PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Akty własności

dziadek-1
23.04.2017, 12:37
Witam,
Chciałbym poddać Waszemu głosowaniu kolejny pomysł:

Zdarza się, że szukamy, zwłaszcza osoby grające dłużej, posiadające sporo postawionych budynków w tym aktów własności. Od czasu do czasu chcemy takie akty własności przesunąć lub zburzyć dla zwolnienia miejsca na wyspie.
Jednakże niektóre z nich, zwłaszcza te małe np. ławki, grządki, statuy ciężko nam odszukać w gąszczu pozostałych.
Może pomocnym w takiej sytuacji byłoby umieszczenie gdzieś w menu np.: Podsumowanie gospodarki zakładki Akty własności, i po jej rozwinięciu na podobieństwo już istniejących rozwijałaby się lista aktów własności , a po kliknięciu w dany akt łatwo byłoby go odszukać.
Czy Twoim zdaniem taka opcja będzie przydatna?

RedJul
23.04.2017, 13:04
Jeżeli chodzi Ci o to, żeby można było znajdować budynki nieprodukcyjne tak jak produkcyjne w liczydle to jestem za.

FireMann81
23.04.2017, 13:48
Jeśli tak opcja bylaby aktywna to fajnie, odnajdywanie nirktórych budynkow zajmuje czasu i nie zawsze da sie znaleźć. Wiec jak najbardziej jestem za.

dziadek-1
23.04.2017, 14:06
...., żeby można było znajdować budynki nieprodukcyjne ....
Na myśli miałem głownie ozdoby, etc, ale jak najbardziej również budynki nieprodukcyjne:)

RedJul
23.04.2017, 14:49
A u mnie ozdoby nic nie produkują http://emoty.blox.pl/resource/36_1_38.gif

dziadek-1
24.04.2017, 01:01
RedJul,
Napisałem o aktach własności, które odniosłem w moim opisie do ławek, grządek, latarni, waz, statuy anioła, lwa, itp. które średnio pasowały mi do terminu budynek. (nie do końca tylko te z liczydła).
Poprawiłeś mnie w subtelny sposób niejako precyzując zagadnienie używając słów budynki nieprodukcyjne.
OK!
nazwałem je ozdobami i w ślad za Twoją sugestią przywołałem budynki ..
Po czym komentujesz to:

A u mnie ozdoby nic nie produkują
to prawda, chociaż nie nazbyt odkrywcza.
Wyobraź sobie, że u mnie nieprodukcyjne budynki to również magazyny, kosz wielkanocny, rezydencje, etc. - takie, których pierwotnie nie podałem w przykładzie, stąd po Twojej sugestii moja poprawka.
Niestety nie wiem co Twój kolejny komentarz ma wnieść konstruktywnego w temacie? No chyba, że chodzi tylko o kolejny zaliczony wpis. :-<

baqslaw
24.04.2017, 01:32
RedJulowi zdaje się chodziło o to aby znajdować każdą budowlę, której nie możesz znaleźć w liczydle czyli siłą rzeczy budynki (budowle) nieprodukcyjne. Wyraził się precyzyjniej od Ciebie (akty własności??), a Ty jego nie potrafisz zrozumieć - to zastanów się ile osób prawidłowo odczyta Twoje intencje. Jak dla mnie wyszukiwanie ozdób zbędne, ale jeśli zgodnie z sugestią Reda rozszerzysz pomysł na wszystkie których nie ma w liczydle to zagłosuję za, chociaż mam wrażenie że podobny pomysł już był.

Larxand
24.04.2017, 08:33
Niestety nie wiem co Twój kolejny komentarz ma wnieść konstruktywnego w temacie? No chyba, że chodzi tylko o kolejny zaliczony wpis. :-<

Ja wiem, ja wiem!
Miał wnieść nieco humoru :)
(No i nabić posta, co też pozwalam sobie uczynić)

Pomysł mógłby być przydatny, więc jestem za.

dziadek-1
24.04.2017, 11:49
Tak, humor jest też potrzebny.
Rozszerzyłem przecież myśl w ślad za sugestią RedJul'a , podałem przykłady i wyjaśniłem mój tok myślenia :)
Jak ktoś ma inne zdanie, pytanie, wątpliwość może je tutaj napisać, coś zasugerować poddać dyskusji, i oddać głos w ankiecie - popierając lub nie poddany głosowaniu pomysł.
Sarkazmy nie wnoszą zbyt wiele poza wspomnianym nabijaniem ilości postów.
Powtórzę raz jeszcze: pytam Was - użytkowników o opcję ułatwiająca wyszukiwanie ozdób oraz używając słów RedJul'a budynków nieprodukcyjnych.

RedJul
24.04.2017, 15:48
Cóż, osobiście podzieliłbym wszystko co buduję na wyspie na 2 części:
1. Budynki produkcyjne - tego tłumaczyć raczej nie trzeba
2. Budynki nieprodukcyjne - czyli wszystkie inne (ozdoby, magazyny i budowle mieszkalne)
Większość budynków produkcyjnych jest w liczydle (nie ma na przykład szkółek wiejskich które też "produkują" i informacja taka jak o produkcji innych surowców powinna być) dlatego powinno powstać jakby drugie liczydło z trzema zakładkami - magazyny, budowle mieszkalne i ozdoby. Całkiem niedawno znalazłem rezydencję której nie podniosłem jeszcze na najwyższy poziom, choćby po to, żeby uniknąć takich sytuacji warto te drugie liczydło wprowadzić.

BB_Penelopa
24.04.2017, 15:56
Witam!

Zapraszam do głosowania! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

dziadek-1
24.04.2017, 16:02
Wspaniale!
Opis powyżej kol. RedJul rozwieje chyba już Wszystkim wątpliwości,
dziękuje za pomoc w wyjaśnieniu i zapraszam do oddawania głosów

BB_Penelopa
05.06.2017, 16:43
Witam!

Pomysł został przekazany!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

dziadek-1
05.06.2017, 19:04
Witam,
to b. dobra wiadomość.

pablos73
08.06.2017, 05:00
Witam,
Chciałbym poddać Waszemu głosowaniu kolejny pomysł:

Zdarza się, że szukamy, zwłaszcza osoby grające dłużej, posiadające sporo postawionych budynków w tym aktów własności. Od czasu do czasu chcemy takie akty własności przesunąć lub zburzyć dla zwolnienia miejsca na wyspie.
Jednakże niektóre z nich, zwłaszcza te małe np. ławki, grządki, statuy ciężko nam odszukać w gąszczu pozostałych.
Może pomocnym w takiej sytuacji byłoby umieszczenie gdzieś w menu np.: Podsumowanie gospodarki zakładki Akty własności, i po jej rozwinięciu na podobieństwo już istniejących rozwijałaby się lista aktów własności , a po kliknięciu w dany akt łatwo byłoby go odszukać.
Czy Twoim zdaniem taka opcja będzie przydatna?

jestem na tak, zaglosowalem na tak, sam nie raz czy dwa mialem kopot ze znalezieniem danego budynku...

pablos73
08.06.2017, 05:01
Witam!

Pomysł został przekazany!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

oby jak najszybciej wdrozony :D

BB_Penelopa
08.06.2017, 07:54
oby jak najszybciej wdrozony :D

Tego nie mogę obiecać!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Adamynas
08.06.2017, 08:46
Tego nie mogę obiecać!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

A możesz cokolwiek?

BB_Penelopa
08.06.2017, 10:03
A możesz cokolwiek?

Mogę przekazywać pomysły, które mają odpowiednią ilość głosów. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
17.08.2017, 14:06
Witam!

Ze względu na niewystarczającą ilość głosów, temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa