Zobacz pełną wersję : Gra Bezwartościowe jadło - ryby
Magazyn i gwiazda wypełnia się rybami, które mają niską wartość na handlu.
Proponuję dodać do łańcucha produkcji np. kopalni jadło, dzięki czemu użyteczność i tym samym wartość m.in. ryb by wzrosła
co ty gadasz, ryby bezwartosciowe? przeciez z nich mozna robic dopalke miesa- i juz masz swoj ciag produkcyjny
BB_Penelopa
12.07.2017, 16:35
co ty gadasz, ryby bezwartosciowe? przeciez z nich mozna robic dopalke miesa- i juz masz swoj ciag produkcyjny
:)
batmando
13.07.2017, 08:13
dopałke mięsa a to dobre
Misiorww
13.07.2017, 09:14
poproszę o nie kombinowanie. jestem na nie
wojtek91
13.07.2017, 09:38
według mnie w ogóle by trzeba ryby i te inne przerabiać na zaopatrzenie.
Adamynas
13.07.2017, 10:06
Przerabiaj kto ci broni? masz półmiski, kanapki, kosze irmy i wiele innych gdzie te ryby są wymagane ;p
BB_Penelopa
14.07.2017, 12:03
Witam!
Zapraszam do dyskusji! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
krotos666
14.07.2017, 14:05
Niech lepiej programiści zajmą się robieniem ciekawych eventów,
niż zajmowaniem się mało użytecznymi udogodnieniami.
Na nie
BB_Penelopa
14.07.2017, 14:42
Niech lepiej programiści zajmą się robieniem ciekawych eventów,
niż zajmowaniem się mało użytecznymi udogodnieniami.
Na nie
Ciekawy event pojawi się już wkrótce!
Bądź czujny! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
14.07.2017, 14:52
Ciekawy event pojawi się już wkrótce!
Bądź czujny! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Czy ciekawy to wyjdzie w praniu.
Oby coś ciekawego do wygrania było.
BB_Penelopa
14.07.2017, 15:10
Czy ciekawy to wyjdzie w praniu.
Oby coś ciekawego do wygrania było.
Sam udział jest ważny! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
nie to zebym sobie chcial nabjac postow ale napisze...
Tiaaa....
nie to zebym sobie chcial nabjac postow ale napisze...
I nabiłeś posta... :)
Elelkal_
15.07.2017, 01:55
I nabiłeś posta... :)
Penelopy i tak nie dogoni :D
BB_Penelopa
19.07.2017, 18:09
Penelopy i tak nie dogoni :D
Jak to mówił Borat: very funny! Naaattt! :P
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
20.07.2017, 10:20
Sam udział jest ważny! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wszystko zależne od rodzaju eventu, ale śmiem wątpić czy graczom wystarczy samo uczestnictwo :P
BB_Penelopa
20.07.2017, 10:54
wszystko zależne od rodzaju eventu, ale śmiem wątpić czy graczom wystarczy samo uczestnictwo :P
Wydarzenie będzie epickie! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Jeśli będzie polegało na klepaniu w kółko tych samych przygód aby zdobyć surke eventowa to nic epickiego tam nie będzie.
BB_Penelopa
21.07.2017, 07:59
Może skupmy się na głosowaniu! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Magazyn i gwiazda wypełnia się rybami, które mają niską wartość na handlu.
Proponuję dodać do łańcucha produkcji np. kopalni jadło, dzięki czemu użyteczność i tym samym wartość m.in. ryb by wzrosłaProponuję zredukować chatki rybaków do jednego,,, a stawy wyprzedać, dla niektórych mając ciągle jakąś wartość,,,
dopałke mięsa a to dobre
A dlaczego nie? Uberchatki nadal drogie, a różnica wydajności nie tak duża. Policz ile mięsa byś musiał dać za dużą chatkę i ile czasu musiałbyś to produkować żeby się zwróciło, wyjdzie więcej niż przeciętny gracz jest w stanie utrzymać się przy grze.
Tym bardziej, że dopałki mięsa są praktycznie za darmo, bo ryby bezwartościowe ;)
[edit]
Sprawdź mnie czy się gdzieś nie walnąłem, bo wychodzi mi ponad 10 lat zwrotu z inwestycji. W realu jeszcze do przeżycia, w grze to tak nie bardzo.
BB_Penelopa
25.07.2017, 18:05
Witam!
W dalszym ciągu zachęcam do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Elelkal_
25.07.2017, 23:38
A dlaczego nie? Uberchatki nadal drogie, a różnica wydajności nie tak duża. Policz ile mięsa byś musiał dać za dużą chatkę i ile czasu musiałbyś to produkować żeby się zwróciło, wyjdzie więcej niż przeciętny gracz jest w stanie utrzymać się przy grze.
Tym bardziej, że dopałki mięsa są praktycznie za darmo, bo ryby bezwartościowe ;)
[edit]
Sprawdź mnie czy się gdzieś nie walnąłem, bo wychodzi mi ponad 10 lat zwrotu z inwestycji. W realu jeszcze do przeżycia, w grze to tak nie bardzo.
Wg. obecnej ceny ze Złotej Góry ul. chatka na 6lvl zwraca się po ok 16 latach :) TSO obecnie ma 5 lat, więc przez dobre 10 lat ryby i tak nie będą bezwartościowe
Wg. obecnej ceny ze Złotej Góry ul. chatka na 6lvl zwraca się po ok 16 latach :) TSO obecnie ma 5 lat, więc przez dobre 10 lat ryby i tak nie będą bezwartościowe
Przelicz na zaoszczedzony czas i zajętość prowiantu (ktorego nie możesz posiadać więcej niz 1) zamiast na bezwartosciowe surowce w grze.
Tyle lat a ludzie jeszcze się łudzą, że budynki premium są po to, żeby generować zysk w monetkach....
Elelkal_
26.07.2017, 09:34
Przelicz na zaoszczedzony czas i zajętość prowiantu (ktorego nie możesz posiadać więcej niz 1) zamiast na bezwartosciowe surowce w grze.
Tyle lat a ludzie jeszcze się łudzą, że budynki premium są po to, żeby generować zysk w monetkach....
Mnie przekonywać do nich nie trzeba, podałem tylko wyliczenia ;) Co do ryb to są one jednym z najważniejszych towarów na początku gry, głównie za sprawą tego, że są potrzebne do produkcji premii. Niestety ale specjalny magazyn można zdobyć tylko raz w roku podczas eventu zimowego( kwestię sklepu pomijam) a przez pozostały czas produkuje się koszyki z ryb. I na tym ich przydatność powinna się zakończyć.
Serwer Słoneczny Gród, obecna cena na wadze to ok. 45 monet za 10.000 ryb
Młodsi gracze posiadają mniejszą ilość budynków w tym kopalni i więcej miejsca na wyspie - przy odpowiednim wybalansowaniu zapotrzebowania w jedzenie, ryby mogłyby zacząć przynosić zyski młodszym graczom z handlu jedzeniem
BB_Penelopa
04.08.2017, 17:23
Witam!
Zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MOD_Victoria
23.11.2017, 13:10
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy autorowi pomysłu nie udało się przekonać do niego wystarczającej ilości użytkowników, by można było przekazać go dalej. Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria