PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Monety Gwiezdne

Tarczyńca
05.05.2017, 18:29
Witam.
Chciałbym mieć możliwość przetopienia fasoli za monety gwiezdne gdyż nie mam już miejsca na wyspie bo dobudowałem troszkę wspaniałych....
Mała ta wyspa p.s archipelag tez pewnie zabuduje ale tam raczej nie będzie ich dużo :). A robię teraz dużo bajkowych przygód dmk tip ....
Nie będę miał co zrobić z fasolą dlatego chciałbym to przetopić w zwykłym magazynie prowiantu na monety gwiezdne w tym celu iż kupuje dużo strzałek katapult itp a są przygody gdzie strzałeczki są mile widziane. Dlatego zachęcam was do głosowania na Tak.

Również jak was tak czytam to się zastanawiam czy by nie zmienili Przedmiotów Epickich mogli by wprowadzić dodatkowe rzeczy za fasole. Takie jak: Premie na koszary, młot damacański, monety gwiezdne, premie torba piaskuna. I wiele wiele innych sensownych premii. Wtedy fasola stałą by się cennym surowcem :).

MarkoPolo2012
05.05.2017, 18:40
hmmm, ankieta ankietą a umiejętności i chęci "profesjonalistów" z BB to całkiem inna sprawa - to jest stanowczo za wysoko pod górkę :)))

baqslaw
05.05.2017, 18:45
Aż mi witki opadły.
Jak się dorobisz kamieniarzy granit, to założysz ankietę o zamianie granitu na kryształy?
Przemyśl czasem swoje pomysły, albo jeszcze lepiej skonsultuj w gildii zanim puścisz w świat.

Tarczyńca
05.05.2017, 19:01
Że nie zapełniłeś wyspy to nie moja wina :) jak dla mnie to przydatna ankieta.... ale widocznie ludziom zawsze coś nie pasuje ...

baqslaw
05.05.2017, 19:15
Przydatna byłaby wtedy, jakby to miało jakiekolwiek szanse wprowadzenia. Ale jak widzę po wynikach populizm zawsze w modzie. Jak założysz ankietę z pytaniem czy każdy gracz powinien dostać kopalnię kryształów, to zgadnij jakie będą wyniki? Pewnie, że ja też bym chciał wymieniać bo synów czy zdradzonego za 1,5kf zawsze chętnie przyjmę (z zakupem premii bojowych i klejnotów za GM nie mam problemu).

Elelkal_
05.05.2017, 19:37
Temat założony dla żartu jak widzę :D Ciekawa opcja ale ja byłbym raczej za zamianą fasoli na klejnoty, tak 1 fasola:100 klejek, jak szaleć, to szaleć ;)

Misiorww
06.05.2017, 06:04
elelkal czemu tak minimalistycznie? od razu fasola klejnot 1:1, bądźmy zachłanni ;)

Freha
06.05.2017, 08:55
elelkal czemu tak minimalistycznie? od razu fasola klejnot 1:1, bądźmy zachłanni ;)
o to to- ja tak chcę ! ;)

Faktycznie fasoli jest nadmiar i miło byłoby ją sensownie zagospodarować, ale chyba autor wątku trochę się zapędził :)

Misiorww
06.05.2017, 09:16
gdyby bb widziało jednak jakieś przeszkody, można fasolę zastąpić łodygami ;)

Freha
06.05.2017, 09:20
gdyby bb widziało jednak jakieś przeszkody, można fasolę zastąpić łodygami ;)
nie przeginaj ;) , fasole trzeba przerobić, stracić torbę albo przekąskę- to komplikuje ;) Pierwsza idea zawsze najlepsza :)

set2g
06.05.2017, 09:42
Dlaczego ludzie dają pomysły totalnie nierealne. I wątek zmienia się w śmieszkowanie.
Fasole to mogą dać przerabiać co najwyżej na monety ale zwykłe...

Tu nie jest potrzeba przerabiana na co innego, tylko możliwość wydawania jej na sensowne rzeczy. Aktualnie większości zostaje jedynie zupa z fasoli do kupowania [aczkolwiek odkrywcy robią swoje wiec nic nie zostaje], bo co innego już wykupione parę lat temu. Wspaniałe rezydki- ile można. Jak dodawali przygody 1001 nocy, wtedy decydując sie na fasole w dropie powinni rozszerzyć ofertę o coś, na co by ta fasola szła.

Larxand
06.05.2017, 10:26
Tu nie jest potrzeba przerabiana na co innego, tylko możliwość wydawania jej na sensowne rzeczy. Aktualnie większości zostaje jedynie zupa z fasoli do kupowania [aczkolwiek odkrywcy robią swoje wiec nic nie zostaje], bo co innego już wykupione parę lat temu. Wspaniałe rezydki- ile można. Jak dodawali przygody 1001 nocy, wtedy decydując sie na fasole w dropie powinni rozszerzyć ofertę o coś, na co by ta fasola szła.

- Dokładnie - przytaknął Larxand.

Freha
06.05.2017, 10:51

Zgadza się i wszyscy to wiemy.... Szkoda tylko,że pomimo tego, że temat był już wałkowany kilkakrotnie, nic z tego nie wynika w praktyce. :(

Tarczyńca
06.05.2017, 11:59
No to własnie to staram się wprowadzić :) ewentualnie jakieś premie na koszary za fasole by mogli wprowadzić lub nawet premie na budynki 4D np torbę lub nawet zakup monet gwiezdnych np 1k MG to koszt 10k fasoli. 1 torba to koszt 5k fasolek. 1 skunks to koszt 15k fasolek. i tak dalej i tak dalej :)

Robalus
06.05.2017, 12:07
BB na to nie pojdzie ...

Misiorww
07.05.2017, 06:27
Dlaczego ludzie dają pomysły totalnie nierealne. I wątek zmienia się w śmieszkowanie.
Fasole to mogą dać przerabiać co najwyżej na monety ale zwykłe...

próba nie strzelba i zawsze można spróbować podać jakiś pomysł.
jednak realia są takie, że bb nigdy nie pójdzie na wymianę surowców czy to na sc czy kleje.
pomysły na "ruszenie" fasoli czy łodyg były, ale jak widać na razie idzie tylko na manuskrypty

BB_Penelopa
08.05.2017, 17:29
Witam!

Zachęcam do dalszego głosowania! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

kinia19910
30.05.2017, 15:48
Przeciw

MOD_Victoria
15.08.2017, 11:00
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy zwolennikom pomysłu nie udało się przekonać do niego wystarczającej ilości użytkowników forum, by pomysł mógł zostać przekazany i poddany pod rozwagę przez zespół developerów, w związku z tym temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria