Zobacz pełną wersję : Gra Powrót do szkoły
Czasem już po przydzieleniu ksiąg do specjalisty okazuje się, że jednak nie był to najlepszy wybór. Jest możliwość całościowego lub częściowego odzyskania zainwestowanych woluminów, ale jest to wyjście dość drogie. Za kilka tygodni dzieciaki wrócą do szkoły- może też przy okazji wysłać specjalistów na "reedukację"? Można by wyznaczyć jeden dzień (np 1 września) lub lepiej jakiś okres, kiedy możliwa byłaby bezpłatna korekta (np. poprzez odklikanie złych i ponowne przydzielenie) lub wymiana całkowita przydzielonych specjalności.
BB_Penelopa
25.07.2017, 17:56
Ciekawy pomysł!
Zachęcam do głosowania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Elelkal_
25.07.2017, 23:10
Pomysł ciekawy ale nie przejdzie i tyle w temacie :) Równie dobrze można głosować, żeby konto premium było za darmo bo po wakacjach wzrośnie aktywność itp. Księgi długo się zbiera i przed każdym rozdysponowaniem ich trzeba dokładnie przemyśleć czy to dobry pomysł, zwłaszcza że ostatnio mamy możliwość rozdzielania ich także generałom. Obecnie, jeśli ktoś uzna, że chce inaczej przydzielić umiejętności może zrobić to za darmo odzyskując połowę ksiąg lub wszystkie za klejki. I to się nie zmieni :)
W przypadku generała masz rację.(chodzi i rozważne decyzje)
W przypadku geologów i poszukiwaczy już nie.
Propozycja @Freha nowością nie jest.
Po zmianach u geologów i poszukiwaczy (nowe surowce, przedłużone poszukiwania) sugerowana była zmiana ich umiejetności i możliwość resetu drzewka celem dostosowania do tych zmian.
Czyli najpierw zmiana a potem reset.
Tyle że rozeszło się po kościch czyli bardziej brutalnie ujmując - BB zignorowało pomysł.
BB_Penelopa
26.07.2017, 10:12
Dzięki za opinie!
Do września 2017 r, i tak się nie wyrobimy. Ale może za rok...
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Propozycja @Freha nowością nie jest.(...)
Tyle że rozeszło się po kościch czyli bardziej brutalnie ujmując - BB zignorowało pomysł.
Wiem, że pomysł nie jest nowy. Podobne wątki przewijały się już. Szkoda, że nic z tego nie wyszło...
Dzięki za opinie!
Do września 2017 r, i tak się nie wyrobimy. Ale może za rok...
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
to może do października ;)zawsze można specjalistów wysłać na szkolenie z nowym rokiem akademickim :)
Wiem, że pomysł nie jest nowy. Podobne wątki przewijały się już. Szkoda, że nic z tego nie wyszło...
to może do października ;)zawsze można specjalistów wysłać na szkolenie z nowym rokiem akademickim :)
ps. miałam na myśli jednorazową akcję, tak jak kiedyś z darmowym przesuwaniem budynków. Sporo się pozmieniało jeżeli chodzi niektórych specjalistów tu przyznane specjalności to kwestia rozważnej decyzji kiedyś, która teraz może byłaby chętnie zmieniona.
sorry za post pod postem, jakoś tak niechcący wyszło ;)
Santix24YT
26.07.2017, 11:18
4 września jest początek szkoły
BB_Penelopa
26.07.2017, 11:20
4 września jest początek szkoły
Jak ja chodziłam, to szło się 1 września. :P
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pretor29
26.07.2017, 16:12
Jak ja chodziłam, to szło się 1 września. :P
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
dziwna szkole mialas
Elelkal_
26.07.2017, 17:23
ps. miałam na myśli jednorazową akcję, tak jak kiedyś z darmowym przesuwaniem budynków. Sporo się pozmieniało jeżeli chodzi niektórych specjalistów tu przyznane specjalności to kwestia rozważnej decyzji kiedyś, która teraz może byłaby chętnie zmieniona.
sorry za post pod postem, jakoś tak niechcący wyszło ;)
BB raczej nie popełni 2 raz tego samego błędu :) Darmowe resetowanie drzewka oznacza, że gracze nie będą korzystać z resetowania za klejki licząc, że ponownie pojawi się taka opcja a wiadomo, co to oznacza.
BB_Penelopa
27.07.2017, 08:52
Głosujemy, głosujemy! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Pomysł ciekawy ale nie przejdzie i tyle w temacie :) (...) Obecnie, jeśli ktoś uzna, że chce inaczej przydzielić umiejętności może zrobić to za darmo odzyskując połowę ksiąg lub wszystkie za klejki. I to się nie zmieni :)
Biorac pod uwage pewnosc siebie, jaka czesto przebija z Twoich wypowiedzi, zastanawiam sie niekiedy, czy piszesz takie rzeczy jako gracz, czy jako przedstawiciel BB :)
BB_Penelopa
01.08.2017, 15:11
BB raczej nie popełni 2 raz tego samego błędu :) Darmowe resetowanie drzewka oznacza, że gracze nie będą korzystać z resetowania za klejki licząc, że ponownie pojawi się taka opcja a wiadomo, co to oznacza.
Zobaczymy.
Jeżeli pomysł będzie miał odpowiednią ilość głosów, zostanie przekazany.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Penelopo, proponuję przeczytać post nr 24:) (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/36164-Zmiana-zasad-resetowania-umiej%C4%99tno%C5%9Bci/page3?highlight=reset)
BB_Penelopa
02.08.2017, 17:51
Penelopo, proponuję przeczytać post nr 24:) (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/36164-Zmiana-zasad-resetowania-umiej%C4%99tno%C5%9Bci/page3?highlight=reset)
:)
monallisa1
03.08.2017, 16:58
ja jestem za...
najłatwiej krytykować...
Zobaczymy.
Jeżeli pomysł będzie miał odpowiednią ilość głosów, zostanie przekazany.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
tak z czystej ciekawości- ile to jest odpowiednia ilość?
Elelkal_
03.08.2017, 20:59
Biorac pod uwage pewnosc siebie, jaka czesto przebija z Twoich wypowiedzi, zastanawiam sie niekiedy, czy piszesz takie rzeczy jako gracz, czy jako przedstawiciel BB :)
Dziękuję za komplement :) Co do pytania to piszę to jako gracz, jeszcze... :D Co do tej pewności siebie, to wynika ona z tego, że jestem świadomy, że TSO nie jest żadnym projektem charytatywnym itp. lecz projektem, który ma zarabiać dostarczając rozrywkę jej uczestnikom. A z tego też powodu każdy pomysł, który spowoduje spadek przychodów, ewentualnie potencjalnie może go spowodować będzie odrzucony( w końcu, które przedsiębiorstwo wprowadza nowe rozwiązania przynoszące straty). Gracze dodają mnóstwo pomysłów jak ulepszyć grę, jednak niekiedy chyba zapominają w jakim celu powstała ta gra i dlatego nieraz tak łatwo jest napisać, że pomysł będzie odrzucony, mimo tego, że BB_Penelopa zachęca do głosowania i przekazuje pomysł.
BB_Penelopa
04.08.2017, 09:17
Witam!
Zachęcam do głosowania, ponieważ po osiągnięciu odpowiedniej ilości głosów pomysł zostaje przekazany deweloperowi.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa