Zobacz pełną wersję : Gra Dopaszanie Rezydencji
Tarczyńca
02.06.2017, 15:02
To poprawiam mój wpis bo chyba mnie nie rozumieją...
To tak masz coś takiego jak Domek z populacją czy to dom z piernika czy ww. I dzięki premii np +10, +15, +25 możesz dodać Sobie populację. A stworzonych ludzi tworzysz w specialnym magazynie. Czyli przykładowo masz 3400 populacji a chcesz ją zwiększyć do 3500 bez np dodawania budynków rezydków tip. To robisz taką premię w specialnym magazynie i wkładasz ją potem z menu do rezydki a w rezydce pokazuje się 110 ludzików potem 120 i 130 i tak dalej i tak dalej w zależności od tego jaki zrobią limit danej rezydki. np jedna ww pomieściła by 500 popa ;) jedna wspania 1000 popa i tak dalej.....
QuiProQuo
02.06.2017, 15:28
dla przypomnienia, jaka to była premia, dzięki której można było dołożyć settlersów do rezydki czy np wieży wiedźmy.
skleroza mnie dopadła i nie pamiętam.
po drugie te steki chcesz rzucać na rezydki , czy je w nich przechowywać?
to moze zlikwidowac ograniczenie populacji wg posiadanych budynkow do tego przeznaczonych, zamienic te budynki wylacznie w funkcje dekoracyjna a populacji niech kazdy ma ile chce- przeciez tak bedzie latwiej
ps. a do tego poprosze cole i frytki
Milady84
02.06.2017, 15:47
Do wkładania tam settków to chyba służy gwiazda. I w ogóle nic z tego nie rozumiem, raz pisze tak jakby chodziło o składowanie ludzików (bo do użycia ich to władyga jest i raczej nie trzeba tego zmieniać), potem znowuż jakby o zwiększeniu przestrzeni mieszkalnej. Co do tej premii to nigdy takiej nie było. Pewnie mocno pomylił z koszem wielkanocnym, który był rozbudowywany za osiągnięcia.
BB_Penelopa
02.06.2017, 16:00
Witam!
Zapraszam do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
02.06.2017, 17:15
że co poproszę?
Tarczyńca
02.06.2017, 17:30
Była taka premia i nie mówię tu o tych setkach zrobionych w MP. Normalnie było przypisane 30 setków w premia i dodawało się ją do rezydki. na powiększenie populacji. Wiem o tym bo miałem takie zadanie na moim lvl nie wiem jak inni.
Tarczyńca
02.06.2017, 18:40
Nic z tych rzeczy było w tym ewencie możliwość dodania populacji do rezydki.
QuiProQuo
02.06.2017, 20:05
tarczynek, może Ci chodzi o tą ikonke po prawej stronie jak klikniesz na rezydkę- dodaj osadników za kleje- ale to Ci nie zwieksza ilości osadników w rezydce, tylko dodaje zakupionych do gwiazdy- ot taka premia
QuiProQuo
02.06.2017, 20:07
a co do głosowania- BB_Penelopo- jak sobie wyobrażasz głosowanie- i nad czym mamy głosować, jak post jest pełen niespójności, ja po prostu nie rozumiem nad czym mielibyśmy głosować, czy nad tym żeby była premia do powiększenia rezydki, czy nad tym żeby chomikować steki w rezydkach, nad czym??
Łysy_Kudłacz
02.06.2017, 20:07
Jak dla mnie są 3 możliwości:
1. Nie potrafisz wyjaśnić o co Ci chodzi.
2. Wszystkich nas poza Tobą ogarnęła masowa skleroza.
3. Brałeś coś czego my nie braliśmy i się nie podzieliłeś a to bardzo nieładnie :)
PS. Można głosować :P
colassini
02.06.2017, 20:20
Głosuję, żeby można było dodawać settlersów do rezydek, w których są już settlersi, albo dodawać settlersów do pustych rezydek, albo nie dodawać nikogo. Mogłaby to robić ta sama premia co zwykle, albo inna, którą można by kupić za klejnoty. A w ewencie można by kupować klejnoty na settlersów do rezydek z settlersami, do pustych albo brak settlersów za walutę ewentową, którą z założenia można by wymieniać też na samych settlersów, których w przypadku braku miejsca w rezydkach umieszczalibyśmy np u smolarzy, co podnosiłoby produkcję albo coś innego. Chociaż i tak można to już robić od dawna. Jest gdzieś taka ikonka, ale nie pamiętam gdzie. Obok takiej innej. Ale jakby co, jestem na chyba tak.
QuiProQuo
02.06.2017, 20:22
:) xD
Tarczyńca
02.06.2017, 20:49
Nie mówię przecież że była taka premia w zadaniu :) może na waszych lvl nie było tego ale na moim lvl było take zadanie :) że mogłem dodać populacje do rezydki :)
to do rezydek trzeba dodawac populacje? do kazdej rezydki pojedynczo czy mozna hurtowo, do kilku rezydek na raz?
Tarczyńca
02.06.2017, 20:59
Przykładowo zdobyłeś albo kupujesz ww lub inną rezydkę tworzysz potem settków i dodajesz do rezydki rezydka jest pełna dostawiasz następną :) dzięki temu więcej zaoszczędzonego miejsca na wyspie będzie.
colassini
02.06.2017, 21:20
Dla głodnych wiedzy i wypranych z domysłów. Dopaszanie - pozajelitowy proces charakterystyczny dla sieci neuronowych o pozornej sztucznej inteligencji, polegający na numerycznym zwiększaniu czegoś komputerowym guziczkiem, prowadzący do fikcyjnych korzyści czyli do zupełnie niczego. Popularny w lubuskim w okresie żniw oraz winobrań. Pierwotnie: łechtanie pod paszką w celu uzyskania braku efektu, dopraszanie się o nic.
Tarczyn! Oddawaj pierwotną wersję wpisu!
Tarczyńca
02.06.2017, 21:24
Hehe a ja jej nie pamiętaju :D
Elelkal_
02.06.2017, 21:26
Siemka....
W ubiegłym ewencie wielkanocnym była fajna premia dzięki której można było dołożyć settlersów do rezydki czy np wieży wiedźmy.
Pomysł był super bo ograniczyło by to miejsce wstawiania rezydek o połowę a co za tym idzie możliwość rozwinięcia produkcji węgla czy innych rzeczy.
Przykładowo w specialnym magazynie można by było umieścić taki przepis które można zdobyć w np ewencie świątecznym zakupić za prezenty oczywiście lub jak ktoś woli to za klejnoty od razu. Taki przepis mógł by być dostępny do lvl 50. Wtedy np stawiamy po 3szt każdej rezydki i wkładamy tam zrobionych setków w specialnym magazynie. Ograniczyło by to przestrzeń jaką zajmują obecne wspaniale rezydencje oraz zwykłe 1:1. A dane premie robiło by się z podstawowych surowców czy też elitarnych w zależności od budynku. Dane rezydencje można rozbudować wbijajac im levele.
Np 1 lvl to 100 pojemności 2 lvl to 200 pojemności i tak do 6 lvl oczywiście takie rezydki miały by pola 1:1 przykładowo w jednej mieściło by Się 600 populacji. Stawiasz takich 10 to masz 6 000
Faktycznie w ostatnim evencie była premia na rezydki itp. przysmak pana Croix Sant czy coś takiego. Ale żeby ona miała zwiększać liczbę osadników to wątpię, a coś nie idzie znaleźć co ona dawała. Ale widać, że premie rzucane na domki itp. dało się zrobić. Pomysł sam w sobie wydaje się ciekawy, tylko znowu sprawiłby, że, wspaniałe byłyby bezużyteczne i pewnie jeszcze kilka innych obiektów, a to chyba jedyna rzecz na jaką jest sens wydawać nadmiary fasoli.
Ps. A co do nazwy temu, to żeby nikt nie miał wątpliwości, chodziło o słowo "wypasiony" czyli ulepszony, wysokiej jakości itp. które w tym przypadku odmienił autor i otrzymaliśmy słowo "dopaszanie" co wydaje się być neologizmem aczkolwiek nim niekoniecznie musi być. Tak jak mamy "zbrojenie" i "dozbrojenie".
BB_Penelopa
18.08.2017, 10:58
Witam!
Z racji małego zainteresowania pomysłem, zamykam temat i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa