Zobacz pełną wersję : Gra Fragmenty budynków
Proponuje w dropie "mało atrakcyjnych" przygód dołożyć fragmenty z których mozna byłoby złożyć budynki typu lodowa czy domek z piernika
Przygody typu - dzieci sawanny , krwawa maryna, proch, zakazane eksp. - leca fragmenty - lodowej lub wieży wiedżmy - szanse 100% na 1 element - ilosc potrzebnych do złozenia 50 szt.
-mroczni kaplani, okradać bogatych, na końskim, słońce tropików - lecą fragmenty - rezydki, posiadłosci piratów - szanse 100% na 1 element - ilość 50 do złożenia.
Uważam , ze nie może byc to zbyt proste( dużo trzeba zrobić) ale 100% gwarancja że da się uzbierać :)
To moja koncepcja , piszcie swoje propozycje, może kiedyś ....... :)
aTenSion
30.05.2017, 08:42
Proponuje w dropie "mało atrakcyjnych" przygód dołożyć fragmenty z których mozna byłoby złożyć budynki typu lodowa czy domek z piernika
elementy do budowy samej wieży wiedźmy wystarczą
Pomysł fajny. Generalnie mogłyby byc elementy róznych budynków (nawet rezydek)- małe lvl-e cierpia na brak patentów :), żeby coś z nich złożyć trzeba byłoby zrobić - kilkadziesiąt przygód - byłoby ciekawie:), Warto znaleźć pretekst do robienia niechodliwych przygód :)
rapalek11
30.05.2017, 09:04
pomysł fajny, dodaj ankietę :) zagłosuję
Misiorww
30.05.2017, 09:11
1. brak ankiety
2. brak konkretów:
- z jakich przygód
- z jakim % szans na trafienie fragmentu
- jakie budynki
- ile fragmentów trzeba zebrać na budynek
odpowiesz to zagłosuję
1. brak ankiety
2. brak konkretów:
- z jakich przygód
- z jakim % szans na trafienie fragmentu
- jakie budynki
- ile fragmentów trzeba zebrać na budynek
odpowiesz to zagłosuję
I po ile frytki:)
Podoba mi się sama koncepcja, szczegóły i tak (jakby co ) dopracuje po swojemu BB w głębokim poważaniu mając sugestie graczy jak to dotychczas bywało.
Jestem za , pomysl godny realizacji przez BB !!! Dodaj ankiete !!!
Misiorww
30.05.2017, 09:34
I po ile frytki:)
Podoba mi się sama koncepcja, szczegóły i tak (jakby co ) dopracuje po swojemu BB w głębokim poważaniu mając sugestie graczy jak to dotychczas bywało.
choć trochę szczegółów by się przydało, bo znając bb to fragmenty dotyczyły by np posiadłości piratów z % rzędu 1% i wypadało by po ukończeniu DS :P
Nie musiałyby to być fragmenty budynków. Wystarczyłoby, żeby po wykonaniu np. 100 x Dzieci Sawanny otrzymać wieżę wiedźmy, 10 x Proch - dom z piernika itp. Oczywiście ilość wykonań do dyskusji
@Misiorww - chciałeś szczegóły, proszę bardzo:)
1. Nowy budynek - Manufaktura Budowlana.
2. 3 rodzaje fragmentów budynków do zdobycia w dropach
- Fundament
- Elewacja
- Dach
W jednych przygodach można (losowo, nie zawsze ale z dużym prawdopodobieństwem) zdobyć fundamenty, w innych elewację w kolejnych dach, Czyli żeby zdobyć komplet trzeba przejść 3 różne przygody.
3. W Manufakturze budujemy z tych elementów budynki premiowe.
- Dwie opcje do przemyślenia - 1. duża szansa na fragment budynku ale potrzeba kilka lub więcej fragmentów, 2. mała szansa w dropie ale wystarczy po jednym fragmencie.
- kolejny materiał do przemyślenia - 1. Fundament i Elewacja są wspólne dla wszystkich budynków, o rodzaju decyduje dach lub 2. o rodzaju budynku decyduje ilość użytych fragmentów.
- Nie Lodowe czy Wieże ale nowe budynki o podobnych parametrach ale z mozliwością podnoszenia poziomu
- Poziom podnosimy za pomocą kolejnych fragmentów
4. Fragmentami nie handlujemy, nie mozna ich zdobyć w żaden inny sposób jak tylko w dropach.
Misiorww
30.05.2017, 13:59
co do szczegółów to mogą być różne propozycje.
twoja jest ciekawa :)
Przygody typu - dzieci sawanny , krwawa maryna, proch, zakazane eksp. - leca fragmenty - lodowej lub wieży wiedżmy - szanse 100% na 1 element - ilosc potrzebnych do złozenia 50 szt.
-mroczni kaplani, okradać bogatych, na końskim, słońce tropików - lecą fragmenty - rezydki, posiadłosci piratów - szanse 100% na 1 element - ilość 50 do złożenia.
osobiście zrezygnowałbym z rezydek i posiadłości
jedne są ogólnodostępne, drugie mają mniejszą pojemność
Pomysł super. Ja bym zrobił analogicznie do przygód - czyli rezydki i posiadłości piratów do kupienia za określoną ilość fragmentów, a poza tym kuferek architekta z szansami na lepsze budynki w granicach 1-5% , ale około 60% szans na budynek ozdobny.
BB_Penelopa
30.05.2017, 14:41
Witam!
Zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
@Misiorww
4. Fragmentami nie handlujemy, nie mozna ich zdobyć w żaden inny sposób jak tylko w dropach.
Z tym niehandlowaniem to może nie tak prędko ;) Znając losowość w grze szybko okaże się że niektórzy mają np 15 dachów i 0 fundamentów czy elewacji ;). Jeżeli jednak faktycznie by nie przeszło to handlowanie to może choć byłaby opcja na przeróbkę ich we władyce? - jak kolekcje.
A tak ogólnie pomysł gracza (lub graczki) gosiaj bardzo fajny.
kinia19910
30.05.2017, 15:35
Przygody typu
-mroczni kaplani, okradać bogatych, słońce tropików - lecą fragmenty - rezydki, posiadłosci piratów - szanse 100% na 1 element - ilość 50 do złożenia.
Uważam , ze nie może byc to zbyt proste( dużo trzeba zrobić) ale 100% gwarancja że da się uzbierać :)
To moja koncepcja , piszcie swoje propozycje, może kiedyś ....... :)
Z okradania już są szanse na budynek i to w całości :p - biały zamek.
Nie rozumiem po co miałoby coś lecieć z mini-przygód, na pewnym poziomie w ogóle się ich nie robi
Sam pomysł z fragmentami ciekawy jest, tez jestem zdania, że jeśli już to fragmenty powinny być niehandlowalne, pomysł z przerabianiem we władku - tak sobie, wolałabym magazyny prowiantu.
No i żeby nie było za łatwo przy przerabianiu stosunek powinien wynosić co najmniej 5:1 lub 3:1 , większe ilości byłyby przesadzone a 1:1 za proste
Zagłosuję dopiero jak wyklaruje się jakaś idea
pomysl bardzo dobry, pod warunkiem ze te fragmenty beda leciec z dropow o wiele czesciej niz budynki teraz
BB_Penelopa
12.06.2017, 16:25
Witam!
Niewiele brakuje do tego, abym mogła przekazać pomysł. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Bez zbędnych komentarzy, jestem za tym żeby coś takiego wprowadzić do mniej chodliwych (lub kooperacyjnych)
Głos "Za"
Adamynas
13.06.2017, 08:39
Nie, bo miejsca na wyspie brak, poza tym nie!
BB_Penelopa
13.06.2017, 12:55
Dzięki za oddane głosy! :)
Pozdrawia,
BB_Penelopa
Miałem kiedyś podobny pomysł, ale z nieco innej strony bo chciałem jakoś zagospodarować nadmiar budynków ozdobnych. Wymyśliłem specjalny budynek w którym można rozmontować ozdoby (i może niektóre budynki mieszkalne) na "fragmenty planów budowlanych" za które następnie można zmontować inne ozdoby i budynki mieszkalne. Np za rozłożenie Monumentu anioła dostajemy 10 fragmentów, a żeby złożyć wieżę wiedźmy potrzebujemy 300 fragmentów.
Łatwo można oba pomysły połączyć i dodać fragmenty planów w dropach z przygód.