Zobacz pełną wersję : Gra Opcja automatycznego zaliczania zadań gildii
Zdarza się, że niektórych zadań gildii - mimo, że mogę spełnić wymagania - nie jestem w stanie zaliczyć. Na przykład "wyprodukuj X zasobów". Wprawdzie ZG przyszło wczoraj, ale co, jeśli dopiero dziś mogłem wejść do gry i nawet jeśli mogę wyprodukować te zasoby to nie będzie mnie przy komputerze, żeby zameldować wykonanie zadania?
Dlatego proponuję, żeby w interfejsie zadań gildii dodać opcję do zaznaczenia: "zakończ po spełnieniu wymogów".
kinia19910
14.04.2017, 13:07
Jak najbardziej , jestem ZA :)
BB_Penelopa
14.04.2017, 13:26
Witam!
Zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wojtekgli
14.04.2017, 17:15
a może iść o krok dalej załączyć opcje graj się samo i powiadomienie meilem o osiagnieciu poziomu 75 po co się męczyć grą
a może iść o krok dalej załączyć opcje graj się samo i powiadomienie meilem o osiagnieciu poziomu 75 po co się męczyć grą
Załóż wątek z takim pomysłem, jeśli Ci się taka opcja podoba.
Jak gram codziennie, codziennie wbijam ponad 500k xp, codziennie robię przygody, wysyłam odkrywców, handluję i ogólnie jestem aktywny. Ale nie zawsze jestem w stanie być akurat w takim czasie, żeby wyrobić się z wyprodukowaniem czegoś do ZG.
A teraz przeczytaj ze zrozumieniem to, co napisałem powyżej, a potem jeszcze parę razy to, co napisałem w pierwszym poście i może pojmiesz, dlaczego po przeczytaniu Twojego "argumentu" moja opinia na temat Twojej wypowiedzi nie może być przychylna.
wojtekgli
14.04.2017, 19:32
bez względu na ilość czytania nie zmieni to faktu ze tu jest gra i zabawa i trzeba umiec się bawic, a ty traktujesz to jako obowiązek i szukasz możliwości żeby osiagnac swój cel szukając ulatwien które po ktoryms razie spowodują to ze gra będzie sama za ciebie grała. A przy obecnej technologii jest naprawdę wiele możliwości wejścia do gry i zrobienia ustawien
Elelkal_
14.04.2017, 20:43
bez względu na ilość czytania nie zmieni to faktu ze tu jest gra i zabawa i trzeba umiec się bawic, a ty traktujesz to jako obowiązek i szukasz możliwości żeby osiagnac swój cel szukając ulatwien które po ktoryms razie spowodują to ze gra będzie sama za ciebie grała. A przy obecnej technologii jest naprawdę wiele możliwości wejścia do gry i zrobienia ustawien
Właśnie dlatego pomysł nigdy nie zostanie wprowadzony, inaczej już wcześniej zaliczałoby zadania z automatu ale twórcy wolą jednak aby graczy aktywnie grali a nie biernie.
Ależ ja się świetnie bawię i niczego nie traktuję tu obowiązek. Mało tego, niczego sobie nie automatyzuję, nawet jeśli znam możliwości obecnych technologii. A samo ZG mam w najdalszym odcinku okrężnicy. Ale dzięki temu, że je robię, członkowie mojej gildii mogą mieć te parę MG więcej. To znaczy, że po prostu myślę o innych. Poza tym moja propozycja zakłada opcję, a nie konieczność, prawda? Ja mógłbym ją włączyć, a Ty nie będziesz musiał - co Cię w tym boli?
gilgalad_pl
15.04.2017, 12:47
Ja nie rozumiem po co ten automat ma być opcją tylko dla chętnych, przecież na zaliczeniu zadania nie można stracić
Elelkal_
15.04.2017, 22:20
Ja nie rozumiem po co ten automat ma być opcją tylko dla chętnych, przecież na zaliczeniu zadania nie można stracić
I tu się mylisz :P Zadania są zróżnicowane, jedne banalne a inne już nie, przynajmniej dla niektórych. Dla kogoś, kto nie ma setek tysięcy towarów w magazynie wydanie niektórych towarów może być bardzo kosztowne, zwłaszcza, że poniesione koszty są większe niż nagroda. Teraz dostaje się jajka ale już wkrótce wrócą mg.
BB_Penelopa
17.04.2017, 13:57
Witam!
Pomysł wkrótce zostanie przekazany.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wiele można byłoby ulepszyć. Introligator-produkcja tomów, manuskryptów oraz kodeksów mogła by posiadać kolejkę jak magazyn prowiantu. Każdy chce wyszkolić geologów i odkrywców, a jest to proces strasznie żmudny i długofalowy. Mnogość zadań jakie mamy do wykonania oraz zarządzanie wyspą na obecnym etapie gry jest bardzo czasochłonne, chcąc korzystać ze wszystkich uroków jakie dały nam Blue Byte Software oraz Studio Ubisoft (czytaj grać aktywnie i się rozwijać ) musielibyśmy żyć w Matrixie. Podłączeni do komputera tudzież smartfona. Nie wystarcza wejść na przysłowiową godzinkę. Wytwarzanie surowców po osiągnięciu górnej granicy pojemności naszych magazynów produkcja stoi, czy z bufem czy bez. Opcja automatycznego przerzucania towaru z magazynu do gwiazdy, dorzucony interfejs do budynków chociażby w postaci suwaka, określeniu nim np. ilości 100k mieczy brąz, wartości przy której surowiec automatycznie przechodzi do menu gwiazdy.. Przy rozbudowanych wyspach i produkcjach, (przypomnę w tym miejscu gra ma 5 lat) zdecydowana większość settlersowej braci przerzuca ręcznie do gwiazdy przesyłając towar do kolegi z gildii,ew. trzymamy ofertę zwrotną w poczcie. Naturalnie możemy go sprzedać, ale sami powinniśmy decydować o tym kiedy jest dla nas najlepszy czas. Producent ma za zadanie skutecznie nas w grze trzymać, nowe budynki ulepszone, nowi generałowie etc. rozwój gry na wielu płaszczyznach, jest nie tylko podyktowany chęcią zarobku kupno klejnotów, ale naturalnym procesem rozwoju. Tu trzeba przyznać że producent zadbał w szczególny sposób by każdy mógł posiadać extra budynki.(również 7 latek który nie ma kieszonkowego ) Mnogość eventów i promocji. Produkt nierozwijany ginie śmiercią naturalną. Reasumując piękna strategia gdzie każdy spełnia się na swój sposób. Czas jaki gra jest na topie nie tylko dzięki rzeszy fanów oraz Twórcy który dba byśmy mieli rozrywkę jest zdecydowanie zaskakujący, myślę również dla samego producenta. Mam dla wszystkich stron trzy pytania. Po pierwsze technologia flash jest przestarzała mało stabilna, pełna błędów co za tym idzie dużo pracy. ( jak długo producent będzie w stanie utrzymać platformę ? ) Pozycja druga powiązana z pierwszą, skoro mamy obecnie maksymalny level 75, widać jak wiele czasu zajmuje zdobycie go nawet dla galopujących. W moim tempie gry szacowny czas uzyskania górnego pułapu 3-5 lat. ( Czy gra tyle przetrwa ?) Życzę tego wszystkim dokładając wisienkę na torcie. Czy wspomniane wyżej mechanizmy. Automatyzacja zadań Gildyjnych, pracy Introligatora jak również przesyłu surowców z magazynu do gwiazdy będą dla nas boską ambrozją czy może tarpejską skałą ?
gilgalad_pl
19.04.2017, 10:46
I tu się mylisz :P Zadania są zróżnicowane, jedne banalne a inne już nie, przynajmniej dla niektórych. Dla kogoś, kto nie ma setek tysięcy towarów w magazynie wydanie niektórych towarów może być bardzo kosztowne, zwłaszcza, że poniesione koszty są większe niż nagroda. Teraz dostaje się jajka ale już wkrótce wrócą mg.
Zadania, w których wydajemy surowce musimy najpierw zaakceptować, a potem jeszcze raz potwierdzić i to drugie potwierdzenie mogłoby być realizowane automatycznie po uprzednim przyjęciu zadania.
dziadek-1
24.04.2017, 12:12
Pomysł uważam za b.dobry
ale co, jeśli dopiero dziś mogłem wejść do gry
jestem na tak
MOD_Victoria
03.06.2017, 11:45
Wiele można byłoby ulepszyć. Introligator-produkcja tomów, manuskryptów oraz kodeksów mogła by posiadać kolejkę jak magazyn prowiantu
Dzień dobry,
Pomysł z kolejką w introligatorze został odrzucony (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37375-Kolejka-w-introligatorze.?p=247049&highlight=kolejka#post247049).
Pozdrawiam,
MOD_Victoria