Zobacz pełną wersję : Gra Produkcja Nowych Premek w Magazynie Prowiantu lub w Ulepszonym Magazynie Prowiantu
mariusz_72
24.04.2017, 17:19
Witam , mam pytanko czy przy następnej aktualizacji można było by wprowadzić produkcje : Hod Dogów , Ciastek oraz premię na Koszary i Elitarne Koszary działające 24 godziny lub 36 godzin a do których nie wymagane by były Sztandary których jest i tak bardzo ciężko zdobyć na swojej wyspie. Produkcja mogła by się odbywać w magazynie prowiantu lub w ulepszonym magazynie prowiantu za ogólnie dostępne surowce a nie tylko za sztandary, jako premię przyśpieszającą produkcję .
BB_Penelopa
24.04.2017, 17:20
Witaj!
Dodaj proszę ankietę. Instrukcję znajdziesz tutaj (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37669).
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Elelkal_
24.04.2017, 23:39
A do tego jeszcze z 5 MSW albo nowych czempionów za przysłowiową rybkę :)
walecznyolek
25.04.2017, 07:27
czy u handlarza nie szło by kupować 20 patentów budowlanych za 600 klejnotów a nie jak do tej pory 10???
Po pierwsze, ten pomysł chyba dotyczy gry a nie forum.
No ale pomijając ten drobny szczegół, tym razem - w kontrze dla własnego zwyczaju - jestem przeciw. Hot dogi, ciastka i inne precjoza mają swoją wartość i tym się właśnie wyróżniają, że nie można ich ot tak sobie wyprodukować, tylko trzeba je zdobyć. Tzn. takie jest założenie. I dlatego wysyła się po nie odkrywców albo robi przygody.
Co do premii na koszary (co zresztą jest osobnym pomysłem, który już się tu gdzieś przewija), jestem zdecydowanie za, ale też nie w takiej formie, ponieważ po co miałbym szukać pokemonów i robić z nich premię na 12h, skoro mogę użyć czegoś bardziej "dostępnego" i mieć premię na 24h. Znów - w niemałym stopniu kłóciłoby się to z przyjętymi założeniami.
czy u handlarza nie szło by kupować 20 patentów budowlanych za 600 klejnotów a nie jak do tej pory 10???
A ten kwiatek co ma wspólnego z proponowanym tu pomysłem?
po co miałbym szukać pokemonów i robić z nich premię na 12h, skoro mogę użyć czegoś bardziej "dostępnego" i mieć premię na 24h. Znów - w niemałym stopniu kłóciłoby się to z przyjętymi założeniami.
Po to samo po co majac 66 czy 67 level ciagle masz dostep do najszybszych poszukiwan przygod nawet pomimo tego, ze przyniesione przygody sa warte mniej niz czas poswiecony na wyslanie poszukiwacza.
W kazdej normalnej grze rozciagnietej na odpowiednio dlugi czas istnieje zastepowalnosc zawartosci niskolevelowej wysokolevelowa co konczy sie tym ze ta pierwsza odchodzi w zapomnienie.
Moznaby to dodatkowo zaakcentowac tym, ze premia moglaby dzialac _wylacznie_ na elitarne koszary. A wprowadzenie takiej (tj. produkowalnej w kontrolowany sposob przez gracza) premii to jest raczej kwestia czasu jesli ludzie z BB maja choc troche oleju w glowie bo inaczej jej brak może zarżnąc grę.
Po to samo po co majac 66 czy 67 level ciagle masz dostep do najszybszych poszukiwan przygod nawet pomimo tego, ze przyniesione przygody sa warte mniej niz czas poswiecony na wyslanie poszukiwacza.
W kazdej normalnej grze rozciagnietej na odpowiednio dlugi czas istnieje zastepowalnosc zawartosci niskolevelowej wysokolevelowa co konczy sie tym ze ta pierwsza odchodzi w zapomnienie.
Moznaby to dodatkowo zaakcentowac tym, ze premia moglaby dzialac _wylacznie_ na elitarne koszary. A wprowadzenie takiej (tj. produkowalnej w kontrolowany sposob przez gracza) premii to jest raczej kwestia czasu jesli ludzie z BB maja choc troche oleju w glowie bo inaczej jej brak może zarżnąc grę.
No ale, jak rozumiem, Ty mówisz o tym, że od pewnego poziomu takie premie by się przydały (i wtedy zgoda), a ja w tym pomyśle odczytuję propozycję alternatywy dla obecnego rozwiązania.
BB_Penelopa
25.04.2017, 11:49
Witam!
Dziękuję za dodanie ankiety i zapraszam do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
No ale, jak rozumiem, Ty mówisz o tym, że od pewnego poziomu takie premie by się przydały (i wtedy zgoda), a ja w tym pomyśle odczytuję propozycję alternatywy dla obecnego rozwiązania.
Nie, ja mam na mysli dokladnie to co napisales : alternatywe dla obecnego rozwiazania ktorej istnienie jest jak najbardziej uzasadnione, najwyzej mozna w ramach kompromisu przesunac jej zastosowanie na wyzsze levele.
Nie, ja mam na mysli dokladnie to co napisales : alternatywe dla obecnego rozwiazania ktorej istnienie jest jak najbardziej uzasadnione, najwyzej mozna w ramach kompromisu przesunac jej zastosowanie na wyzsze levele.
No i to właśnie to mam na myśli: można dodać opisywaną możliwość ale przesunąć jej zastosowanie na wyższe levele. Bo gdyby dodać to jako alternatywę dla obecnego rozwiązania, niezależnie od poziomu, to obecne rozwiązanie miałoby taki sam sens jak dosypka 500 marmuru za 625 klejnotów.
BB_Penelopa
25.04.2017, 14:16
Witam!
Pomysł wkrótce zostanie przekazany!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Potrzebne sa nowe premie bardziej wydajne , wiecej strefowych premi moglo by byc :)
gilgalad_pl
30.04.2017, 09:39
Nie przesadzajmy z tą trudnością w zdobyciu premii, przecież każdy aktywny gracz zbiera na Sierżanta co kilka dni, cieszmy się, że nie musimy zbierać kociołków albo rudy adamantu. Poza tym zbieranie sztandarów z mapy to nie jedyny sposób na zdobycie premii, można je sobie kupić na rynku. Nie są tanie, jednak ich cena ma druga stronę medalu: daje duże możliwości graczom słabiej rozwiniętym na szybszy rozwój i rozbudowę wyspy, co jest sporą zaletą.
Więksi gracze mają już wszystko wybudowane i rozbudowane, jedyne czego potrzebują to exp, czyli alibab i szybkiej rekrutacji w elitarnych koszarach. Coś trzeba robić z tym całym zbytkiem, a Skunks to najlepsza inwestycja.
Nie przesadzajmy z tą trudnością w zdobyciu premii, przecież każdy aktywny gracz zbiera na Sierżanta co kilka dni
a zuzywa 2 albo 4 dziennie.
kinia19910
30.04.2017, 13:46
Po co komu produkcja ciastek i hotdogów?
W pomysłach są już min 2 ankiety dotyczące produkcji Skunksów - więc dla mnie bez sensu.
BB_Penelopa
01.05.2017, 17:25
Potrzebne sa nowe premie bardziej wydajne , wiecej strefowych premi moglo by byc :)
Witaj!
Zapraszam do założenia nowego tematu wraz z ankietą. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
dziadek-1
03.05.2017, 14:59
Częściowo opisywany problem mógłby zostać zrealizowany proponowanym konwerterem
http://http://forum.thesettlersonline.pl/threads/43362-Sztandary-premie-strefowe-konwerter