PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Kantor Handlowy

dziadek-1
26.03.2017, 22:39
Myślę, że handel mógłby być jeszcze bardziej atrakcyjny, gdyby w wystawianej (swojej) ofercie w zamian za oczekiwany towar można było proponować (niekoniecznie jedną jak dotąd), a 2 różne rzeczy np.: przygodę + towar lub 2 różne towary lub 2 x różną przygodę za .....
Czyli w kolumnie o nazwie oferta mogłyby się pojawiać 2 "obrazki" w miejsce (obecnie) jednego i obok oczekiwany w zamian za nie towar (1 obrazek).

Elelkal_
26.03.2017, 22:45
Nie, jak chcesz coś sprzedać to po prostu to wystaw. Do całej reszty kombinowanych ofert służy kanał handlowy, gdzie możesz dokonywać tego typu transakcji i omawiać je z klientem

Misiorww
26.03.2017, 22:50
nie ma sensu kombinować

horis
26.03.2017, 22:59
do ofert kombinowanych wystarczy obecny kantor+ czat handel i szept+ troche myslenia
wiem, bo takie czasem robilem

wiec jestem na nie

dziadek-1
26.03.2017, 23:17
każda opinia jest ważna, i żeby poznać opinie ogółu temu m.in. służą ankiety,

natomiast:

Nie, jak chcesz coś sprzedać to po prostu to wystaw. Do całej reszty kombinowanych ofert służy kanał handlowy, gdzie możesz dokonywać tego typu transakcji i omawiać je z klientem
trudno mi sobie wyobrazić oczekiwanie i opis np. oferty (przykład) zawierającej pieszego złodzieja i trzeciego za oczekiwaną w zamian przygodę Ali ..i Skarb Wiedzy.

do ofert kombinowanych wystarczy obecny kantor+ czat handel i szept+ troche myslenia
jednak tu się nie zgodzę, o ile przebywamy online owszem możliwe, wystawienia takowych w kantorze obecnie niemożliwe,
a wydaje się, że takie łączenie może być ich uatrakcyjnieniem.
Szept to znajomi, handel to zgoła szersze możliwości.

Nie zapominajmy proszę o mniej wytrawnych użytkownikach

Larxand
27.03.2017, 08:17

wiec jestem na nie

"nie potrzebuję MMA, bo wystarczy wysłać zwykłego i 60 konnych, na to samo wyjdzie"
"nie potrzebuję buffa od znajomego, bo wystarczy że sam sobie wrzucę buffa i wyłączę po połowie czasu"

Polkjmn
27.03.2017, 08:20
Handluję kilka lat i uważam, że byłoby to świetne rozwiązanie. Eliminujemy potencjalny krętaczy, którzy obiecują dać towar a, b, c w zamian za d. :) a dają tylko a za d :)

dziadek-1
27.03.2017, 17:47
amen

BB_Penelopa
27.03.2017, 17:50
Witam!

Zapraszam do głosowania!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Elelkal_
27.03.2017, 20:31
każda opinia jest ważna, i żeby poznać opinie ogółu temu m.in. służą ankiety,

natomiast:

trudno mi sobie wyobrazić oczekiwanie i opis np. oferty (przykład) zawierającej pieszego złodzieja i trzeciego za oczekiwaną w zamian przygodę Ali ..i Skarb Wiedzy.

jednak tu się nie zgodzę, o ile przebywamy online owszem możliwe, wystawienia takowych w kantorze obecnie niemożliwe,
a wydaje się, że takie łączenie może być ich uatrakcyjnieniem.
Szept to znajomi, handel to zgoła szersze możliwości.

Nie zapominajmy proszę o mniej wytrawnych użytkownikach

Skoro nie ma chętnego, to widocznie jest to nieatrakcyjna oferta( chyba, że ktoś próbuje coś sprzedać o 5 rano). Po wprowadzeniu takiego rozwiązania kantor będzie zalany ofertami, chociażby tą z Twojego przykładu. O ile teraz nadal można to zrobić, o tyle w przypadku większej ilości wystawianego typu towaru będzie to jeszcze łatwiejsze. "Starzy wyjadacze" sobie poradzą ale " mniej wytrawni" już niekoniecznie a o nowych graczach, to nawet nie będę wspominał. Teraz dość łatwo zweryfikować czy dana oferta jest "do przyjęcia", po zmianie nie będzie tak łatwo.

BB_Penelopa
05.04.2017, 15:15
Witam!

Więcej osób uważa, że pomysł jest niepotrzebny?

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

dziadek-1
05.04.2017, 21:59
Witam !
Jeżeli uważamy, że czas tej ankiety już upłyną to w świetle oddanych głosów odpowiedź na zadane pytanie wydaje się oczywista, i może trzeba by ją już zamknąć?

BB_Penelopa
06.04.2017, 12:10
Witam !
Jeżeli uważamy, że czas tej ankiety już upłyną to w świetle oddanych głosów odpowiedź na zadane pytanie wydaje się oczywista, i może trzeba by ją już zamknąć?

Witaj!

Czas jeszcze nie upłynął! :) Zapraszam do głosowania.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

MOD_Victoria
26.06.2017, 14:44
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy pomysł nie cieszył się poparciem na tyle wysokim, by mógł zostać przekazany wyżej, wobec tego temat zostanie zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Victoria