Zobacz pełną wersję : Problem z "zamrożeniem" gry.
Mam od paru dni problem z grą a chodzi o to że zawiesza się i nie ma innej możliwości jak odświeżyć stronę co równa się ponownemu logowaniu i od nowa trzeba wchodzić na wyspę gdy robi się przygodę.
Czy ktos z was miał taki problem bo ja jak do tej pory nie miałem nic takiego a cały czas gram na Chrome.
BB_Penelopa
30.06.2017, 14:35
Witaj!
Czy zmiana przeglądarki pomaga?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Elelkal_
30.06.2017, 14:44
Prawdopodobnie chodzi o problem opisany w tym wątku http://forum.thesettlersonline.pl/threads/44025-Najnowszy-Chrome-(59)-wieszanie-si%C4%99-gry, zwłaszcza jak zawieszanie pojawiło się po aktualizacji Chrome. I w takim przypadku zmiana przeglądarki pomaga bo problem tkwi w przeglądarce a nie grze.
PS. Nie trzeba odświeżać strony, wystarczy zmaksymalizować okno z przeglądarką i gra się "odwiesi"
Witam,
Logowałem się przez NK (Nasza Klasa) niestety portal obecnie nie działa :(
jest jakaś inna możliwość zalogowania się do Settlers ?
co się stanie jak by NK nie wróciła do netu, przepadnie mi konto ?
Gawronica
30.06.2017, 18:52
Maiłam to samo, ale już ruszyło
wojtex113
30.06.2017, 19:14
Problemem jest gra a nie przeglądarka w kilku przygodach występują różne problemy np w drwalu w strefie 5 jest kilka miejsc w których jak postawisz obóz gra się zacina po relogu wszystko działa poprawnie. W 3 złodzieju jest chyba podobny problem jak się przestawia generałów ze strefy lądowania do strefy 2 i tu dodatkowo występuje czasami zacięcie jak już generałowie przechodzą. Problem występuje na firefox i chrome. Generalnie po kilku minutach gra się może zaciąć nawet na wyspie. Zapomniałem że są tez inne cuda przestawiasz obóz genek wychodzi obóz zostaje, wysyłasz kilka ataków genki niby idą ale się okazuje że nie wszystkie wyszły. W 3 złodzieju w strefie g3 jak genki wracają po pokonaniu bosa wystarczy wejść na wyspę i z powrotem na przygodę a genki się teleportują na miejsce. Można nawet przestawić obóz ale po chwili pokazuje że jednak dopiero wracają.
Blue-Gin
30.06.2017, 19:23
Lipa z NK mi też kilka godzin twierdziło że niema strony logowania :( teraz już działa
Ciekawe czy da się zmienić sposób logowania na FB albo po prostu na login i hasło?
Przeglądarka.
Gram w inną grę i tam jest to samo.
I występuje na 2 różnych komputerach.
wojtex113
30.06.2017, 23:09
Te problemy co opisałem są od początku tej gry chociaż dzisiaj robiłem trzech 3 złodziei nic się nie za cięło pewnie po ostatniej aktualizacji kilka dni nie będzie problemów.
Mam tak samo chrome. Obraz staje się nieruchomy, dźwięki się odtwarzają ale obraz stoi w miejscu.
Potwierdzam, mam tak samo niezależnie od przeglądarki. Może wreszcie porzucą starego flasha i przepiszą tą grę?
Obraz staje się nieruchomy, dźwięki się odtwarzają ale obraz stoi w miejscu.
ja mam tak czasem na ff, ale tylko jak jestem u kogoś innego na wyspie
Mam to samo na chromie zwłaszcza jak w innej karcie cos czytam
wojtex113
01.07.2017, 15:17
Najlepszy jest ten bug w którym po kilku minutach można z gwiazdy postawić obóz genka w innej strefie lądowania i teoretycznie można samemu zrobić przygodę kooperacyjną tylko kto to robi. Nie naprawiają tej gry bo za mało pieniędzy na nią wydajemy nie wydajemy pieniędzy bo jej nie naprawiają- koło życia.
Tomasz12
02.07.2017, 00:04
Mi się to notorycznie przydarza w " Ali Baba, Młody Drwal", dzisiaj przydarzyło w "Królewnie Śnieżce".
Adamynas
02.07.2017, 11:45
Dobrze że się mrozi, jest to dla was jedyna okazja co by się ogrzać w letnim słoneczku :P w końcu mamy lato
Tomcio0503
02.07.2017, 17:23
Chrome, Opera, Vivaldi. Na 2 komputerach to samo. Czyszczenie ciach, pamięci, flash nie pomaga. Naburaczyliście jak zwykle coś, zamiast przetestować pseudo udogodnienia.
Potwierdzam tez mam z tym problem.
Co kilka minut zawiesza sie gra
BB_Penelopa
03.07.2017, 16:24
Witam!
Nasz zespół techniczny pracuje nad opisaną niedogodnością!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Mam tak samo chrome. Obraz staje się nieruchomy, dźwięki się odtwarzają ale obraz stoi w miejscu.
Bez względu na przeglądarkę problem jest taki sam zarówno na starym flashu jak i po aktualizacji. Sprawdzone na 6 przeglądarkach ewidentnie problem po stronie gry.
wojtex113
04.07.2017, 19:59
Teraz miałem ciekawą przygodę w 1 złodzieju dosyłałem sobie wojsko mikołajem. Stawiałem w strefie lądowania genków z gwiazdy. Mikołaj nie miał miejsca do lądowania
został w gwieździe wojsko dodałem do innych genków a mikołaja odesłałem. Po chwili się okazało, że jednak gdzieś wylądował i odesłałem go z wojskiem. Blok padł bo wojsko które dodałem do genków wróciło z mikołajem. Super akcja brawo BB
Tomcio0503
04.07.2017, 20:12
Witam!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Proponuję wziąć nadgodziny by zrobić. Bo same zapewnienie jakoś średnio zadowala. To już nie beta z nazwy przynajmniej. Coś popsuć idzie Wam momentalnie. Naprawianie przeciąga się w nieskończoność.
BB_Penelopa
05.07.2017, 14:30
Proponuję wziąć nadgodziny by zrobić. Bo same zapewnienie jakoś średnio zadowala. To już nie beta z nazwy przynajmniej. Coś popsuć idzie Wam momentalnie. Naprawianie przeciąga się w nieskończoność.
Technicy działają.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
co ci daje , wywalenie starego flasha i instalacja nowej wersji , bez czyszczenia cache przegladarki i flesha ze smieci....
od 2 tyg. na g1 , mowie co zrobic, ale wszyscy czekaja tylko na mannę z nieba.
no chyba ze naprawde jest cos zwalone, tylko czemu , ja takich problomow niemam.
kropkowaty87
08.07.2017, 14:16
mam to samo, na 4 roznych przegladarkach....
U mnie problem dotyczy chroma, gra notorycznie po kilku minutach się zawiesza obojętnie czy to przygoda czy wyspa.
QueenPen
08.07.2017, 17:18
Mam tak samo i na chromie i firefoxie zawiasy :(
gosiak15
11.07.2017, 17:50
Od początku lipca mam to samo, odechciewa się grać. Próbuję z kompa, z dwóch laptopów, na różnych przeglądarkach i ciągle to samo :(
BB_Penelopa
12.07.2017, 11:18
Witam!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
reumatiks
13.07.2017, 15:28
Witam,
Tymczasowe rozwiązanie problemu
Chwyć okienko z grą i wyciągnij z przeglądarki pomachaj na boki i wstaw spowrotem do przeglądarki :)
BB_Penelopa
14.07.2017, 11:27
Witam,
Tymczasowe rozwiązanie problemu
Chwyć okienko z grą i wyciągnij z przeglądarki pomachaj na boki i wstaw spowrotem do przeglądarki :)
Interesujące...
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Adamynas
14.07.2017, 11:30
Mojżesz spokojnie przekazać to rozwiązanie swoim specom z bb :D
BB_Penelopa
14.07.2017, 11:45
Mojżesz spokojnie przekazać to rozwiązanie swoim specom z bb :D
Ok, ale jak reumatiks to nagra. :D
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Senlandia
18.07.2017, 08:56
Żeby grę odwiesić można też zmienić w ustawieniach ekranu powiększanie z 100% na 125% albo odwrotnie - działa na win 10 (klikamy ppm na ekranie i wybieramy opcje z menu).
robin_waw
18.07.2017, 10:05
Zmiany w grze - 18.07.2017
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/44160-Zmiany-w-grze-18.07.2017
Rozwiązano problem z przeglądarką Chrome powodującą rozłączenia i zawieszanie.
Zmiany w grze - 18.07.2017
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/44160-Zmiany-w-grze-18.07.2017
Rozwiązano problem z przeglądarką Chrome powodującą rozłączenia i zawieszanie.
Pożyjemy, zobaczymy.
i tak się wiesza :P
poza tym ukradli okno czatu :P
Kiubus95
18.07.2017, 11:51
Gra jak się zwieszała na Chromie tak wiesza się dalej - nic nie zrobione w tej kwestii.
BB_Penelopa
18.07.2017, 17:18
Witam!
Prosimy mieć na uwadze, że nasz zespół jest świadomy możliwych problemów z przeglądarką Chrome.
Sytuacja ta jest spowodowana bezpośrednio poprzez tę przeglądarkę i inne gry przeglądarkowe zmagają się z tymi samymi problemami.
Jako rozwiązania tymczasowe sugerujemy: użycie funkcji przybliżenia okna (poprzez menu lub CTRL+kółko myszki), zmianę rozmiaru okna gry lub w ostateczności sprawdzenie innej przeglądarki.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
reumatiks
19.07.2017, 15:35
Witam,
Prościej chwycic zakladke z gra i wstawic spowrotem w przegladarke to trwa sekunde
Ctrl i kolko myszki to wiecej klikania.
Problem rozwiązuje drugi monitor podłączony na nim 1 zakladka z gra i nic wiecej wtedy sie nie zacina.
julia2013
27.07.2017, 10:01
ciekawe jak mozna dac znac ze jest problem z logowaniem skoro nie mozna wbic sie nawet na pierwsza strone.no ale to my tracimy siedzac i klikasz a tu pisze odswiez strone a premium leci sobie
BB_Penelopa
27.07.2017, 10:09
Lipa z NK mi też kilka godzin twierdziło że niema strony logowania :( teraz już działa
Ciekawe czy da się zmienić sposób logowania na FB albo po prostu na login i hasło?
Witaj!
Oczywiście istnieje taka możliwość! :) Wyślij zgłoszenie do naszej pomocy technicznej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Problem dotyczy też strony www, czasem potrafi się zaciąć tak że nic na niej nie działa - trzeba w nowej karcie otworzyć
BB_Penelopa
04.08.2017, 17:25
Problem dotyczy też strony www, czasem potrafi się zaciąć tak że nic na niej nie działa - trzeba w nowej karcie otworzyć
Witam!
Zapraszam do zapoznania się z tym tematem (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/44256).
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Problem nadal występuje przy grze i stronie www, sprawdziłem starsze wersje przeglądarki, wyczyściłem całkowicie z systemu flash playera, testowałem wersję 26 i 27 beta, dziś zamierzam przetestować niższe 23+
Problem od tak pojawił się po którejś tam aktualizacji, ktoś ma jakieś działające rozwiązanie?
Elelkal_
23.08.2017, 19:54
Jest jeszcze jedno rozwiązanie aczkolwiek nie daje długotrwałego efektu.
"1.Otwórz Google Chrome i wpisz "chrome://flags" w pasku adresu
2.Wciśnij “CTRL+F” i wpisz “throttling” w oknie wyszukiwania
3.Zmień ustawienie “Throttle expensive background timers” na “Disabled”
4.Włącz ponownie przeglądarkę"
Problem rozwiązałem w google chrome. Podczas "freeze" naciskam prawym guzikiem myszy, wybieram "drukuj". Jeśli tylko pojawi się obrazek do wydrukowania naciskam ESCAPE żeby wyjść z formatki i gra wraca do prawidłowego trybu. U mnie działa za każdym razem, zarówno podczas ekranu logowania, ładowania gry jak i podczas samej zabawy.
chegevara0872
04.09.2017, 11:49
:confused: Niestety, na ff też nie da się,gra równa się za wiecha
Mirmiłek
05.09.2017, 10:15
Witam. Potwierdzam, od kilku dni nie idzie grać, po przejściu na inną kartę i powrocie gra zamiera. Oczywiście rozwiązań ze strony BB brak. Na FF pomaga przejście na tryb pełnoekranowy F11, wtedy gra rusza, powrót ponownie zwiesza grę, więc trzeba po przejściu na okienko setlersów przechodzić na tryb pełnoekranowy, albo co chwila odświeżać stronę i logować się od nowa. MASAKRA !!!
Pomaga również zmniejszenie rozmiaru przeglądarki, i rozciągnięcie ją na cały ekran ręczenie a nie przyciskiem maksymalizuj.
Zaraz miną 4 miesiące.
Ciekawe czy BB zamierza w ogóle coś z tym zrobić, czy już zapomniało, o istnieniu takiego drobniutkiego, mało znaczącego problemu, który utrudnia (a czasami nawet uniemożliwia) grę.
Problem rozwiązany.
Prawdopodobnie chodzi o problem opisany w tym wątku http://forum.thesettlersonline.pl/threads/44025-Najnowszy-Chrome-(59)-wieszanie-si%C4%99-gry (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/44025-Najnowszy-Chrome-(59)-
wieszanie-si%C4%99-gry), zwłaszcza jak zawieszanie pojawiło się po aktualizacji Chrome. I w takim przypadku zmiana przeglądarki pomaga bo problem tkwi w przeglądarce a nie grze.
PS. Nie trzeba odświeżać strony, wystarczy zmaksymalizować okno z przeglądarką i gra się "odwiesi"
Problem rozwiązany. BZDURA!
Problem pojawia się nie tylko na Chrome. A sam pomysł, aby zmuszać użytkowników do zmiany przeglądarki jest niepoważny.
Elelkal_
03.11.2017, 16:19
BZDURA!
Problem pojawia się nie tylko na Chrome. A sam pomysł, aby zmuszać użytkowników do zmiany przeglądarki jest niepoważny.
Zgadza się, problem nie dotyczy tylko Chrome ale nie dotyczy też wszystkich przeglądarek, są takie, gdzie nie ma powyższych problemów. Także użytkownik ma wybór albo użerać się z tym problemem dalej albo zmienić przeglądarkę i zażegnać wszelkie "kryzysy". Na rozwiązanie ze strony BB nie liczyłbym, co z tego, że naprawią jeden problem jak zaraz pojawią się kolejne.
Na rozwiązanie ze strony BB nie liczyłbym, co z tego, że naprawią jeden problem jak zaraz pojawią się kolejne. Idąc tym tropem, to nie ma sensu zgłaszać im błędów. Co z tego, że jakiś naprawią, skoro zaraz zrobią inne.
Jako klienci korzystający z ich produktu i marnujący na niego pieniądze lub przynajmniej nasz czas, mamy prawo wymagać, żeby błędy były naprawiane!
Już pisałem wyżej w tym temacie że problem częściowo rozwiązuje otwarcie TSO w osobnym oknie (FF oczywiście)
Nie ukrywam że wolałbym rozwiązanie problemu przez BB/UBI.
Pozdrawiam
Edit
Gdzieś mojego wcześniejszego posta chyba wessało w niebyt co nie umniejsza tego co napisałem powyżej.
MOD_Victoria
01.02.2018, 21:19
Witam.
W związku z brakiem aktualnych wpisów potwierdzających dalsze istnienie danego problemu - temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria