Zobacz pełną wersję : Gra Śpiący generałowie
Problem już był poruszany, chodzi o schowanie nieaktywnych czyli takich, których de facto nie używamy specjalistów i surowców.
Był pomysł osobnej zakładki, strychu:) ale marne szanse na realizację.
Mam pomysł dużo prostszy, choć dotyczy tylko generałów.
Nadmiar generałów przeszkadza tylko w momencie wysyłki, w gwieździe już mniej.
Dlatego proponuję, żeby w gwieździe można było generała "uśpić na zimę":)
w momencie wysyłki woja, taki generał nie byłby widoczny a gdyby był potrzebny, wchodzimy w gwiazdę i go budzimy:)
Misiorww
26.03.2017, 13:52
jak wchodzę w gwiazdę to fajnie jak tam dużo wszystkiego ;)
więc mi to obojętne
W gwieździe nic by się nie zmieniło, podczas wysyłania wojska na przygodę byłoby widać mniej generałów, na przykład mam kilkunastu szłomów których nie pamiętam kiedy wysłałem a pętają się w tabelce bo oczywiście podczas wysyłania wojsk generałowie wymieszani są jak groch z kapustą.
nie rozumiem problemu i pomyslu; przeciez gienki z wyspy mozna zdejmowac i chowac do gwiazdy
W momencie wysyłania woja na przygodę otwiera Ci się tabelka z której wysyłasz to wojo i tam jest wojo i z wyspy i z gwiazdy..
I masz pomieszane, wetek, major, szłom, wetek, msw, obrońca itd.
Ja mam ponad 30 generałów, korzystam z połowy na co dzień ale wybór mam z wszystkich.
I do tego ten bałagan więc zmniejszenie ilości gienków do wyboru ułatwiło by wysyłkę.
Nie jest to żadna rewolucja tylko ułatwienie
Warszawa2012
26.03.2017, 17:14
W momencie wysyłania woja na przygodę otwiera Ci się tabelka z której wysyłasz to wojo i tam jest wojo i z wyspy i z gwiazdy..
I masz pomieszane, wetek, major, szłom, wetek, msw, obrońca itd.
Ja mam ponad 30 generałów, korzystam z połowy na co dzień ale wybór mam z wszystkich.
I do tego ten bałagan więc zmniejszenie ilości gienków do wyboru ułatwiło by wysyłkę.
Nie jest to żadna rewolucja tylko ułatwienie
Jak najbardziej jestem za uporządkowaniem. Pewnym ułatwieniem byłoby, jeśli przy wysyłaniu na przygodę generałowie, którzy mają załadowane wojsko, wyświetlaliby się w pierwszej kolejności.
Podczas wysyłki woja powinno pokazywać najpierw gienków rozłożonych po wyspie i pierwszej kolejności tych z wojskiem, później tych bez przydzielonego wojska i na końcu pod grubą kreską tych z Gwiazdy.
aha, dzieki za wyjasnienie, w takim razie jestem absolutnie na tak, bardzo przydatny pomysl
Ułatwień można mnożyć jak choćby wojo posortowane alfabetycznie, według typu (major, MSW itd), generałowie z wojskiem z żółtą kropka, z wyspy bez woja z zieloną a z gwiazdy bez kropki, itd itp
To jest jeden z pomysłów który powinien być łatwy w ewentualnej realizacji.
Choć patrząc na listwę znajomych niekoniecznie:)
Jurek12345
26.03.2017, 19:55
No i żeby było widać skład gienków w trzecim rzędzie (było chyba gdzieś kiedyś).
ZA.
Zdecydowanie za. O to mi właśnie chodziło, kiedy proponowałem podobne rozwiązanie. Problemem jest to szelmowskie okno wysyłania generałów na przygodę, które za każdym razem sortuje ich według klucza, którego chyba jedynym celem jest zmylenie obcego wywiadu.
BB_Penelopa
27.03.2017, 18:20
Witam!
Zapraszam do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wyszukiwarkę by mogli dodać do okna wysyłania (po typie i imieniu). Wtedy byś sobie mógł na własną rękę coś podobnego zorganizować.
BB_Penelopa
30.03.2017, 17:27
Wyszukiwarkę by mogli dodać do okna wysyłania (po typie i imieniu). Wtedy byś sobie mógł na własną rękę coś podobnego zorganizować.
Witam!
Ciekawy pomysł!
Czy mógłbyś opisać szczegółowo swój pomysł?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Jurek12345
30.03.2017, 21:41
Witam!
Ciekawy pomysł!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Zapewne chodzi o wyszukiwarkę jak w gwieździe. Tam można po swojemu nazwać specjalistów i wtedy odpowiednio wyszukiwać.
Taka wyszukiwarka mogłaby być dodana do okna tam gdzie się wysyła generałów na przygodę.
Witam!
Ciekawy pomysł!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Opis "dodać wyszukiwarkę do okna wysyłania [generałów]" jest wystarczająco precyzyjny moim zdaniem. Sortowanie też by się przydało.
misiasia
04.04.2017, 13:40
do szczęścia wystarczyłoby mi, gdyby gienki do wysyłki miłały takie samo ustawienie jak w gwieździe. albo byli chociaż pogrupowani wg rodzaju.
Jak widać, problem mam nie tylko ja.
Oprócz mojego pomysłu jest kilka innych propozycji ułatwień.
Może BB się schyli nad problemem, zwłaszcza że jego rozwiązanie nie jest jakieś ekstra trudne.
Po prostu trzeba chcieć:)
BB_Penelopa
11.04.2017, 12:52
Witam!
Zachęcam do dalszej dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kinia19910
11.07.2017, 16:17
up
Przydatne, jestem za