PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Targowisko Gildi

Wodzu17
21.02.2017, 16:09
Witam

Ja uważam ze za mało jest przedmiotów w targowisku gildi ze jak maja być zmiany 3 razy na rok to powinno być przynajmniej z 12-14 przedmiotów, nie każdy chce kupować tam co jest w targowisku gildi a głosowanie pomoże też dla słabszych graczy a dla nowych graczy pomoże lepsza oferta, przyłaczenie do gildi i robienia żadan.
ja nie myśle tylko o sobie ale tez o innych ci co nie chca nic zmieniać to albo są bogaci lub nie lubią pomagac innym i jest to im obojetnie wiec zastanówcie się dobrze bo uważam ze zmiany sa potrzebne a zadania sa z każdym lv coraz trudniejsze może to teraz was przekonam a jesli chodzi przedmioty które napisałem myśle ze sa warte tego aby to dodać.

A.Odkrywca 1-2 i budynek 1-2 lub generał 1-2 i budynek 1-2
B.Odkrywca, Generał, Budynek
C.Budynek starty 1-2, budynek nowy 1-2,Generał lub odkrywca
D. nic nie zmieniać

BB_Penelopa
21.02.2017, 17:20
Witam!

Zapraszam do dyskusji! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Ranhea
21.02.2017, 17:34
E. Nie rozumiem tresci postu autora.

horis
21.02.2017, 18:41
jestem na nie, pomysl zamotany, nie ma opcji E- nie mam zdania

BB_Penelopa
21.02.2017, 18:47
Witam!

Prosimy autora o szerszy opis propozycji. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Elelkal_
21.02.2017, 19:42
Nie bo nie wiem co chcesz zmienić, poza tym popraw treść posta bo nie dość, że trudno cokolwiek zrozumieć, to na początku piszesz o jednym a potem o czymś innym i nie do końca wiadomo, o co chodzi. Mamy już 9 przedmiotów do kupienia, przy obecnych ich cenach większość i tak nie kupuje więcej jak 2-3 przedmioty. Poza tym większa ilość przedmiotów nie pomoże nowym graczom bo ci z reguły jeszcze dobrze nie znają wartości pewnych przedmiotów i kupią takie cr za ponad 1k mg albo ich zwyczajnie nie stać. Zresztą już widzę jak BB daje nam 2 gienków i 2 budynki naraz(chyba że nie o to chodziło).

glizda325
21.02.2017, 20:10
Pomysł jest super bo zachęca do dołączenia do gildii i robieniu zadanek jestem za

baqslaw
21.02.2017, 20:49
Pomysł jest super bo zachęca do dołączenia do gildii i robieniu zadanek jestem za

Elitek by się uśmiał.

Ranhea
21.02.2017, 21:05
Mamy już 9 przedmiotów do kupienia, przy obecnych ich cenach większość i tak nie kupuje więcej jak 2-3 przedmioty.

Wiekszosc kupuje tylko jeden (np manufki, czy teraz odkrywcę) nie ze względu na brak monet gildyjnych (bo na ich brak dłużej grający czy aktywni na handlu gracze nie narzekają...), ale ze względu na bezsensowną ofertę oraz wysokie ceny produktów osiągalnych gdzie indziej po niższych kosztach.
Ale to tak na marginesie i off topic tylko :)

BB_Penelopa
23.02.2017, 17:09
Witam!

Głosy są bardzo zróżnicowane, dlatego zachęcam do dalszego głosowania.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Iphoris
25.02.2017, 12:38
Witam

Ja uważam ze za mało jest przedmiotów w targowisku gildi ze jak maja być zmiany 3 razy na rok to powinno być przynajmniej z 12-14 przedmiotów, nie każdy chce kupować tam co jest w targowisku gildi a głosowanie pomoże też dla słabszych graczy a dla nowych graczy pomoże lepsza oferta, przyłaczenie do gildi i robienia żadan.
ja nie myśle tylko o sobie ale tez o innych ci co nie chca nic zmieniać to albo są bogaci lub nie lubią pomagac innym i jest to im obojetnie wiec zastanówcie się dobrze bo uważam ze zmiany sa potrzebne a zadania sa z każdym lv coraz trudniejsze może to teraz was przekonam a jesli chodzi przedmioty które napisałem myśle ze sa warte tego aby to dodać

A.Odkrywca 1-2 i budynek 1-2 lub generał 1-2 i budynek 1-2
B.Odkrywca, Generał, Budynek
C.Budynek starty 1-2, budynek nowy 1-2,Generał lub odkrywca
D. nic nie zmieniać

Powinny być regułki, co ma być w każdej ofercie. Moim zdaniem (na przykład):
- przynajmniej jedna rzecz limitowana, niemożliwa do zdobycia w inny sposób (budynki bez handlu, slot kolejki, specjalista),
- przynajmniej jedna rzecz o stałym zapotrzebowaniu (mocne i rzadkie premie, dosypki, atrakcyjne przygody),
- o wartości "historycznej" lub limitowane (np. stare eventowe przygody (koniec świata), budynki),
- niespodzianka (pudełka),
- popierdółka (dekoracje, premie obszarowe z kosmitami zamiast zwierząt, skórki na budynki itp).

W ogóle mnie dziwi, że te gildmonety jeszcze ludzie kupują i dobrze za nie płacą, bo w większości ofert jest jedna, góra dwie atrakcyjne rzeczy (jedna z głosowania 1 i czasem jedna z pozostałych). Często nawet nie ma czego kupić po wykupieniu tego z głosowania 1.

Jesteś z Podlasia? ;)

P.S. Nie rozumiem pytania :)

Misiorww
25.02.2017, 12:52
czy to mocne i rzadkie premie czy dosypki jeżeli byłyby dostępne to cena ustalona przez bb na pewno nie kusiłaby do zakupu

set2g
25.02.2017, 13:22
Dosypka saletry była znośna

Ludzie kupują mg bo ciągle mają nadzieje na jakąś nielimitowana lub ze sporym limitem petardę. Co jednak nie nastąpi patrząc wstecz w każdą ofertę gildyjną.

OLD-ISLANDER
24.03.2017, 19:05
Cześć.
Tylko jedna uwaga;w zestawie TG powinien być co najmniej 1 budynek(tylko nie dom i rezydka).Ułatwi zaczynającym graczom a wyjadacze mają już raczej wszystko,więc ceny odrobinę spadną.Jeśli nowi gracze dostana ofertę w TG.Pozdrawiam:)

Misiorww
25.03.2017, 10:25
Cześć.
Tylko jedna uwaga;w zestawie TG powinien być co najmniej 1 budynek(tylko nie dom i rezydka).Ułatwi zaczynającym graczom a wyjadacze mają już raczej wszystko,więc ceny odrobinę spadną.Jeśli nowi gracze dostana ofertę w TG.Pozdrawiam:)

dlaczego nie rezydka? limit np 3 i nwym graczom się przyda. zawsze to patent zwolniony. a nawet co niektórym starym graczom się przydałby.

chillout
25.03.2017, 14:57
genialne!

misiasia
25.03.2017, 19:02
heh... nie ma to jak żadania, które starły budynek

ja bym chciała częstrzej zmiany targowiska, zawartość mi nie przeszkadza

pkobiela
16.08.2017, 19:44
pomysł jest świetny ja nie mam co kupić za MG mam kilkanaście kilo .i co z tym robić ?

horis
16.08.2017, 20:08
pomysł jest świetny ja nie mam co kupić za MG mam kilkanaście kilo .i co z tym robić ?

idz i rozdaj ubogim za ryby- chetni sie znajda na darmowe mg

Jarcio1
16.08.2017, 22:56
Sugeruje tylko by na targowisku Gildii był zupełnie nowy budynek podobny do Lodowej posiadłości , który dodatkowo można ulepszać :)
i dostępny tylko na targowisku Gildii bez ograniczeń , na stałe nie podlega głosowaniu przy zmianie oferty targowiska
Pozdrawiam
Jarcio1 :)

Betooniusz
17.08.2017, 00:19
Sugeruje tylko by na targowisku Gildii był zupełnie nowy budynek podobny do Lodowej posiadłości , który dodatkowo można ulepszać :)
i dostępny tylko na targowisku Gildii bez ograniczeń , na stałe nie podlega głosowaniu przy zmianie oferty targowiska
Pozdrawiam
Jarcio1 :)

B.dobry pomysł
dodam od siebie, że stanowczo i nieustępliwie wnoszę i proszę by był tani - ze wskazaniem na tańszy lub jeszcze tańszy ew. bardzo, bardzo tani
pozdr. Betoo :)

BB_Penelopa
17.08.2017, 12:13
B.dobry pomysł
dodam od siebie, że stanowczo i nieustępliwie wnoszę i proszę by był tani - ze wskazaniem na tańszy lub jeszcze tańszy ew. bardzo, bardzo tani
pozdr. Betoo :)

Bardzo tani czyli jaki? :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Betooniusz
17.08.2017, 15:40
Penelopa - trzeba by mój cytat poprzedzić wpisem Jarcia Pierwszego by stało się wiadomym, że tak tanio jak tylko może sobie wyśnić ktoś o wyobraźni Hana Solo - który jak wiadomo wyobraźnię miał nieograniczoną :D

Rush47
17.08.2017, 23:59
Wreszcie byłoby coś ciekawego na Targowisku i Gildie miałyby większy sens ?
to co jest teraz tam wystawiane to można kupić poza Gildią .

BB_Penelopa
18.08.2017, 07:46
Penelopa - trzeba by mój cytat poprzedzić wpisem Jarcia Pierwszego by stało się wiadomym, że tak tanio jak tylko może sobie wyśnić ktoś o wyobraźni Hana Solo - który jak wiadomo wyobraźnię miał nieograniczoną :D

Tego się właśnie obawiam. :D

BB_Penelopa

MOD_Victoria
31.05.2018, 15:27
Dzień dobry

od 6 grudnia 2017 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/44737-Pamiętnik-Dewelopera-Opcja-głosowania-Targowiska-Gildii)r. możemy cieszyć się nowym systemem głosowania na Targowisko Gildii, wobec tego temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria