PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zmiana przygód przynoszonych z bardzo długich poszukiwań

Mistamus
02.05.2017, 15:03
Proponuję wprowadzenie zmian w asortymencie przygód przynoszonych z bardzo długich poszukiwań - sądzę, że umieszczenie w nich przygód typu "Arktyczna eksplozja", "Wir" czy "Skarb przy jeziorze" to - delikatnie mówiąc - absurd. Co sądzicie o tym, by możliwe było przyniesienie przygód tyko z kategorii epickie i bajkowe (w tym oczywiście z 1001 nocy)?

sparkz
02.05.2017, 15:40
Absurd jakich w tej grze wiele.

Natomiast co do samego pomyslu to problem jest taki, ze zarowno krawce jak i alibaby to sa przygody naturalnie ulozone w ciag, w ktorym ogolnodostepna jest tylko pierwsza. Stad malo prawdopodobne zeby BB pozwolilo od tak na dostep do kolejnych (aczkolwiek patrzac na mozliwosc kupna lepszych krawcow za SC byc moze jest to mozliwe).

BB_Penelopa
02.05.2017, 15:44
Witam!

Ciekawy pomysł! A co na to inni gracze? :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

wwwwiedzma
02.05.2017, 16:30
Nawet i epickie można wyrzucić, zazwyczaj i tak ZE dostaję :/

Mistamus
02.05.2017, 20:03
Natomiast co do samego pomyslu to problem jest taki, ze zarowno krawce jak i alibaby to sa przygody naturalnie ulozone w ciag, w ktorym ogolnodostepna jest tylko pierwsza. Stad malo prawdopodobne zeby BB pozwolilo od tak na dostep do kolejnych (aczkolwiek patrzac na mozliwosc kupna lepszych krawcow za SC byc moze jest to mozliwe).

Nawet nie myślałem o wszystkich przygodach z cykli, wystarczyłby DMK i pierwszy Ali Baba.

set2g
02.05.2017, 21:32
Ja to bym dodał umiejętność, która by dawała szanse na znalezienie przygód kontynuacji, a nie jakieś nie wiadomo skille typu więcej drewna egzo z długich poszukiwań. W ogóle to większość umiejętność Odkrywcy to totalne dno w porównaniu do tego nad czym pracują dla generałów, gdzie prawie każdy skill ma jakiś sens i nie traci na znaczeniu przy wbijaniu coraz większych poziomów.
Obecnie odkrywca ma jedną sensowną ścieżke rozwoju - Artefakty i u większości przedstawia się ona tak: 12 manuskryptów 8 tomów 1 kodeks by dojść do artefaktów najmniejszym kosztem, bo inne zainwestowane pkt praktycznie nie mają żadnego znaczenia.

Freha
03.05.2017, 09:26
Zdecydowanie za. Wysyłam poszukiwaczy głównie z uwagi na bajkowe, a tymczasem mam własnie kilkadziesiąt eksplozji, wirów. O odbudowie po burzy i bogactwie góry to już nawet nie ma co wspominać.

kinia19910
03.05.2017, 13:08
Nawet nie myślałem o wszystkich przygodach z cykli, wystarczyłby DMK i pierwszy Ali Baba.

Dostaję i DMK i drwala (oczywiscie prócz tego sporo innych, których nie robię).
Skoro dostaję, to znaczy, że to co opisałeś juz funkcjonuje i nie ma co zmieniać, więc nie bardzo rozumiem problem?

Mistamus
03.05.2017, 14:08
Przecież nie pisałem o dodaniu bajkowych, ponieważ wiem, że już są. Chodziło mi o usunięcie innych, bezwartościowych przygód. Jaki sens ma dawanie takiej. np. "Arktycznej eksplozji" w poszukiwaniach dostępnych od 56 poziomu? Zamiast tego wolałbym już dostać fragmenty map.

Iphoris
03.05.2017, 14:41
Przecież nie pisałem o dodaniu bajkowych, ponieważ wiem, że już są. Chodziło mi o usunięcie innych, bezwartościowych przygód. Jaki sens ma dawanie takiej. np. "Arktycznej eksplozji" w poszukiwaniach dostępnych od 56 poziomu? Zamiast tego wolałbym już dostać fragmenty map.

Jak jak idę na grzyby, to też bym chciał znaleźć skrzynię ze złotem, a znajduję papierzaki. ;)

Obecnie odkrywca ma jedną sensowną ścieżke rozwoju - Artefakty i u większości przedstawia się ona tak: 12 manuskryptów 8 tomów 1 kodeks by dojść do artefaktów najmniejszym kosztem, bo inne zainwestowane pkt praktycznie nie mają żadnego znaczenia.
Dla poszukujących przygód lepiej jednak dać w przygodę z premią. Pozostałe dwie bezużyteczne, z czego jedną można (i przydałoby się) naprawić.

BB_Penelopa
03.05.2017, 15:26
Witam!

Głosujemy dalej! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

kinia19910
03.05.2017, 16:42

No to fakt... "Arktyczna eksplozja" jako mini-przygoda powinna być z poszukiwań krótkich, no może średnich...
Ale cóż...

Elelkal_
03.05.2017, 17:29
No to fakt... "Arktyczna eksplozja" jako mini-przygoda powinna być z poszukiwań krótkich, no może średnich...
Ale cóż...

Z krótkich ? Czyli od 28lvl, to jak niby gracz z 28lvl ma odpalić przygodę, która jest od 42lvl, nie wspominam nawet, jak miałby ją przejść ze swoim wojskiem :D
Problem z takimi przygodami polega na tym, że wymagany lvl, jest na tyle wysoki, że trafiły do tych najdłuższych poszukiwań i nie da się po prostu tego od tak zmienić. Pomysł jest "z góry" skazany na porażkę. Wyrzucenie takiej "Odbudowy po Burzy" z bardzo długich poszukiwań oznaczałoby, że przygody po prostu nie dałoby się już zdobyć. Z innymi jest już łatwiej bo można je znaleźć w 2 różnych typach poszukiwań ale nie liczyłbym, że BB wrzuci wszystkie te śmieciowe przygody do 1 typu poszukiwań.

Mistamus
03.05.2017, 18:11
Już sam pomysł, żeby "Arktyczna eksplozja" była od 42 poziomu wydaje mi się dziwny, ale niechby już była w długich poszukiwaniach.
A "Odbudowa po burzy" z jej obecnym stosunkiem kosztów do nagród chyba nie jest w ogóle robiona.

Przypominam temat, może jeszcze ktoś zagłosuje :)

BB_Penelopa
09.05.2017, 15:25
Witam!

Pomysł został przekazany!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa