Zobacz pełną wersję : Gra Nowe konta starych graczy
Z uwagi na to, że zdarzają się gracze, którzy dostali stalą blokadę na grę lub na czat i likwidując te konto, zakładają nowe ,
( wiadomo ze supp to robi w ostateczności przy poważnych przewinieniach) ,następnie wracając na ten sam serwer,
nadal przeszkadzają graczom w przyjemnej grze lub nawet powiem wprost: mszczą się na innych graczach,
proponuję kilka wersji zakładania nowych kont w powyższych sytuacjach:
1)od razu zakaz powrotu na nowym koncie na ten sam serwer - możliwość nowego konta tylko na innym serwerze
2)dać 1 szansę, a w przypadku ponownej blokady, zakaz powrotu na ten sam serwer i możliwość nowego konta tylko na innym serwerze
Co wy na to?
Proszę bb/supp o zainteresowanie się tą sprawą.
Jak najbardziej temat do rozpatrzenia. Uważam, że każdemu może zdarzyć się "błąd" więc jedna szansa jak najbardziej jest w porządku. Szkoda by tracić znajomych, a może taki gracz zrozumiałby swe błędy. Natomiast za kolejne wykroczenia należy bezwzględnie karać powrót na ten sam serwer. Dla ogólnego porządku
dorisday
12.03.2017, 16:46
Jestem za drugim wariantem dania szansy graczowi, myślę, że warto, bo i tak zaczyna od zera, wiec powinien zrozumieć swój poprzedni błąd.
tyle że takie rozwiązanie otwiera furtkę aby nakraść na jednym koncie a potem sobie grać spokojnie na innym z dugiej szansy
Lepszym rozwiązaniem jest druga szansa ale już na innym serwerze, wtedy nie przeniesie już fantów
Elelkal_
12.03.2017, 20:29
Tak ale tylko na innym serwerze aby uniknąć "przenoszenia" obiektów oraz aby pozostali nie musieli dalej męczyć się z takim delikwentem.
Z uwagi na to, że zdarzają się gracze, którzy dostali stalą blokadę na grę lub na czat i likwidując te konto, zakładają nowe ,
( wiadomo ze supp to robi w ostateczności przy poważnych przewinieniach) ,następnie wracając na ten sam serwer,
nadal przeszkadzają graczom w przyjemnej grze lub nawet powiem wprost: mszczą się na innych graczach,
1)od razu zakaz powrotu na nowym koncie na ten sam serwer - możliwość nowego konta tylko na innym serwerze
2)dać 1 szansę, a w przypadku ponownej blokady, zakaz powrotu na ten sam serwer i możliwość nowego konta tylko na innym serwerze
Co wy na to?
Jak chcesz to wyegzekwować?
Podaję inny adres mailowy i zakładam konto.
powiem tak, my na zlotej gorze glupi nie jestesmy, nie bez powodu ta sprawe poruszylem, bo z takimi graczami mamy do czynienia, i mozna rozpoznac ich po stylu nie do podrobienia jesli dalej rozrabiaja,
a dwa od wyegzekwowania tego nie bedziemy my gracze tylko moderatorzy i bb oraz support, zapewniam cie ze mody tez potrafia pewnych 'lobuziakow' rozpoznac
jesli nie rozrabiaja, czyli sie poprawili, to ten srodek wtedy przeciw takim nie jest potrzebny
powiem tak, my na zlotej gorze kretynami nie jestesmy, nie bez powodu ta sprawe poruszylem, bo z takimi graczami mamy do czynienia, i mozna rozpoznac ich jesli dalej rozrabiaja, po stylu nie do podrobienia
s dwa od wyegzekwowania tego nie bedziemy my gracze tylko mody i niebiescy, zapewnism cie ze mody tez potrafia pewnych 'geniuszy' rozpoznac
jesli nie rozrabiaja, czyli sie poprawili, to ten srodek wtedy przeciw takim nie jest potrzebny
Od rozpoznania do zbanowania droga daleka. Dopóki gracz nie złamie mocno regulaminu może grać choć wszyscy wiedzą że to powrót pod nowym nickiem.
Więc dodatkowe łaski, szanse czy jak to nazwiemy są niepotrzebne.
popieram zdanie Elkal. Dać 1 szansę ale tylko na innym serwerze aby uniknąć "przenoszenia" obiektów oraz aby pozostali nie musieli dalej męczyć się z takim delikwentem.
Są mądrości narodu w stylu: kto się do torby urodził to walizki nie będzie nosił (kresowe)
i raczej jest to bardzo praktyczne podejście. A co do rozpoznawania - no cóż, znam kilku graczy, którzy grają w najlepsze na nowym koncie, oczywiście przystopowali publicznie, ale stosują wendetę wobec tych, co wg nich ich wydali. Natomiast nie kryją się z tym na szepcie. Po prostu są ostrożniejsi. Co do drugiej szansy to kojarzy mi się jeszcze takie porównanie, że za zabójstwo nie ma przecież drugiej szansy - a dostanie nieodwołalnego perma jest tej klasy wykroczeniem, bo np. nie cofają go jak padła groźba karalna. Natomiast za np. perma za to, że ktoś wkleił link spoza gry to przecież jest druga szansa, perma cofają na wniosek do supportu.
Natomiast mam dodatkowe pytanie - czy stalking na szepcie jest też w grze postrzegany jako zagrożenie, bo np. pytałem oficjalnie o to policję i zadeklarowała ściganie tego, o ile załączy się uprawdopodobnione zrzuty ekranowe.
Drozdobrody
13.03.2017, 00:16
Według mnie, jeśli ktoś jest naprawdę toksyczny i zatruwa grę innym, to po prostu będzie banowany do skutku każdorazowo - kiedyś mu się znudzi.
A tak, to rzeczywiście szkoda tracić znajomych i całego dobytku... Ewentualnie, byłbym skłonny dać 2gą szansę - nie więcej, jednak na ,,specjalnych zasadach". Chodzi o zaostrzony rygor. Jeśli taki gracz, z kontem na celowniku, zawaliłby ponownie - to tym razem potraktować go bez litości.
Adamynas
13.03.2017, 10:05
A mnie się wydaje ze pijani kierowcy są większym problemem i nimi powinniście się zająć we 1 kolejności^^
A tak na poważnie to: przeszkadza ci jeden czy drugi? użyj ignora i po problemie, a kwestia zatruwania życia innym? hufakinker życie innych? Jak tak was czytam to mam nadzieje ze nigdy nie dojdziecie do żadnej władzy :)
Cytat Zamieszczone przez horis Zobacz posta
Co wy na to?
Istnieje coś takiego jak IP i nie tylko
ja tego nie wyegzekwuje, ale bb/supp ma odpowiednie narzedzia, przeciez ' mulciaki' likwiduja
A mnie się wydaje ze pijani kierowcy są większym problemem i nimi powinniście się zająć we 1 kolejności^^
A tak na poważnie to: przeszkadza ci jeden czy drugi? użyj ignora i po problemie, a kwestia zatruwania życia innym? hufakinker życie innych? Jak tak was czytam to mam nadzieje ze nigdy nie dojdziecie do żadnej władzy :)
pijani kierowcy nie sa w grze problemem, a tu jest miejsce na pomysly i problemy w TSO, i dlatego tu sie tym zajeto
ignor ani blokada pw nie pomoze na spamowanie skrzynki pw zaproszeniami do znajomych
Adamynas
13.03.2017, 12:08
pijani kierowcy nie sa w grze problemem, a tu jest miejsce na pomysly i problemy w TSO, i dlatego tu sie tym zajeto
ignor ani blokada pw nie pomoze na spamowanie skrzynki pw zaproszeniami do znajomych
To był sarkazm ale napisze jeszcze raz :)
Nie można kogoś banować przez to, że wysyła tobie zaproszenie do gildii czy znajomych... nawet jak robi to po raz setny, ma taką opcje w grze i koniec!
Wg mnie powinniście zacząć od drugiej strony, od mechaniki gry: czyli wpłynąć na BB :D (good luck) żeby ustawili jednorazowe zaproszenia z limitem czasowym - czyli wysyłasz raz na jakiś czas zapkę do znajomych (np: raz na 30 dni bez możliwości ponownej wysyłki), chyba że ktoś odrzuci, i to wyeliminuje wasz problem, a nie banowanie, straszenie psami itp, co wy w mod się bawicie ze za ok już łeb ścinać chcecie
Edit: pozwolę sobie zadać pytanie do autora: Czy ty czasem nie podkablowałeś kogoś do supa za co ten ktoś oberwał i teraz masz za swoje? :)
powiem tak, my na zlotej gorze glupi nie jestesmy, nie bez powodu ta sprawe poruszylem, bo z takimi graczami mamy do czynienia, i mozna rozpoznac ich po stylu nie do podrobienia jesli dalej rozrabiaja,
a dwa od wyegzekwowania tego nie bedziemy my gracze tylko moderatorzy i bb oraz support, zapewniam cie ze mody tez potrafia pewnych 'lobuziakow' rozpoznac
Niby w jaki sposób sprawdzacie tak jak mnie że każdy nowy nick jaki się pojawił lub zaszeptał od razu czyjeś multi, tak było ze mną okres ferii nowi gracze wchodzą i każdy gracz to był o Hulito wrócił a ja siedziałem cicho na nowym końcie i obserwowałem. Nawet dziś w nocy na G4 było ktoś podał info z szepta że do kogoś jakaś zaszeptała i od razu że ja, jak to ma być takie sprawdzanie jestem stanowczo na "NIE", bo sporo graczy nowych niewinnych ucierpi, bo ktoś napisał jak ten gracz podobnie pisze lub się zachowuje nie mając dowodów i pisząc już że to jego jego multi jest z domysłów. Czy nie tak wygląda właśnie wasze sprawdzanie i ta mądrość?
Co do adresu IP są zmienne i sporo ludzi ma min 2 nety jak nie więcej stacjonarny i mobilne, nie mówiąc już z neta z pracy, są różne programy do ukrywania adresów IP. Jak ktoś będzie chciał to i tak będzie miał tu któreś konto z kolei i znajdzie sposób na obejście blokady tak czy siak wiec to tylko strata czasu, a jak komuś dany gracz nie pasuje jest już opcja w grze ignor.
Edit: pozwolę sobie zadać pytanie do autora: Czy ty czasem nie podkablowałeś kogoś do supa za co ten ktoś oberwał i teraz masz za swoje? :)
nie, nie podkablowalem, nie mam za swoje, ja i czesc innych graczy obrywamy rykoszetami z powodu 'wojenek' prowadzonych przez 'geniuszy'; i mamy tego szlachetnie dosc- spojrz z jakiego serwa ludzie sie wypowiadaja, i powiem ze to nie sa moi znajomi czy przyjaciele
Zakładając nowe konto z założenia dostaję nową szansą i dopóki nic nie zbroję nikt nie może mi nic zrobić bez względu na to co zrobiłem na starym, zbanowanym koncie. Więc dyskusja jest akademicka podobnie jak bezzasadny jest sam pomysł.
A jeśli chodzi o nowy adres mailowy z reguły jest tak (nie wiem jak akurat w settlersach) że jeżeli podamy stary adres to albo system nie pozwoli albo jeżeli pozwoli to potem mozna takie konto potraktować jako multi. Stąd moje stwierdzenie, że wystarczy nowy adres.
Rozumiem Twój ból jeśli chodzi o oszołomów którzy potrafią codziennie zakładać nowe konto i psuć krew na czacie i nie tylko ale nie tędy droga.
Adamynas
13.03.2017, 17:00
Droga może być właśnie poprzez ustawienie jednorazowej wysyłki zaproszenia, czy terminu ważnosci itp. Oczywiście jutro będzie nowe konto i kolejne zaproszenie jednak tylko jedno :) do tego ignor i gotowe:) tyle że do tej drogi daleka droga :P
no, i to mi sie podoba, konstruktywna krytyka, a nie ze pomysl be i juz, czekam na dalsze jakies pomysly co z tym mozna by zrobic
BB_Penelopa
13.03.2017, 17:38
Witam!
Pomysł nie zostanie zrealizowany.
Zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa