PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Podróż generałów do przygody

dziadek-1
26.02.2017, 13:47
Cześć
w poprzednim moim poście:

http://forum.thesettlersonline.pl/threads/43198-skrzynka-pocztowa

zapowiadałem, że mam kilka pomysłów, zatem zapodam kolejny:
Podróż generałów do przygody.
Można by wprowadzić przyśpieszenia podróży generałów np. o połowę , o 3/4 czasu np. za jakąś opłatą typu: dodatkowa porcja mięsa, zboże, może za kilka monet.
Mowa o jednorazowym przyśpieszeniu (dowolnego) generała. Zadziała tylko jeden raz do jednej konkretnej przygody.
Analogia do zwiadowców, odkrywców czy geologów, tyle, że niekoniecznie za diamenty.

P.S.
funkcja (ulepszania generała/-ów) jest już na teście :eek: - Ale to coś innego, coś co ma dotyczyć ulepszanych generałów na stałe.
Moja ankieta dotyczy pojedynczego przyśpieszenia, do jednej (zaczynanej) przygody. Generał po powrocie z tej wskazanej (opłaconej) przygody nie będzie już podróżować szybciej,
no chyba, ze ponownie opłacimy "myto" o jakim piszę post wyżej.

Larxand
26.02.2017, 14:28
Skoro funkcja jest już w drodze, to wydaje mi się, że nie ma się nad czym rozwodzić.
P.S. post pod postem, ortodoksi powiedzieliby: nieładnie.

dziadek-1
26.02.2017, 14:51
Ale to nie jest do końca to samo, jak staram się wyjaśnić wyżej

Elelkal_
26.02.2017, 15:26
Tak ale oczywiście za klejki tak jak ma to miejsce w przypadku pozostałych specjalistów,zresztą za nic innego raczej to nie przejdzie bo już dawno wprowadziliby taką opcję skoro u Odkrywców można było to wprowadzić, to i tutaj dałoby radę.

dziadek-1
26.02.2017, 15:38
Pytanie czy nie mogłoby być za coś innego niż Klej , może jak proponowałem możne monety gildyjne ...

Larxand
26.02.2017, 17:03
Wieki temu proponowałem (nie pamiętam czy na polskim czy jakimś innym forum), umożliwić przyspieszanie generałów tak, jak to jest możliwe w przypadku odkrywców i geologów (za klejnoty). Jeśli o takie przyspieszenie Ci chodzi, to owszem, popieram.

Elelkal_
26.02.2017, 17:56
Pytanie czy nie mogłoby być za coś innego niż Klej , może jak proponowałem możne monety gildyjne ...

Pewnie większość wolałaby za rybkę ale to nie przejdzie ;) Za mg ? A co z z tymi, co nie mają mg bo nie są w gildii, mają być pozbawieni możliwości przyspieszenia ? Klej ma akurat to do siebie, że jest uniwersalny, tak jak pisałem jak już zgodzą się na to, to najprędzej za klej.

baqslaw
26.02.2017, 18:30
Pewnie większość wolałaby za rybkę ale to nie przejdzie ;) Za mg ? A co z z tymi, co nie mają mg bo nie są w gildii, mają być pozbawieni możliwości przyspieszenia ? Klej ma akurat to do siebie, że jest uniwersalny, tak jak pisałem jak już zgodzą się na to, to najprędzej za klej.

Monety gildii można kupić to primo, bycie albo nie w gildii to wybór gracza to drugie.
Jak ktoś wyżej zauważył - gdyby się dało to zapewne już dawno byłoby za klejnoty. Ale zagłosuję za, bo a nuż...

dziadek-1
26.02.2017, 21:54
Może nie wszytko musi być za klejnoty skoro mamy się bawić a nie zniechęcać

Kedar06
27.02.2017, 10:30
uważam, że dobry pomysł, tylko nie za klejnoty

BB_Penelopa
27.02.2017, 16:59
Witam!

Zapraszam do dyskusji! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

FireMann81
28.02.2017, 21:08
Pomysl po popieram,
Można za jakas opłaty w miarę rozsądne to załatwić.
Klejnoty beda zniechęcać, ale mieso lub MG wymiennie moim zdanie bedzie OK.

BB_Penelopa
07.03.2017, 13:10
Witam!

Głosy są bardzo zróżnicowane, dlatego zachęcam do dalszego głosowania.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

MOD_Victoria
25.05.2017, 16:54
Dzień Dobry,

pomysł został zrealizowany wraz z wprowadzeniem drzewka umiejętności generałów (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/43779-Pamiętnik-Dewelopera-Drzewko-umiejętności-generałów) podczas aktualizacji dnia 16.05.2017r. (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/43776-Zmiany-w-grze-16.05.2017)
Należy wziąć pod uwagę, że BB zastrzegają sobie prawo do modyfikacji pomysłów proponowanych przez graczy.

Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Victoria