądarki lub przeglądarkę/klienta.

de-valle
28.07.2017, 14:20
A czemu firma milczy na temat, że już wkrótce nie będzie w ogóle flasha (oficjalne info zostało wydane w tej sprawie przez firmę Adobe). Co dalej z grą?

Rafar321
28.07.2017, 17:29
jeśli ktoś używa: java script popup bloker - należy wyłączyć lub dodać stronę do białej listy

Rabbid78
29.07.2017, 00:31
a gdzie rekompensata za nie mozliwość zalogowaniasie na gre przez prawie 2 dni ????????????

Sivsiv
29.07.2017, 09:31
u mnie leci 5 dzien bez mozliwosci zalogowania, szkoda premki i słów...

Misiorww
29.07.2017, 09:57
A czemu firma milczy na temat, że już wkrótce nie będzie w ogóle flasha (oficjalne info zostało wydane w tej sprawie przez firmę Adobe). Co dalej z grą?

nie milczy, jest stanowisko że nie zamierzają przenosić się na html5 :(

horis
29.07.2017, 13:21
moze bb ubi pracuje nad wlasna unikatowa wtyczka i oczywiscie jest to tajemnica firmy i nie moga nam zdradzac swoich zamiarow

mar_uda
29.07.2017, 13:35
Patrząc na dotychczasowe działania, to będzie to raczej unikatowy wyłącznik, niż wtyczka.

horis
29.07.2017, 15:11
wylacznik to raczej nie unikatowy- oni juz wylaczniki zastosowali do swoich dwoch gier przegladarkowych

Iphoris
29.07.2017, 22:31
nie milczy, jest stanowisko że nie zamierzają przenosić się na html5 :(

http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/018/012/Screen_Shot_2015-05-12_at_3.31.31_PM.png

zet83
31.07.2017, 07:29
Dale sie gra zawiesza!!!!

BB_Penelopa
31.07.2017, 16:18
Dale sie gra zawiesza!!!!

Witam!

Napisz w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

zet83
31.07.2017, 19:46
Pisałem jakiś czas temu i nic..
Chyba dalsza gra nie ma już sensu...
tylko kasy szkoda;)

BB_Penelopa
01.08.2017, 13:52
Pisałem jakiś czas temu i nic..
Chyba dalsza gra nie ma już sensu...
tylko kasy szkoda;)

Witaj!

Jak teraz wygląda sytuacja?

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

zet83
02.08.2017, 20:55
Witaj!

Jak teraz wygląda sytuacja?

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Dalej sie zawiesza

Pancernik78
02.08.2017, 22:15
Ja powiem to już mnie zaczyna irytować, od Waszej aktualizacji z dnia 24.07.2017 wszystko jest do bani.
Ciągle zawiechy na chrome że muszę ciągle resetować grę, inne strony ze wspomaganiem flash chodzą i jest okej, a Wasza nie.
Apka z bezpośrednio z pulpitu też nie chodzi, mimo Waszych tych ustawień nadal to samo. Szkoda kupna tego premium, jak i tak nie można z niego poprawnie korzystać, jak zawiesza co chwile.

MarkoPolo2012
03.08.2017, 01:54
moze bb ubi pracuje nad wlasna unikatowa wtyczka i oczywiscie jest to tajemnica firmy i nie moga nam zdradzac swoich zamiarow

.... taaaa, oni palą w głupa i myślą że to Adobe i inni się do nich dostosują a nam próbują kit wcisnąć - zresztą , przy takich "profesjonalistach" to nie powinniśmy liczyć na nic innego ale ... póki co horis to oba przez ciebie wymienione zespoły nawet razem do kupy wzięte, mają za krótkie nóżki a schody idą bardzo wysoko :-))))

Bezimienny1991
03.08.2017, 18:25
Ja powiem to już mnie zaczyna irytować, od Waszej aktualizacji z dnia 24.07.2017 wszystko jest do bani.
Ciągle zawiechy na chrome że muszę ciągle resetować grę, inne strony ze wspomaganiem flash chodzą i jest okej, a Wasza nie.
Apka z bezpośrednio z pulpitu też nie chodzi, mimo Waszych tych ustawień nadal to samo. Szkoda kupna tego premium, jak i tak nie można z niego poprawnie korzystać, jak zawiesza co chwile.UŻYTKOWNIK WYRAŹNIE PRZYZNAJE, ŻE KORZYSTA Z USŁUG I GIER NA WŁASNE RYZYKO.
USŁUGI SĄ ŚWIADCZONE "W TAKIM STANIE W JAKIM SĄ". UBISOFT NIE CZYNI ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ DOTYCZĄCYCH SKUTKÓW KORZYSTANIA Z USŁUG W ZAKRESIE ZGODNOŚCI, DOKŁADNOŚCI, KOMPLETNOŚĆ, WIARYGODNOŚĆ. UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE USŁUGI I GRY, W TYM SERWERY I OPROGRAMOWANIA KONIECZNE DO ICH FUNKCJONOWANIA, BĘDZIE WOLNE OD PRZERW LUB BŁĘDÓW, WIRUSÓW LUB INNYCH SZKODLIWYCH ELEMENTÓW LUB, ŻE BŁĘDY, WIRUSY LUB INNE SZKODLIWE ELEMENTY BĘDĄ POPRAWIONE. WRESZCIE, UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE INFORMACJE, TREŚCI LUB ELEMENTY DOSTĘPNE ZA POŚREDNICTWEM USŁUG I GIER SĄ DOKŁADNE, KOMPLETNE I AKTUALNE. W SZCZEGÓLNOŚCI, UBISOFT NIE SPRAWDZA WYCZERPUJĄCO ZAWARTOŚĆ WSZELKIEGO RODZAJU,,, bla, bla, bla,,, :D

Przemko_Odkrywca
05.08.2017, 02:34
UŻYTKOWNIK WYRAŹNIE PRZYZNAJE, ŻE KORZYSTA Z USŁUG I GIER NA WŁASNE RYZYKO.
USŁUGI SĄ ŚWIADCZONE "W TAKIM STANIE W JAKIM SĄ". UBISOFT NIE CZYNI ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ DOTYCZĄCYCH SKUTKÓW KORZYSTANIA Z USŁUG W ZAKRESIE ZGODNOŚCI, DOKŁADNOŚCI, KOMPLETNOŚĆ, WIARYGODNOŚĆ. UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE USŁUGI I GRY, W TYM SERWERY I OPROGRAMOWANIA KONIECZNE DO ICH FUNKCJONOWANIA, BĘDZIE WOLNE OD PRZERW LUB BŁĘDÓW, WIRUSÓW LUB INNYCH SZKODLIWYCH ELEMENTÓW LUB, ŻE BŁĘDY, WIRUSY LUB INNE SZKODLIWE ELEMENTY BĘDĄ POPRAWIONE. WRESZCIE, UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE INFORMACJE, TREŚCI LUB ELEMENTY DOSTĘPNE ZA POŚREDNICTWEM USŁUG I GIER SĄ DOKŁADNE, KOMPLETNE I AKTUALNE. W SZCZEGÓLNOŚCI, UBISOFT NIE SPRAWDZA WYCZERPUJĄCO ZAWARTOŚĆ WSZELKIEGO RODZAJU,,, bla, bla, bla,,, -:D

--- taaaa ( tutaj powinna się wpisać Penelopa ) - no to jak przeczytaliście to proszę się odtentegować od naszych profesjonalistów :-))))))))

Pancernik78
07.08.2017, 17:21
cyrk na kółkach

mar_uda
26.08.2017, 08:20
Minął już prawie miesiąc, więc chyba czas na jakieś podsumowanie.
Na razie BB nie rozwiązało problemów występujących w grze (i pewnie nie rozwiąże, bo każda przeglądarka będzie starała się wyłączać przestarzałego Flasha). Nie widać też, żeby były prowadzone jakieś działania w tym zakresie (boot zwany CM-em spamuje tylko we wszystkich tematach z problemami link do niniejszego wątku). Udało się za to spowodować, że wielu graczy "zepsuło" sobie przeglądarkę i miało/ma problemy nie tylko z grą, ale też z innymi aktywnościami w internecie (może to Was zaskoczy, drodzy "specjaliści" z BB, ale gracze nie są od tego, żeby przestawiać konfigurację przeglądarki, nawet jeśli dostaną poradnik "krok po kroku"). Jednym słowem - brawo!
Szkoda, że Monthy Python już nie działa, bo mógłby nakręcić specjalny odcinek o "fahofcah spod znaku BB".

Rethorn
28.08.2017, 21:03
Od kilku ładnych dni próbuje się logować, na różnych przeglądarkach....i nie ma możliwości zalogowania. Chyba czas skończyć z tą grą. Szkoda, bo tak ładnie mi się gospodarka rozbudowała.

z3nfist
29.08.2017, 00:09
a ktorys z WAS , ktorzy macie te wyimaginowane problemy z flash playerem, zrobil, kiedykolwiek to co jest w poście #116..

tego tematu :

https://forum.thesettlersonline.pl/threads/44159-Zmiany-w-grze-18.07.2017-Dyskusja/page12

Rethorn
30.08.2017, 17:05
a ktorys z WAS , ktorzy macie te wyimaginowane problemy z flash playerem, zrobil, kiedykolwiek to co jest w poście #116..

tego tematu :

https://forum.thesettlersonline.pl/threads/44159-Zmiany-w-grze-18.07.2017-Dyskusja/page12

Tak. Jak kupuję pralkę to wymagam żeby po podłączeniu wody i prądu działała. Gra po prostu ma działać. A ty mi tu piszesz żebym przed włączeniem pralki, kupił 10 wiader plastikowych poszedł z nimi do najbliższego strumienia i przyniósł wodę do domu. Następnie kupił agragat prądotwórczy postawił go co najmniej 200 m od domu i kupionym wcześniej 200 m przedłużaczem podłaczył do niego pralkę. Następnie wykonał samodzielnie proszek do prania z 671 składników dostępnych w sklepach chemicznych a po wypraniu wyniósł wodę w wiadrach do oczyczalni ścieków w Białymstoku a pranie wywiesił na pustynia w Nevadzie kupując wcześniej bilet z 3 przesiadkami i drogą powrotną jachtem żaglowym..... No sorry , nie tak powinno to wyglądać.

Gandi78
21.11.2017, 21:56
witam-po zmianach z dzisiejszego dnia nie moge się zalogować-mam najnowszą wersję flash playera 27.0.0 pappi sprawdzałem na innej stronce czy rzeczywiście jest ona zainstalowana i się okazało,ze jak najbardziej jest a mimo to gra nadal się domaga żeby to zainstalować-wtf??Używam opery!Gandi

kupiecjudex666
21.11.2017, 22:37
mam to samo od wczoraj, po zalogowaniu i kliknięciu niebieskiej ikony "graj" pojawia się biały ekran i koniec. Żaden z w/w sposobów nie działa instalowałem nowego flasha, stronę szukałem przez wyszukiwarkę i tez tak samo, czyszczenie przeglądarki tez nic nie pomogło.
To nie pierwszy raz takie rzeczy 5 dni temu było to samo za którymś razem udało się wejść teraz znowu nie.
Mam naprawdę serdecznie dość tego, jeszcze ze 2 dni popróbuje i opuszczam ten syf.

jludzik
22.11.2017, 10:27
Ja też mam to samo od wczoraj, biały ekran i nic...

Farfat
22.11.2017, 10:32
Do Penelopy:

Czy robicie coś, aby usunąć awarię!!!

Tomy
22.11.2017, 10:36
2 dni nie moge sie zalogowac.
Bez odzewu od BB.

Gandi78
22.11.2017, 11:05
czyli jak widac nie jestem sam,dodam,że próbowałem wejśc z mozili oraz chrome i efekt dalej ten sam a flash player jest prawidlowo zainstalowany(sprawdzałem na stronie producenta)

siwy885
22.09.2018, 12:10
to są jakieś żarty od 18.09 nie mogę się zalogować!!!! na żadnej przeglądarce i nikt nic nie robi z tym!!!! BB tak właśnie szanuje graczy. Powodzenia ja dziękuje za takie granie, szkoda nerwów.

Glavo
23.09.2018, 16:10
Skąd wiesz, że nie szanuje? Jaki wpływ ma BB na działania Google, które prowadzi taką, a nie inną politykę? Jaki wpływ mają na Adobe, że tak a nie inaczej rozwija Flasha? Jeśli któryś z twórców przeglądarek postanowi zablokować całkiem flasha, to BB może stanąć na głowie a i tak nic nie zrobi. Więc dajcie sobie spokój z tym narzekaniem i sami poszukajcie rozwiązań w sieci.

mcaleesha
27.09.2018, 13:01
Mimo że zainstalowałam Flasha i wszystko klikam poprawnie gra ładuje się do polowy, o czym przestaje i się nie uruchamia, co dalej?

gizmodogra
28.09.2018, 20:36
przeciazone serwery

macd75
28.09.2018, 20:37
To jest jakaś totalna porażka BB, ivent - a nie można się zalogować! Bravo! Sami zachęcacie żeby się przerzucić na jakąś polską produkcję. BB - DNO, DNO, DNO!!!

ziaaba
28.09.2018, 21:50
mam ten sam problem nie da się zalogować :(

znik3040
12.12.2018, 11:11
Ubi już dawno powinno przepisać tę grę na HTML5, bo dni flasha dobiegają nieuchronnie końca. flash jako taki nie jest zły, niestety flashem tak bardzo się "opiekuje" adobe, że go po prostu psują, stąd decyzja wytwórców przeglądarek web o porzuceniu flasha, a tak naprawdę NPAPI którym się flash wpina w przeglądarkę. dotyczy to też appletu java który działa w taki sam sposób, i też jest robiony źle.

nie mamy co liczyć, że adobe zdecyduje się na przepisanie flasha do innego interfejsu, oni potrafią tylko kasę zdzierać, taka firma. szkoda tylko że zadusili alternatywne implementacje flasha, bo sam flash jako taki jest bezpłatny, niestety adobe zrobiło swoje, i zostawiło po sobie pustynię.

jednak nadal pozostaje problem z settlersami pod flasha. już dawno powinna wyjść wersja html5.

marionson
08.06.2019, 17:11
mam problem z logowaniem... gram juz na 49 poziomie i po kliknięciu graj przerzuca mnie na nowy świat, co roboić ?

maniek-322
09.06.2019, 20:06
witam dzis mam problem z zalogowaniem ładuje sie pasek do połowy i dalej nic sie nie dzieje

Miroman
10.06.2019, 08:28
mam to samo.
Całą niedzielę tak było, dziś jest dalej.

Napisałem do suupportu szczegółowo:

Nie mogę wejść do gry. Po zalogowaniu się pierwszy ekran z paskiem
ładuje się prawidłowo, a na drugim ekranie - człowiek z młotem - staje
na 1/3 paska i nic nie daje przeładowanie czy czekanie ponad godzinę.
Próbowałem też uruchomić na różnych przeglądarkach - MS Edge, Chrome,
Opera. Wszędzie to samo. Czyszczenie ciastek tez nic nie daje.
Dziś (niedziela) mam tak przez cały dzień.
Świat - Złota Góra

Faktycznie te czynności wykonałem, natomiast w odpowiedzi dostałem formułkę dokładnie zalecającą zrobienie to, co wykonałem. Czyli był odruch Pawłowa, reakcja na wiadomość bez analizy treści.

Miroman
10.06.2019, 12:29
Nowe wieści (oczywiście gra dalej się nie uruchamia - staje na 1/3 paska)

zrobiłem debugowanie uruchamiania i takie mam komunikaty konsoli w chwili gdy się zwiesza:

Cross-origin plugin content from must have a visible size larger than 400 x 300 pixels, or it will be blocked. Invisible content is always blocked.
fbevents.js:25 [Facebook Pixel] - Multiple pixels with conflicting versions were detected on this page.
n @ fbevents.js:25
q @ fbevents.js:25
w @ fbevents.js:25
(anonymous) @ fbevents.js:25
f.__fbeventsModules.f.getFbeventsModules @ fbevents.js:24
graj:1 Mixed Content: The page at 'https://www.thesettlersonline.pl/pl/graj' was loaded over HTTPS, but requested an insecure plugin data 'http://w07bb01.thesettlersonline.pl/crossdomain.xml'. This content should also be served over HTTPS.
graj:1 Mixed Content: The page at 'https://www.thesettlersonline.pl/pl/graj' was loaded over HTTPS, but requested an insecure plugin data 'http://w07bb01.thesettlersonline.pl/settingsdefine1560161836569'. This content should also be served over HTTPS.
fbevents.js:25 [Facebook Pixel] - You are sending a non-standard event 'enterGame'. The preferred way to send these events is using trackCustom. See 'https://developers.facebook.com/docs/ads-for-websites/pixel-events/#events' for more information.

czy to jest przyczyną, że gra się nie uruchamia?

Dodatkowo - na jednym z komputerów odinstalowałem Flasha, oraz operę i puściłem instalację od nowa, jest to samo, zaś sprawdziłem na jakimś tablecie - android bez flasha i gra się uruchamia. Wniosek - schrzanione na linii Flasha, tylko pytanie co, bo ostatnia aktualizacja należy do theSettlersOnline, czyli raczej po stronie BB jest kod skopany, bo do soboty w nocy działało.

zytmen
17.06.2019, 21:59
mam ten sam problem o co chodzi????

SzalonyManiek
25.06.2019, 11:36
Mam ten sam problem cały czas. To spory problem !!!!!

bambitzu
30.06.2019, 18:34
no i co ktos cos z tym robi kolejny event i nie da sie grac bb znaczy chyba bye bye settlers bo to gówno..

Zee4c
01.07.2019, 13:22
3 wątek o tym samym:
Nieustanne pobieranie sie gry - aktualnie 379 postów
Problem z wejściem do gry - 251 postów
no ale może w trzecim Amerykę odkryjecie..

PrimaApril
01.09.2020, 20:16
Czy to oznacza, że gramy tylko do stycznia? Będzie bardzo szkoda i przykro

Wili01
18.06.2021, 15:52
skasowano mi maila przypisanego do konta TSO , jak odzyskać konto ?

Bercik21cc
23.07.2021, 14:13
gra bardzo wolno się wgrywa

hadzi4
23.07.2021, 14:42
gra jest w fazie zakończenia i nie ma sie co spinać. to juz jest koniec gry:)

pirania1313
23.07.2021, 19:57
czemu nie mogę grać
jak wchodzę na swoje konto
ikonka inna i CZEKAĆ TRZEBA NIE WIEM ILE aby zgrać

Vuki
04.09.2021, 21:38
Przepraszam czy ta gra jest obecnie dla masochistów? Zawsze wracałem do gry przed Halloween... Gra ładuje się 10 min po czym są takie lagi że nic nie da się zrobić... Ubisoft nie potrafi zrobić normalnego klienta dla gry z grafiką która była dobra jakieś 10 lat temu... Parodia

sarmata19
30.05.2022, 15:52
witam,co sie dzieje ,ze dzisiaj tj.30.05.22 r.od samego rana nie moge sie zalogowac do gry? ? ?

zenek10m
31.05.2022, 07:42
dokładnie - lipa z logowaniem od wczoraj :(

adamo443
02.09.2022, 08:03
Dzień dobry. Od wczoraj nie mogę zalogowac sie do gry stoi na pierwszym ekranie